Aktív témák
-
Sianis
addikt
válasz
(Kolombusz) #4081 üzenetére
Xp Cd betesz ... a többit pedig kérdezd az Xp topicban, mert mint látod ez itt az Ubuntu Linux topicja.
Sianis -
Forest_roby
őstag
válasz
(Kolombusz) #3328 üzenetére
Jobban meggondolva, mégsem volt olyan jó ötlet, hogy odaadjam az xorg.conf fileomat. Nem vagyok irigy, de ez nem csak a vga beállításait tartalmazza, hanem a bill, egér, monitor beállításait is. Valszeg nem egyezik meg ennyire a rendszerünk. Van még lehetőséged csak nem sok. Elküldhetem a file -t és megpróbálhasz rájönni, hogy mit kell kimásolni belőle és a régibe a rossz rész felülírni vele vagy ngabor2 ötletét követve, lefutatod ezt a gyilkos progit:
''dpkg-reconfigure xserver-xorg, és válaszd ki az nvidia modult. ehez kell a megfelelő restricted-modules csomag, ami fenn van, ha az nvidia modult felajánlja.''
Ha ezt végigfutatod, akkor beállítja az xorg.conf fileodat és utánna elvileg mehet is az nvidia driver telepítése.\még mindig terminálos felületről.
sudo nvidia-glx-config enable
aztán restart! /bár nem muszály restartolni a rendszert
azért küldöm a file-t hátha, de ha simán bemásolod biztos nem lesz jó! -
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3325 üzenetére
felboot-olsz vinyóról, be-root-olsz, a floppyról mc-vel vagy sima cp paranccsal felülírod az xorg-ot, újraboot-olsz és elvileg lesz grafikus felületed
-
Forest_roby
őstag
válasz
Megoldódott már a problémás? Mert ha nem, akkor tudlak navigálni, nekem is ugyan ez volt a bajom és kitapasztaltam a dolgot.
-bejelentkezés!
sudo apt-get install mc
/feltelepül
sudo mc
/mc vel odanavigálsz az xorg.conf mappába asszem: /etc/X11/xorg.conf
/ott keresel egy biztonsági mentést, ha nincs megpróbálod fejből visszaírni azt, amit elrontottál. Egyébbként nekem van mentve egy xorg.conf file (alapértelmezetten) lehet hogy az is jó neked.
/a régit kitörlöd, az ujat bemásolod és ctrl + alt+ del
ennyi!
Sok sikert! Ha kell az xorg.conf fileom, akkor szólj! /sztem jó lenne...
mod: mc = midnight commander, hasonló a norton commanderhez.
[Szerkesztve] -
Jim Karéj
tag
válasz
A legkönnyebben az mc-vel su ban tudod szerintem megcsinálni, én most lettem kész vele.(a carmageddon 2 nagyon komoly alatta
)
-
dat
senior tag
válasz
(Kolombusz) #3322 üzenetére
Egy karakteres gyorstalpaló:
Dir helyett itt ls a megfelelő parancs. ls -la részletesen listáz. Oldalanként pedig ls -la | more
Ha egy fájl tartalmát akarod kilistázni akkor cat a te parancsod (oldalanként cat <fájlnév> | more)
Fájlok szerkesztésére sok lehetőség van, amivel könnyen elboldogulsz az a pico nevű szerkesztő.
A parancsok paramétereiről, lehetőségeiről segítséget találhatsz a man <parancsnév> segítségével.
De legyegyszerűbb ha sudo apt-get install mc -vel próbálkozol. Aztán mc paranccsal elindítod a Midnight Commander -t, ami egy Norton Commander szerű fájlkezelő.
Az általad keresett ''xorg-os fájl''-t a /etc/X11/xorg.conf helyen találod. -
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3322 üzenetére
nos ha van mentett xorg.conf akkor azt rakd vissza, ha nincs, akkor vond le a tanulságot, fontos conf file, érdemes elrakni az eredetit mielőtt elkezded matatni..
ötlet: menj fel live-al, mentsd le disk-re a live redszer xorg.conf-ját, írd felül vele az lebaltázott xorg-ot
másik: én az ubuntu kalauz/wiki alapján rakom fel az nvidiát és mindig jó, azonban a dapper-ben az utolsó parancs megváltozott
''nvidia-xconfig'' -ra
amúgy a teljes recept:
apt-get install nvidia-glx-legacy nvidia-xconfig nvidia-settings linux-restricted-modules-`uname -r`
nvidia-xconfig
ha akarod a menüben az nvidia beállítós ablak elérést akkor a kalauzban leírtak alapján lehet neki ikont heggeszteni
hajrá! -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3314 üzenetére
akkor majd a pontos hibaüzenetet és a kimenetet is bemásolhatnád, hogy lássam, mi a porbléma.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3312 üzenetére
pedig elvileg jó. másoltad a parancssort, vagy utólag gépelted?
(egérrel kijelölöd, majd terminálba középső gombbal beilleszted.) -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3308 üzenetére
easyubuntu?
(amúgy kell a restricted-modules meg az nvidia-glx megfelelő verziója, meg egy dpkg-reconfigure xserver-xorg, ha kézzel akarod csinálni)
az mplayer fordításnál mire írta, hogy nincs ilyen parancs? lehet, hogy csak elírás volt.
derossi: jobb-klikk tulajdonságoknál az ikonra kattintva tudsz neki tetszőleges ikont megadni. -
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3308 üzenetére
[link]
nézz körül a hogyanoknál...pofon egyszerű... -
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3306 üzenetére
ha már itt tartunk betudtad állítani hogy kijelezze az aktuálian játszott számot?
sajnos akármit bűvézkedem nem akarja az igazságot
más. miért alapból ext3 ra formázza a particiót ?
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
válasz
(Kolombusz) #3305 üzenetére
Nem nagy büszkeség, de az amsn is tökéletesen működik.
Megszerettem a terminált, egy csomó dolgot megtalál, amit a synaptic nem. -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3282 üzenetére
a mplayert azért jó fordítani, mert akkor a magyar nyelvet is be tudod állítani. én a köv. ''egyszerű'' paranccsal szoktam:
belépek a mplayer forrás-kt-ába, és egy sorba:
DEB_BUILD_OPTIONS=''--enable-gui --language=hu --disable-runtime-cpudetection --enable-streaming --enable-menu'' fakeroot debian/rules binary
ez csinál szépen egy mplayer-<verzió>.deb-et a forráskönyvtáron kívülre, amit utána dpkg -i mplayer-<verzió>.deb paranccsal telepítek. -
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #3273 üzenetére
gmplayer paranccsal indul, be lehet pakolni a gnóm menübe (vagy ami van helyette, nem tudom, kde-t használok)
-
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3277 üzenetére
még egy ilyen kérdés és seggberugás jár!
[link] -
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3271 üzenetére
apt-get install autoconf automake libtool flex bison g++ libgtk1.2-dev libpng-dev
talán ezek közül maradt ki vmi..
forrás: ubuntu kalauz
[link]
ha esetleg később nőnek az igényeid az mplayer testreszabásához, akkor ide visszatérhetsz, addig meg jó ami a synaptic dob
[Szerkesztve] -
~DD~
tag
válasz
(Kolombusz) #3274 üzenetére
Ez az igazi feeling: [link]
-
Forest_roby
őstag
válasz
(Kolombusz) #3274 üzenetére
HAJRÁ!
//[link] -
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #3271 üzenetére
mplayer-t leszedheted apt-get-el is, repository-ból, így nem kell szívni a fordítással.
-
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3269 üzenetére
melyik mplayer verzió?
milyen opciókkal fordítod?
fent vannak e az alap fordító csomagok amiket a wiki javasol?
a configure vagy a make-nél akad el?
a következő kérdésed egy témában kicsit több infót tartalmazzon, magadnak segítesz vele
[Szerkesztve] -
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3262 üzenetére
figyi ,szerintem két hétig használd és sokat olvasgass a neten linuxos témában,és akkor már jobban képbe leszel a linuxos dolgokban
utána eldöntheted kell -e vagy sem..
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3262 üzenetére
tapasztalatból mondom, ennél egyszerűbben nem fogsz tudni telepíteni teljes értékű disztrót. hogy nem jött be? mennyi időt töltöttél a megismerésével?
amúgy meg mi a bonyolult a telepítésében? 2 parancsot kell tudni:
apt-cache search <jellemző kifejezés>
apt-get install <csomag>
ha nincs meg csomagban, akkor másik 4 parancs:
./configure
make
checkinstall -D
dpkg -i
hardcore játékosoknak:
fakeroot debian/rules binary
pár csomag felpakolása után már csuklóból megy.
ha meg nem szereted a parancssort, ott a synaptic (sose használtam...) -
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3260 üzenetére
adatmentésre tökéletesen elég lenne a live cd is telepítés nélkül..
ha az adat külön partíción van, mit kell menteni? max xp reinstall.. -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3260 üzenetére
őszintén: akkor mi értelme volt
csak azért, hogy elmondhasd, hogy van linuxod is? ha nem használod, akkor hiába van.
-
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3194 üzenetére
GD how-to fordításra és lame-re
1. letöltöd a lame forrását lerakod egy mappába a tar.gz file-t (google megtalálja neked a kulcsszavak tekintetében hallgass ez erőre, ne tétovázz)
2. apt-get install build-essential (ha már van sebaj)
3. mc-t nyitsz root-ként ha nincs apt-get install mc (norton commander fíling powa)
4. belemászol egy enterrel a tar file-ba lesz egy mappád
5. mappát belevágod f5-el a /usr/src -be
6. átmész tabbal a usr/src-be, belelépsz ebbe a mappába
7. CTRL+o
8. ismét parancsorban vagy de a háttérben fut az mc, oda visszatudsz lépni ugyan ezzel a kombnációval
9. /usr/src/lame-3.89# ./configure **utasítást kiadod
10. pörög a mátrix, ha te vagy Neo, láthatod a vörösruhás nőt is
11. make **parancs **ha nincs hibaüzi
12. újabb vörösruhás nő csak ennek 3 melle van
13.make install **parancs
14. most Morpheust láthatod tigriscsíkos tangában
15. /usr/local/lib mappában meg kell jelenie ezeknek:
libmp3lame.a libmp3lame.la libmp3lame.so libmp3lame.so.0 libmp3lame.so.0.0.0
16. köszönjük a Fraunhoffer intézetnek az mp3-al kapcsolatos kutatásokat -
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3194 üzenetére
otthonról, kicsit sok lesz mára a munkaidőben fórumozás
meglesz,by
-
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3185 üzenetére
ha kell lekottázom neked lépésről lépésre hogy tudsz lame-et magad fordítani a rendszeredhez, legalább ezzen is túlesel
ha megoldódik a backport gond és felmegy onnét is akkor ahogy érzed, te választasz
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3185 üzenetére
lame forrásból a legegyszerűbb, töltsd le, 3 parancs és megy
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3184 üzenetére
/etc/apt/sources.list
ebben vannak a források, vagy repository-k (magyarul tárolók). néhány sor végére oda kell írni, hogy multiverse (praktikusan annak, ahol ott van, hogy universe), majd sudo apt-get update
és ez mindkét kérdésedre válasz
ja, és mehet egy apt-cache search lame, vagy egy apt-cache search mp3 keresés is.
GD: ez végülis igaz, de egy ismerkedőt ne riasszunk el egyből a fordítással, ami ráadásul nálam anno nem is jött be. amíg van apt-get-tel telepíthető csomag, addig legalábbis semmiképp. -
dat
senior tag
válasz
(Kolombusz) #3181 üzenetére
sudo apt-get install tcltls
apt-get -tel is mennie kellene pedig az aMSN-nek. Az extra tárolók be vannak kapcsolva? (universe, multiverse) -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3180 üzenetére
és ha mp3-kodeket teszel fel, pl. liblame0? de az apt-cache search a te barátod.
amsn-hez pedig tedd be pl. a multiverse repositorykat is a sources.list-be, majd apt-get update. az, hogy valaminek a kiterjesztése deb, még nem biztos, hogy jó lesz neked. sőt, ez a legegyszerűbb módja egy telepített rendszer összedöntésének. amíg van saját csomag, addig onnan kell telepíteni. ha nincs, akkor fordítani kell. csak végszükség esetén, és jól leírt körülmények között szabad egyéb debet feltenni. annakidején nekem is több órámba került a rendszer megtisztítása... pedig én nagyjából már hozzáértőnek tartom magam. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
(Kolombusz) #3175 üzenetére
Még valami: melyik a legemberibb betűtipus?
-
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3153 üzenetére
alkalmazások-hozzáad/eltávolít-multimédia.itt nézz körül
-
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3145 üzenetére
ötlet:
/media/89Gb
/media/15Gb
mivel a képfeltöltés nem adja a linket mert vmiért vacakol..
ha pl
/media/ntfs-89Gb (ha ez egy ntfs meghajtó)
/media/fat32-15Gb
verziót használod, nem lehet bajod belőle, késöbb a rendszer media mappájában megtalálod a becsatolt meghajtókat, de az asztalra is lesz kitéve ikon neki
UI: persze a formázás pipát ne rakd be!!!!
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3141 üzenetére
azon kívül hogy szivesen segítünk, ezek a kérdések akár a linux abszolult kezdőknek rovatban is elférne.. már csak azért is mer nem ubuntu specifikus
attól függ szeretnéd e látni az adott partíciót a linux alatt és ezt automatikusan szeretnéd hogy történjen vagy mindig kézzel akarod megtenni minden boot-olás után
ha az előbbi, akkor telepítéskor kell megadonod, ha utóbbi akkor a mount paranccsal kell összebáratkoznod
egy partíció csatolási pontja a root szinte bármely könyvtára lehet, te adod meg
legtöbbször a /mnt vagy a /media használt, hogy milyen néven az tök8
a telepítő automatikusan beállít neked felsimert filerendszert és jogokat
ha ez neked nem felel meg akkor az fstab szerkesztésével kell gyógyítani
(egyelőre nem javasolt mert a kérdésed még nem az a kategória..)
pl
/media/fat --> 'ez egy csatolási pont' pl /dev/hda5 (5.az nálad lehet nem az, ismerned kell a saját vinyód partícióit, ha máshogy nem akkor a partíció nagysága alapján)
/media/ntfs
/media/limlom
vigyázz hogy ha adatot tartalmaz ami kell nehogy formázd
érdemes utalni a file-rendszerre hogy tudd mit tudsz vele kezdeni, pl ugye ntfst nem fogsz tudni írni..
házi feladat: mount, fstab google keresése és olvasása, az ubuntu wiki magyar verzió tanulmányozása (google magyar oldalak: ''ubuntu wiki'' -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3141 üzenetére
no, későn néztem be... ext3 helyett inkább a reiserfs-t ajánlottam volna, bár az ext3 se olyan rossz.
a többi partícióhoz elvileg nem nyúl, de azért nézd meg, hogy egyiknél se legyen bejelölve a formázás. nálam alapból nem volt, de jobb félni, mint egészni.
grabber: Remote message: Unknown username or servic e
biztos, hogy jól írtad be a usernevet/jelszót?
Aug 12 13:31:32 lizard pppd[4236]: Using interface ppp0
Aug 12 13:31:32 lizard pppd[4236]: Connect: ppp0 <--> eth0
Aug 12 13:31:32 lizard pppd[4236]: PAP authentication succeeded
Aug 12 13:31:32 lizard pppd[4236]: peer from calling number 00:0F7:21:xx:xx authorized
Aug 12 13:31:32 lizard pppd[4236]: local IP address 84.2.91.xx
Aug 12 13:31:32 lizard pppd[4236]: remote IP address 145.236.238.xx
Aug 12 13:31:32 lizard pppd[4236]: primary DNS address 195.228.240.xx
Aug 12 13:31:32 lizard pppd[4236]: secondary DNS address 195.228.242.xx
kb. így kellene kinéznie.
a hálókártyával elvileg nincs gond, mert rtl8139, az elég elterjedt, több is volt nekem, gond nem igazán volt velük. -
~DD~
tag
válasz
(Kolombusz) #3138 üzenetére
Ext3 újabb, van benne naplózás...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3116 üzenetére
először is valahonnan válassz le 2 partíciót: egy kb. 5-10gb-osat linuxnak, meg egy 1gb-osat swap-nek. a pqmagic asszem meg tudja csinálni, előtte azért a fontos dolgokról készíts backupot!
aztán boot a cd-ről, és az vezetni fog. annyi, hogy jól figyeld meg, hova telepíti a cuccot, és csak azt engedd neki formázni. mondjuk a többit alapból nem is akarja piszkálni, de jobb odafigyelni
ha felment, dual bootos rendszered lesz, mert végignyalja a vinyókat, hogy mit talál. az xp-t felismeri, és beteszi a végére. ha előrébb szeretnéd, akkor a /boot/grub/menu.lst-t kell egy kicsit szerkeszteni... de erről majd ha aktuális lesz.
az nvidia driver telepítése pedig legegyszerűbben az easyubuntuval fog menni, ha már van rendszer, akkor sudo apt-get install easyubuntu, majd ha feltelepült, akkor futtatni kell, és szépen felpakol mindent, ami kell. -
Forest_roby
őstag
válasz
(Kolombusz) #3116 üzenetére
csá
Valamilyen windows particionáló progival válasz le 5-6 Gb -ot az eggyik particiodról, nam kell újat létrehozni, hagyhatod particionálatlanul... ha ez megvan nekiállhatsz az installnak. Az install cd meg fogja kérdezni, hogy telepítse a grub -ot?! - IGEN - Ez automatikusan berakja az xp-t és a linuxot is a boot sorrendbe - tutsz majd választani a 2ő között.
Installálásnál meg fogja kérdezni a progi, hogy hova telepítse a linuxot és a legnagyobb üres helyet választod, a gép automatikusan particionálja az üres helyet azt kész is - feltelepül a gépedre.
Ha idáig eljutsz, akkor majd leírjuk az nvidia driver feltelepítését! -
Forest_roby
őstag
válasz
(Kolombusz) #3050 üzenetére
Hát én használtam a suliban UHU Linuxot. Hogy is mondjam? A „full gagyi” az enyhe kifejezés! Csak, hogy egy dolgot mondjak: ahhoz, hogy más felhasználói névvel bejelentkezzek újra kellett indítani a gépet!
Grafiqs:
Sajna wlan-hoz és linux-hoz együtt még nem volt dolgom! -
derossi
aktív tag
válasz
hát szerintem egy nemzetközi fejlesztés jobb mint a hazai,de nem akarom lebecsülni a fejlesztőket,csak hát az ubuntu felhasználótábora sokkal szélesebb
-
Grafiqs
őstag
válasz
Maradjunk annyiban, hogy sikerült. Most megy a frissítés.
-
Forest_roby
őstag
válasz
(Kolombusz) #3013 üzenetére
Hát, érdemes külön particióra rakni a linuxot, főleg hogy a linux nem is tud írni ntfs-re. Ez válasz a 2. kérdésedre- az ntfs particiódon lévő filmeket, képeket tudja olvasni, de írni nem!
Sztem válasz le pár gb-ot az egyik particiodról és oda talapítsed a linuxot! -
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #2975 üzenetére
pontosan...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
(Kolombusz) #2972 üzenetére
Nah, most már XP-ről irok.
Elég kedvező az első találkozásom a Linux-szal. Ami zavart benne: lassan kezelte a netet. De komolyan, bűnlassú volt. Ez vajon azért van, mert a live cd-ről neteztem? -
ragazzo
őstag
válasz
(Kolombusz) #2953 üzenetére
Nem,nem töröl le semmit.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #2945 üzenetére
ha van egy progi egy cd-n, akkor nem úgy kell telepíteni, mint win alá. a linux nem windows.
itt gondolkodni kell.
derossi: te egy rendszert telepíteni, konfigolni, rebootolni, vagy használni szeretnél? mert én ez utóbbit. az előzőek engem nagyjából hidegen hagynak, hogy mennyi időbe tellik. (nem kell a beállított rendszert kikapcsolni, és akkor nincs reboot-idő)
-
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #2945 üzenetére
azé nem...rámész a progira jobb egérgomb és kicsomagol..
-
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #2923 üzenetére
2.6.valamennyi
-
Forest_roby
őstag
válasz
(Kolombusz) #2925 üzenetére
Nem tom! Nincs 5.1 -em
.
-
Forest_roby
őstag
válasz
(Kolombusz) #2923 üzenetére
Nekem is integrált hangkártyám van és megy. Nem kellett külön telepíteni!
(Asus A7N8X -E Delux -- integrált hangkártyája) -
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #2915 üzenetére
ha a géped pendrive-ként is működik, akkor ubuntu alatt is fog pendrive-ként működni. ha nem, akkor passz, valószínű, hogy van linuxos progi, ami kezeli, legrosszabb esetben pedig veszel egy usb kártyaolvasót 3 ezer forintért, és probléma kilőve. képkezelő, effektező, stb. progi is van, pl. gimp.
cd-dvd íráshoz teljesen megfelelő a k3b
alaplaphoz szerintem nem kell külön driver, ismeri, kezeli (legalábbis az én nforce2-es lapommal nincs gondja). integrált hangkártyát régóta nem használok, de emlékeim szerint működött. -
Forest_roby
őstag
válasz
(Kolombusz) #2915 üzenetére
Digitális kamerát kezeli, cd dvd írás megy, bár nem olyan magas szinten mint a neroban. Az epson nyomtatókat, bár nem tom - biztos támogatja. Nvidia alaplapom van nekem is - műxik : ) A realtek integrált hangkarit nem ismerem...
-
cucka
addikt
válasz
(Kolombusz) #2906 üzenetére
Ha jól tudom a yahoo messenger megy linux alatt is és az fullos.
szerintem rosszul tudod.. nagyon örülnék, ha lenne fullos yahoo messenger linux alá. van egy YahELite nevű windows-os yahoo kliens, azzal még teszek egy próbát, azt írták, hogy működik wine alatt is. -
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #2898 üzenetére
egy csomagkezelő nagyon hasznos kb 17-18000 csomag van benne ez alapján ha pl beleírod a keresésnél hogy nvidia akkor ki is dobja aa drivereket amit ha megjelölsz telepítésnek már fel is teszi...
-
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #2896 üzenetére
az ubuntu nekem nagyon tetcik pedig csak egy hete vagyok linuxos..
ezekre tökéletesen jó.
Nvidia driver synapticból simán felmegy(én csak két nap után jöttem rá,lol)
-
ragazzo
őstag
válasz
(Kolombusz) #2257 üzenetére
Felrakhatod azt is, csaj érdemes csinálni egy update után dist-upgradet.A megfelelő repositorykkal.Amúgy én felraktam kapásból a 6.06 bétát, és nincs vele semmi gond.Szinte minden nap kijön hozzá vagy 100Mb frissítés.
-
dat
senior tag
válasz
(Kolombusz) #2257 üzenetére
gyorsabb ha letöltöd a bétát
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft