Aktív témák
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pethYeti #33922 üzenetére
Hát akkor nemtudom. Nekem fentvan a sima stable, beírtam az általad javasolt parancsokat, de nincs pl. jójátéknál java. Mondjuk fura, mert a főoldalnál eltűnik a kis rész, ami írná, hogy nincs java, viszont a felugró ablak maga már szürke.
Megnéztem még egyszer, biztos ami biztos:
/opt/google/chrome/plugins$ sudo ln -s /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.21/jre/lib/i386/libnpjp2.so
ln: ”./libnpjp2.so” szimbolikus link létrehozása: A fájl már létezikÉs nemjó. Sőt, így már maga a jótáték be sem töltődik bejelentkezés után.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Elvileg, legalábbis szerintem feltelepítettem a Java-t, de bármilyen Java tartalmú ablakot nyitnék meg, szürke ablak fogad.
Mi lehet a gond, én csináltam rosszul valamit?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt próbálta már valaki zenére?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Gondoltam csak benézek már, rég jártam errefelé.
Szóval először is Kendek, nagyon jó lett az új rendszerment, grat hozzá...
Másodszor, volt régebben a CPU terhelős gondom, utóbbi időben ez megszűnt, 10-15% helyett ilyen 2-3%-os, max 5%-os terhelés van idle-ben...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt asszem mindig meg fogom kérdezni.......
Szóval az óra mellöl a borítékot melyik csomag eltávolításával lehet eltüntetni?
Mostmár elmentem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, egyre sürübben van olyan, hogy nem töltődnek be a panelek, se a conky, semmi.. Indítóhang van, de utána semmi. Csak ki-bekapcs segít...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #31677 üzenetére
Nah meglátom, hogy van-e erre esetleg valami ötlet, ha nincs akkor megpróbálom a Mint-et, hátha azzal nem lesz gond. De gondolom abból meg érdemes lenne megvárni a 10-es verziót.
Kérdés, a gnome felület alatt ugyanúgy megy minden mint ubuntu alatt? Tehát pl. ubuntu-tweak-et fel lehet gyógyítani rá? Abban van ugye pár hasznos dolog ami jól jön.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, ubuntu lett a vége, kubuntu 10 perc után elnyerte a nemtetszésemet...
Most telepítgetem a cuccokat vissza.Első érdekesség, frissítéskezelőből nem akart frissíteni, rendszerment pöccre frissített....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ntomka #31605 üzenetére
ÓÓÓ bazmeg...
Ez fájt.
Hát nem tudom, lehet adok neki egy esélyt, annak idején KDE-vel kezdek a linuxos pályafutásom. Leges legelőször még suse-t raktam, az ugye KDE-t használ.
Hát, nekem ugye Intel GMA4500-am van... Most ha ezzel nem menne értelmesen a KDE, akkor meg nem kéne eröltetni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, kubuntu-t használ valaki?
Mennyivel másabb mint az ubuntu? Csak a grafikus felület más, vagy sokminden másban is eltér?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #31588 üzenetére
Mert talán 3ból 3 helyen a 0.9-es nem megy... meg nagyon elállítottam, frissítés óta sz@r az egész..Szal max ő állította el saját magát.
0.8.6-ot meg hiába engedélyezem, nem megy, havernál meg nem indul el autómatikusan sehogy. Kézzel indítva megy csak..
Értelmes választ is kapok, ami értékelhető is?
10.04-el semmi baj nem volt...
Ilyen sz@rul van megírva a rendszer? Az gáz.
Egy windows elmegy 0-10%-os terheléssel egy Ubuntu meg nem? Elgondolkoznék...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Eltávolítottam az egész compiz-t, mert meguntam, hogy sehogy nem jó.
Viszont, a xorg 20-25%-on eszi a procimat.. Miért?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, a compiz-ról van valami fejlemény? Javításra került már?
Haver mondta, hogy kipróbálta a Unity-t, úgy ment nála, mint nálam a compiz, amikor még hajlandó volt működni, szaggatva, akadva, meg amit el lehet képzelni...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ntomka #31355 üzenetére
Nos, felrakta.. Azóta nincs ablak menüm... Tehát bezárás, nagyítás...stb. Szal eddig jó.......
Telepítene vmi OpenGL cuccot, erre:
"
Ellenőrizze, használ-e harmadik féltől származó tárolókat. Ha van ilyen, tiltsa le ezeket, mivel gyakran problémák forrásai.
Ezen kívül futtassa a „sudo apt-get install -f” parancsot terminálban." -
hackeeeee
Jómunkásember
Semmi.
Kendek: Rendszerment itt is használható 10.10 alatt?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem a 10.04 nem ajánl fel disztrófrissítést 10.10-re. Ez normális dolog?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #31104 üzenetére
Kicsit rossz volt a kérdés, bocsi.
Szóval..
Mert én telepíteni próbáltam programot vele, azzal még nem is volt baj, fel is ment, csak utána már a program nem indult el, csak én úgy csináltam, hogy jobbkatt, és megnyitás ezzel. "asszem". Vagy futtatás ezzel és ennyi, nem pont úgy tettem, ahogy Te is írtad.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A Linuxos realtek HD Audio drivert érdemes telepíteni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Létezik e olyan kis program, mint ami olyan mint win alatt a notes gadget? Tehát, ilyen kis cetli az asztalon. Van pár fontos dolgom ami fel van írva win alatt, és jó lenne, hogyha itt is látnám.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt már tom, hogy 1szer kérdeztem, de akkor lehet kicsit hülyén kérdeztem vagy már nem tom..
Szóval, deluge-ban ha be szeretném lőni a forward-ot, akkor a kimenű, és bejövő portoknál mind2 rublikába be kell írni a kinyitott portot?
Látszik nem használtam egy ideig a rendszert, máris túl sok a kérdés, már megint.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak a címsor betűkészlet volt bold ugye alapból, a többi az regular?
A rögzített szélességű betűkészlet az mire vonatkozik?
(#30961) Kendek: Köszi. Kicsit fura a betűtípus mondjuk, szokatlan.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés, a Google Stable Source a Chrome új tárolója forrásközpontban? Mert más nincs a Browser-ben. Vagyis, Szoftverközpontban van pipa a Chrome Stable-nél. Akkor az tartalmazza a tárolót is gondolom... csak most fura, hogy forrásközpontból eltűnt, vagy csak régen néztem.
@Kendek: Hát jobb később mint soha.
-
hackeeeee
Jómunkásember
No, most frissítettem .25-ös kernelre. Eddig mintha kicsit gyorsabbnak tűnne a rendszer.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
A hálózatkezelőt hogy tudom letenni az alsó panelre? Mert sehol sem találtam meg... :\
Leraknám alulra az összes dolgot, csak ezt nem találtam meg sehol.
Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Chrome
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged