- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
randras
veterán
Sziasztok!
Nagyjából 3 hete Windows 7 és Ubuntu 10.10 között evickélek, ugyanazt az Adatok NTFS patíciót használom mindkét helyen adattárolásra. Na most, van ezen a partícion egy plain text tíousú TXT fájl, amit tegnap este óta egyik rendszeren sem tudok olvasni. Látom, hogy fizikailag ott van, de nem tudom megnyitni, se másolni, se semmi. Ezt mi okoz(t)a? Tudtok segíteni, mert viszonylag fontos adatok vannak benne!!
András
-
randras
veterán
-
randras
veterán
válasz
Siriusb #33324 üzenetére
Sikerült végülis köszönöm!
Most újabb két problémám lenne:
1) az egyik, hogy feltelepítettem a szoftverközpontból a Wine-t, de egyszerűen nem működik. Sem a Wine beállításai, sem a programok megnyitása Wine-nal nem működik. Nem kapok semmilyen hibát, egyszerűen csak nem történik semmi, Hogy tudnék utánajárni, mi a baj?
-
randras
veterán
válasz
Siriusb #33313 üzenetére
Nah, hát valami mégsem az igazi!
Ezt a két sort szúrtam be az fstab-ba:
/dev/sda2 /media/Windows auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sda3 /media/Adatok auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0Indítás után nem mountolja őket automatikusan, sőt, utána manuális mountoláskor is párszor kidobott hibát, de most nézem, már bent vannak media-ban! -.-
Nem nagyon értek ehhez, gondolom kitűnik, eddig szépen megvoltam a grafikus felülettel, de most szeretnék elsődleges rendszerként átállni az Ubuntura, kicsit mögélátni a dolgoknak, de úgy gondolom, át kéne olvasnom valamit ?! az alapvető működéséről, mert néhány dolog tök sötét. (Pl. csomagok fordítása) Ha van valakinek valami ilyesmi dokumentuma, vagy ötlete, mit kéne, szívesen fogadnám. Köszi!
-
randras
veterán
Üdv!
Jelenleg Windows 7 mellett kellene használnom az Ubuntum, és szükségem lenne a 2 NTFS partícióra. Megoldható, hogy automatikusan mountolja őket indításkor?
Az kiküszöbölhető hogy a két meghajtó/új merevlemezek ikonjai kikerüljenek az asztalra?
Köszönöm a válaszotokat!
-
randras
veterán
prohardver.hu/tema/ubuntu_linux/hsz_27693-27693.html
Erre valaki? Ha mást nem, legalább azt megmondanátok, hogy egyáltalán hol keresgéljek, és mi után? -
randras
veterán
Üdv!
Ha egy driver telepítésénél ilyen üzeneteket kapok, mi lehet a baj? (Nem igazán Ubunturól van szó, de elég fontos lenne, és ez leglátogatottabb Linux topik errefelé.)make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-source-2.6.30.9'
WARNING: Symbol version dump /usr/src/linux-source-2.6.30.9/Module.symvers
is missing; modules will have no dependencies and modversions.CC /root/rt73/Module/rtmp_main.o
/root/rt73/Module/rtmp_main.c: In function 'rt73_get_ether_stats':
/root/rt73/Module/rtmp_main.c:140: error: 'struct net_device' has no member name d 'priv'
/root/rt73/Module/rtmp_main.c: In function 'rt73_get_wireless_stats':
/root/rt73/Module/rtmp_main.c:202: error: 'struct net_device' has no member name d 'priv'
/root/rt73/Module/rtmp_main.c: In function 'usb_rtusb_open':
/root/rt73/Module/rtmp_main.c:1655: error: 'struct net_device' has no member nam ed 'priv'
/root/rt73/Module/rtmp_main.c: In function 'usb_rtusb_close':
/root/rt73/Module/rtmp_main.c:1724: error: 'struct net_device' has no member nam ed 'priv'
/root/rt73/Module/rtmp_main.c: In function 'usb_rtusb_probe':
/root/rt73/Module/rtmp_main.c:2114: error: 'struct net_device' has no member nam ed 'priv'
make[2]: *** [/root/rt73/Module/rtmp_main.o] Error 1
make[1]: *** [_module_/root/rt73/Module] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-source-2.6.30.9'
rt73.ko failed to build!
make: *** [module] Error 1Egy vezeték nélküli LAN adapterről van szó egyébként!
Előre is köszönöm!
-
randras
veterán
Üdv!
Tegyük fel, hogy van egy 9.10-es Ubuntu telepítő ISO-m. Vagy 10.04-es, tök mindegy. Honnan tudom eldönteni, hogy alternate vagy desktop?
-
randras
veterán
válasz
Kendek #22746 üzenetére
Hát akkor kipróbálom VMware alatti gépről, hátha. Egyébként igen, sima 9.10-ről beszélünk. Tudsz mondani egy kis méretű, grafikus felületű linux-ot, ami windows-os gépben jó lenne turkálni? Az Ubuntu nekem most mindenképp kell, de Live CD-ről indítva ugyebár nem fér hozzá a fájlrendszerhez...olyan kéne nekem pluszba ami penről indítva rögtön töröl-felülír, stb...
-
randras
veterán
Hát sajnos nekem még midig nem sikerült bootolható pendrive-ot csinálni Unetbootin-nal. Az utolsó hsz szerint újraformáztam, végrehajtottam a parancssoros utasításokat, majd újra ráraktam az egészet. Be is bootolt, megjelent az Unetbootin képernyője, ahol ha bármilyen lehetőséget választok, látszólag elindul a kernel betöltése, de csak látszólag. Nem csinál semmit!
Az ISO jó, a pen is, mi lehet a baj? Tudtok ajánlani másik ilyen progit?
-
randras
veterán
válasz
Neil Watts #22697 üzenetére
Igen, az ilyen nevetséges hibákat mindig beszoktam e-mailezni. Gondolj bele írsz egy ilyen programot, működik, fasza, mindenki boldog, és egy ilyen kis hiba bentmarad.
-
randras
veterán
válasz
Neil Watts #22695 üzenetére
"A fájlok letöltése (folyamatban)" feliratnak félkövérnek kellet volna lennie, de mivel lehagyták az elejéről, így normál maradt, viszont a végén megjelent a </b>, a félkövér formázás lezáró tag-je,
-
randras
veterán
Sziasztok!
Nem tudom ismeritek-e a Windows-os dism parancsot, ez arra való, hogy Windows telepítő image-eket lehet módosítani, ehhez viszont kitömöríti azt a marha sok fájlt egy working mappába, és utána Windows alól nem lehet letörölni. Van valami nagyon egyszerű Linux amivel ez megoldható és/vagy hogyan tudok egy Ubuntu ISO-ból bootolható pendrive-ot csinálni? Amiket próbáltam: Linux Live USB Creator, Live USB Helper. Eddig jól működtek, most valamiért egyik sem jó, vagy a pendrive amit csinálnak nekem, nem bootolható.
Köszi előre is, kb. 75 giga szabad helyről beszélünk!
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest