- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
lazydog
addikt
Kösz a link-eket, ellenőriztem és hibátlanok az iso-k.
Feltettem az ubuntu-6.06-alternate verziót, és végre majdnem tökéletesen működik.
Egyetlen gond a hang hiánya. Az ESS 1869 integrált audio-t nem ismerte fel egyetlen másik Linux sem. A gyártó oldalán csak Windows. és OS/2 driverek vannak.
Hol keressek Linux driver-t, és ha találok, hogyan kell telepíteni?
Továbbra sem értem, miért nem fut nálam az ubuntu 5.10 ?! -
lazydog
addikt
válasz
ngabor2 #2550 üzenetére
Igen, csak a grub van, illetve egy teljesen üres 4 GB-os vinyóra telepítettem.
Hol, milyen formában adhatom ki ezt az md5sum parancsot? Mit ellenőriz? A telepítő CD-n lévő iso fájlt, vagy a telepített Linux-ot?
Windows alatt gondolom jobb lenne ellenőrizni, mint egy valószínűleg hibás linux alól. -
lazydog
addikt
Telepítettem egy teljesen különálló 4 GB-os vinyóra az ubuntu-5.10-et, eredmény az előzőekkel megegyezik. Egyetlen különbség, most a /dev/hda1 nem létezik a számára.
Innentől számomra egyértelmű, hogy hibás a telepítő. Hogyan tudom ezt ellenőzini? Valahol olvastam valami md5 ellenőrzésről. Hogy lehet ezt megtenni? -
lazydog
addikt
Kösz a gyors választ, bár nem sokat értettem belőle.
Főleg azt nem értem, mit akar a hda7-el, mikor nincs ennyi partícióm. A másik érthetetlen dolog, miért rontotta el az előzőleg telepített Linux-okat?
Van még egy hibaüzenet, amit az előbb kifelejtettem :''/bin/sh: can't access tty! Job control turned off''
Nem fér hozzá a távgépíróhoz? Ki kérte erre?
Mindenesetre újratelepítettem a második primary partícióra, közvetlen az XP után. Semmit nem javult a helyzet, csak most már azt írja ki, hogy a ''/dev/hda2 does not exist''.
Kiegészítésül még annyit, hogy az Acronis OS-Selector-t használom az egyes op.-rendszerek kiválasztására, a grub helyett. Ez semmi problémát nem okozott az eddig kipróbált Linspire és Xandros Linux-ok használatában. Másrészt a frissen telepített Linux felülírja az MBR-t, tehát az OS-Selector működését megakadályozza.
Várom válaszod, hogyan tovább? -
lazydog
addikt
Megismétlem a kérdésem itt is, különösen azért, mert inkább idevaló: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kuponkunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest