Aktív témák
-
válasz
Lakers #33085 üzenetére
Magától biztosan nem frissült, Lucidban most is a 2.6.32-es kernel van használatban. Sosem szokták ilyen mértékben frissíteni, főleg nem egy LTS kiadásban.
A HDMI kezelése nem hiszem, hogy disztrofüggő lenne, a vason, vagyis inkább a VGA meghajtóján múlik. Sajnos azt kell, hogy mondjam, HTPC-hez Ubuntun NV kell. Esetleg XBMC lehet a felsoroltakhoz egy alkalmas és egyszerű felületű rendszer.
Nem a Gnome vagy a KDE miatt van az esetleges magasabb idle procihasználat, inkább a Xorg a bűnös. De egy HTPC alapból nem fogyaszt sokat, nem jelentős ez a kis plusz terhelés. -
válasz
Lakers #30211 üzenetére
2. De igen, én is úgy csináltam, mert nem szeretném, ha beleszarna a Win partícióba. Az utolsó résznél van egy advanced gomb, ahol meg lehet adni, hogy melyik winchesterre tegye a GRUB-ot. Nekem több vinyóm van, egyiken maradt érintetlenül a Win, a másikon az Ubuntu az oda telepített GRUB-bal, így boot menüből tudom kiválasztani, hogy melyik rendszer induljon. Sokkal tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés és nem utolsósorban csont nélkül le lehet darálni az Ubuntut. Ez persze csak akkor működik, ha legalább 2 vinyód van.
-
DarPet
tag
válasz
Lakers #30220 üzenetére
Hello! Egy virtuális gépnek is adhatsz 1giga felett memóriát (amíg van rá keret), és a proci sem lehet probléma, igaz (ha jól tudom) csak egy magot használhat. Az biztos, hogy a virtualizációt be kell kapcsolni a BIOS-ban az optimális teljesítményhez.
Szerk.: a nagy erőforrás igény itt a videókártya virtualizációjának hiányára utalt szerintem.
A Windows MBR bejegyzésének a helyreállításáról jut eszembe... Egyszer sikeresen elrontottam a visszaállítást, mert valószínűleg rossz parancsot írtam fel, és használtam a bootsect-nél a /all kapcsolót is, ami ha jól vettem ki, az összes meghajtón megcsinálta a beállítást... vagy nem tudom mit csinált, de azóta nem tudom beolvasni a 16x-os mínuszos DVD-ket (olyan volt a meghajtóban, amikor futott a parancs, és lefagyot... tehát reset volt, és utána semmi...) . Szerencsére volt kéznél egy Ubuntu CD.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a probléma a DVD-íróval? +os DVD-ket olvas... meg CD-ket is... -
ArGab
őstag
válasz
Lakers #27878 üzenetére
Nálam is ugyanez a hiba van, a pulseaudio miatt. Látatlanban nem mondom most meg pontosan melyik fülön, de talán a kimenet alatt a hangerőszabályzóban lehet állítani, mit használjon. Nálam Analog Headphone, Analog Speaker,... néven vannak, ott az egyiknél ugyanez a tünet, egy másiknál csak a jack kimenet szól.
Sajnos az automatikus váltásra én sem találtam megoldást, és a noti speakere csak akkor szól, ha a jack kimenet is be van dugva és manuálisan át van állítva. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
Lakers #26377 üzenetére
A ponttal kezdődőek a rejtettek. Egyébként a böngésző cache sokat tud foglalni. A var könyvtárban meg lehet, hogy a csomagkezelő fennhagyta a csomagokat, ezt lehetne üríteni. Plusz a nem kellő régi kerneleket.
(#26381) danaboy
"Gyanítom, h vírus vagy bot vagy spy."
Gyanítom, hogy egyikse. Ez inkább valami háttérben futó dolog, volt nemrég róla szó. makewhatis vagy hasonló, aki emlékszik szóljon.
Jah htop progival kéne megnézni, hogy mi foglalja a rendszert. -
PuMbA
titán
válasz
Lakers #24787 üzenetére
[Ezzel (Wubi 8.04.4)] a Wubival sem megy? 9.04-es Wubi köztudottan rossz,de kiadtak egy [javított (Wubi 9.04)] változatot amit nem tettek ki utána sehova.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Lakers #24760 üzenetére
Ezt Google fordítóval hoztad össze?
De rég írtam ide.
Az új notimban ati mobility radeon 5470 van. Hivatalos driver még nincs hozzá linuxra, és hát ki tudja mikor lesz.
Valaki nem tud valami megoldást, hogy fel tudjak küldeni egy ubit rá úgy, hogy használni tudjam a kártyát is. Tegnap néztem egy live rendszert, de felbontás max 1024x768 és gyorsítást sem tudtam varázsolni.
Néztem külföldi fórumokat, de valami nagyon kiherélt megoldást találtak, hogy a régi drivert felerőszakolták rá, de ugye azzal meg nagyon nem működik teljes értékűen.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Lakers #24395 üzenetére
Szia
Neked milyen gondod volt asus notival? (Én is azon használom, és azon kívül, hogy nem hajlandó újraindulni, más gondom nincs vele.)
A hozzáértőktől kérdezném, hogy mire fel ez a sok változat gyors kijövetele? Én friss ubutnus vagyok és teljesen megzavar, hogy 4 hónap eltéréssel jön már ki az új.
Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Otthoni időjárás-állomás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest