Hirdetés
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
aaronlukacs
üzenetére
Talán Alza, de nem vennék mérget rá.
-
aaronlukacs
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudja esetleg, hogy Pesten hol lehet megnyomkodni? Arena, polus esetleg?
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Fuxosbömis
üzenetére
Köszönöm a pontosítást.
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Lord Amper
üzenetére
Ez tiszta, ha sokat kommunikálsz vele, akkor mindenképp hasznos. A nyelv még nagy kérdőjel, elvileg simán hoznia kellene a képességet. Elvileg...
-
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Eddig én is így voltam vele. Amennyire lehet le van korlátozva, de baromi jó dolog vezetés közben egy témáról vagy az úticélról kérdezgetni. Na meg angol nyelvű asszisztensnek magyar címeket bemondani navigációhoz rémálom volt.
Kérdés hogy a gemini integrációval jön-e a nyelvbővítés
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Lord Amper
üzenetére
Várhatóan az idén ősszel érkező iOS 27 elhozza a Gemini integrációját.
Amúgy mennyire eltérő lehet két felhasználó élete, felhasználási igénye...
Nekem abszolút nem hiányzik, amit leírtál, mi több: hiába van AI-képes eszközöm, azon ki van kapcsolva/eltávolítva minden funkciója, mert én nagy ívben kerülöm ezt a képességet. Remélem, a jövőben is megmarad az, hogy a felhasználó dönthesse el: kívánja-e az AI jelenlétét a telefonján; ha pedig nem, akkor ne legyen rajta az eszközön a szükséges szoftverrész sem. -
Rohadtul tetszik az iPhone 17. Mindent megkapott ami miatt a nagyrészt számomra totál felesleges és drága Pro széria felé húztam volna.
Viszont az Android Auto-ban kormányról indítható magyarul kommunikáló bármilyen kérdést ami eszembe jut megválaszoló Gemini... na az kurvára nincs iOS-en...
Az egy baromi nagy fegyverelőny a Google-nél.
Baromira nem tudom mi váltsa a Samsung A54-et. -
Xeon7
aktív tag
Sziasztok.
Tehnapi nap folyamán én is beléptem a klubba, olyan kérdésem lenne, hogy egy régi iPhone SE készülékről költöztem át. Minden átjött rendesen de ha az SMS-ez nyitom meg akkor egy nagy fekete képernyő fogad! Hogy tudnám életre kelteni az SMS-ez?
-
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Érdemes rászánni az időt arra, hogy a tulaj végigmegy a beállításokon és finomhangol. Ezt csak egyszer kell megcsinálni és utána boldogság van.
Szerintem sok Pixelen a 120Hz sincs bekapcsolva.
-
Bagoly01
senior tag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Nekem a dupla kopp képernyő lezárás, vagy képernyőzár modul hiányzik
-
Roppy
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én akkor adtam le a régi (nyomógombos Nokia-t) telót, amikor átvettem az üzletben a készüléket. Az a biztos ha bemèsz személyesen.
-
tDr1v3r
veterán
Nekem is az tetszik rajta a legjobban.
Ha tavaly nem vettem volna meg a 9A-t tuti rárepülnék.Káva ide vagy oda, az ember gyorsan megszokja azt. De a sebességét nem tudom megszokni - egyszerűen hihetetlen hogy milyen fluid rajta a rendszer, mindent gyorsan megcsinál, (számomra) kompromisszum nélkül tud mindent amit kell a kis 9A. Jól elcseszte ezt a Google, évekig nem kell telefont váltanom most - és vszeg a 10A tulajok is így lesznek ezzel még jó ideig.
-
Roppy
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én személyesen voltam bent az Alza-ban, biztosabb voltam úgy hogy ők intézik.
-
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A 2D és a 3D arcalapú biometrikus azonosítások közti eltérő biztonsági szintek nem tartoznak a "személyes kétely" kategóriába, hanem száraz tények.
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Bareszotron
üzenetére
2025. szeptember hónapban, az iPhone 17-család bemutatásakor az Alma kivezette az addigi legkisebb (128-as) tárhelyet.
-
válasz
Bareszotron
üzenetére
Személyes kétely.
-
Bareszotron
aktív tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Abban meg főleg nem bízom IOS-en kívül.
-
válasz
Bareszotron
üzenetére
Van kényelmesebb megoldás is. A telefon felemelésével az arcfelismerés nyit.
-
Bazsi84
senior tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Normális ember elfogadja,hogy másnak nem feltétlenül az a legjobb megoldás,ahogy ő csinálja.
-
mhydas99
őstag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Ha duplakoppal nyitod-zarod a telefont, akkor kifejezetten ergonomikusabb, mint a tobbi gyartoe!
-
peugeotmate
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
én rá is mentem a Partneronál a Pixel 9-re itt a chipfláció rendes beszakadásának küszöbén

-
janeszgol
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
A havi fizum ráteszem, hkgy a 11a-ban nem lesz 12GB ram. A minimum flash lehet 256GB, de a memória marad 8GB.
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Előző szériásnál, 9a-nál is rémlik a story, keress rá a topikban a hozzászólásokra, volt szó róla biztos. Összehasonlításképpen jó lesz, hogy napokat vagy heteket kell várnod.
-
FireKeeper
nagyúr
azoktól kérdezték akik esetleg az Alza készülékbeszámítós sztorival vették a telefont, és utólag töltötték ki az űrlapot: keresett már bárkit az alza? én már több mint egy hete elküldtem de nem hívtak még.
-
Vtwo
őstag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Már a legolcsóbb ájfon(17e) is alapból 256GB-os...
-
Bareszotron
aktív tag
Mocskos kis Apple 2.0
256Gb alap tárhelyel jó vétel lenne a 9a és vastag káva nélkül -
Nem rossz
-
-
kapal
tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Aha. Köszi! Ez a Partnero megnízható hely?
Én sem vagyok nagy felhasználó, de a 256 GB megnyugtatólag hat. (Jelenleg Pixel 8-at használok.) Sajnos, a Yettelnél lecsúsztunk a 9-ről, és a 256 GB-os érdekel. -
kapal
tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Hol kapsz 166-ért sima 9-et? De ne a 128 GB-os, verziót hozd, mert az nem komoly!
-
tomboy0013
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Partnero 171.000Ft. Már most egész jó ára van, bár a 9a 130.000-es ára még mindig értelmetlenné teszi a 10a-t. Ha kikopik a 9a és lentebb csúszik a 10a ára akkor lesz létjogosultsága. Bár jelenleg biztos a sima 9-et venném 166.000-ért ha ebben az árkategóriában akarnék Pixel-t venni.
-
Hallosz
senior tag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
A teljesen sík hátlap, nekem, nagyon bejön.
-
-
30z.Samu
titán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Én azért meglepődtem hogy mire képes az A18Pro asztali szinten. A RAM tényleg kevésnek tűnik elsőre, de alapvető feladatokra teljesen jó. A MacOS jobban gazdálkodik a RAM-al, mint a Windows.
-
mhydas99
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nem neked valo a Neo ennyi. Ez a Prohardver forum, itt azert nem hetkoznapi atlagfelhasznalok vannak tobbsegben. Persze hogy haszontalan neked a Neo. De az atlagnak meg tokeletes. Es a nagyobb verziot megveszik diakkedvezmennyel, mert mindenkinek van diak ismerose es mar ott van kb. 300 ezerert egy Apple MacOS notebook, ami evekig tamogatott, 10 orat elmegy egy toltessel ugy, hogy nem kell ra vigyazni se, mert nincs benne venti es nem forrosodik fel, baromi jo az osszeszerelesi minoseg, amit meg mindig csak maroknyi windowsos gep tud sokkal dragabban is. Atlagos dolgokra jo. Akinek meg tobb kell vagy az elerheto legjobb, annak amugy sem valo...
-
Azt sem éri meg. Touch ID csak a nagyobb SSD-hez jár.
Nem állítja a kijelzőt a fényviszonyokhoz. kijelző mérete és felbontása kisebb, mint Apple MacBook Air 13", Apple M4. De legalább a keret vastagabb a Neo esetében. A Neo processzora partiban az M1 processzorral.
Az M4 multicore teljesítménye sokkal izmosabb. A grafikus teljesítmény is jobb a NEO-nál. Az AIR 13 teljes értékű csatlakozókkal van szerelve. 16 GB memória, a 8 helyett.
Ha elég 256GB háttértár, akkor az Air 13, csak memória ár többlettel drágább. Viszont semmit sem spóroltak el a kiépítésből.Értem én, újdonság a Neo. Túl sok kompromisszumot tartalmaz.
Inkább az M4, több memóriával, de jobban felszerelve. -
mhydas99
őstag
Nem eri meg varni, az utolso "jo vetel" az a Macbook Neo, ezentul eleg szepen lathato dragulas es ezzel egyutt stagnalas/butitas kovetkezik telefonoknal es a komplett szamitastechnikaban. Jovore a Neo 2 is sokkal dragabb lesz csak a proci fejlesztesevel. A Black Friday meg karacsony sem hoz mar olyan akciokat, mint akar csak a tavalyi.
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Kíváncsi vagyok, jövőre mit lép a Google az "a" szériában. Tensor G5 ugye borítékolható, de a RAM/ROM nagy kérdőjel. Igen, természetesen az ár is. Mondjuk én gyorsan hátat fordítok bármelyik gyártónak, ha valami nem klappol. Csak ne lenne ennyire bitang jó a vanilla droid...
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Abban lehet valami, hogy amikor a GSMArena a 9a akku tesztjét csinálta, akkor Android 15 alatt még nem volt annyira kiemelkedő, mint most a 16 alatt. Én legalábbis brutál üzemidőt tapasztalok tök átlagos felhasználói szokások mellett.
A 7a jó kis telefon, ha nincs meg benned a must have érzés egy új modell iránt és az akku is bírja még, akkor használd, ki tudja, mit hoz a DRAM és NAND para a jövőben. Az általam vizionált 12/256 GB-os 11a 8/128 GB-os 10a áron jó eséllyel álom marad.
-
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha a 11a 12 GB RAM-ot kap és a 256 GB-os fog annyiba kerülni, mint idén a 128 GB-os 10a, akkor szerintem váltok 9a-ról, pedig 1,5-2 évre terveztem vele. Bízom benne, hogy jövőre a Google jobban oda teszi magát a budget szériában.
-
-
Bazsi84
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Persze,nem is azt mondtam,hogy ez most egy best buy.De annyira nem is rossz ajánlat. Mint ahogy a faceliftes autókkal is vkik jól járnak,egy jó deal-el,ha épp akkor és olyan autóra van szükségük. 🙂
-
-
-
Bazsi84
senior tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Pontosan,helyén kell kezelni. Aki akar egy megbizható telót,nem fontos neki,h flagship legyen,de 3-4 évig ne kelljen cserén gondolkozni és nem kedveli a samsung/apple vonalat,annak tökéletes. Nem mellesleg,töredékáron van a mai csúcsokhoz képest és nem feltétlenül ad annyival kevesebbet. Anyámnak mondjuk tuti jó lenne.
-
mhydas99
őstag
Angliaban most ket honapon at volt akciozva a 9a ujonnan kartyas csomagban 240 fontert. Voxinal. Off, de gondolom ezt te is tudod. Es eleg surun szoktak akciozni, na nem a Google. Nezd surun a Voxi oldalat, mert rengeteg akciojuk szokott lenni.
Mobilephonesdirect-en veve meg a sima Pixel 10 2 evre 100GB adatcsomaggal ossesen 520 font. -
Bazsi84
senior tag
Egy buborékban nézve tényleg drága és nem fejlődött sokat,ennyiért van jobb/hasonló a piacon.
Viszont ha a márkánál maradsz és a google-től veszed,akkor jelenleg a 9a 399 font,a 10a pedig 499-100 🙂 Az akksija pedig jelentősen fejlődött.+1 év támogatás. Sztem nem kérdés.
Nyilván sufniból már találsz 9a-t olcsóbban,illetve a 9 is kb itt jár már árban. -
Hallosz
senior tag
Nagyon jól néz ki, de valószínűleg kihagyom (ezt is)
-
Roppy
tag
Én múlt héten csütörtökön vettem át a telót az Alza-tól, egy S21 FE 5G-t váltott (Snapdragon procis volt). -40e Ft régi készülék beszámítási akció, 10 havi 0%-os THM-es törlesztő, alza+ tagság, ajándék gyári védőtok járt hozzá. Vettem még hozzá +1 év garanciát 19.200 Ft-ért, tehát így 220.000 Ft volt, de az S21FE-t eladtam 45-e Ft-ért, így már 'csak' 175e Ft-ba került, ami azért már nem olyan rossz ár a 10a-ért és 10 hónapig kamat nélkül törlesztem. 7 év garantált frissítési támogatás, Android 'szűz' rendszer, a Samsung-hoz képest gyorsabban 'pörög' a rendszer, szinte egyáltalán nem is melegszik (a Samsung azért tudott rendesen), akksi nagyon jól bírja, sőt, kamerákban nem igazán veszek észre minőségi különbséget a Samsung-gal összehasonlítva, max annyit, hogy a Pixel nagyon gyorsan lövi a képeket jó minőségben. Az viszont jó lenne, ha be lehetne állítani (lehet én vagyok a balga és még nem találtam meg a beállításoknál), hogy ütemezetten fusson az AOD, valamint szintén ütemezetten az olyan beállítás (Samsung-nál rutinnak hívják), hogy este csak rezegjen, majd reggel átváltson vissza normál üzemmódba.
-
haruspex
aktív tag
Továbbra Is szánalmas, nagy telefon, kis kijelző, szar kamerák, aranyár. Az előső is az volt, ez még ugyan az
-
realist
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Plusz amik eu-ban nem kaphatóak:
honor magic8 pro air
Oneplus 15t (13t)
Oppo find x9s (8s) -
Asztali élmény funkcióinak engedélyezése lehetőséget, és szükség lesz egy billentyűzetre és egérre a felület kezeléséhez.
Nincs szükség.
Szükség esetén használható a Bluetooth Keyboard & Mouse app.
A telefon használható beviteli eszközként. -
mhydas99
őstag
Atveszik? Szerintem meg inkabb megteremti a Google. Meg nem lattam eddig egy gyartot sem, aki szogre ugyanazt a hardvert kiadja azonos neven (oke az ev miatt egyet ugrott a szam), miben az erdemi valtozas a minimalisan novelt toltesi sebesseg vezetek nelkul (7,5 wattrol 10-re, mint sz*rnak a pofon, hogy f*snak nezzen ki). Meg mar full lapos a kamera, azta, szerintem most mar kuldhetunk embert a Jupiterre kolonizalni.
A felso-kozepkategoriaban ilyet meg nem lattam nyugati gyartotol
..se Samsungtol, se Appletul, sem a tobbitol. -
Ez így egy nagy nulla. Úgy nez ki Atveszik a samu uzletpolitikajat
Ezerszer inkább egy f8 pro vagy egy motorola edge. -
Ratrak
aktív tag
Hivatalos forrásból annyiért újonnan? Honnan?
Amúgy persze, az rohadt jó ár (lenne) érte.Amúgy én is örülök, hogy megvettem a 9a-t még nem olyan régen, 256-os kiszerelésben. Ez a 10a nem sokkal tud többet, de számottevően drágább lett. (A 128-ast nem is értem, 5+ év támogatás, tök jó, de fele annyi idő alatt is minden hely el fog fogyni rajta, a 256 is határeset szerintem. Persze, ha nem fotózol/videózol, és/vagy mindent a felhőbe pakolsz azonnal, akkor nem kell a hely.)
Nem lenne rossz amúgy, ha más gyártók is készítenének ilyen "kicsi" telefonokat, iphone-t elvből nem veszek, így ha kisméretű teló kell, akkor vannak a Pixelek, meg a Samsung.. és kb. ennyi. Pedig nem is hittem volna, hogy mennyire sokat számít (számomra pozitív irányban), hogy egy teló nem 6.8" csak 6.3..
-
Hajós01
csendes tag
Vártam nagyon a tesztet, mert kiszemeltem a 8a utódjának. Szót fogadtam a cikk címének,megrendeltem inkább a 9a-t. Alzán most egész jó lett az ára, annyiért megérte.
-
pr7310
csendes tag
Szerintem a pixel 9 170000ért megérősebb!12gb ram jobb kamera.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Vtwo
őstag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Kamerában jobb egy kicsit a Pixel és kisebb,plusz van vezeték nélküli töltés, de jelenleg bő 100e ft-al drágább is mint egy A56.
-
-
válasz
viragdani01
üzenetére
Érdekes. Még azt is be tudom állítani, hogy ha olyan számról jön a hívás, ami nincs elmentve a névjegyzékbe, akkor automatikusan bekapcsoljon a hívásrögzítés.
-
válasz
viragdani01
üzenetére
Pedig nekem még Pixel 7-en is működik a hívásrögzítés és a Pixel topik alapján eddig mindenkinek. Megzavarta a Pixelt a spanyol kiruccanás.
-
mhydas99
őstag
válasz
viragdani01
üzenetére
Ha a delikvens amugy is a google termekeit hasznalna, akkor igazad van. Viszont sokan szeretjuk a Samsung sajat tarcsazojat, Nevjegyeit, Naptarjat, Note alkalmazast, jelszokezelot meg a bongeszot. Ezek mind nagyon jo appok es nem olyan fapadosak, mint a Googlee. Ezek kozul meg a tobbseg kulon nem toltheto le csak Samsunhoz jar.
Egyebkent igazad van, teny hogy Samsungokon a Samsungos appok fent vannak, ha valaki nem akar egyet sem hasznalni kozuluk akkor feleslegesen vannak fenn es sokat nem lehet torolni, csak tiltani. Ellenben mas gyartok sajat keszitesu appjaival, a Samsungoke talan magasan a legjobb mind kozul. Tudom elfogultnak hangzik, jonnek majd a megkovezesek.
Samsunggal inkabb ott a gond a Pixelekhez kepest, hogy az AI funkciok miatt rengeteg tarhelyen terpeszkedik. Most koltoztem at minden appommal Motorolara, telefonon tarolt egyeb adataimmal egyutt es a tarhely igy alakult: Samsung: 105 GB, Motorola: 71 GB. Talan ha 7 appot nem masoltam at a regirol, mert mar nem hasznaltam (egyik sem volt nagy, sot). Egyebkent kb. 175 (ami amugy 223)van feltelepitve.
-
válasz
viragdani01
üzenetére
A hívásrögzítés biztosan nem működik? Mert nekem 9a-n igen.

-
mhydas99
őstag
Az van, hogy megint beut a gyartoknak a sokeves termektamogatas es a kotelezo eves megjelenes atka.
Legjobb vetel most a Pixel 8a. Masodik legjobb a 9a. Mondanam, hogy harmadik legjobb a 10a, de a sima 9 meg jobb
Hat na...A Gorilla Glass 7i meg papiron nagyon karcallo, de mast sem latok a neten, mint hogy mar attol karcolodnak, ha az ember csak ranez...Pixel A szeriara KOTELEZO kijelzovedot tenni mert tornek es karcolodnak ha az ember nem kisbabakent vigyaz rajuk.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Bloatware és app duplikációk nélküli szoftver miatt én személy szerint inkább ezt választanám, mint a Samsungot.
-
Ricardo
titán
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Picit kompaktabb, és talán beltéren, gyors mozgás esetén jobb fotók.
-
Kecskedémon
lelkes újonc
Van ami miatt érdemes ezt venni egy Galaxy A56 helyett?
-
Ricardo
titán
Elolvastam a tesztet. Ezek szerint ha akamera is számít akkor az A szériát el kell engedni.
-
válasz
viragdani01
üzenetére

-
A kijelző-teszt táblázatban tévesen 10-bit szerepel, a valóságban 8-bites a panel (16 millió szín szerepel a Google Store oldalán is). Tehát igen, ez egy kicsit fényesebb Pixel 9a panel a Samsungtól.
Példamutató vállalás a 7 éves support, de a 8 GB RAM nagyon kevés lesz 2-3 év múlva.
-
A Telekom-nál és a Yettel-nél vásárolt Pixel telefonok is függetlenek, ha valaki ezt nem tudná.
-
Zsolt,72
őstag
"Tizedmilliméterekkel lett vastagabb és keskenyebb az idei modell, ennek hála a hátlapi kamerakettős tökéletesen belesimul a műanyagba"
Ez kifejezetten tetszik benne.
-
30z.Samu
titán
"és amíg van készleten, érdemesebb azt venni."
Így tettem hétfőn.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- PlayStation 5
- Alkoholista nevelde
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kempingezés és sátrazás
- Gyúrósok ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB - Dual SIM, Független, Fekete
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Lavender Független, garanciális Budapest ajándék Buds pro
- Samsung Galaxy A56 5G 256G, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP Zbook 15 G5,15.6",UHD,TOUCH,i7-8850H,32GB DDR4,1TB SSD,P2000 4GB VGA,WIN11,IR KAMERA
- Lenovo MIIX 520-121KB i5-8250 8Gb 256Gb NVMe, számla, garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e 128GB White használt újszerű 100% akku 83 ciklus garanciás 2026.10.26-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nekem abszolút nem hiányzik, amit leírtál, mi több: hiába van AI-képes eszközöm, azon ki van kapcsolva/eltávolítva minden funkciója, mert én nagy ívben kerülöm ezt a képességet. Remélem, a jövőben is megmarad az, hogy a felhasználó dönthesse el: kívánja-e az AI jelenlétét a telefonján; ha pedig nem, akkor ne legyen rajta az eszközön a szükséges szoftverrész sem.