- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
A médialejátszós problémát azt hiszem, a wireless ethernet bridge-ként használt WRT160N kiiktatásával és a lejátszó közvetlenül a routerre kötésével megoldom, szóval az tárgytalan.
Megpróbálkoztam a nyomtatóval újra, akár úgy, hogy a routernek kellene kiosztania IP-t, akár úgy, hogy én a Statikus bérleteknél megadok fix IP-t, majd a nyomtató saját programjában megadom ezt az IP-t, ez látszik:
May 22 21:32:18 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: authenticated
May 22 21:32:18 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: associated (aid 1)
May 22 21:32:22 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: authenticated
May 22 21:32:22 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: associated (aid 1)
May 22 21:32:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: authenticated
May 22 21:32:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: associated (aid 1)
May 22 21:32:28 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: authenticated
May 22 21:32:28 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: associated (aid 1)
May 22 21:32:31 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: authenticated
May 22 21:32:31 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:27:d7:f4:3d:c1 IEEE 802.11: associated (aid 1)A nyomtató elvileg WPA-t tud, WPA2-t nem, 2,4 GHz-en, a 13-as csatornán próbálna csatlakozni (látni látja a hálózatot, de nem kap IP-t). A 2,4 GHz-es hálózaton a titkosítás: mixed WPA/WPA2 PSK (TKIP és AES vegyesen).
-
Tim82
félisten
válasz
vargalex #2163 üzenetére
Szia!
Sajnos a rendszernaplóban csak a mai nap látszik, a tegnapi napot már nem őrizte meg. Holnap este megpróbálkozok vele újra. Elvileg a csatorna nem terhelt, InSSIDer-rel ellenőriztem.
Próbálkoztam tegnap azzal is, hogy kikapcsolom a Mac cím szűrést, illetve egyszer reset-eltem is a routert. Az utóbbi hiba volt, mert azóta a médialejátszóm (egy régi Popcorn Hour NMT A-100 + Linksys WRT160N DD-WRT-vel, mint wireless ethernet bridge) nem hajlandó semmit sem lejátszani hálózaton keresztül. (Látni látja a NAS-om (Zyxel NSA310) tartalmát és tudok mozgatni fájlokat is a NAS és a médialejátszóban lévő belső vinyó között, de akár egy ~ 300 MB-os sorozatepizód lejátszásának indításánál elakad - a végtelenségig bufferel.) Nem tudom, hogy esetleg erre is van-e ötleted, vagy inkább erre is rendszernaplót kellene néznem.
Köszönöm a segítséget előre is.
-
Tim82
félisten
A hálózat, amire csatlakozni próbál a nyomtató, alapból b/g/n mixed módban van. A router továbbra sem hajlandó kiosztani neki IP címet. Ez már csak azért is ritka bosszantó, mert amikor előzőleg átálltam Linksys WRT160N-ről a (gyári firmware-s) WDR3600-ra, akkor semmit sem kellett mókolnom.
-
Tim82
félisten
A gyári programjával próbáltam beállítani és amikor az nem ment, próbáltam a Luci-n fix IP-t. Mac cím szűrés be van állítva, a nyomtatóé is szerepel az engedélyezett címek között. Szerintem ismeri a nyomtató az N-és szabványt is, de ezt még le fogom ellenőrizni késő délután, amikor újra otthon leszek. Köszönöm a segítséget addig is.
-
Tim82
félisten
Wifis nyomtatót (HP Deskjet 3050) próbálok csatlakoztatni az Open WRT-s WDR3600-amhoz, sikertelenül. A router nem hajlandó neki IP címet kiosztani. Próbálkoztam azzal, hogy kézzel beállítok neki IP címet a Luci felületen (a Statikus bérletek-nél) + azt adom meg a nyomtatónak is, de az sem működik.
Ugyanúgy 2,4 GHz-en szeretném, ha csatlakozna, ez működött a nyomtatószoftverben megadva a jelszót a gyári firmware-rel.
Mac filter be van kapcsolva, de ott meg is adtam a nyomtató Mac címét.
Valakinek van esetleg valamilyen ötlete?
-
Tim82
félisten
Semmi bajom nincs a Luci felületével, csak egy kényelmi feature-ről van szó. Némileg egyszerűbb már a Mac filter-nél látni, hogy melyik Mac cím melyik klienshez tartozik (ráadásul én adhattam meg ott a megnevezést, pl.: "Samsung Galaxy S" és nem mondjuk "android8511.087"-et látok).
Ráadásul olyan nevet adsz meg, amilyet akarsz, függetlenül a kliensek beállításaitól.
Hm, belenézek, ezzel nagyjából megoldanám, amire gondoltam.
Mentségemre legyen mondva, kb. 5 órája csináltam meg a firmware-cserét.
Tehát ha jól értem, a Statikus bérletek menüpont alatt tudom ezt beállítani.
-
Tim82
félisten
Köszönöm a visszajelzést.
Most délelőtt váltottam én is a Vargalex-féle Open WRT-re, egyelőre úgy néz ki, hogy abbahagyta a szakadozást.
A problémám alapvetően hasonló volt, mint Blaise-nek, azzal a különbséggel, hogy a gépen 1 vagy 2 torrent futott csak mindössze és volt, hogy úgy is csinálta a router ezeket a ledobálásokat, hogy leállítottam a torrentklienst.
Vargalex: ha tehetek egy javaslatot, olyasmit bele lehet tenni a firmware-dbe, mint ami a WDR3600 gyári firmware-jénél megvan: egy megadható Description mezőt a Mac cím szűréshez? A gyári felületen ez kifejezetten kényelmes volt, hogy így ott láthatóan is meg tudtam adni, hogy melyik Mac cím melyik géphez/telefonhoz stb. tartozik.
-
Tim82
félisten
Nekem hasonló gondom van, szintén gyári firmware-rel. Az utóbbi 5-6 napban csinálja ezt, előtte nem volt jellemző. Eddig betudtam szolgáltatáskiesésnek (az UPC amúgyis most fejleszt valamit felénk a hálózaton), de a régi router-emmel (Linksys WRT160N) nem volt ennyire gyakori.
Mivel akarok a router-en használni mobilnet modemet is (ha épp szolgáltatáskiesés lenne), ahhoz is ajánlották a Vargalex-féle OpenWRT-t, én is át fogok állni.
Ha esetleg megírnád, hogy ezzel a firmware-rel tapasztaltál-e ugyanilyen szakadozást, megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest