- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
audi100td #36969 üzenetére
Ismert compiz bug, ami kb. sosem lesz javítva, de kerülőmegoldás van rá:
Megnyitod a compizconfig beállításkezelőt > Ablakok elhelyezése plugin > Fix ablakelhelyezések fül > Ablakok rögzített pozícióval > Új > Írd be ezt: name=clock-applet > Mindkét csúszkát húzd jobb szélre > Munkaasztalon tartás pipa be > Bezár > És már működnie is kéne
-
válasz
audi100td #36838 üzenetére
sudo sed -i "s+lucid+maveric+g" /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install light-themes
sudo sed -i "s+maveric+lucid+g" /etc/apt/sources.list
sudo apt-get updateKijelentkezel meg be és kész. Csak mielőtt igent nyomsz a frissítésre, azért csekkold le, hogy milyen csomagokat frissítene még. Ha nem vagy biztos benne, akkor inkább ne csináld.
-
sh4d0w
félisten
-
válasz
audi100td #36835 üzenetére
Éppenséggel bizonyosan lehet. Csak fel kell venned a Maverick tárolóját, majd frissítened kell a csomagtároló információkat és csakis a light-themes csomagot azokkal a további csomagokkal egyetemben amiket még megkíván hozzá. Aztán törlöd a felvett tárolót és újra frissíted a csomagtároló infókat és ki meg bejelentkezel. Persze ha gyanúsan sok csomagot akarna frissíteni még mellette akkor meggondolandó a dolog.
-
paramedic
aktív tag
válasz
audi100td #36545 üzenetére
win 7-el semmi gondom nem volt.
kb. 2 hónappal ezelőtt volt fent a gépen 10.10 és 10.04 is, azokkal sem volt lényeges problémám.nemrég volt a gépem szervízben (még két hétig garanciális, ezért szeretném minél gyorsabban kizárni a hardveres problémát!), azóta csak ubi volt fent, a problémák azóta jelentkeztek, amióta visszajött a gép. (remélem, hogy nincs összefüggés)
holnap délután visszarakom rá a wint és remélem a legjobbakat. -
válasz
audi100td #36531 üzenetére
Nem sok plusz beállítás, de nézd meg a gnome-tweak-tool-t gnome3 alatt.
szerk.: fedoran a gnome3 full magyar, ezért gondolom ubin is lehet magyarítani
-
válasz
audi100td #36510 üzenetére
Nem érdemes túl sokat természetesen, mert csak potenciálisan veszélyeztetik a rendszert. Nálam ezek vannak felvéve:
deb http://ppa.launchpad.net/nemh/rendszerment/ubuntu natty main
deb http://deb.opera.com/opera/ stable non-free
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian natty contrib
deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-wine/ppa/ubuntu natty mainA többség azért kell, mert az Ubuntu alaptárolóiban nem találhatóak meg a kérdéses csomagok. Egyedül a Wine frissítése miatt vettem fel még annak a PPA-ját, az µTorrent futtatásához jól jön.
-
floatr
veterán
válasz
audi100td #36392 üzenetére
Hát nem mai a cikk...
Ilyent találtam még. Nézegettem, még natty alatt is így van, de nem akartam odaverni neki. Olyant lehet még vele csinálni,hogy a logint állítod be defaultként, de én a helyedben először egy vm-ben kísérletezgetnék ezzel.
-
floatr
veterán
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
audi100td #36383 üzenetére
nekem amikor bekéri a jelszót, akkor alatta van egy checkbox, hogy jegyezze is meg, és akkor nem kéri többet. meg a preferences / accounts (kiválasztod a saját accountod, és jobbra az edit gomb) / receiving option részen alul be lehet pipálni szintén.
#36384) audi100td: a power management vagy power settings (nem tudom mi a neve) alatt be lehet állítani, hogy zárolja-e a képernyőt, ha bekapcsol a képernyővédő. bár most nekem gnome3 alatt a screen menüben van, de vagy a power settings, vagy a screensaver alatt lehet beállítani ubuntuban.
#36385) klambi: ezt próbáld meg szerintem [link]
-
sh4d0w
félisten
-
Geller72
veterán
válasz
audi100td #35633 üzenetére
Beállítottad faszán a teljesítmény szinteket? Mikor, milyen cselekményre hogyan reagáljon? Mert lehet, hogy a készenlét csak a monitorra érvényes. Ez egy kicsit jobban testre szabható talán, mint a win7, ami szerintem nem baj. Mélyedj szépen bele a beállításokba..van bőven..mire mindent beállítottam úgy, ahogy én akartam, az legalább egy óra volt..nem részletezem, még leírni is fél óra lenne..és ezek csak az igényeim, nem az összes lehetőség..
. És mindezt kétszer, mert egyszer mi van, ha - beállítás arra az esetre, amikor hálózatról megyek és még egy, amikor akkuról..
. Ne add fel, rosszabb esetben pattintsd fel a 6.01-es Debiant..1-es dvd-t szedd le, asszem a választható KDE alapból azon is van..
.
Megéri. Én is sokat szívok vele, de egyre jobban tisztelem.....és szeretem..több gépen évek óta van linuxom, netre csatlakozó gépen csak az..már csak egy wines gép van a családban a mostani négyből..de nekem az összes linuxos..szívok, de egyben tanulom is..és nem adom fel..ennyi..
. Hajráááá!!
-
dbius
veterán
válasz
audi100td #35633 üzenetére
Nézd meg mit mutat sikertelen sleep után a
dmesg
parancs. Ebben megtalálod, hogy milyen eszköz miatt nem sikerül a sleep!
Nálam remekül megy a sleep - hibernálást nem használok -, ráadásul azt szeretem benne, hogy Linux alatt kb. ötször olyan hamar kerül sleepbe, mint windows alatt
-
válasz
audi100td #35579 üzenetére
Megpróbálkozhatsz vele, de könnyen lehet, hogy olyan függőségi problémák lépnek fel, amelyek megakadályozzák azt, hogy a rendszerben történő komolyabb változtatások nélkül telepíteni tudjad a csomagot. Esetleg akkor fellehet venni a Natty tárolóját, aztán csak a network-managert megpróbálni frissíteni, utána pedig azonnal törölni a címet és frissíteni a csomagtároló információs adatbázist.
De hacsak nincsen nyomós érved az ilyesmi kivitelezésére, egyáltalán nem ajánlott hasonlót csinálni. -
válasz
audi100td #35505 üzenetére
Most akkor az alkalmazástársítás nem megy, vagy a fájl létrehozása?
Az, hogy csak rootként tudsz hozzárendelni valamihez alkalmazást, az elég hülyeségnem hangzik, meg különben is, attól még a felhasználódnak nem azzal fogja megnyitni. Ha fájlt nem tudsz létrehozni valahol, akkor pedig az vagy úgy van jól, vagy a könyvtár jogosultságait kell megnézni és átállítani. -
válasz
audi100td #35416 üzenetére
Ajánlom helyette a gmrun-t, én is azt használtam. Telepítés után a gyorsbillentyűknél be kell állítani, hogy Alt+F2-re induljon. A parancs hozzá gmrun.
(#35417) róland: Indítószkriptet? Ez a parancs azért van ilyen formában, hogy indítóikont lehessen vele csinálni. Egyszerűen parancsnak írd be ezt ami működik.
-
PuMbA
titán
válasz
audi100td #35273 üzenetére
Berögzítést segítő háttér
-
válasz
audi100td #35237 üzenetére
A GNOME paneleket ugyanúgy lehet állítgatni Natty alatt is. A Unity felső paneljénél pedig csak az átlátszóságot lehet szabályozni.
(#35238) hcl: Alternatív telepítő, vagy ha nem találsz olyat Lubuntuhoz, akkor minimál CD-s telepítés és utána a lubuntu-desktop felrakása.
-
válasz
audi100td #35218 üzenetére
Kézi particionálásnál ne formáztasd azt a 700 GB-os partíciót. A maradék helyet oszd fel három részre, ezek lehetnek még elsődleges partíciók is. Az egyik rész legyen 15 GB-os, csatolási pontja legyen a "/". Másik legyen 1 GB-os, fájlrendszere swap vagy cserehely, ahogy kiírja. Az ezeken felül megmaradt tárterület csatolási pontjának a "/home"-ot állítsad be.
(#35220) Fooler89: Telepítésnél csatoltass egy partíciót a "/home" alá is. Utólag pedig a "/etc/fstab" fájlt kell szerkeszteni, meg az adatokat áthelyezni. A felhasználók beállításfájljainak a szempontjából a lassabb vinyó annyira nem számít, de esetlegesen a többi adataidnak igen, ezt csak Te tudod. Ext4-es fájlrendszert használj, Ubuntuban az az alapértelmezett.
-
-
Siriusb
veterán
válasz
audi100td #32355 üzenetére
Esetleg kipróbálhatod az Ubuntu Netbook Edition -t is.
-
-
-
válasz
audi100td #32123 üzenetére
Én Claws Mailt használok és LibreOffice-t. De mindenre van több alternatíva is, próbálgatni kell őket, aztán amelyik szimpatikusabb, azt használd.
A böngészőben meg úgy a legjobbak a betűk, ha a Windowsos fontokat átmásolod teljes egészében, mert ez a telepíthető csomag egyáltalán nem az igazi.
Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged