- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
Sianis
addikt
válasz
#51736960 #2826 üzenetére
1. Erre nem igazán tudok mit mondani. Xubuntunál is van Grafikus és szöveges telepítő? Nekem pl a szöveges telepítő válik be általában az kiforrott nincs vele gond.
2. Igen az egy teljesen más, grafkus felület független alkalmazás. Úgyhogy ha bárhol megy, Xubuntu alatt is fog.
Sianis -
ngabor2
nagyúr
válasz
#51736960 #2467 üzenetére
mivel én nem tértem át, ezért nem is ütköztem problémákba e téren. csak itt olvastam róla. konkrét hibákról, hiányosságokról nem tudok linket adni, csak a friss release hivatalos fórumát tudom linkelni, ha a téged érdeklő részekre rákeresel, talán találsz valamit. [link]
-
GD
őstag
válasz
#51736960 #2462 üzenetére
én nem éreztem különbséget, a 64 bit hátrányai talán néhány alkalmazásnál van: flash, java, win32 codec-ek, mplayer stb.. bár ezt még 2005-ös évben találtam bajoknak, lehet azóta fejlesztettek 64bit-es rendszerre több dolgot is..
egyelőre maradtam a 32bit-es rendszernél
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
#51736960 #2462 üzenetére
Szia!
Én összesen 1x és régen próbálkoztam 64-bit-es rendszerel. Elég sok függőségi gond volt, valami nem volt csak 32-bit-es rendszerben, úgyhogy én azt feladatam. Lehtséges, hogy 64-bit-es rendszer valamennyivel gyorsabb, de érezhetően biztosan nem! Ellenben 32-bit-es rendszer alatt támogatott az összes csomag, ide készülnek el legkorábban a frissítések.
Gentoo alatt nincs ilyen probléma, hiszen mindent magadnak tudsz fordítani, ergo nincsen semmi gond a 64-bit-el, viszont rettentő időigényes a dolog.
Tehát használj véleményem szerint 32-bites változatot, aztán, ha nagyon belemelegedtél már a dologba, akkor próbáld ki a 64-bites-t is, úgy egyszerűbb lesz gyorsan kiszúrni, ha valami nem megy úgy ahogy kéne/megszoktad. -
snowflake
tag
válasz
#51736960 #1969 üzenetére
1. ezt nem igazán értem... talán az xgl-re gondolsz??
2. Talán a legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás, hogy a firefox adblock nevű extension-jét használod erre a célra.
Nálam egy dolgot kettyint el, történetesen az mplayer-plugin-al nem megy a filmlejátszás, ha aktív az adblock...
Egyébként érdemes egyszer átcsemegézni ezeket az extension-öket (Tools/Extensions -> Get more Extensions), igény szerint jól kézreszabható a róka. De érdemes észnél lenni, mert taccsra is lehet tenni némelyik gyengébben sikerült cuccossal, mint ahogy a dózert is hamar ki lehet fektetni a sok #&@ jutilitivel.. -
charlie54
csendes tag
válasz
#51736960 #1969 üzenetére
A 2. ponthoz:
Nekem fennt van a firestarter. Neki van egy /etc/firestarter/user-pre nevű filéja. Oda lehet beírni a saját gondot-bajt. pl ez a sor:
$IPT -A INPUT -s 217.20.131.7 -j DROP #sher.index.hu
értelemszerüen kiírtja a kommentbe írt címről érkező dolgokat.
Beírod egy terminálba: ping ad.verticum.net, kíirja az ip cimet, aztán go. -
-
snowflake
tag
válasz
#51736960 #1921 üzenetére
Nem kell újraindítani a böngészőt, ahogy ''leokézod'' a font dialog ablakot, változni fognak a weblapon a fontok.
Arra figyelj, hogy a Fonts for: xyz -nél a dialog ablak tetején, pl. itt a prohardvernél a Central European legyen kiválasztva, mert ennek az oldalnak pl. az a karakterkódolása és nem pl. a Western. Ilyenkor ennek (Central European) változtasd a font paramétereit... -
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest