- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Aktív témák
-
Mahesa
tag
válasz
leviske #35020 üzenetére
Az óránál azt kell tudni, hogy míg a Linuxot lehet konfigurálni helyi időzóna vagy UTC használatára, addig a Win helyi időzónát használ. Egy dual boot gépen a Linux legyen helyi idő használatára állítva, máskülönben egy óra különbség lesz a Windows és a Linux órája között (legalábbis a mi időzónánkban).
Amúgy az van, amit előttem írtak: a grub nem piszkál bele semmilyen Win rendszerfájlba, a hiba független lesz a Linux ill. grub telepítésétől. -
válasz
leviske #35020 üzenetére
Az MBR-be telepíti magát, ennyi. Az óra beállítása valóban érdekes kérdés hazánkban, de asszem már az is segíthet, ha az Ubuntuban az idő és dátum beállításainál kézire állítod, hogy ne szinkronizáljon automatikusan internetes időkiszolgálóval.
A szerviz pakk telepítését nem tudom, hogy mennyiben befolyásolhatja a GRUB, ez irányú tapasztalataim nincsenek. -
válasz
leviske #34964 üzenetére
1. Igen,
sudo update-grub
2. Igen, PPA-ból telepíthető, de egyáltalán nem az lesz az eredmény, mint amit szeretnél. Javaslom válaszd bejelentkezésnél a Klasszikus Ubuntu felületet.(#34966) RBJ: Live rendszer indít, majd GParteddel particionál, végül Ubuntu indít,
sudo update-grub -
törölt tag
válasz
leviske #17535 üzenetére
nem erzem ugy h ennyire szamitana a bejelentkezo kepernyo ott, ahol az alapbol valtoztathato bejelentkezes utan. raadasul azert megtalalni az egyetlen mezot, ahova szinte mindig eloszor a felhasznalo nevet kell beirni, aztan meg a jelszavat, nem akkora ordongosseg.
szerintem a desktop sokkal tobbet szamit, pedig az meg szelsosegesebb keretek kozott valtoztathato/testreszabhato (masik ablakkezelorol nem is beszelve).
ennyi ido alatt mar kialakulhatott egy kep az emberekben, ami kb olyasmi lehet h 'nagy tudasbazis, rendszeres frissites, altalanossagban mindenre jo'. -
n00n
őstag
válasz
leviske #17520 üzenetére
Nem ez lesz a bootsplash (oda is van írvan, hogy IDEA, azaz ötlet)
Ez lesz már szinte biztos, hogy a végleges:
http://www.youtube.com/watch?v=cOJUY35N-pU
Ezzel a GDM-el:
https://wiki.ubuntu.com/Artwork/Incoming/Karmic/Boot/Demo?action=AttachFile&do=get&target=gdm-list-3.png
Más:
Tudna valaki olyan programot mondani Linux alá, amivel meg lehet izzasztani a procit? Magyarán tesztelni, hogy kihajtva is stabil marad-e?
-
Vladi
nagyúr
válasz
leviske #17208 üzenetére
Igen elvileg. Azt találd meg hol tartja egyik rendszeren és hol a másikon.
Egyébként anno haverommal csináltuk meg, hogy gyakorlatilag ugyan abban a mappában volt a levelezése és használni tudta win és lin alatt is. Csak linux alatt be kellett linkelni a wines mappába és kész. -
leviske
veterán
válasz
leviske #17195 üzenetére
Közben -hogy teljes legyen a napom- a saját gépemet lehoztam és belehalt.
Betölt az Ubuntu és utána, mikor a bejelentkező képernyő jönne, szépen kikapcsol a monitor, de hogy miért...
Már lehoztam az egeret, a billentyűzetet, a monitort, hátha az a baja, hogy ezek megváltoztak, de nem.
Hihetetlen.
Valakinek ötlet? Ha nincs, akkor szóljatok időben, hogy legyen időm feltenni a Vista-t.
-
Major Major
senior tag
-
leviske
veterán
válasz
leviske #16364 üzenetére
És most veszem észre, hogy ilyenkor nem is törli a dolgokat róla, csak behelyezi a Trash könyvtárba.
(elnézést, csak letelt a mod idő)
(#16366) Major Major: És akkor hogy tudok úgy törölni pendrive-ról, hogy az végérvényesen lekerüljön róla és ne foglalja a helyet?
Mert egyelőre nekem csak úgy ment, hogy Windows alól töröltem a Trash könyvtárat.
-
premete
veterán
válasz
leviske #15472 üzenetére
Visszaállítod az mbr-t, majd formázhatod/törölheted a Linux particiókat. Ext4-et még nem próbáltam, állítólag nem teljesen kiforrott. Nekem intel chipsetes a gépem (dell XPS M1330), minden linux disztró fut rajta, amit próbáltam (pclinuxos, mandriva, dreamlinux, gentoo, sabayon, kiwilinux, ubuntustudio, fedora) Ha nem vagy gyakorlott grub ügyekben, maradj a 9.04-nél, bizonyos rpm-es cuccoknál bonyolultabb a visszaállítása az mbr-nek. Ha van lehetőséged, csinálj acronis trueimage mentés a gépről külső hdd-re, jól jöhet esetenként. Nekem fenn volt xp, linux, mindegyik windows 7, ebből az utolsó legyalulta az adat+mentés particiómat, szerencsére megvolt külső vinyón minden és ment vissza, a windows7 pedig a kukába.
-
premete
veterán
válasz
leviske #15467 üzenetére
Megoldható, talán legegyszerűbben a MBR elmentésével, majd visszaállításával.
Ha egyáltalán nem akarsz a HDD-hez nyúlni, arra is van bevált módszer, nekem is egy 8 gb-os microsd-n van az ubuntu 9.04, ehhez a módszerhez az kell, hogy usb-ről tudjon bootolni a laptop:
Link -
leviske
veterán
-
dbius
veterán
válasz
leviske #15428 üzenetére
"How to Upgrade Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalop to Ubuntu 9.10 Karmic Koala
1. Install the update-manager-core package if it is not already installed
2. Edit /etc/update-manager/release-upgrades and set Prompt=normal;
3. Launch the upgrade tool with the command sudo do-release-upgrade; and follow the on-screen instructions." -
-
Nkboy
senior tag
válasz
leviske #13231 üzenetére
Ahol felkínálja a letöltést, ott pont az oxygen nevű témát tudod változtatni. De hatalmas változásokra ne számíts! Csak a panel színét változtatja meg, legalábbis én nem vettem észre más változást. Szerintem még ez a része nincs teljesen kész. Az előbbi hozzászólásom második képén látható ablak(keret)témához sincsenek még "teljesen" kész témák.
Van egy olyan beállítás, hogy K menü > Rendszerbeállítások > Megjelenés azon belül GTK Styles and Fonts ahol rá tudod venni a KDE-t, hogy a GTK-s alkalmazásokat KDE stílusban (Qt4) használja. Ez valamennyit javít a megjelenésben.
-
Nkboy
senior tag
válasz
leviske #13226 üzenetére
Na! Megnéztem Nálam oké!
Letöltöd a betűtípust. Jobb klikk >>> Open with Kfontsview <<>> vagy Kmenü >>> Kedvencek >>> Rendszerbeállítások >>> Betűtípus-telepítő
Mindkét megoldás ugyanaz!Nézzük a jobb klikkes megoldást: Rákattintasz előjön egy ablak amiben a betűtípus látható. Az ablak jobb alján található a telepítés gomb, katt rá! Ekkor megjelenik egy párbeszédablak amely megkérdezi, hogy milyen módon akarod telepíteni. Lásd a képen:
Ha az egyénire kattintasz akkor minden gond nélkül telepíti, ha a közösre akkor pedig kérni fogja a jelszavadat, ezek után telepíti.
Az egyéni telepítéskor a saját mappádban (/home/felhasználóneved) létrehoz egy rejtett mappát amiben a betű megtalálható .fonts. A közös telepítés választásakor pedig a /usr/share/fonts könyvtárba telepíti, amihez természetesen root jog szükségeltetik!
Rendszerbeállítások >>> Betűtípus-telepítő használatával is ugyanezek a lépések.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest