- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Aktív témák
-
Szeretné főnök a céges szervert (hardy) elérni otthonról. Ezen leírás alapján telepítettem rá egy openVPN-t. Úgy néz ki sikerült is de lenne pár kérdésem:
1. win-ről (xp), h tudja majd elérni? Kellene egy leírás, h be tudja lőni
2. a router-en mit kell állítani? Gondolom portot kell nyitni, más egyéb? -
harry
veterán
Előjött egy régi problémám
Miszerint van, hogy kattintok az egérrel, odébb húzom, de még indig úgy érzékeli, hogy az előző helyen van a kurzor. Hogy lehet ez? Pl, dockról indítok egy böngészőt, rákattintok vmelyik linkre az oldalon, ehelyett a függőlegesen alatta lévő dock elemet indítja el.
Régen sem tudtam miért csinálta, egyszer csak 'elmúlt'. Egy X restart után egyáltalán nem tapasztaltam, ha az egész gépet újraindítom, akkor megint.
Úgy tudok mégis navigálni, hogy a jobb gombot kell mindig megnyomnom pl. adott böngészőtabon, hogy az legyen aktív... elég nevetséges.Ubuntu 9.04, gdm, gnome, nvidia driver. Fogalmam sincs, most mi hozta elő...
Ja, és bár most nem tudom biztosra mondani, de azt hiszem csak egérnél van ez, tehát pl. bill-lel navigálva működik, de kipróbálom ezt is.
-
rtom
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ahogy harry írta, az /etc/fstab fájl-t kellene módosítanod, és beletenni egy ilyen sort:
//IPcím/kozos /home/vantsa/alarm cifs iocharset=utf8,credentials=/root/.credentials,user=vantsa,pass=*****,nounix,dir_mode=0775,dir_mode=0775Lehet, hogy még bővíteni kell UID, GID paraméterekkel, részletek itt vannak leírva:
howto -
harry
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Saját tapasztalatok:
- ha parancssorból mount-tal (vagy fstab-ból) csatoltam, akkor bár mappát tudtam létrehozni, de abba írni nem, nem tudom, miért, holott usernévvel/jelszóval csatoltam.
- ha nautilusból tallóztam ki a megosztást, akkor nem volt vele gond (win alól szintén jól ment).Szóval nem igazán tudom, de majd utánajárok még.
-
dash17291
tag
válasz
Relisys
üzenetére
Én a "Linuxnak" úgy általában véve egy kiterjesztett partíciót szoktam csinálni, aztán azon belül annyi logikai kötet hozható létre amennyit csak akarsz. Az sem baj ha az extended nem a legelső partíció a lemezen.
Ugye ekkor még létrehozható 3 primary a windows-nak valamilyen módon (mondjuk az első legyen maga a "C:", utána a swap, és a harmadik az NTFS DATA). Igaz hogy ha már külön partícióra teszi az ember a lapozófájlját a winnek akkor az jó lenne ha a legelején lenne a winyónak, hiszen ott a leggyorsabb az elérés, csak ezzel az a gond, hogy ekkor kérdés nélkül az inditófájljait is oda fogja pakolni... -
Relisys
senior tag
Köszi! Maradok TrollBalint hozzászólásánál, mert mindenképp rendezni akarok egy-két dolgot a gépen és ezért akarok más particiót. Még annyi hogy hány Gb-os particiót lenne érdemes csinálni az ubuntunak?
-
PuMbA
titán
válasz
Relisys
üzenetére
Az Ubuntu CD-n van olyan,hogy Wubi (Ubuntu menüjéből elérhető). Ez azt csinálja,hogy felteszi neked a rendszert egy fájlba (virtual hard disk-re) arra a meghajtóra amit választasz (elég neki 8GB-od megadni) és bootoláskor pedig ad egy választási lehetőséget Win7 és Ubi között. Így megspórolod a particionálást. Ha nem jön be az Ubi akkor meg Win7 programok eltávolítása alól egyszerűen le tudod szedni.
-
Relisys
senior tag
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy szeretném feltelepíteni windows 7 mellé az ubuntut. Mivel még sose volt dolgom linuxal ezért lenne egy olyan kérdésem hogy a particionálást hogyan érdemes megcsinálni? Megvalósítható az, hogy van egy win7 partícióm, egy ubuntu partícióm illetve még egy 3. amin adatok vannak? Ha igen akkor ennek a 3. partíciónak milyen fájlrendszer kell, hogy láthassam win és ubuntu alól is?
-
V.Stryker
nagyúr
Hát most ott tartunk, hogy faxán fel van csatolva és oda enged lépni ahová akarok.
A probléma: -csak olvashatóként nyit meg bármit is és a mappákba nem enged írni. A cél pont az ellenkezője lenne.
A kérdés: -ha sikerül normálisan felcsatolni, hogy írni és módosítani tudjak benne, akkor miként lehet megoldani, hogy minden indításnál felcsatolja ugyanúgy magától?
A magam védelmében: nem csak alapból vagyok ilyen hülye a dolgokhoz, hanem mert 0 (azaz nulla) programozói multam van. Vivá gazdasági iskola.

-
harry
veterán
Volna egy érdekes problémám a hangerőszabályzóval, görgővel 4%-nyit tudok tekerni, így ha valamiért 5%-on volt, és leugrik 1%-ra, akkor nem nagon halk lesz, hanem nagyon hangos, mintha 100%-on menne a cucc. Ami igencsak kellemetlen, még ha csak ritkán is fordul elő ilyesmi. Rá tudna nézni erre esetleg valaki? Mi lehet a gond?
-
harry
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
'nounix'? Ez mount paraméter? Ilyet nem láttam, mire jó?
amúgy be kell rakni fstabba:
//ntserver/docs /mnt/samba smbfs username=docsadm,password=jelszo 0 0
Így persze ott van a jelszó, erre szebb megoldás, ha egy fájlból authentikálsz, amit pl. csak a root olvashat. Leírás itt: [link] -
V.Stryker
nagyúr
-
harry
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Tehát felcsatolja, csak nem tudsz belépni a mappába, vagy csatolásnál írja ezt? Azt hiszem meg kell adni --username vagy hasonló paraméterrel a neved, bár ezt azt hiszem írták előttem.
Illetve, ahova csatoltad, a mappára kell olvasás és végrehajtás jog (chmod a+rx /valami/mappanév - azt hiszem ennyi elegendő, nem kell rekurzívan, és te 'other' kategóriába esel a jogok besorolása alapján, ha jól tudom, ezért mehet mindenkinek a jog [vagyis az 'a']).Ha simán filekezelőből (nautilus) címsorba beírod, hogy "smb://server/megosztás" (vagy ip-vel, mindegy) akkor meg tudod nyitni, vagy ott mi a helyzet?
-
dash17291
tag
Sziasztok!
Nem rossz ez az Ubi 9.10.
Áj think thet thiz iz ö beginning of ö bjúúúúútifúl frendship.

-
ricsipontaz
csendes tag
De, van: http://qa.ubuntu.com/
Itt pedig a blogjukban a felhívás: http://blog.qa.ubuntu.com/node/78
-
Már csak azt nem tudom, h ha újra akarnám szervezni a tömböt azt, h csinálnám... Eddig ügye a kártya bios-ában meg lehetett csinálni de most, h nem látja, érdekes lesz
Amúgyis gondolkodom, h kihajítom a francba a gépből (a kisebb proci használat miatt raktam bele, de nagyobb i/o wait-et kaptam...
) és használom az alaplapit (AMD sb600 dél híd). -
ntomka
nagyúr
Ez érdekesen hangzik. Viszont ez megmagyarázná, hogy sikerült a Googlenak a Chrome OS indítási idejét olyan gyorsra megcsinálni. Valamit magyaráztak a bios boot ellenőrzések, stb kihagyása körül a bemutató videóban, de első zaccra nem sokat értettem belőle hogyan lehetséges a biost nem használni.

-
harry
veterán
Korábban kérdezte valaki, hogy ha média gépet építene xbmc-vel, akkor milyen disztró legyen alatta, esetleg minimal install hogy kéne csinálni. Itt egy szép leírás: [link]
-
harry
veterán
A media gépemen XBMC fut frontendként (külön session), nincs más ablak, nincs vnc sem - ha viszont mégis gui alól szeretnék állítani valamit, ki kell jelentkezni, majd a 10 másodperces autologin előtt belépni egy másik sessionnel, és máris van menü, vnc, minden féle.
Távolról ssh-n hogy tudnám megoldani, hogy kinyírjam a sessiont, és egy másikat indítsak, a fentieknek megfelelően?
Más: synaptic-kal ugye lehet 1-1 csomagot külön frissíteni. Ezt hogy lehet megoldani parancssorból? Néztem aptitude ír egy ilyet:
You may also specify modification to the actions which will be taken. To do so, type an action character followed by one or more package names (or patterns). The action will
be applied to all the packages that you list. The following actions are available:'+' to install packages"
':' to keep packages in their current state without placing them on hold
'&m' to mark packages as manually installedVagy egyszerűen az 'aptitude install csomag' leszedi adott csomag új verzióját?
A '&m' kapcsolóval akkor meg lehet adni pl. egy forrásból telepített program esetén, hogy úgy észlelje, hogy fent van? Mert így pl. forgatott mplayerhez smplayert nem tudok repóból felrakni, mert hiányolja az mplayer csomagot. -
Megint tapasztaltam egy érdekes dolgot linux ügyileg

Bios-t frissítettem (proci upgrade miatt kellett), erre a f@sza sil raid kártyám nem látja a tömböt
Már azon gondolkoztam, h kalapáccsal vagy kisbaltával aprítsam fel az egészet mikor látom, h boot-ol az Ubi... Hát ezt hogy??? A kártya bios-a nem lát egy darab vinyót se, a rendszer mégis betölt, és megvan mindenki... 
Kb. most hittem el, h a linuxot nem nagyon érdekli a hw bios-a...
-
harry
veterán
válasz
Tomi7887
üzenetére
"Esetleg terminálon keresztül is meg tudom oldani valahogy?"
Hogy máshogy szeretnéd?
Igaz mondjuk van a 'secpanel' nevű progi, ez is kezel ssh kapcsolatokat/profilokat, de ez is egy terminált nyit kapcsolódásnál. [link] Azt hiszem ami 8.10es repóban van, az régebbi, csúnyább, legalábbis amikor még 8.10-es Ubuntut használtam mondták, hogy tegyem fel csomagból. -
Vladi
nagyúr
Mindkét kliens tud gui nélkül üzemelni. Transmission-t démonként kell forgatni, és úgy is viselkedik, qBittorrentnek az új verziói úgy működnek, mint az rtorrent, screenbe kell tenni. Utána mindkettő vezérelhető webes alapon böngészőből.
transmissionhöz ezt használom.Nem tudom pontosan milyen támogatást adnak, de biztonsági frissítés biztos van. Talán van hardver support és új verziók, ezt passz.
(#22763) Tomi7887
ssh user@ipcím:esetleges port
-
Tomi7887
aktív tag
sziasztok, biztos tudtok segíteni mert ez egyszerű lesz

win alól mindig putty-ot használtam, ubuntu alól ez hogyan megy?
Itt is puttyon keresztül megy az ssh kapcsolat, vagy külön program van rá?
Esetleg terminálon keresztül is meg tudom oldani valahogy?
köszi a válaszokat!
-
eziskamu
addikt
válasz
randras
üzenetére
Lehet, valami nem "normális" azon a partíción. Nem szokványos custlerméret (pl a Windows XP telepítését akasztotta meg már nekem túl nagy custler), vagy esetleg valami spéci partícionálóval lett létrehozva. Meg ugye az NTFS-en belül is vannak különféle változatok. Windows7-es vagy Vistás az a partíció? Nem csak egyes könyvtárakba nem megy az írás?
-
harry
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Azt ugyan nem ismerem, de van a phatch (photo batch, vagy mi) progi, ami ezt csinálja. + jelre kattintva először hozzáadod az eseményt, pl. átméretezés, majd beállítod ennek a mértékét, illetve hozzá kell adni még a mentés eseményt (logikus módon). Utána tallózhatsz fájlokat vagy mappát, amiket felülírhatsz, vagy külön menthetsz. GUI-s progi.
-
harry
veterán
Torrent: esetleg webui, daemon? Pl. deluge tud olyat, hogy a szerveremen fut mint szolgáltatás, amire vagy csatlakozik a kliens progi, vagy egyszerűen web-ről kezelhetők a torrentek.
LTS: és mit értenek támogatás alatt? Minden verzióhoz vannak friss csomagok, leírások, meg hasonlók, vagy másra kell gondolni?
-
TrollBalint
addikt
Végre sikerült megoldanom a mount problémámat, simán beleírtam az fstab-ba és működik

Viszont, van három gondom
1. Bekapcsoláskor nem mindig van net, ha nincsen általában a következő indításnál lesz, mi lehet a gond, illetve hogy tudok utánanézni?
2. Eddig egész jól ment a videólejátszás emlékeim szerint, de most nem hajlandó teljesképernyőn lejátszani minden videót. Az mplayer és az alap lejátszó kicsibe lejátsza, de amint teljesképernyőre teszem, bezárják magukat. A gnome Mplayer meg teljesképernyőn fehér képet mutat, de ha visszateszem kicsit, akkor semmi gond. Mellesleg az egyik lejátszónál kipróbáltam, hogy egérrel nővelem az ablak méretét, akkor sem volt semmi gond, növelte a videó méretét is, de amint teljes képernyőre teszem behal
3. wine-ba az egyik játéknál nem látszik az egérkurzor, másik játéknál van, rendesen. A játék egyébként a ufo: aftermath. Netről leszedtem valami mousefix-et, de ez sem oldotta meg a próblémát
valakinek van valami ötlete? -
válasz
randras
üzenetére
Ezt, hogy érted, hogy rögtön töröl meg felülír? Teljes mértékben hozzáfér a merevlemezhez a LiveCD is, csak önmagát, mármint a CD-t nem tudja megváltoztatni, viszont netről tudsz telepíteni csomagokat ha kell, bár kikapcsnál elszáll a cucc.
Egyébként én a Slaxot ajánlanám, modulos berendezkedésű, egyszerű használni.
Ha virtuális gépbe bedugtad a pent, GParteddel formázd le azt le és csatold fel a telepítő CD-t is, majd csinálhatod amit kell.
-
randras
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Hát akkor kipróbálom VMware alatti gépről, hátha. Egyébként igen, sima 9.10-ről beszélünk. Tudsz mondani egy kis méretű, grafikus felületű linux-ot, ami windows-os gépben jó lenne turkálni? Az Ubuntu nekem most mindenképp kell, de Live CD-ről indítva ugyebár nem fér hozzá a fájlrendszerhez...olyan kéne nekem pluszba ami penről indítva rögtön töröl-felülír, stb...
-
ngabor2
nagyúr
egy problémám lenne, amire régebben tudtam a megoldást, de ahogy öregszem, butulok, és elfelejtettem.
adva van jópár kép, 2048x1536, vagy 1536x2048 felbontásban, vegyesen. ezeket kellene 800x600, vagy 600x800 (értelemszerűen) átméretezni, lehetőleg egyszerre. van ugyebár az imagemagic convert programja. asszem valahogy ezzel bűvészkedtem annak idején. de hogy hogyan, azt passz. valaki egy kis segítséget tudna mondani?
-
válasz
randras
üzenetére
Sima 9.10-et rakattad fel nem az alternate-et ugye?
Egyébként próbálkozhatsz egyel régebbi kiadással is, vagy éppen újraírható CD-re írod ki, esetleg virtuális gépen bebootolsz, majd a beépített programot használod-e célra, azzal már tutira jó lenne. Egyébként az Unetbootinnek jónak kellene lennie, csináltam már vele többször is, és bent is van a támogatottak listáján a Karmic. Ha azzal nem volt jó, akkor mással sem lesz jobb csak a hivatalossal, de azzal az alternate is remekül megy. -
Vladi
nagyúr
(#22727) harry:
Tud egy csomó mindent, titkosítást is. Ezaz. qB-t mindenkinek!

lts: long term support. Hosszú idejű támogatáson túl nagyobb stabilitást ígér.(#22730) Nagytalp:
Majdnem mindennek tudja magát álcázni, még a verziószámot is variálhatod.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy nem érdemes, még olyan trackerrel nem találkoztam, ami nem fogadta el. Linuxos klienseket nem nagyon banolnak, a korai ktorrentet kerüljétek.(#22739) V.Stryker:
//Alarm-server/kozos helyett: 178.322.123.34/kozos
szóval szerintem ip-vel hivatkozz rá. Vagy nézd meg a helyek - hálózatokban.(#22742) ricsipontaz:
weboldala ennek nincs?
-
randras
veterán
Hát sajnos nekem még midig nem sikerült bootolható pendrive-ot csinálni Unetbootin-nal. Az utolsó hsz szerint újraformáztam, végrehajtottam a parancssoros utasításokat, majd újra ráraktam az egészet. Be is bootolt, megjelent az Unetbootin képernyője, ahol ha bármilyen lehetőséget választok, látszólag elindul a kernel betöltése, de csak látszólag. Nem csinál semmit!
Az ISO jó, a pen is, mi lehet a baj? Tudtok ajánlani másik ilyen progit? -
Kicsirics77
veterán
válasz
ricsipontaz
üzenetére
ilyenkor örülnék igazán ha tudnék angolul
-
ricsipontaz
csendes tag
Az Ubuntu QA blogjában jelent meg egy felhívás ahol NVIDIA (GeForce series 2 vagy újabb), illetve ATI (R600 vagy újabb) kártya tulajdonosokat keresnek, akik hetente egyszer (maximum egy óra) segítenének tesztelni az Ubuntu fejlesztői kiadását. Azt hiszem itt a lehetőség, ha szeretnétek, hogy a 10.04 LTS fasza kis disztró legyen. Ha valaki érdekel a dolog dobjon egy (angol nyelvű) mailt erre a címre:
ara (kukac) ubuntu (pont) com
Amiben írja le a pontos típusát a kártyájának. A válasz levélben megkapja a következő instrukciókat. Sikeres tesztelést!

Megjegyzés: Most csak a zárt drivereket tesztelik!
-
harry
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Alapból mount-hoz nincs smbfs ('samba filesystem') sem cifs támogatás, ezért ezt fel kell tenni, hogy megosztást tudj mountolni. Az utána lévő hiba pedig, hogy nem találja az Alarm-server IP címét, ha az fix, beteheted az /etc/hosts fájlba, vagy mountolásnál egyszerűen ip alapján hivatkozol, nem a nevére.
-
V.Stryker
nagyúr
Ez micsoda?

Most már megvolt és most ez a baja:
vantsa@vantsa-laptop:~$ sudo mount -t cifs -o user=iroda1,password=***** //Alarm-server/kozos /home/vantsa/alarm
mount error: could not resolve address for Alarm-server: No address associated with hostname
No ip address specified and hostname not found -
V.Stryker
nagyúr
Ezt kapom, már ha jó a parancs:
vantsa@vantsa-laptop:~$ sudo mount -t cifs -o user=iroda1,password=***** //Alarm-server/kozos /home/vantsa/alarm
mount: hibás fájlrendszertípus, hibás kapcsoló, hibás szuperblokk a(z)
//Alarm-server/kozos eszközön, hiányzó kódlap vagy segédprogram, vagy egyéb hiba
(számos fájlrendszer (például nfs, cifs) esetén szükséges
lehet egy /sbin/mount.<típus> segédprogram)
Egyes esetekben hasznos információk találhatók a syslogban
próbálja kiadni a dmesg | tail parancsot vagy egy ehhez hasonlótharry : Köszi. Ilyen egyszerűség eszembe sem jutott.

-
upszilon
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
"szóval kell codec pack, úgy hívják, hogy ubuntu-restricted-extras, tárolóból telepíthető."
Köszönöm!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
FixY67
üzenetére
Köszönöm. Mindjárt megnézem mi a helyzet vele.
Lenne egy olyan gondom, amit már régóta nem tudok megoldani, hogy a melóhelyen hálózati fájlokkal dolgozom és ugyebár megnyitáskor ez a helyzet:

Ráadásul nem enged felülírni semmit. Mi ennek a megoldása? Másként ugyanazokkal a név-jelszó párossal win alól simán megy, tehát a jogosultságokkal nem lehet baj.
-
válasz
Nagytalp
üzenetére
Ha tud úgy megnyitni fájlokat, hogy nem ellenőrzi le a tartalmat, ha megállítom a torrentet, akkor lejelenti a trackernek, ha működik félnyitott állapotban is, ha könnyedén lehet trackert frissíteni, vagy éppen egy gombnyomásra ki lehet a trackert címét venni, meg úgy alapból mindent látok egyből (perek, fájlok), és még az átmeneti tárak nagyságát is állíthatom, esetleg még a portot is tesztelhetem belőle, akkor tényleg jó.
Sajnos minden igényemet nem elégítette ki sem az, sem a többi kliens, sőt volt amit egyenesen nehézkes is volt kezelni. Szal hiába álcázza magát uTorrentnek, ha nem az.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Ubi alá van olyan progi amivel pdf-ből lehet képet, szöveges dokumentumot, stb. konvertálni?
-
-
harry
veterán
válasz
Nagytalp
üzenetére
Nekem így van

LTS média gépnek viszont nem feltétlenül jó megoldás, nem biztos, hogy egy régebbi kernel támogatja az újabb médiás cuccokat. Pl. Jaunty 9.04 alatt alapból vagy az s-videó az Atom lapomon, 8.10 alá úgy kellett felberhelni. Realtek modullal is gondok vannak (igaz az a 9.04-ben is), páran a 9.10es kernelben megoldottnak látták, én inkább csak a modult cseréltem le. Szóval házi szerver / média gép esetén néha jobb az újabb, szerintem tuti nem fog hiányozni az LTS. Ez igazából nem is tudom mit takar pontosan (azon kívül, hogy 'hosszú távú támogatás', avagy ezt hogy kell érteni, de megnézem). -
GML
őstag
csak nekem nem volt elérhető a PH! oldala?
-
Vladi
nagyúr
válasz
CHIPman
üzenetére
Elfogultságom és objektív véleményem szerint is qBittorrent. Nagyon dinamikusan fejlődik és nagyon sok funkciót már integráltak most is.
(#22718) GML:
Én a transmission démonra esküszöm szerver környezetben.

-
Vladi
nagyúr
válasz
pc-user
üzenetére
Lehet úgy is csinálni, hogy az Ubuntunál a felesleges dolgokat leállítod. Nekem így egész szép eredményt sikerült elérni - igaz lxde és fedora - de valami 80 mega ramra bootol és elég gyors.
Viszont érdemes az alkalmazásokat is úgy megválasztani, hogy kevés erőforrást igényeljenek. Én pl azon a gépen xpdf-el nézek pdf doksikat.

-
válasz
CHIPman
üzenetére
Az, hogy a fordítást letölti, az nem jelent semmit, az nem telepítés. Cseréld ki az 1.8.5-nek a fájlját azéval, majd rakd mellé ezt a magyarítást is.
Nem indítottad azelőtt véletlen root jogokkal valamelyik klienst? Jobbat nem tok, adj a saját könyvtáradnak jogokat a nevedre és nézd meg, hogy jó lett-e.
sudo chown -R "felhasználóneved" /home/"felhasználóneved"Emesene-set nem tom, nem használom.
-
DraXoN
addikt
válasz
CHIPman
üzenetére
Telepítve alapból nincs, de ami tárolóban benne van (ha csak simán konzolból raktad fel az alap tárolókkal, akkor onnan telepítetted), az egy régebbi verzió (azt hiszem 1.1.9), de az bugos jópár részben.. érdemes felrakni a weboldalról a legújabbat (esetleg fellehet venni a tárolóját, és akkor frissíti is magát ha van új verzió).
De nem vitatkozom, nézd meg, hogy melyik verziót használod
(grafikus felületen Súgó->Névjegy, vagy konzolból deluge --version) -
válasz
Kendek
üzenetére
Letöltésekből indítva a telepítőt letölti a fordítást magyarra, de nem használja. Elindul, de 5 torrent közül 3-at "access denied"-re hivatkozva nem tud ellenőrizni, holott egy helyen van mind.
szerk.: Emesene-ben hogy lehet elérni, hogy valami módon vizuális effekttel is jelezze, ha írnak? A tálcán és az ablakban is. -
Fogom én fogom, ameddig el nem megyek aludni.

De biztosan lesz itt még más is ha én nem.(#22705) CHIPman: én úgy néztem, hogy azt nem is kellett telepíteni, mert alapból elindult mikor rákattintottam. Ez valszeg annak köszönhető, hogy érzékeli a beállításfájlokat már az eredeti helyükön. Ha telepítetted mégis, akkor meg futtasd le még egyszer és figyeld meg, hogy hova rakja, esetleg bíráld felül. De még rá is kereshetsz, azért van a kereső.
-
Vagy úgy csinálod, hogy teljesen lehúzod a belső lemezt, akkor tutira nem piszkít bele, vagy hagyod, csak egyszerűen nem arra telepíted, hanem a külsőre, figyelmesen particionáláskor. Később majd az etc/default/grub fájlba be kell írni valamit, és futtatni kell egy update-grubot, akkor kikerül a választó menüből és nem rakja be többé. De ha bele is rakja ez nem gond, amíg tenmagad nem bántod a belső meghajtót, mert az Ubuntu nem fogja megváltoztatni.
-
válasz
randras
üzenetére
Tisztítsad le azt a pendrive-ot teljesen.
Elindítod a Windowsban a terminált, akarom mondani a parancssort
.
Beírod:
diskpart
list disk -- itt kinézed, hogy melyik a pendrive
select diskX -- mármint az X a pendrive
clean
create partition primary
select partition1
active
exitKilépsz a parancssorból, leformázod szépen gyorsformattal FAT32-re a pent, majd újra megcsinálod az Unetbootinnel a dolgot.
Nem semmi, mindez Ubuntus topikban.

Aktív témák
- Trollok komolyan
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Iqos cigaretta
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyaralás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Miszerint van, hogy kattintok az egérrel, odébb húzom, de még indig úgy érzékeli, hogy az előző helyen van a kurzor. Hogy lehet ez? Pl, dockról indítok egy böngészőt, rákattintok vmelyik linkre az oldalon, ehelyett a függőlegesen alatta lévő dock elemet indítja el.

Én még nem próbáltam ilyet, de úgy saccolnám 60-80%-a lehet...

hozzátettem, hogy utf8-asl és nounix és máris faxa.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a routeremnél azt lett feltéve