- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
-
mzx
senior tag
válasz
localhost #26403 üzenetére
Lehet ,h nem fogalmaztam pontosan abban a hsz-emben, melyre reagáltál.
Tehát:
Txt file -hoz szoktak hozzáirni virust esetenként.
Az most részeltkérdés, milyen tipusu virust irnak hozzá időnként. Léteznek boot virusok is. Hogy miként terjednek és aktivalodnak boot virusok és
nem boot virusok, ahhoz
nem értek, de tény ,hogy terjednek netről letöltött file-ok által példaul. Na most, ha linux-on leszedek file-t,
ami nem tömöritett, mint egy mp3, avi, rar, jpg, satobbi, akkor
fenn áll a veszély, hogy windowsvirust tartalmaz. Még ha csak 1% az esély rá, miert hagyjam meghalni windows-om, az ezredik letoltés utan/elott, ha pl. tizből egyszer
nem figyelne fel rá a win dows alatt futo antivir-em?? -
mzx
senior tag
válasz
localhost #26400 üzenetére
Értelek, csakhogy tehát szerinted nem csupán én irok badarságot, hanem az antivirus gyártók is? Vagy pedig ők nem badarságot irnak, hanem hazudnak, MINDEN ESETBEN, MÉG FREEWARE antivir esetén is, anyagi haszonszerzés céljabol?
Na jo, végulis nem teljesen kizárt álláspont , hiszen a freeware program kedvet csinálhat a prémium verziókhoz, az userek számára ...
.. de nem tulzás az elméleted, hogy hazudnak, még freeware progijuk esetén is, áttételes okokbol? ...vagy hogy ők is badarságot irnak?Egyébként a gyártók leirasatol fuggetlenul vélekedek, ahogyan, de utolag tőluk is olvastam az én aggodalmamhoz hasonlóakat, mint idéztem tőlük ma.
-
mzx
senior tag
válasz
localhost #26392 üzenetére
...csakhogy kihagytad azt a veziot, hogy amennyiben nem csomagolt, linux-ra letöltött file-t rakok át linuxról win-es particiora, akkor win boot-olásakor aktiválodhat win-en a virus, mielőtt a win antivirus alkalmazása mukodésbe léphetne...
(pl. torrent-tel leszedek linux-on egy avi-t, mellékelve hozzá info file-t, txt -t... utbbiak pl. simán lehetnek win-fertőzöttek)
Erre mit lépsz?
Minden egyes txt -tcsomagoljak be, mielott ntfs-re tolom, még ha
legalabb 5-10 db. txt file is lejott az avi torrenttel , vagy akármivel egyutt? -
mzx
senior tag
válasz
localhost #26387 üzenetére
" Sok windowsos károkozó ráadásul, még ha nem is okoz károkat a maces, illetve a linuxos gépeken, ezekről a munkaállomásokról könnyedén továbbterjedhet a Windows alapú számítógépekre, így gyorsítva meg a vírusok terjedését."
Lásd itt:
https://www.eset.hu/hirek/nod32-mac-linux_
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged