- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
randras #33322 üzenetére
Szerintem az egyszerűség kedvéért használj grafikus felületet. Ubuntuban van valami olyan hogy ntfs-config. Azzal egyszerű és könnyű lesz.
Szerk: jobban jársz, ha csomagokat a synaptickal telepíted, szerintem nem igazán van rá szükség (max. kivételes esetben), hogy ezen kívül tevékenykedj. Persze terminálból az apt-get is működik. Ubuntu tipikusan az a disztro, ahol 99% hogy valaki már előállította a szükséges csomagot.
-
Atapi
senior tag
válasz
randras #33322 üzenetére
bár nem vagyok nagy fstab guru, de a 3. oszlop elvileg a fájlrendszer tipusa, ha ez auto, akkor a rendszerre bízod a felismerését. az ezután, a 4. oszlopba írt paraméterek az egyéb opciók. itt a noauto pont az automatikus csatolást tiltja, úgyhogy szerintem ezt írd át auto-ra.
a csatoláskor a "párszor kidobott hibát" megpróbálhatnád kicsit pontosabban is körülírni... -
eziskamu
addikt
válasz
randras #22756 üzenetére
Lehet, valami nem "normális" azon a partíción. Nem szokványos custlerméret (pl a Windows XP telepítését akasztotta meg már nekem túl nagy custler), vagy esetleg valami spéci partícionálóval lett létrehozva. Meg ugye az NTFS-en belül is vannak különféle változatok. Windows7-es vagy Vistás az a partíció? Nem csak egyes könyvtárakba nem megy az írás?
-
válasz
randras #22748 üzenetére
Ezt, hogy érted, hogy rögtön töröl meg felülír? Teljes mértékben hozzáfér a merevlemezhez a LiveCD is, csak önmagát, mármint a CD-t nem tudja megváltoztatni, viszont netről tudsz telepíteni csomagokat ha kell, bár kikapcsnál elszáll a cucc.
Egyébként én a Slaxot ajánlanám, modulos berendezkedésű, egyszerű használni.
Ha virtuális gépbe bedugtad a pent, GParteddel formázd le azt le és csatold fel a telepítő CD-t is, majd csinálhatod amit kell.
-
válasz
randras #22744 üzenetére
Sima 9.10-et rakattad fel nem az alternate-et ugye?
Egyébként próbálkozhatsz egyel régebbi kiadással is, vagy éppen újraírható CD-re írod ki, esetleg virtuális gépen bebootolsz, majd a beépített programot használod-e célra, azzal már tutira jó lenne. Egyébként az Unetbootinnek jónak kellene lennie, csináltam már vele többször is, és bent is van a támogatottak listáján a Karmic. Ha azzal nem volt jó, akkor mással sem lesz jobb csak a hivatalossal, de azzal az alternate is remekül megy. -
válasz
randras #22701 üzenetére
Tisztítsad le azt a pendrive-ot teljesen.
Elindítod a Windowsban a terminált, akarom mondani a parancssort.
Beírod:
diskpart
list disk -- itt kinézed, hogy melyik a pendrive
select diskX -- mármint az X a pendrive
clean
create partition primary
select partition1
active
exitKilépsz a parancssorból, leformázod szépen gyorsformattal FAT32-re a pent, majd újra megcsinálod az Unetbootinnel a dolgot.
Nem semmi, mindez Ubuntus topikban.
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest