- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
Köszi!
Sajna volt egy nem kívánt mellékhatás, ha belépek a gépbe kde felületen -nagyrésze magyar-, akkor szétesik a kép, vagyis mintha a monitoron látott kép egy hengerre lenne felcsavarva és a hengert elcsavarnák az egyik irányba... a jobb oldalon van a bal oldal tartalma és vissza + középen egy nagy ''szakadás''. Szóval nem igazán műkszik.
De ez nem igazán baj, csak kiváncsi voltam milyen az ubuntu kde alatt -láttam, ennyi elég is volt. Maradok a gnomenál.... -
derossi
aktív tag
Az az igazság, hogy sikerült megint kilőnöm az x-et ,mert mégsem volt olyan jó az a leírás amit belinkeltem
. Természetesen megint elbaszta a billentyűkiosztást,és megint nem indult az amsn meg köpete.asszem többet nem is próbálkozom az xgl-el ubuntu alatt, mert a szenvedésért cserébe csak a funkcióinak egy része működött
Még jó hogy csináltam visszaállítást
Mellesleg ezen a backup..nevű progin volna mit javítani ,mert kétszer lefagyasztotta a rendszerem is . -
ballington
addikt
-
Forest_roby
őstag
Nem azzal van baj, amit elbaltázok, hanem azzal amit jól csinálok és mégsem megy.
Általam tapasztalt 6.06-os hibák:
- Nvidia driver nagyon nehezen lehet feltelepíteni (gondolom, nem minden gépen, de többek között az enyémen is)
- Ha felmountolok egy winyót (particiot) nem jelenik meg sehol automatikusan, csak a rendes elérési uton érem el. /media/particio/.....
- Egyszerűen lasabb a gép, egy egyszerű ablak áthelyezésnél is 100%-os a procihasználat, pedig elvileg fent van az nvidia driver, az ablak scrollozásról nem is beszélve....
- multimedia codecek telepítése, nem hozott semmi eredmény, -a totem nem játszott le semmit, amíg vmilyen player nem került a gépre, már nem emlékszem a nevére. Utánna a totem is lejátszott mindent, de valahogy akadozva, pelepörgetésnél 2 perc várakozás stb...
- és még voltak problémák, max most nem jut eszembe
- 100%-ig fel volt frissitve, minde a megszokott modon lett telepítve, ugy ahogy most az 5.10-et és nincs vele semmi bajom. -
Forest_roby
őstag
valahol lett kérdezve, hogy baj -e az, ha 6.06 -os sources.list -et teszünk be az 5.10 -nek. Hát, lehet, hogy nem volt valasz, de az tuti, hogy senki se írta azt, hogy ez baj lenne, ezért is másoltam be a 6.06-ost.
mod: mindegz, thx. hála.. nem sok mindent vesztettem. max 1-2 orat.
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
Jól van csak hülyéskedek, nem rossz ez az ubuntu.
Első észrevételek, ha valmit megnyitok a ok , tovább stb gombok grafikai szét vanak esve amíg rá nem megyek az egérrel, vagy rá nem kattintok.
Lehet még ezt jobban magyarosítani ? mert sok dolog nem igazán magyar benne. mert nézegettem pár linuxot azk magyarabbnak tüntek, vgy cak meg kéne tanulni jobban angolul
de eddig végülis tetszik, .. -
derossi
aktív tag
felraktam synapticból az icecast2-t
viszont nem találom a menük között,ha parancssorba beírom akkor ezt adja :
gabi@gabi-pc:~$ icecast2
Icecast 2.3.1
usage: icecast [-b -v] -c <file>
options:
-c <file> Specify configuration file
-v Display version info
-b Run icecast in the background -
derossi
aktív tag
de elindul,igaz nem tökéletes pl nem lehet halványítani a panelokat
a baj hogy azóta nem megy az amsn,nemtom van e köze hozzá..terminálból indítva ezt a hibát adja ki: Application initialization failed: this isn't a Tk applicationunknown color name ''Black''
meg a billentyűzet sem működik rendesen -
n0se
tag
köszönöm
éjjel megfejtettem
csak már nem volt időm meg erőm beírni mert nappal dolgozom éjjel meg még 2kor on állapotban voltam
Tehát a firestarter meg is van de lenne két problémám:
1. A firestarteben miket engedélyezzek, hogy menjen a samba és az ssh? Ha ezeket engedélyezem, mint engedélyezett szolgáltatásokat, nem megyGondolom azért, mert otthon egy router mögött vannak a gépek és gondolom valahol meg kellene adni neki azt is, hogy mely tartományból érkező kéréseket engedélyezze. Javítsatok ki, ha tévednék
Észrevétel még annyi, amugy, hogy amig nem volt fent a firestarter addig még odáig eljutott a putty, hogy bejött a console ablak és utána dobott egy hátast (refused connection), mostmár odáig sem, tehát el sem engedi oda a tüzfal.
SSH amugy alapból települ a rendszerre (live cd-s telepítő) ? -
chaby7
aktív tag
huh.. ez nekem kicsit bonyolultnak tünik
Ugydöntöttem inkább a Kubuntu mellet döntök, legalábbis egyenlőre.
Eddig elég sok mindent müködésre tudta birni. nVidia driver alig birtam felrakni, de találtam egy script-et és sikerült [link]
Két játék demo-t is kipróbáltam UT2004 és QUAKE4 mind a kettő szépen fut.
Annyi még a problémám hogy a hang nemigazán jó játékokban főleg, nemtudom érdemes-e az nVidia oldalál található drivert hozzá felrakni. -
ngabor2
nagyúr
én úgy tudom, hogy export után frissül. és direkt abból a terminálból indítottam, amelyikben exportoltam (máshonnan nem sok értelme lett volna...)
de újabb probléma: a feliratok is rosszak lettekmindenféle hülye karakterek, meg szóössze-esések vannak benne. régebben ez is jó volt. próbáltam, nem a fontok miatt, mert újonnan az mplayer oldaláról leszedett fontokkal se megy. valahol a nyelv-beállításokkal lesz itt a gond, még keresgélek.
mod: megvan a megoldás, ha beválik, leírom.
elvileg az újrafordítás megoldotta... csak épp az xv output nincs benne. anélkül meg elég érdekes. a nyelveet ugyanis fordításkor kell megadni
mod2: fééélelmetesen elszúrták a feliratkezelést... most már csak ttf fontot fogad el a gmplayer, az mplayer megy tovább a ''rendes'', hozzá készített fonttal is. de legalább pár dev csomag feltelepítése után megy rendesen a mplayer is.
költői kérdés: mi a túróért szedi le az apt-get dist-upgrade azokat a csomagokat, amik semminek nincsenek útban? -
ngabor2
nagyúr
(process:3863): Gdk-WARNING **: locale not supported by Xlib
(process:3863): Gdk-WARNING **: cannot set locale modifiers
ha csak hu_HU van, akkor nincs ilyen hiba, de angol. mintha a megfelelő locales hiányozna. se a honlapon nem találtam erre utalást, se az apt-cache search nem talált semmi kapcsolódó cuccot. -
kisgyerek85
senior tag
-
gyurman
tag
Köszike! Bocsi, csak most tévedtem ide. Nem küld értesítést, hogy új üzim van.
sudo ps -A | grep arts
5238 ? 00:00:02 artsd
5593 ? 00:00:00 artsd
Akkor miért nem szól jól, vagy rosszúl próbálom ki? Hogy próbáljam?
Esetleg valakinek van olyan hangbeállítása emu10k1-re, ami neki nagyon jó?
Megosztod velem?
Köszike! -
emitter
őstag
már egy fokkal jobb, csak ennyi apacs fut:
emitter@LAPTOP:~$ ps aux | grep apache
root 7513 0.0 0.4 4656 2272 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7514 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7515 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7516 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7517 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7518 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
emitter 7862 0.0 0.1 3884 616 pts/0 S+ 11:58 0:00 grep apachemit szedjek még le? lőjem ki őket?
-
emitter
őstag
Köszi!
Ha ezt látom
root@LAPTOP:/home/emitter/Letoltesek# /opt/lampp/lampp start
Starting XAMPP for Linux 1.5.3a...
XAMPP: Another web server daemon is already running.
XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP for Linux started.
mit csináljak? ilyen apache-folyamatok futnak xampp indítása előtt:
root@LAPTOP:/home/emitter/Letoltesek# ps aux | grep apache
root 7508 0.0 0.4 4656 2272 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7509 0.0 0.4 4656 2444 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7510 0.0 0.4 4656 2432 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7511 0.0 0.4 4792 2516 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7512 0.0 0.4 4656 2264 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7513 0.0 0.4 4656 2264 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 9351 0.0 0.4 4656 2292 ? S 11:05 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 9352 0.0 0.4 4656 2292 ? S 11:05 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 9353 0.0 0.4 4656 2292 ? S 11:05 0:00 /usr/sbin/apache
root 9607 0.0 0.1 3884 600 pts/0 R+ 11:13 0:00 grep apache
ezek maradhatnak, vagy mit csináljak velük? ezek auto indulnak bootoláskor?
Index of /
Name Last modified Size Description
[DIR] Parent Directory 18-Jun-2006 17:31 -
[DIR] apache2-default/ 18-Jun-2006 17:31 -
Apache/1.3.33 Server at localhost Port 80
ezt kapom http://localhost-ra.. pedig egy xampp-os dolognak kéne bejönnie, nem? (a linkelt xampp-oldal szerint) -
lazydog
addikt
Kösz a link-eket, ellenőriztem és hibátlanok az iso-k.
Feltettem az ubuntu-6.06-alternate verziót, és végre majdnem tökéletesen működik.
Egyetlen gond a hang hiánya. Az ESS 1869 integrált audio-t nem ismerte fel egyetlen másik Linux sem. A gyártó oldalán csak Windows. és OS/2 driverek vannak.
Hol keressek Linux driver-t, és ha találok, hogyan kell telepíteni?
Továbbra sem értem, miért nem fut nálam az ubuntu 5.10 ?! -
lazydog
addikt
Telepítettem egy teljesen különálló 4 GB-os vinyóra az ubuntu-5.10-et, eredmény az előzőekkel megegyezik. Egyetlen különbség, most a /dev/hda1 nem létezik a számára.
Innentől számomra egyértelmű, hogy hibás a telepítő. Hogyan tudom ezt ellenőzini? Valahol olvastam valami md5 ellenőrzésről. Hogy lehet ezt megtenni? -
emitter
őstag
ezt az ubit is felinstalloltam valahogy, csak azóta az újraírható CD amin volt, törlésre került, a CD-kép a gépen szintén.. úgyhogy mivel nem akarok letölteni netről, inkáább várok, nem annyira sürgős
mod: ja, most csak ubiban gondolkoztamakkor lehet h leszedek egy pendrive-os linuxot
kösz az ötletet (ubuntuból nem találtam CD-nél kisebb verziót)
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
Kösz a gyors választ, bár nem sokat értettem belőle.
Főleg azt nem értem, mit akar a hda7-el, mikor nincs ennyi partícióm. A másik érthetetlen dolog, miért rontotta el az előzőleg telepített Linux-okat?
Van még egy hibaüzenet, amit az előbb kifelejtettem :''/bin/sh: can't access tty! Job control turned off''
Nem fér hozzá a távgépíróhoz? Ki kérte erre?
Mindenesetre újratelepítettem a második primary partícióra, közvetlen az XP után. Semmit nem javult a helyzet, csak most már azt írja ki, hogy a ''/dev/hda2 does not exist''.
Kiegészítésül még annyit, hogy az Acronis OS-Selector-t használom az egyes op.-rendszerek kiválasztására, a grub helyett. Ez semmi problémát nem okozott az eddig kipróbált Linspire és Xandros Linux-ok használatában. Másrészt a frissen telepített Linux felülírja az MBR-t, tehát az OS-Selector működését megakadályozza.
Várom válaszod, hogyan tovább? -
gyurman
tag
1. Már visszaműtöttem. Tehát ha Kubuntuban kijekölgettem synapticban, hogy kell az Esound a client és a common. Az felmászott. Megtaláltam esd-ben a testeket. Hangzik. De a kde-ben esd-re állítom, akkor a testhang szaggat, és vagy egy perc, mire lejátsza. Az xmms-ben az alsa nem szól, csak esd. Az Amarok-ban autómatikusan szól. Ott tudok 5.1-et állítani. De esd-re kapcsolva szétfagy.
esdplay *.wav hibaüzit lök. Valami olyasmi, hogy utálja a wavot.
Akkor megy vagy nem?
2. Ki milyen .asoundrc fájlt használ? Miért?
3. Van olyan hangerőszabályzó, ami az össze hangszórót együtt halkítja?
Köszike! -
centauri99
csendes tag
Sziasztok!
Az Ubuntu linuxból letöltöttem a z alternate verziót 64bites processzorra.föltettem CD-ről OEM módba,és most inditáskor mindenn drivert betölt,majd elsötétül a képernyő,és úgy haggya.(processzor:AMD Athlon 64 3000+,VGA:Xpertvision 9600Pro).Mi lehet a gond,installnál rontottam el vmit? -
emitter
őstag
sajnos.. pl leszedtem az FTB-displayt, asszem ez van neked is - minden ok, csak a HDD foglaltságot nem jól jelzi a skálán (kb 60%-os foglaltság van, ehelyett a csík végigér..)
meg egy másik ilyen jelzőcucc is begagyizott, túllógott a neki szánt kereten, mintha >100% lett volna a proci, stb.
azt nem lehet az FTB-nél kikapcoslni, h rákattintáskor ne induljon el semmi parancs, de mégis látszódjon az ikonocska? Mert ha a Visible-t nem pipálom be, akkor a parancs inaktív lesz (viszont eltűnik az ikon is)
a keret szélességét nem lehet állítani? nagyob bumburnyák -
emitter
őstag
próbáltam ezt az osxCornerXMMS-t, de vmi hibát ad:
/home/emitter/.gdesklets/Displays/OSXCornerXMMS/osxcornerxmms-bottomright.display
> 1 xmms = get_control('IKXmms2:701uz5p7uot652wbszeprbeev-2')
/home/emitter/.gdesklets/Displays/OSXCornerXMMS/osxcornerxmms-bottomright.display
> 1 ico1 = get_control('IKIconAnim:etpxog3l6cpx6wlgfihqatrme-2')
stb.
azt írja, h egyes funkciók nem lesznek elérhetőkés nem is működnek a gombok
az érdekes, hogy a gdesklets oldalon van külön controls és display menüpont, de mindkettő alatt ugyanazt a kijelzőt lehet leszedni csak...
[Szerkesztve] -
GD
őstag
hm, jó kis cucc, használatba vettem, már ezért megérte felvetni a desktop ötletet..
régebben win-re használtam a widgets nevű cuccot, de olykor fagyott, hanyagoltam..ez is hasonló okosság.. tetszik
kérdés: hogy lehet legkönnyebben rávenni hogy induláskor töltődjön be a gnome-val?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper main restricted
deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper main restricted
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper-updates main restricted
deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper-updates main restricted
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper universe
deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper universe
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security main restricted
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security main restricted
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security universe
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper multiverse
deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper multiverse
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper-backports main restricted universe multiverse -
-
GD
őstag
magyarosítás: biztos igazad van, csak gondoltam ha már a béta magyar akkor ez is marad..
partícionáló: nekem jobban tetszett a fapados kék képernyős, vhogy jobban kézreállt..
kérdés: ha én béta2-őt telepítettem, és minden nap frissítek, akkor gyakorlatilag már a final van a gépemen? az meg hogy van hogy az teljesen magyar? -
-
emitter
őstag
nekem a formázással voltak gondjaim.. Linux alatt egyáltalán nem találtam sehol olyat, h formázás - Krusaderben van egy ilyen opció, de el volt sötétülve
Windóz alól simán tudtam formázni (nem volt lock-olva)
pl. ha a pendrive-ról akarok vmit törölni, akkor csak annyit tesz tapasztalatom szerint, hogy a PD-n levő .trash nevű rejtett kukába dobja, szóval fizikiailag éppúgy foglalja a helyet
hogyan tudom végleg törölni a fájlokat?
köszi!
---
más: csomagkezelőm (synaptic) le szeretne tölteni egy kubuntu-docs frissítést, de hibát kapok letöltés közben: ''Figyelmeztetés! A következő problémák találhatók a rendszerén:''
és alatta semmi nincs írvailyenkor mi van?csak zavar, hogy ott fent ül a panelen és nem tud települni
Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Diablo IV
- Dell notebook topic
- Gaming notebook topik
- Futás, futópályák
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest