- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7869 üzenetére
Közben megvolt a frissítés, ment minden szépen.. egyet kivéve: most sincs felirat ha mellérakom az azonos nevű srt-t, ez pedig nem lenne hátrány a sok sorozat miatt. *Sad face*
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7867 üzenetére
Akkor nyomok egy resetet, majd a luci felületen betallózva mehet a poli27? Ugye van abban is luci?
Illetve formázni fogja-e a vinyót vagy majd nekem kell kézzel? -
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #7741 üzenetére
Igen, tesztelt, gigabitet bíró Cat5e kábelen.
-
válasz
Intruder2k5 #7735 üzenetére
nem próbáltam, csupán kíváncsiságból állítottam be először a routeren 2.4 és 5 GHz sávra is azonosan mindent (ssid, jelszó...stb), és a telefon párhuzamosan felcsatlakozik mind a kettőre.
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #7735 üzenetére
Nem akarom túlizgulni a dolgot, 90%-ban lanon megy a kommunikáció, csak a gyári max 72Mbps-es kártyát gondoltam, hogy lecserélem és utána akartam érdeklődni, hogy ilyen routerekhez milyen kártyát érdemes venni ebbe a laptopba, de akkor a válasz az Intel 6205 lett.
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7723 üzenetére
/var/run/minidlna-t írja mint database dirt, putty/mc-vel behatolva az adott könyvtár üres
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7721 üzenetére
És azt hogyan?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #7717 üzenetére
Az a fenti ketto amit irtam.
Lényeg hogy azok akkor jók.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #7715 üzenetére
De, a fenti kettő olyan, csak a legutolsó boot-os.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7664 üzenetére
Köszi.
Feltettem a poli27es buildet, de már le is szedtem mert a 2.4 Ghz-es rádiót nem tudta bekapcsolni.
Beállításokban volt pár érdekesség/hiány, amúgy jól nézett ki. -
Lusu
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7659 üzenetére
Köszi a választ. De ez ciki, mert a lenti antennán egy régi acer laptop dolgozna ami szerintem nem ismeri az a+n-t, fent jó is lenne a hp probook-al de ott még telefonok is használnák amivel megint csak nem megy az a+n... akkor egyelőre marad az sma T elosztó 2 antenna radio0-n és tud amit tud.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7654 üzenetére
Szia!
A hozzászólásom után jutott eszembe (csak este már nem volt kedvem írni), hogy mérni fog, csak nem valós adatokat. Ugyanis gondolom az Asus után kötötted be, így az Asus-on keletkező forgalom számára láthatatlan. Így azért fog mérni, mert azt gondolja, hogy hálózati csend van. Különben valóban nem mérne egy bizonyos forgalmi sebesség felett, mert az torzítaná a mérést. Ezért is szól úgy a bekötési leírás, hogy minden eszközöd erre csatlakozzon (kivéve a wifi, mert azt pont úgy oldja meg, hogy monitorozza a legerősebb wifi forgalmát).
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7649 üzenetére
Szia!
A folyamatos torrent miatt szerintem neked felesleges volt kérned, sebességet szinte soha nem fog mérni...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #7649 üzenetére
Értem. Köszi. Akkor az enyémet még fel sem adták mert nem jelentkeztek ezzel kapcsolatban.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #7646 üzenetére
Ha már így feljött a téma. Kb mennyi idő alatt érkezik meg a cucc? Mert én már azt sem tudom hány hete nyomtam meg a gombot, de még semmi...pedig jól adtam meg mindent.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7612 üzenetére
Szia!
Egész biztos, hogy a routeren futtatva nem tudja a 240 Mbps-t WAN irányból. Ugyanis én a jelenlegi feladatom kapcsán több routeren is megmértem (iperf-el). A méréseket egy 2014.03.25-én buildelt trunk OpenWrt verzióval, illetve 2 típus esetében Attitude Adjustmentel is elvégeztem:
TP-Link TL-WR741ND v2.4 (Trunk) - 92,9 Mpbs
TP-Link TL-WR1043ND v1.4 (Trunk) - 121 Mbps
TP-Link TL-WR841N v8.4 (Trunk) - 94,1 Mbps
TP-Link TL-WR1043ND v2.1 (Trunk) - 191 Mbps
TP-Link TL-WDR3600 v1.4 (Trunk) - 134 Mbps
TP-Link TL-WDR3600 v1.4 (Attitude Adjustment) - 171 Mbps
D-Link DIR-825 B2 (Trunk) - 180 Mbps
D-Link DIR-825 B2 (Attitude Adjustment) - 216 Mbps -
Karima
őstag
válasz
Intruder2k5 #7621 üzenetére
Na közben megtaláltam a megoldást (azt hiszem
. Fel kellett map-elni a 192.168.0.1-et. Másolni már tudok is, de törlésnél azt írja ki mindig, hogy nem lehet törölni, mert más program használja azt a file-t. (Pedig elvileg nem) És mindegyikre ezt írja.
-
Karima
őstag
válasz
Intruder2k5 #7621 üzenetére
Gyári fw van rajta és nem emlékszem, hogy megosztottam volna. Anno rámásoltam egy pár dolgot, úgy, hogy a számítógépre volt dugva, majd átdugtam a routerbe, és azóta is el tudom érni kintről is bárhonnan, telefonról is, illetve a tv-re dugott androidos eszközzel is, egyedül a számítógépről nem.
-
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7607 üzenetére
Sry. Későn vettem észre.
Ráadásul 20Mbites neten van, uh gondolom mind1 is -
ampulla
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7616 üzenetére
Az egy access point volt, SOHO routerekhez hasonló, ilyesmi. Tanárom mondta is, hogy ugyan az az OS van rajta mint egy enterprise routeren, amúgy igen, nem SOHO routert konfigoltam.
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #7607 üzenetére
nekem 240 es nettel 2.10 alatt szedte le!
-
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7603 üzenetére
-
gghrtz
őstag
válasz
Intruder2k5 #7559 üzenetére
Eddig nekem mindig lefutott anélkül is. Most már mindig odafogom rakni.
Szeretem egyébként a bash scripteket. Most tanultuk és megtetszett.
Bár nem vagyok egy nagy Linux betyár.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7555 üzenetére
Szia!
Ha a settings.json-ban a helyes érték van, akkor ezen már túl van. Én tennék egy logolást a script elejére, hogy biztosan elindul-e.
-
gghrtz
őstag
válasz
Intruder2k5 #7553 üzenetére
Helló!
Van / jel. A pontos elérési út most ezt: /mnt/vargalex/sendmail.sh
Bemásoltam puttyba és működött.
Köszi a segítséget azért! -
válasz
Intruder2k5 #7539 üzenetére
Csináltam egy saját fw upgrade-t, hogy lássam, hogyan megy. Működik a cucc! Köszönöm, most ismerkedem az alap dolgokkal. Mit hogyan kell, lehet használni. Aztán jöhet az okosítás.
-
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #7496 üzenetére
Ehhez a részéhez nem nagyon értek!
Bementem bótba, vettem egy WD Live Passportot.
Haza jöttem, rádugtam a PC-re. Már formázva volt NTFS-re.
Neki engedtem a MiniTool Prtition-t formázza ext4-re. Kb. negyed óráig dolgozott.
Amikor kész lett Suste szaktárs hathatós segítségével felcsatoltam, és beállítottam!Kb úgy működött, ahogy elvártam tőle, csak furcsálltam, hogy a terás vinyó 25%-a hiányzik!
A 320-t Luci-ból formáztam, ezt is lehet úgy kellett volna!
Ami érdekesség hogy miután felcsatoltam , és ment, ujraindítottam a routert ami kicsit összekavarta a dolgokat.A teráson (sdb1) lett egy Swap partíció, míg a 320-on nem látta, noha ott volt eredetileg. Aztán ezt vissza állítottam, azért van most is a kisebben. (a terást lekapcsolja ha nincs forgalom, a másikon meg mindig fut a torrent)
Megtehetném, hogy ezt is luci-ból formázom le, de nincs kedvem egyenlőre azzal tölteni két napot, hogy 10 000 kb/s oda vissza írok 500 gigát.
Szerintetek mi változna, ha úgy formáznám le?
Egy vinyóval a terhelés 0.2 körül volt, most két vinyóval 0,4 ez normális?A vinyó USB3-as, lenne olyan progi, amivel windows alól USB portról tudnék írni? tehát a PC USB portjára dugva használni? Az kicsit gyorsítana a dolgon!
-
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #7494 üzenetére
Én idáig se láttam sehol, mert nem értek hozzá!
De:
- Én formáztam ext4-re,
- A Luci ezt írja: /dev/sda1 (953836 MB) /hdd ext4 defaults Ebből gondoltam!
- Valahogy felszabadult 50 giga, olyan rossz munkát nem végezhettünk!exfat? Ezt nem ismerem! Lennének ilyen tulajdonságai?
A miniToolPartition Wizuzard-al csináltam, megnéztem: Fat32, NTFS, ext2, ext3, ext4Linux Swap dolgokat ajánlja fel! exFat-ot nem ismeri!
Vagy én már semmit nem tudok!!
-
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #7492 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Az sda1 a terás vinyó, ext4 fájlrendszerrel.
Úgy néz ki sikerült áttenni. A windows is, és a TC is 492 giga szabad helyet lát.(idáig 442 helyett)
tehát sikerült.Az sdb2 a kisebb vinyó, 320 gigás, azon nem látok változást igaz ott 16 gigát kellene találnom.
293 össz kapacitást ír!Talán jó lesz!
Van még hasonló jó trükk?Az miért van, hogy az alap 930 helyett eleve 870-ről indul? (most: 380 foglalt 492 szabad, előtte: 380 foglalt, 442 szabad.)
Még mindig hibádzik valahol egy kevés! -
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #7490 üzenetére
Ez már jó?
root@OpenWrt:~# tune2fs -m 0 /dev/sdb2
tune2fs 1.42.4 (12-June-2012)
Setting reserved blocks percentage to 0% (0 blocks)A másik vinyó? Mert az sda2-re nem ad semmit!
/sda1-el a másikon is 0%-t ír. De nem láttam változát a tárhelyben!
feltettem ezt is: opkg install e2fsprogs
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #7486 üzenetére
nem az 1T-sról akarja levenni?
sda -
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #7486 üzenetére
root@OpenWrt:~# tune2fs -m 0 /dev/sdb2
-ash: tune2fs: not found
root@OpenWrt:~#Ennyit ad!
nem találja a progit, /sda2-vel is ugyan az!
-
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #7482 üzenetére
A Putty-ot szedtem le és a bejelntkezésig eljutottam.
beírtam az fdisk-1-t kidobott egy sor adatot.
Rengeteg adatotDisk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000170586112 bytes
Disk /dev/sdb: 320.1 GB, 320072933376 bytes
A kiTTi adta:
root@OpenWrt:~#
root@OpenWrt:~# fdisk-1
-ash: fdisk-1: not found
root@OpenWrt:~# fdisk -1
fdisk: invalid option -- 1
Usage:
fdisk [options] <disk> change partition table
fdisk [options] -l <disk> list partition table(s)
fdisk -s <partition> give partition size(s) in blocksOptions:
-b <size> sector size (512, 1024, 2048 or 4096)
-c[=<mode>] compatible mode: 'dos' or 'nondos' (default)
-h print this help text
-u[=<unit>] display units: 'cylinders' or 'sectors' (default)
-v print program version
-C <number> specify the number of cylinders
-H <number> specify the number of heads
-S <number> specify the number of sectors per trackroot@OpenWrt:~#
-
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #7480 üzenetére
Még nem!
Teljesen láma vagyok
WD3600-as ruter legfrissebb Vargalex firmvare.
Transmission, miniDLNA szolgáltatás aktív. Két vinyó egy darab 1 terás, és egy darab 360-as.Ha van okosságod megköszönném.
-
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #7478 üzenetére
Nem tudom van e? Felőlem, amennyire értek hozzá akár még lehet is!
Bármilyen linuxot tehetek rá?
Ha át állítom, akkor nem vesznek el az adatok?
Live Linux (DVD, vagy pendriveról futó) nem jó?
Esetleg virtuális gépen lévő?A napokban akartam Win8.1-t telepíteni, de akkor addig felteszek valami linuxot.
-
gghrtz
őstag
válasz
Intruder2k5 #7443 üzenetére
Köszi!
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #7395 üzenetére
É s én már a megoldást is megírtam
!
-
gghrtz
őstag
válasz
Intruder2k5 #7393 üzenetére
Ez fordítva is igaz!
-
varkonyi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7370 üzenetére
Köszi a választ, nem találtam ilyen beállítási lehetőséget. A hálókártya a laptopban 802.11n
jelű. -
krealon
veterán
válasz
Intruder2k5 #7346 üzenetére
"Ettől függetlenül egy OpenWrt-s routernek kell tudnia USB-n fogadni a netet, hiszen a 3G is ott csatlakozik!"
... ha van az USB-n csatlakozott eszkozhoz meghajto:
- a kernelben
- betoltheto modulban es ez a modul rendelkezesre is all.Ez utobbi resz az, amit az emberek altalaban elfelejtenek, es csodalkoznak, hogy nem mukodik, pedig USB-n ra lehet dugni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #7346 üzenetére
Mindenesetre erdekes dolog hogy igy tud-e mukodni. Egyaltalan milyen csomag kell neki? 3G modem is oda csatlakozik de nem "ott jon a net".
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #7344 üzenetére
Biztos. Par evvel ezelott egy Motorola SB5100 volt talan es annal valami ilyen volt a felallas. Az tudott USB-n is csatlakozni.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7261 üzenetére
Szia!
Teljesen mindegy. A kapcsolatok száma nagyjából ugyan annyi lesz és ez számít. Csak az rtorrent-ben ezt így, a transmission-ben pedig úgy szokás korlátozni.
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #7259 üzenetére
ez is belefér a sokkal több-be
de az aktív az nálad is csak 15-1.... -
s.zsolt94
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7255 üzenetére
De most értelmeztem újra, nab volt a kérdésem
Szerk: Még 1 kérdés: factory firmre való flash előtt érdemes csinálni egy factory resetet?
-
aicon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7249 üzenetére
szabad a gazda
egy igen vagy egy nem is elég -
s.zsolt94
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7218 üzenetére
hmm köszi
Még 2 kérdésem lenne egyelőre mégpedig:
1. Lenne egy külső Samsung HDDm (Portable G2), kb mennyi idő alatt halna meg, ha transmission miatt folyamatosan töltök fel 24/7(mármint úgy értem, hogy mennyi idő alatt használódna el..)?
2. A melóm miatt VPN-re kell csatlakoznom wifiről a laptopon lévő Cisco klienssel kapcsolódnék.. Az openwrt esetleg befolyásolhatja a kapcsolódásom a sikerességét? Hülye kérdések hegye, tudom, de ilyen témákban nem nagyon mozgok otthon , elképzeléseim vannak a válaszokról, csak biztos szeretnék lenni
-
s.zsolt94
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7216 üzenetére
Köszi, nézegettem még régebben, csak gondoltam, hátha....ha leírás szerint csinálom, normálisan, akkor mennyire brickelhető a routi? Vagy milyen veszélyek áll(hat)nak fent ? Nab kérdés, de a garit vesztem vele, nem ?
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7187 üzenetére
Szia!
Akkor valószínűleg a PC lokális DNS cache-éből oldja fel. Mert az egészen biztos, hogy az OpenDNS nem fogja a belső neveket feloldani. De egy nslookup-al meg is nézhetnéd majd otthon.
Mondjuk az felettébb érdekes, hogy az OverView-ben a WAN-nál látszik az OpenDNS szerver. Igaz, a Static DNS beállítás számomra nem egyértelmű, hogy mire vonatkozik...
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7182 üzenetére
Szia!
Alap esetben a router továbbra is saját magát fogja DNS szerverként hírdetni. Máskülönben természetesen a belső neveket sem oldaná fel, hiszen a kliensek nem is hozzá fordulnának!
Nálam a WAN interface-ra vannak beállítva a google DNS szerverek, de azok csak a router resolv.conf.auto file-jában jelennek meg, a kliensek továbbra is a router LAN IP-jét kapják DNS szerverként.
Persze LAN interface-on beállítva más lehet a helyzet. Hacsak nem hirdeted saját magadat is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #7182 üzenetére
Kösz. Akkor szerintem ezt én is be fogom állítani.
OpenDNS szerverek gondolom nem túl gyakran halnak le...?! -
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #7180 üzenetére
...ez esetben a router nem magát fogja hirdetni mint DHCP kiszolgáló, hanem közvetlenül megadja a klienseknek a szerver címeket, így azok direktben oda küldik majd a kéréseket! Ez azért is jobb, mert a routerről jelentős terhelést vesz le!
Nyilvánvalónak tűnhet a válasz, de azért megkérdezem. Ha helyi hálózaton csinálok egy mydomain.com címet ami a másik gépemre mutat, akkor ennek a feloldását azért továbbra is a router megoldja, és a kliensek nem a kinti szervereknél próbálkoznak először?
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7178 üzenetére
Egyébként ez egy céges laptop. bent a cégnél hálózatba van, kábelenc satlakozik, sose volt gond.
korábban is hoztam már haza a gépet hétvégére, akkor is wifin csatlakoztam, semmi baja nem volt sose.
csak tegnap kezdte el csinálni.windows, igen, és wifin csatlakozok.
Milyen címre kell beállítani ?
SZERK: áá lehet az volt a baj, hogy volt beállítva DNS, mert valami volt beállítani, bár nemtom hogy került be oda, gondolom központból állították.
Most kiszedtem, így megy, majd ha bemegyek esetleg visszaállítom!
Köszönöm a segítséged!
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7176 üzenetére
Azt hogy tudom megtenni ?
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7173 üzenetére
De ez bejön!
tusi74: nem
-
tusi74
őstag
válasz
Intruder2k5 #7173 üzenetére
Nem Avast vírusirtód van? Ugyanis tegnap én is pont így jártam. Frissült az Avast, kérte az újraindítást, és újraindítás után nem jöttek be az oldalak, de a belső hálót elértem. Megoldás, teljes Avast újratelepítés volt.
-
tusi74
őstag
válasz
Intruder2k5 #7129 üzenetére
Köszi, fel is tettem, végig is csináltam a leírást, aminek az lett a vége, hiába állítom be a 4G-t elsődlegesnek, akkor is a PPOE-t teszi annak, ha leállítom a PPOE-t, akkor átáll azonnal 4G-re, csak éppen nem töltődnek be az oldalak. Olyan, mintha DNS problémái lennének.
Ja és tettem be kézzel DNS-eket, 2 telekomost, és 2 invitelest, de ugyanez a probléma.
Ha letörlöm a PPOE-t, magyarul visszaállok az eredeti egy kapcsolatos verzióra is az történik, hogy visszaáll 4G-re, de nem töltődnek az oldalak. Csak az segített, hogy minden beállítást töröltem, és 0-ról kezdtem.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #7117 üzenetére
nem a Te kedvedért,mert tudom,hogy asus-od van és ddwrt van rajta
hátha veszik a fáradtságot és majd elolvassák. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #7115 üzenetére
n ézd el nekem ezt a hibát,de nem olvastam még ennek a fórumnak az első hsz-t mert anno 1043-al kezdtem,gondoltam ide is be lett biggyesztve a leírás,de nem jól gondoltam ezekszerint,egyébként lehetne szólni moderátornak,hogy egy frappáns első hozzászólást tegyen be,holnap lesz időm ha gondolod megírom.
-
válasz
Intruder2k5 #7109 üzenetére
Még az megkérdezném, hogyha ezt a fw-t felrámolom és nem szimpatikus a dolog, akkor van-e rá lehetőség, hogy a gyári fw-t visszarámoljam?
-
válasz
Intruder2k5 #7109 üzenetére
Azt a mindenit!
Na, kérem ez segítség volt!
Köszönöm!
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7103 üzenetére
Biztos hogy változik,mert a 192.168.1.1:9090 nem jön be a telefonomon 3gs nettel csak ha otthon wifivel csatlakozok a nethez.
Ez is ingyenes dydns ugye?
Ugyan úgy regelek az után a luciban beállítom a szükséges dolgokat? -
Neoka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7071 üzenetére
ok, köszönöm a válaszod.
-
Neoka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7069 üzenetére
Nem, ilyeneket nem csináltam.
Ha jól érzem a kérdésedből, a rajta lévő adatokat buktam...Mondjuk holnap érkezik az az ASUS RT-66-om, a másik fórumban láttam, hogy abban nagyon otthon vagy.
Lehet majd azzal kapcsolatban keresni foglak -
mate0120
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7062 üzenetére
és a vargalex féle firmware-ben feltoltam 27dbm-re a sugárzást és csak 18dbm.-el adott a router mi lehet a baja?
-
mate0120
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7051 üzenetére
nincs azonos csatornan senki de pont azert vettem mert a boltban azt mondtak hogy jobb lesz.
-
mate0120
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7047 üzenetére
a tplink honlapjáról?
-
drmazsi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6963 üzenetére
És valami lépésről-lépésre videó/leírást tudsz esetleg? Sajnos nem értek hozzá, csak a gyári firmware-t tudnám upgradelni, third party-t nem... bocs, értetlen vagyok
-
_NCT
addikt
válasz
Intruder2k5 #6949 üzenetére
Nem, sima barrier breaker, vargalex firm nálam nem volt jó, saját firmware-t kellett kreálnom egy kis driver módosítással.
Azóta generáltam magamnak ssh kulcsot és kivettem a pipát a jelszavas authentikáció elől is.
-
válasz
Intruder2k5 #6863 üzenetére
nekem jó az ftp is a távoli eléréshez, de néha egybitesekkel is meg kell osztanom dolgokat, és az úgy egyszerűbb lenne. van webtárhelyem, de néha ez egyszerűbb volna, az ftp-től meg infarktust kapnának
hiába megy böngészőből is.
-
Karima
őstag
válasz
Intruder2k5 #6861 üzenetére
Ja bocs, azt nem tudtam/elkerülte a figyelmemet, hogy konzolon akarja. Inkább nem szólok
-
válasz
Intruder2k5 #6858 üzenetére
köszi, otthon megnézem
a http egy biztosabb és egyszerűbb megoldás. ha az uhttpd tud fájlt listázni, akkor máris öröm e bódottá.
-
Karima
őstag
válasz
Intruder2k5 #6858 üzenetére
A nagyon fapados ftp eléréshez, azaz semmi csillivilli felület, még csak kliens sem kell
-
_NCT
addikt
válasz
Intruder2k5 #6823 üzenetére
Nincs valami leírás, hogyan tudnám beállítani hogy ne a tmp-be mentse a beállításokat, és azok ne a reboot-ig tartsanak?
Bármilyen csomagot telepítek az csak a reboot-ig tart, utána elfelejti.
-
ka64
tag
válasz
Intruder2k5 #6772 üzenetére
Folyamatban van hdd vásárlás. Addig is szerettem volna pendrive-val kipróbálni, mivel a tv usb-be dugdosni elég körülményes.
-
válasz
Intruder2k5 #6755 üzenetére
közben én is a szabad hely hiányára jutottam, 56 kb... de hogy férek hozzá a fájlrendszerhez legegyszerűbben? linuxhoz kuka vagyok.
szerk: ssh. és van mc. őrület
köszi nagyon.
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #6648 üzenetére
sztem openwrt vagy dd-wrt alól is megoldható azt pedig nem olyan egyszerű hekkelgetni
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #6648 üzenetére
Ha letölti a hotspotról, akkor már úgyis mindegy.
Amúgy van itt okosság bőven a routerre: [link]
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #6644 üzenetére
Én nem gondolom, hogy egy gyerek ilyen fokú biztonsága ne érne meg évi 6 ezrest egy szülőnek, ráadásul ott van, ha 30 napon belül mégsem tetszik, szó nélkül visszaadják az árát. Ennyiért még kipróbálni is megéri, arról nem is beszélve, hogy ez sokkal komplexebb, mint hogy a routerben ezt- azt beállítok, a gyerek 10 perc alatt is letöltő egy pornófilmet, nem egy szimpla időkorláton múlik az ilyesmi. Ez egy nagyon komoly projekt volt pár éve, iskolák, szülők bevonásával.
-
tibi3650
tag
válasz
Intruder2k5 #6606 üzenetére
Igen ez így van, játszom már pár napja vele
és egyszerűen semmi
Mára asszem megint feladom, de ha valakinek van még valami ötlete, ne tartsa magában és kipróbálom
-
tibi3650
tag
válasz
Intruder2k5 #6603 üzenetére
-
tibi3650
tag
válasz
Intruder2k5 #6599 üzenetére
-
tibi3650
tag
válasz
Intruder2k5 #6596 üzenetére
Amikor teszteltem futott a háttérben a kamera software, így akkor használatban volt.
Akkor már tényleg tanácstalan vagyok
Az ASUS routeren dhcp vagy static ip-t állítottatok be a WAN olalon? Ennek lehet köze hozzá?
Nálam Cisco 192.168.0.1
tp-link wan 192.168.0.2 static (ez van dmz-ben)
dns1 84.2.44.1
dns2 84.2.46.1tp-link lan 192.168.1.1
-
Kroni1
veterán
válasz
Intruder2k5 #6558 üzenetére
A UPC féle TC7200-as meg egy WD My Cloud 2TB NAS lett ami kiváltotta. Nincs belső vinyó a gépemben csak egy SSD az OS-nek, és a roterre kötött külső 1TB HDD. Azon volt minden cuccom, de a fájlműveletek sebessége kicsit lassú volt, csakis ezért váltottam le..
-
szeva000
addikt
válasz
Intruder2k5 #6533 üzenetére
nem szakad...router csatolási pontnál is megvan,a HDD-n a könyvtárakat símán meg tudom nyitni,méretet látom.
Volt,az ntfs-nél,hogy leszakadt,de az egyértelmű volt.Ott párszáz kilobájtos méret volt akkor és csak a transmission menü jött elő.De itt semmi ilyen nincs.Viszont..most tűnt fel...mintha leállna a HDD és az a gond....de miért?????Sambán néztem épp és hallom elkezd felpörögni....
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #6522 üzenetére
sőt első körben ez sem lényeges, mert IP-vel is ki tudja próbálni
egyébként még nagyon régen tényleg így volt, hogy nem lehetett elérni a tplink FTP-t kinről, de szerintem ezt már javították
de persze biztosat én sem tudok, mert én is csak kb 2 percig láttam a gyári szoftot a routeren -
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6488 üzenetére
Mondjuk ilyen veszely nem fenyeget, mert eddig a max azt hiszem 50 torrent volt, de az is csak kiveteles alkalom volt, de a swap akkor sem fogyott.
Gondolom a netem se olyan "megterhelo".A hdd merete elegge behatarolja, hogy mennyi torrent megy, 500gb a merete, amikor olyan 150-200gb szokott felszabadulni, akkor kezdek toltogetni, az meg kb 10-15 torrent.
suste: ok, koszi, majd holnap megnezem.
Mondjuk hdd lekapcsolas..
Azert sajnos volt 4-5 alkalom par hete, amimor ki/be kellett kapcsolnom a routert ugy, hogy rajta volt a vinyo.
Meg altalaban fel napot idle, fel napot porog.
Nem volt draga darab, 7k volt hasznaltan, kifejezetten csak erre vettem nyaron, remelem kihuzza par evig. -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #6488 üzenetére
reméltem, hogy csak teszt volt az a sok torrent letöltés egyszerre, mert sok értelme nincsen
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6483 üzenetére
-
BukZso
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6441 üzenetére
Szia!
Köszönöm, ez segített! -
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #6419 üzenetére
Mivel nem rég bogoztunk hasonló problémát!
Hány modem/routered van?
Nem lehet hogy valahol egyezik az IP cím?? -
_NCT
addikt
válasz
Intruder2k5 #6421 üzenetére
Volt mind2ő, most a legújabb boot-os van a tplink oldaláról.
Holnap kipróbálom egy gépen, ha nem működik dhcp, visszaviszem boltba....
-
_NCT
addikt
válasz
Intruder2k5 #6419 üzenetére
Dehogynem. Pont ez a lényeg, hogy fix ip-ről elérek mindent. Most is erről netezek.
-
_NCT
addikt
válasz
Intruder2k5 #6417 üzenetére
Windows érzékeli persze, ahogy a képen látható...Elkezd tekerni a hálózat ikonnál, majd kiírja ezt az érvénytelen ip címet...
Wifi-n megy a DHCP, de LAN-on nem.
-
_NCT
addikt
válasz
Intruder2k5 #6415 üzenetére
Mind1ik porton végigpróbálva, LED világít, több kábellel is ez van. Zsír új CAT6 kábel szal....
Holnap elviszem a céghez, megnézem ott a gépen, ha rossz, visszaviszem a f@szba garanciáztatni....
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #6408 üzenetére
szerintem még egyikben sem
legalábbis az enyémben még nem -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #6408 üzenetére
Szia!
Szerintem még csak a trunk Openwrt-ben van. Ha jól tudom, poli27 és suste buildje is korábbi, mint a changeset.
-
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #6403 üzenetére
Ez a wifi hiba mit takar?
Nekem a szomszéd szobába alig van jel! -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #6403 üzenetére
Szia!
Ezt nem teljesen értem. A wifi hiba minden firmware verzióban javítható.
-
Karima
őstag
válasz
Intruder2k5 #6401 üzenetére
Tökéletesen igazad van
Nem vagyok egy vérprofi, sőt igazából jó lenne nekem a gyári is, mert eddig semmi problémát nem tapasztaltam vele, kivéve azt az apróságot, hogy kintről nem lehet elérni az ftp-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest