- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
a dns fülön nem kell létrehozni semmit mert csak ki kell tölteni az alap dyndns oldalt az adatokkal
esemény interfész:wan
szolgáltatás értelemszerűen ami:changeip.org
gépnév: a regsztrált sajátnév.changeip.org
jeszó :amit megadtál
ip cím forrása : hálózat
hálózat: wan
a többi meg adja magát
remélem összejön -
Zirowe
nagyúr
Anyu paperwhiteja amit múlt héten vettem neki.
Csak azért találtam furcsának, mert hajnali 2kor jelentkezett fel, azt hittem már alszik, reggel meg jött panaszkodni, hogy miért nem tud könyveket letölteni.Mindenesetre most minden el van nevezve, így legalább könnyebben tudom kiszolgálni a paranoiám.
-
suste
veterán
Kicsirics77 kihagyta a lényeget
1: 192.168.1.1:8081 -es porton megadod az "ftp" felhasználó jelszavát
2: luci/rendszer/rendszerindítás-nál engedélyezed és elindítod a "vsftpd" -t
3: beállítod a kliensen az elérést (pl TC-ben, hálózat/ftp kapcsolódás, kiszolgáló=IP-d vagy dyndns név :2221, falhasználó=ftp, jelszó amit megadtál az 1. pontban) -
Kicsirics77
veterán
szia
kell egy dyndns felhasználónév hozzá amivel esetlegesen távlról el tudod a routert érni
ezt a megfelelő helyen beállítod a router menüjében
ezután el tudod érni távolról ftp kapcsolaton keresztül a rácsatlakoztatatott hdd tartalmát
de ha a dyndns beállítod akkor a tm is elérhető kívülről és bárhonnan tudsz indítani letöltést.
ha kérdésed van akkor keress. -
Karima
őstag
Áhh, értem! Köszi a felvilágosítást!
"Ha cloudként akarod használni akkor persze, nem is kell több. Sőt, akinek mondjuk csak a filmek, zenék vannak a külsőn és arra kell h menjen a torrent meg a lejátszás, annak tökéletes." - na én pont ez az alfaj vagyok
(sőt, most próbaképp csak egy 8gigás pendrive van a routeren, majd lassan teszek rá egy külső hdd-t is.)
Kösz még1x! -
Karima
őstag
Közben utánagondoltam, ennek a sebességkülönbségnek igazából a helyi hálózatnál van jelentősége, ott érezhető, hisz ha cloudként használjuk, ott a legtöbb esetben a szolgáltatók által nyújtott feltöltési sebesség messze a router+hdd kombo másolási sebessége alatt van, nem? De még a letöltési sebesség se nagyon éri el - sok esetben - az általad írt 5-10 megás írási sebességet. Vagy rosszul gondolom?
-
-
Celtis
veterán
Nekem WD Mybook Live van. Most már My Cloud néven létezik az újabb változata.
Én ezt javaslom, mert árban, fogyasztásban, csendességben a legjobb. Alternatíva a Zyxel. Előbb gyárilag tartalmaz egy WD RED HDD-t, utóbbiba magad teszel, amit akarsz.Vannak drágább NAS_ok rengeteg plusz szolgáltatással, de ezek is tökéletesen tudják azt, amire szükséged van, sőt többet is.
-
vargalex
félisten
Szia!
Én csak tippelem, hogy megoldható. De hirtelen rákeresve megoldható, mert Debian fut rajta.
-
suste
veterán
ezt már sokszor elmondtuk, hogy nem lehet mindent egyszerre fullon használni, főleg a dlna/TM párost
hogy miklesznek a jó értékek azokat neked kell kitapasztalni, mindenkinél mások az igényeksebesség és szálak számai, ezekkel kell játszani
(az 50-nél dlna mellett azért többet tud ez a router, főleg ha csak seedről beszélünk,inkább a szálakat korlátozd, ésez igaz a letöltésre is, 20/50 szál elég arra amit tud a router) -
suste
veterán
ftp:
-vsftpd -nek engedélyezve kell lennie a rendszerindításnál, és futnia kell
-8081-es porton beállítasz egy jeszót az ftp-nek
-név: "ftp"
-jeszó:amit beállítasz
-bentről 21-es port, kintről 2221-es portegyébként szerintem nem gyorsabb az ftp a sambanál
inkább azért jó mert ftp-velkintről is eléred -
suste
veterán
Ha leszakad a tv a hálóról, akkor elsőre a kábelt nézd meg, vagy ha tudod akkor próbálj ki ilyenkor egy másik kábelen lógó eszközt. Ha a másik is leszakad, akkor router hiba lesz, ha a másik kábeles eszköz nem szakad le, akkor valszeg kábel hiba. (esetleg megpróbálhatod még átdugni másik portba a routeren, és úgy is tesztelni).
Minidlna adatbázist úgy próbáltad törölni, hogy elötte leállítottad a minidlna szolgáltatást a routeren (luci/rendszer/rendszerindításnál a minidlna mellett leállítás gomb)?
A törlést írási jogok miatt valamikor nem engedi, régebben én is tapasztaltam, de a mappát átnevezni engedte.
Próbáld meg átnevezni azt a mappát ahova irányítottad (pl: minidlna -> minidlna_old).
Így a minidlna indítása után új mappát hoz létre, új adatbázissal.Az SSH-s dolog sem olyan nehéz egyébként. Letöltesz egy "putty"-t (google-val talász könnyen), elindítod, beállítod a router címét és a portszámot (192.168.1.1/22), open gomb, az ablakba beírod a nevet jelszót mint luciban (root/jelszó), belépés után beírod: "MC", elindul egy fájlkezelő, olyan mint a totalcommander, ahol megkeresed a miniDLNA mappát (/mnt/minidlna), és kitörlöd a 2 fájlt (db, log).
-
Kroni1
veterán
és amit még nem értek:
Ha unmountolni akarok a swap particiót leszedi, de a sda2-es particiót mindig busy-nek látja a vargalex utility, akkor is amikor a hdd teljesen ki van kapcsolva! "unmount failed. Drive Busy?"
+ Te is írtad, h a null mappák ellen néha a files.db adatbázisfájlt kitörlöd és a progi szépen ujraépíti.. nekem nem sikerül kitörölni ezt sem. (win8 intéző alól és total commanderből próbáltam) Az SSH - putty meg ilyesmit ajánlottátok de azokhoz meg nem értek..
-
-
Szia!
Sajnos nincs, bár nálam nem is nagyon van hiba! Kifejezetten ritkán de előfordul, hogy egy-egy torrent átmenetileg néhány percre bepirosodik, de aztán rövid időn belül az is észhez tér! Igaz, én rtorrentet használok, és ugyebár más típusú routeren, de a TM is van, akinél működik! Amúgy az a megoldás is innen származott, talán a 1043-mas topikból, valahol be is volt ott linkelve, de valóban csak időlegesen működött, néhány napra rá már írták, hogy az sem segít!
-
krealon
veterán
A unix (linux) alapok elsajatitasa nem tobb, mint ot egyszeru lecke az Orlando Uinx Iskolaban (ugyan 11-bol all, de az alapok benne vannak az elso 5-ben).
-
suste
veterán
az még ok, hogy nem ismered az SSH-t egy IT oldalon őstagként, de hogy ne bírd használni a google-t, az már elég gáz: SSH, Putty
ha meg nem értesz valamit, akkor kérdezz rá
valószínüleg az van, hogy nem fut le a script, mert nincsen joga, ami már le lett írva itt
ezt kéne beírni akár a luci/rendszer/parancsfuttatás -hoz:
"chmod +x /mnt/minidlna/minidlna_rescan.sh"
persze a megfelelő fájlnévvel és elérési úttal
aztán elküld
nem fogsz látni választ, ez normális -
suste
veterán
nekem még mindíg az az érzésem, hogy azt nem veszed figyelembe, hogy hónap elején csinált új adatbázist az időzített minidlna_rescan
ha hónap közben is akarsz új adatbázist, akkor egyszerűen futtasd le (SSH-n MC-ben rányomsz 2szer) az említett fájlt
vagy állítsd át az időzítést, hogy ne havi legyen, hanem mondjuk minden hétfőaz még eszembe jutott, hogy kipróbáltad-e a scriptet, tehát tuti lefut-e?
ezt a legegyszerűbben úgy ellenőrizheted, ha belemész a minidlna logjába és megnézed az első bejegyzés dátumát....abból kiderül mikor volt újraindítva -
suste
veterán
A 2 dolog ua.
A minidlna_rescan pont az adatbàzist törli, majd újraépítteti.
És ennek jónak kell lennie. Ha marad üres mappa ezutàn is akkor az tényleg ott is van, tehát ki kell törölni fájlkezelővel.
És ugye az időzítés szerint csak hónap elején csinálja, tehát utána 1 hónapig gyülnek a null mappák.... -
suste
veterán
pedig ez nagyon terheléses dolognak tűnik
nekem a 1043-assal volt ilyen, a 3600-zal még sosem
pontosan milyen mértékű a korlát a TM-ben?
kéne valahogy terhelés adatokat mentened, pl a vargalex blogban megtalálható rrd tools-os verzióval, és akkor egyből látszana, hogy router terhelés okozza-emondjuk az is érdekes, hogy nálam a 2 tv-ből csak az egyik csinálta a DLNA eldobást, szóval a lejátszó szoftverétől is függhet.......fw frissítés?
-
suste
veterán
igen törlődik az is, de a mentésbe bele tudod tenni (ha nincsen benne alapból)
így ha a vinyón ugyan ott hagyod a minidlna_rescsan fájlt, akkor a mentés visszarakás után az is visszakerül a rendszerbe
a hogyan:
-luci/rendszer/mentésés frissítés/beállítás fül, lista megnyitása
itt nézd meg, hogy bent van-e a "/etc/crontabs/root"
ha bent van akkor semmit nem kell tenned, mert az ütemezett feladatok is mentésre kerülnek
a lényeg hogy a vinyón ugyan ott legyen a futtatandó fáljszerk: persze mentést az kell csinálnod
-
kaciokos
őstag
Bekapcsolhatod, mert az csak akkor állítja le a HDD-t, ha semmi sem használja egy bizonyos ideig, vagyis ha épp megy a le- vagy feltöltés, nem fogja leállítani, csak akkor, ha x idő óta sem letöltés sem feltöltés (sem egyéb HDD művelet) nem volt, és visszakapcsolja, ha kell.
Nálam is így van.
-
laca500
aktív tag
Köszi.
Fájlokat nem sűrűn másolok ha csak nem az xbox-ra. Inkább a torrenteknél lenne szükség a max. sávszélre.vargalex
A notinál, ami 1 m-re van a rooter-től, a gyerkőc gépével együtt volt wifi forgalom, még is max.-on töltött lefelé.
Az én gépem, ami olyan 8 m-re van, csak egyedül volt bekapcsolva és így tud 5-6 MB/s-et, bár néha felmegy 7,2-ig is. (nagyon ritkán) -
-
vargalex
félisten
Szia!
A 30 MB/s nem számítással jön ki, hanem az a valós mérhető csúcs USB 2.0-án.
Az azért hozzá tartozik, hogy valószínűleg ez a router is többet tudna, de valami változott kernel szinten (a rossz irányba), mert a 2.6-ossal a DIR-825 tudott 22-24 MB/s-et, de 3.0 óta ott is leesett 16-17 MB/s-re.
-
suste
veterán
ez a töbi beállításodtól és a többi használt szolgáltatástól és azok beállításaitól is függ, mindenkinél egyedi
(én pl sosem tenném fullra, mert ki tudja mikor akar valaki filmet nézni DLNA-n, ezért nálam max 1MB van)
tapasztald ki, ha reggelre csak pár óra az üzemidő, akkor vegyél vissza
én pont ezért csináltam meg a vargalex féle rrd-s grafikonos mókát (vargalex blogjában megtalálod), hogy lássam, hogy alakul az adatforgalom és a load egész nap -
suste
veterán
1: szöveges fájlt (txt) létrehozni pl totalcommanderrel tudsz, beteszed az idézett sorokat, elmented, majd a TC-ben átnevezed minidlna_rescan.sh -nak (így már ugye nem txt lesz
)
2: a logot és az adatbázist én nem ajánlom a routerben tárolni, inkább írd át a konfigban
elötte lődd ki a minidlna-t (luci/rendszer/rendszerindítás fül, minidlna melllet leállitás gomb)
(luci/szolgáltatások/minidlna/haladó beállítások) a HDD-re (/mnt/valami -akár csinálhatod úgy mint én, hogy egy minidlna mappába: /mnt/minidlna)
nálam a log is ugyan ott van....
ha átírtad akkor luci/rendszer/rendszerindítás fül, minidlna melletti indítás gomb
(ha ilyenkor nem akarsz fölösleges adatbáziskészítést akkor át kell másolnod a var-ból az mnt/minidlna-ba)
3:cron = luci/rendszer/ütemezett feladatok
beteszed az idézett sort (idézőjelek nélkül), alul elküldés gom
aztán luci/rendszer/rendszerindítás fül, cron melletti újraindítás gomb megnyomegyszer érdemes kipróbálni, hogy lefut-e rendesen
ha SSH-n be tudsz lépni, akkor "mc" paranccsal elindítod a fájlkezelőt, ahol elnavigálsz az mnt/minidlna/minidlna_rescan.sh -hoz és 2szer rányomsz, hogy lefusson
ha jól működik, akkor pár perc után (attól függően mennyi cucc van a vinyón) a TC-ben megnézheted a logot és az adatbázis fájlt, friss dátummal kell legyenek, logban is üres log, csak az indulás lesz -
krealon
veterán
Linux alapozasnak javasolnam elso korben az Orlando Unix iskola elso 5 leckejet elvegezni, hogy nagyjabol tudd mit csinalsz.
-
suste
veterán
TM:
karbantartás annyi, mint a pc-den futónál, hogy kitörlöd (trash data and remove from list), ami nem kell, vagy amikor már viszatöltötted amennyit szeretnél. Több száz torrentet szerintem nem érdemes benthagyni. Nálam 50 körül szokott lenni, de van ismerős akinél 100 és még azzal sem volt gond.ushare:
érdekes, hogy adatbázis nélkül dolgozik, és mégsem látható/játszható minden
a gyári fw-ben is ez van, ott se vizsgázik jólminiDLNA:
ez eddig mindenkinek bevált szerintem, feliratokat is jól kezeli
az adatbázis hibára az egyik lehetséges megoldás itt: [link] -
suste
veterán
én is hasonlóan vélekedem, mint Kicsirics77
ha nincsen vele gond és mindent tud ami kell nekem akkor nem frissítgetem
ha Te most akarsz feltenni vargalexet, akkor természetesen a legújabbat tedd fel, vannak apróságok amikkel többet tudmint az 1.1.5
de ha már meglévő vargalex-ed van, és jól működik, akkor SZERINTEM felesleges frissítgetni -
vargalex
félisten
Szia!
A mellékelt kép alapján ő DD-Wrt-t használ. Szerintem abban nincs DLNA szerver.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha jól tudom, XBOX360-on lehet Samba megosztást mountolni, így nem is kell átmásolni semmit. De azért erről várj valakitől egy megerősítést, vagy cáfolatot (esetleg járj utána).
Megnéztem TL-WDR4300-on a sebességeket. Ha kell, vannak képek is, de azzal nem terhelném most a postot.
Samba olvasás: 12731 KB/s
Samba írás: 15131 KB/s
Ftp olvasás: 13583 KB/s
Ftp írás: 8528 KB/sMindezt a saját 1.1.7-es build-emmel (semmit nem állítottam rajta), illetve egy 1 TB-os WD Elements-el mértem. Lehet, hogy valamit még optimalizálni kellene, mert én egy kicsit keveslem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged