Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
floatr #36565 üzenetére
Igen, igy van, a unity es a gs is meg eleg erösen betanak tünik, mondom ezt mint laikus/atlaguser, nem vagyok tisztaban melyeben az okokkal kapcsolatban. A gs szerintem jobban kezre all viszont meg nagyon alap, rengeteg funkcio hianyzik belöle, a unity meg erösen bugos, egy 2 eves notin nem megy rendesen.
Amugy en szemely szerint az eddig tapasztaltak alapjan, hasznalhatosag szempontjabol jobban örülnek a gs-nek.
-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr #36563 üzenetére
Azért itt még nem tartunk szerencsére, hogy vagy megszokod a unity-t, vagy megszöksz. Bőven vannak lehetőségek.
Jelenlegi formájában azért a unity nem lenne hosszú távon életképes. Millió bug, ami nagyobbrészt a compiz 0.9-ből ered, elég sok használhatósági kérdés is felmerül. Szóval van azon mit gyúrni, akárki akármit mond.
-
kovaax
őstag
válasz
floatr #36552 üzenetére
Én jobban utáltam azt az időszakot, amikor majdnem minden kérdésemre olyan választ kaptam, ami nem volt válasz a kérdésemre.
Pl. kérdeztem, hogy X programban hogy lehet ezt vagy azt átállítani. Lehetséges válaszok:
1. Használjam az Y programot, az is tudja.
2. Használjam a Z programot, az ugyan nem tudja azt amit én szeretnék, de minden más funkciója sokkal jobb, mint az X-é.
3. Töltsem le a legújabb verzióját X-nek, fordítsam le, és az alapból tudja.
4. Töltsem le a legfrissebb kernelt, és fordítsam le.
5. Használjak RedHat-ot/Debian-t/Slackware-t.
6. Ne használjak RedHat-ot/Debian-t/Slackware-t. -
törölt tag
válasz
floatr #36444 üzenetére
lehetséges, hogy driver problémák voltak, de ugye ugyanez fennállhat mutter alatt is, csak azzal lehet, hogy kevesebbet foglalkoznak.
igazából őszre lenne ugye betervezve, hogy átállnak gnome3-ra a Canonical-nál is, szóval remélem hamarosan látjuk majd a gyümölcsét. az oneiric tárolókba elkezdték már belapátolni a gnome3 csomagokat.
az exaile-t én is "imádtam" a dolgai miatt, de az eléggé behaló projekt lett manapság már. most a banshee-t tolják nagyon, pedig ritka egy instabil programegyébként az F15 meglepően szépen futott nekem. hallottam róla rémhíreket, de az a helyzet, hogy az én gépemen gnome3-mal az met eddig a legsimábban, és ők tudták leggyorsabban és legjobban implementálni eddig az új gui-t. még süsü alatt is vannak gondok, pedig ők nagyon büszkék, hogy mennyivel a többiek előtt járnak...
-
törölt tag
válasz
floatr #36439 üzenetére
egyébként miután betolták az új compiz-t a natty alá, elég sok problémájuk volt stabilitással. mondjuk pont nem nekem, mert az intel vga-kat elég jól kezeli, de emlékszem még az ati-s kollégák panaszaira, hogy fagy. és ez még a kiadás előtti hetekben is így volt.
én abban egyetértek, hogy szemléletben meg mittoménhogy lelépték a gnome csapatot, meg a redhat-et, meg a konkurenciát úgy általában, ezt nem vitatom. nekem a konkrét termékkel vannak komoly problémáim, mert bár sok része nagyon király (csomagkezelés, ttf élsimítás, ubuntu font, stb), addig néhány elemét meg igazából kidobnám azablakon (unity felület, indicatorok, stb), csak jelenleg sajnos nem lehetséges. kíváncsi vagyok majd oneiric-ben mennyire tud együttélni az ubuntus irányvonal is a gs, mert jelenleg vagy-vagy. ami annyira nem is baj, csak éppen az ubuntus arcok egy pár dolgot kiirtottak a mainline kódból, így bizonyos dolgok nem működnek szépen a konkurencia felületével (network manager, hangerőszabályzó, ibus input...). ezt remélem azért megoldják. plusz a függőségeket is gatyába kéne rázni. most leszedtem (volna) a unity-t, compiz-t és metacity-t, mert minek üljön ott a gépen, erre fel akarta mindenáron tolni az xfce-t meg a kde-t helyettük (egyiket a metacity a másikat a compiz helyett). meg ilyenek, hogy a gthumb függőségei közt ott figyel a libbrasero. de minek? miért nem ajánlott? mi van, ha én nem akarok képeket dvd-re írni? mi van, ha nincs is optikai meghajtó a gépemben? ráadásul mivel gnome3-ban újabb verziója van a libbrasero-nak, így most a gthumb fel sem települ, mert nem vszi észre, hogy az az újabb verzió már fent van...
-
törölt tag
válasz
floatr #36435 üzenetére
szerintem a mutter miatt van teljesítmény probléma, nem a js miatt. mondjuk hozzáteszem, hogy a mutter amióta fent van, soha nem fagyott, compizból meg jónéhányszor volt már olyan, hogy valamilyen interakcióra újratöltötte magát
persze ebből nyilván nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, csak mellékesen megjegyeztem.
egyébként az a baj, hogy ez az egymásra mutogatás mindkét oldalról megvan. a Canonical is csak megy mint vakkecske előre a Shuttleworth által kijelölt ösvényen, és beintenek mindenkinek, és a gnome csapat is kb ezt csinálja. ez meglátszik a felhasználókon is: te itt unity ostorozásról beszélsz, de pontosan ugyanezt az aggressziót produkálja a unity tábor a gs-sel szemben. a lightDM-et én is preferálnám, de például a global menüt, az indicatorokat, meg még pár dolgot nem annyira. csak nem nagyon lehet válogatni, mert vagy ez van, vagy az, a kettő ötvözése nehéz az ilyen (fejlesztői) személyes ellentétek miatt.
-
törölt tag
válasz
floatr #36428 üzenetére
hát, nem tudom. én több helyen is már olvastam olyan véleményeket, hogy pont a sok python-os cucc miatt nem szeretik az ubuntu-t. de mondjuk ebbe ne menjünk most bele, szerintem elegáns dolog egy gui-t js+css megoldással megcsinálni (lásd webos a palm részéről).
hiába van évek óta ilyen-olyan kiegészítő, attól még éppen nyúlás. szerintem kb a gs az első olyan felület, ami semmiben nem hasonlít a windows vagy osx által taposott útvonalra, és még unity-re is csak nyomokban (látványban nagyon nagyon minimálisan, és funkcionalitásban egyáltalán nem).
igazából nem nagyon befolyásolja a véleményemet a trend meg az erőviszonyok alakulása, amíg van normális alternatíva, addig én nem fogok unity-t használni. ha meg kvázi csak unity és kde marad linuxon, akkor még azt is megkockáztatom, hogy inkább visszamegyek win7-re, mert számomra ezek egyike sem tartozik az ergonomikus kategóriába sajnos. szóval továbbra is remélem, hogy nagyjából egál lesz legalább a unity és gs részesedése, és kicsit értetlenül állok a dolog előtt, hogy neked miért lenne annyira pozitív dolog, ha a gs veszítene. én annyira nem szeretem a unity-t, hogy ha most kukáznák a kódot, és eltűnne a Föld színéről nyomtalanul, akkor sem sírnék, de értem, hoyg egyes embereknek bejön, így nem vagyok ellene, csak azt nem szeretném, ha az általam favorizált cucc látná ennek kárát.
-
törölt tag
válasz
floatr #36398 üzenetére
LOL, nem kell cmd line a betűmérethez, látom sok időt és fáradtságot öltél bele a megismerésébe
na sebaj...
egyébként persze, hogy egy 1.0-s kiadásban vannak bugok, és nem olyan optimális a teljesítménye, mint egy több éve fejlesztett cuccnak. amúgy a szívás leginkább fedora vs. amd problémakör, nem pedig a gs hibája annyira.nem tudom milyen funkcionalitásra gondolsz, ami romokban lenne, egy elég jól láthat nyomvonalat követ a design. az más kérdés, hogy ez a nyomvonal gyökeresen eltér az eddig használtaktól, de legalább nem ilyen innen-onnan nyúlásokból áll, mint a unity, és nem olyan eklektikus a kinézete sem, hanem szép egységes. különben úgy próbálsz érvelni, mintha unity-ben bármit testre lehetne szabni
persze, ha magadnak megírod a hack-et, akkor igen, de így kb bármilyen rendszeren működik.
-
törölt tag
válasz
floatr #36393 üzenetére
nem tudom mi bajod van azzal, hogy ezzel is törődnek. bár mondjuk azok az órák elég szarul néznek ki, nem tudom mit kell erőltetni ezt a lapozós vackot.
amúgy meg inkább használom 80fps-sel, mint hogy szopjak 160fps-sel
viszont vicces, hogy mennyire megosztja az embereket ez a két új desktop. amivel nem is lenne éppen baj, amíg lehet választani. jelenleg viszont sajnos hiány van debian alapú normális gnome3 implementációkból. remélem a Mint csapat ebbe az irányba megy el, ahelyett, hogy az ubuntusok árnyékában sétáljanak. -
PuMbA
titán
válasz
floatr #36240 üzenetére
Egyszerre csak kevés programot szoktam használni: eclipse (+ mysql + apache) + böngésző + zenelejátszó + msn-nél több dolog sosem megy a gépen
Ez még ahhoz képest amúgy semmi, mert én olyan kompromisszummal használom az Ubuntut, hogy nem tudom megnézni az összes videómat (Debian 6 alatt is, mert az open ati driverben van a hiba már vagy 1 éve). Ha compizzal gyorsított felületet használok akkor jó a vsync, de a kártya gyengesége miatt full screenben a durvább videók akadnak. Ha effektek nélküli felület van akkor meg minden videó képe szanaszét szakad, legyen az akár egy béna xvid is. 2011-ben egy mai Linux alapú rendszeren sem tudok rendesen videót nézni a gépemen, de elviselem.
(semmit nem ér a swapbuffers wait for sync se) Ez amiatt van, mert KMS alatt nincs Overlay videó kimenet, mert a fejlesztők szerint ugyanolyan jól működik a Textured Video is. Hát nem, azóta sem bírták megcsinálni, hiába van hozzá bug report. UMS alatt meg szétfagy a gépem. Nekem a 8.10-es Ubuntu működött a legkirályabbul.
-
PuMbA
titán
válasz
floatr #36235 üzenetére
Azt azért megnézném, hogy hogy tesztelték a Unity-t. Mert az biztos, hogy nem hajtottak végre egy darab alapnak számító egész napos full load tesztet sem "8 millió" programot megnyitva, ha ilyen hibák maradtak benne.
"Memory leak doesn't seem to happen on Ubuntu live version. I've tried to boot a live Natty on a notebook with a Intel graphic chip and after one hour compiz's memory consumption was still around 30 MiB. I don't know if this can help."
"És ha a mem betelik akkor nálad mi van?"
Úgy értem, hogy csak kijelentkeztet a gép vagy teljesen belassul?
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
floatr #36230 üzenetére
Hsz-ek között: "I no longer have the problem if I disable indicator-multiload."
'I have now also disabled indicator-multiload.
I have only just disabling it a few minutes ago but indicator-multiload seems very likely to be the culprit as compiz (in unity) is no longer eating up the comp:s. memory."
"I solved my issue. An applet called indicator-multiload was the culprit."
"In my case indicator-multiload and indicator-sensors were the cause."Nekem nincs memleak pedig egész nap megy a gép és közben suspendelek 10-szer.
Semmiféle indicatort, tweak progit, ppa-t nem használok, csak a Unity van gyári beállításokkal. Biztos, hogy nem fut semmilyen más indicator neked?
-
ViZion
félisten
-
PuMbA
titán
válasz
floatr #36193 üzenetére
Mikor jött a frissítés? A mostani Unity 3.8.12 a megjelenés napján jött (Released: 2011-04-27) és a bugfixek között nem látok memleak fixet. Biztos valami más program van a dologban, mert 4 féle gépen ( 2 Intel, 1 AMD és 1 NVIDIA VGA-val) semmiféle memleak problémát nem láttam a megjelenés óta Unity-vel
-
Lacces
őstag
válasz
floatr #36039 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hsz-edet. Tényleg ott van, adminisztrátoriban, és működik.
Én eközben kiszabadultam külföldi oldalakra, ott találtam rá a xandr nevű progira, azzal lehetett kalibrálni a külső monitort, de a kiterjesztést nem engedte. Itt az Ati igen. Zárt meghajtó rulez
Köszönöm mégegyszer!
-
énvagyokAdam
tag
válasz
floatr #36041 üzenetére
Annyi változást hozott a dolog, hogy azelőtt 30MB/s körül volt a maximum, de a gyári konfigon is leesett a sebesség.
8192-n is próbáltam, úgy is ugyan ilyen volt. A 65536 értéket innen vettem.
A hálókártya az talált (Realtek 8111C), de sajnos bővítőhely hiányában csakis az integráltat tudom használni. Amíg "servernek" windows 7-et használtam, addig sosem volt ilyen gondom, az adatátvitel sebességet a gigabit kapcsolat korlátozta. -
válasz
floatr #32607 üzenetére
Nálam az Ubuntu vígan elmegy a netbookomon, a Maverickkel semmi gond. Én nem érzem lassúnak rajta, ugyanúgy megtudok csinálni mindent - amit akarok. Annyi mondjuk, hogy van amelyik gépen a Skype a PulseAudio miatt hatalmas prociterhelést generál. Ha sokat használod, akkor lehet jobban jársz a Xubuntuval.
-
sh4d0w
félisten
válasz
floatr #32415 üzenetére
Minek szórakozni a mindenféle frontendekkel? Láttam olyan tűzfalkonfigot, hogy nem is csodálkoztam rajta, miért nem megy a kommunikáció rajta keresztül. Azt is vmi csoda-frontend csinálta. Minden szabály törölve lett, csak a related, established kapcsolatok engedélyezettek, meg amit manuálisan kinyitok - oszt jóccakát.
-
törölt tag
válasz
floatr #31838 üzenetére
nem tudom, én már karmic óta használom nagyjából (addig thunderbird volt), és jól működik ez. vannak benne érdekes dolgok (pl. rendes imap mappakezelést tényleg csak az utóbbi verziók tudnak), de a gmail névjegyzék szinkron az már kezdettől fogva megy benne (ellenben thunderbirddel, ami néha kitörölt kontaktokat magától, meg ilyesmi).
-
törölt tag
válasz
floatr #31645 üzenetére
hát, rendbetenni egyszer kell
amúgy ha teljes albumok, akkor az easytag elég jó hatékonysággal megtalálja az előadókat, illetve lehet fájlnévből is teg-et csinálni, ez mind roppant mód meggyorsítja azért a rendbeszedést.
amúgy nem hiszem, hogy bonyolult lenne megcsinálni a fájlkezelést, csak szerintem egyre kevesebb embernek van rá igénye. ahogy mondjuk parancssoros mp3 lejátszóra is. -
törölt tag
válasz
floatr #31634 üzenetére
én is végigpróbáltam a felhozatalt, de mindenben volt valami probléma, azért használok rhytm-et mostanában. ez sem tökéletes, de bőven jó nekem. a banshee önmagában képes volt akadozni, nem is értem mitől, de a fejlesztők láthatóan tesznek rá, mert 2 verzió óta megvan a hiba. az exaile nálam már a library építgetésekor rommá fagy, clementine és amarok ugye qt-s, plusz a felépítése nem jön be sajnos. a többi (quod libet, listen, stb) meg olyan fapados, hogy azt már nem.
amúgy szerintem ha megvannak a id3 tag-ek a fájljaidban rendesen, akkor teljesen jó ez a music library is, ráadásul rhythmboxban elképesztő gyors a gyorskeresés, még 15 ezer fájlos adatbázisban is. szóval nekem tetszikmeg az élő liták miatt is tök praktikus.
-
törölt tag
-
JamesHun
addikt
válasz
floatr #31496 üzenetére
szia
köszi a segítséget
tökéletesen felment a libreoffice, de itt is megvan az a hiba a függvényeknél :S
kezdem azt gondolni, hogy valahol van valami beállítása de nem találtam meg eddigvalakinek valami ötlete, hogy a függvénytündérnél ha bármelyik képletnél kijelölök egy mezőt akkor pl A1 helyett miért A1:A1-et ír és ha másik sheetre megyek át akkor a sheet nevét miért hagyja ki a cellakijelölésből?
nézegettem a beállításokat, de nem találtam meg hol lehet valami a kijelöléssel kapcsolatban :S
amúgy nagyon gyors ez a libre
Üdv
James -
PuMbA
titán
válasz
floatr #31487 üzenetére
Egy letöltés azért nem olyan sürgős, mint egy telepítés.
Meg kíváncsi voltam rá, hogy hátha megspórolom azt a 4 percet is, de ez nem jött be.
ntomka: éppen nem saját gépre installáltam ezt a DVD-s verziót Windows helyébe, de az biztos, hogy ezzel a hülyeséggel már az elején el lehet venni az ember kedvét
-
ntomka
nagyúr
-
törölt tag
-
mzx
senior tag
-
törölt tag
válasz
floatr #24698 üzenetére
én szeretem mondjuk ha új dolgokat integrálnak, de az a baj, hogy a régiekre nincs elég idő néha, hogy befejezzék. bizonyos dolgok csak bizonyos verziókban mennek, mert aztán töszköltek valamit a rendszerrel megint, és persze nem lett tökéletes.
örülnék neki, ha jó sok erőforrás állna rendelkezésre a fejlesztéshez, mert remek kis rendszert lehetne építeni. bár jelenleg nincs bajom a luciddal sem, de valószínű a szerencsés hardverkombinációnak köszönhető. a szüleim atomos nettopjában péládul meg se nyikkan a videókártya 9.10 alatt, pedig azt mondták, hogy az (akkor) újonnan bevezetett intel driver majd aztán milyen fasza lesz. ugyanígy az egyik barátom gma500-as vga-ja is szórakozik, nem lehet normláisan használni a netbookját... -
válasz
floatr #24312 üzenetére
9.10 szoszó, az alapvető dolgok mennek, kompozitos mód fejlődik, de ablakméretezéskor a gép másodperceket zakatol - szerintem a compiz-al lehet valami, hosszas állítgatás után nekem megszűnt ez a várok egy kicsit a maximalizálás előtt dolog. "Mindent" kikapcsoltam (érdekes volt mikor nem tudtam mozgatni az ablakokat
), majd szépen sorba kapcsolgattam be őket.
(#24314) floatr: még nem próbáltam a radeonHD-t ezért ajánlani se akartam, de biztos jó dolog
-
Vladi
nagyúr
válasz
floatr #24312 üzenetére
Az intel vonalon pont akkoriban volt regresszió. Részben átírták a drivert, mostanában jön ki belőle. 2 dolgot tehetsz: vagy régebbi disztrót használ, vagy újat. A másik, hogy végig sínylődőd a regressziós időt.
fglrx hol megy, hol nem. A xorgos fiúk csinálják a dolgukat, amit a gyártó nem mindig tud/akar lekövetni. Kár ezen rugózni, így van már egy ideje. Hosszútávú megoldás kizárólag a nyílt driver lehet, mostanában már lehet rá alapozni.
nvidia: hm... azért emlékszem én 2 hónapig visító hűtőre, meg xorg downgradre, mert a legendás támogatásuk akkor éppen nem voltak a helyzet magaslatán.
(#24308) hali01:
Úgy fest, nálad a 9.04 a megfelelő választás. Majd egy pár hónap múlva válthatsz 10.04-re. A csomag ellátottság közel azonos minden kiadásnak, nagy változást nem hoz a fél év. Mi az ami hiányzott?
A funkciók közül mi újat hozott a 9.10, ami korábban hiányzott? Lehet megoldható az is.(#24314) floatr:
Tapasztalat, enyim:
fglrx-el random fagyás. Úgy beállt mint a gerely, ilyet még linuxon nem láttam: egyszer csak leáll az x. Ugyan azt a képet látom. ssh-n rámentem és futott a renszer. váltás 3-as futási szintre, majd vissza 5-re, közben ugyan az a kép. Semmi változás.radeonHD driver: hopp hirtelen eltűnt a fagyás és tudja mindazt amit elvárok tőle. Ja nem. Többet. Van plymouth boot.
-
válasz
floatr #24314 üzenetére
Most már mindenképpen érdemesebb megvárni a mostani LTS-t. Éppenséggel éppen ma jön a Beta 1 a Lucidból (de várom már
), akár azzal is ellehet kezdeni kísérletezgetni, már nem annyira kockázatos. Meg neked elküldtem a cuccomat is, de pm-t hiába írok.
Jómagam használtam egy darabig Karmiccal a nyílt drivert, de elég sok volt a képhiba, ezért annyira nem ajánlanám oda a beüzemelését. Viszont Luciddal már elég jó a helyzet, és nem kell bűvészkedni sem, egyből megy minden. -
Vladi
nagyúr
válasz
floatr #24253 üzenetére
"pontosabban hogyan lehet visszaállítani a rendszert, amennyiben odavágok neki egy manuális dpkg update-el?"
Nem lehet lockolni a verziószámot?
(#24255) floatr:
Ati cucca le, xorg átír örül?
(#24258) floatr:
Ha az x elpánikol, akkor hagyományosan vesa driverre állunk vissza. Erről írtam a blogomban.
-
válasz
floatr #24258 üzenetére
Természetesen a cucc működik úgy is, ha csak terminál van.
Egyszerűen írd be, hogy
rendszerment
majd a menüben ugyanúgy tudsz navigálni, csak számokat kell írnod.
Ha egyáltalán nem jön be, akkor pedig LiveCD-előkap, elindítod, felcsatolod a /mnt alá a rendszert (ahogyan van, minden partíciót a helyére), majd beírod, hogy
/mnt/bin/helyreállítás
és ott látod majd, hogy mit kell csinálnod, ugyanúgy felsorolja dátum szerint a visszaállítási pontokat. -
válasz
floatr #24255 üzenetére
Elküldtem a címedre amit itt megadtál. Annyi a teendőd, hogy kicsomagolod, majd Nautilusban kétszer rákattintasz a "Telepites" fájlra és futtatod terminálban.
Ha kész, akkor pedig a menüben elnavigálsz a Rendszerment v0.1.0-ba és rákattintasz az "Új mentés készítésére". Várd meg amíg végez (először ez eltart egy ideig, másodszori mentésre már sokkal gyorsabb). Ha vissza szeretnéd állítani jelen esetet véve a rendszeredet, akkor pedig navigálj el a Rendszerment v0.1.0 -> Rendszervisszaállítás -> Csak a rendszer visszaállítása menüponthoz, és kattints a mentés dátumára, amire vissza szeretnéd állítani a rendszert. Ekkor megcsinálja a cucc és újraindul a gép. -
Siriusb
veterán
válasz
floatr #24253 üzenetére
Jelenleg a SystemRescueCd-t használom. Mivel ext4-em van,az fsarchiver tud mentést készíteni a fájlrendszerről (tömöríteni is képes). Előnye, hogy eltérő méretű partícióra is vissza tudod állítani a rendszert, illetve ha valamelyik fájl sérül, csak azt az egyet veszted el, nem az egész archivumot.
-
válasz
floatr #24253 üzenetére
Ha gondolod, átküldhetem neked a béta állapotú rendszermentő és helyreállító alkalmazásomat, meg néhány szóban leírhatom, hogy mit kell tenned pontosan, hogy lementsd és később majd visszaállíthasd a rendszeredet. Annyi, hogy kell legalább annyi fölös hely a /home-on belül, hogy csak a rendszer másolata elférjen ott egyszer.
-
floatr
veterán
válasz
floatr #24128 üzenetére
Közben elkezdtem használni a XFCE-t, és baromira megtetszett. A gnome/KDE működéséhez képest iszony fürge, és a beállítások kiismerése után csak pár kisebb nehézségbe futottam bele:
-- nem tudom beállítani a KDE-s alkalmazások stílusát/betűtípusát
-- a thunar nem kezeli a GVFS-t, így nem tudok röptében behúzni pl. SMBFS vagy SSHFS alapon filerendszereket.Az érdekessége a gnome/KDE után, hogy a desktop váltás még kompozit módban is úgy műxik, hogy "minimalizálja" az ablakokat, amik nem az aktuális desktopon vannak. Ezt abból tudom, hogy az ATI driver kínos másodperceket rászámol egy desktopváltásra compiz használatakor, dehát ez máshol sem volt jobb. Itt annyi a difi, hogy matatás nélkül nem vágja telibe a memóriát nem látható ablakok mocskaival feleslegesen.
-
törölt tag
válasz
floatr #24115 üzenetére
nekem egyszer-kétszer okozott, de nem az xfce, hanem valamelyik *box (open vagy free, vagy valamelyik másik), mert azt állítottam be alapértelmezettnek, de elfelejtettem, és egy szép fekete képernyő fogadott csak. emiatt (inkább gyorsaság végett) inkább újraraktam, mert azt hittem, valami komoly baj van. másodszor már az ijedelem után eszembe jutott, hogy mi lehet a gond. és tényleg.
szóval elvileg.
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr #19008 üzenetére
netről frissítettem a 9.04-et. azzal is elszórakozott majd 4 órát...
nos azóta a szoftverek hozzáadása helyett egy "ubuntu szoftverközpont" jelenik meg. Amint belépek idióta nagy ikonos felület, és a szimpla kipipálósdi végén változások alkalmazása+jelszó helyett a pipák helyén egy oldalranyíl - ott leírás - egy telepítés tábla - katt - jelszó - majd letölti és telepíti a szoftvert. ÉS EZT EGYESÉVEL VÉGIG KELL CSINÁLNI. Ha valami kellemes volt, hogy a pipázás után a gép csinált mindent magától, közben az ember meglátogathatta a szomszédasszonyt vagy amit akart, most meg ott seggelhet 4 órán át, és mire végez, és már a billentyűzet kopásából is ki lehet találni a jelszót. Ha meg valamit le akarok szedni, akkor nincs olyan, hogy mondjuk már telepített+játék, hanem csak telepített van, aminek hála úgy 200 progi között kell kibogarászni hogy melyik móka nem az ízlésem... Szóval aki tudja, hogy lehet megkerülni ezt a förmedvényt, annak örök hálám, aki meg jól acélbetétessel agyonrugdossa azt, aki ezt a "ubuntu szoftverközpont" nevű rémmel elrondította a rendszert(vagy az emberiség létét fenyegető szinten hülye, vagy a M$-tól kapja a fizut), örökre imáimba foglalom.
-
Vladi
nagyúr
válasz
floatr #19017 üzenetére
Mit is mond? Ez szerintem vagy bug, vagy valami fícsör.
Tempfix: tégy be egy szkripet ami újraindítja neked boot után a localba.(#19016) milestone:
Ezt olyan sokszor kérdezték már (pontosan ezt
) hogy mostmár megírom egy rövid cikkbe. Egyébként +1 wubira.
(#19018) V.Stryker :
sikerült dűlőre jutni fstab meg csatolás témában?
(#19023) Speeedfire:
fstab továbbképzést javaslok. A könyvtárra meg a megfelelő jogokat add meg, és akkor menni fog.
transmissiont mindjárt megnézem neked. Nem veled leveleztem ebben a témában?Anyám kezdek szétesni. Meló mellett nincs ideje az embernek a hobbijára.
De azt jól látom, hogy az utóbbi időben nagyon megszaporodtak itt az újonc linuxosok?
-
leviske
veterán
válasz
floatr #18751 üzenetére
Értem.
Úgy döntöttem, hogy az Ubit elindítom CD-ről és átmentem az adataimat az asztalira. A Firefox könyvjelzőket (esetleg a sütiket az elmentett jelszavakkal) hogy tudnám úgy átmenteni, hogy nem tudok a Windows-ba belépni? És hova kell majd átmentenem Ubin belül?
Előre is kösz a segítséget!
-
Major Major
senior tag
válasz
floatr #18703 üzenetére
szerintem nem írtunk saját xorg.conf-ot itt a fórumban Strykernek, szóval nem ott lesz a gond szerintem (vagy a zárt driver telepítő beleír a xorg.conf-ba is?)
de amúgy elég kinullázni, még nano sem kell hozzá, csak átnevezni:
sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.bak
meg reboot sem kell, csak egy gdm restart
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged