- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #7841 üzenetére
kösz a támogatást!!!
én abból indulok ki,hogy akiknek a LUCI szól, vagyis akik nem igazán csípik a parancssort (gépelni és mit gépelni?), azoknak nem túl nagy segítség, ha adsz nekik a LUCI-ban egy parancssosoros ablakot
és ezzel nem azt mondom, hogy az a tök felesleges, mert arra is szüksége lehet valakinek (de pl én akkor inkább már sokkal jobbnak látom az igazi parancssort, ahol egy egyszerű enterrel elküldhetem a parancsot,nem kell "egerésznem")
szerk:
húúú, most látom a nevem alatt, hogy túl sokat "beszélek".....be is fejeztem -
-
-
-
válasz
wwenigma #7572 üzenetére
Automatikus, B, G vagy G+N? [link] - a leírás szerint ez is számít. Itthonra Fix G-re van állítva, lassú, de 3 fal és 30 méter sem állítja meg a wifi jelet (laptop 75-80 dbm). Persze az ellenoldalnak is vissza kell küldeni a jelet, mobiltelefonnal 2 fal és 10 méter is sok.
-
válasz
wwenigma #7572 üzenetére
ja, hogy moddolt firmware van rajta, akkor passz, én az utolsó gyárival használom, és azzal tökéletes.
próbáld meg esetleg köztes csatornán, ne csak a két szélsőn, tehát 1 és 11 helyett 3 és 9 között azon, amelyiken épp nincs senki, és lehetőleg a szomszédos értékei is szabadok, mert a mobiltelefonok pláne nem minden esetben szeretik a szélsőséges csatornákat.
a 18 dBm érdekes, de mivel nem ismerem az általad használt módosított firmware verziót, így arra tényleg nem tudok mit mondani. -
válasz
wwenigma #7569 üzenetére
itt még az 5 GHz - ami a működési technológiája miatt is köztudottan érzékenyebb/fogékonyabb a távolságra és az akadályozó tényezőkre - is teljesen jó több falon át, akár 8 - 10 méter távolságra is, még mobillal használva is.
jól beállítottál mindent? használt csatorna, antennák...stb?
az ellenoldal is okés? -
suste
veterán
válasz
wwenigma #7516 üzenetére
én teljesen jól el voltam a zte blade-emmel 2.3.6-tal, a huawei Y300-zal a 4.1.1-gyel, mindegyik hozta azt amit a készülék tudott, ha többre van szüksége az embernek, akkor igen is bele kell nyúlni a zsepbe, és újítani kell (telefont úgyis lecseréli az ember 1-3 évente)
vagy már az elején olyan készüléket kell venni, aminél teljes support van, de ugye ez egyik eszköz esetében se az a kategória, amiről itt beszélünkmost ez az ssl javítás jó nagy port kavart, de azértnem vagyunk bank vagy NASA
-de ha mégis, akkor érvényes amit az elöbb írtam
mindg is vannak és lesznek rések a pajzsonén mindíg is ahhoz tartom magam, hogy ami jól működik, azt ne bántsd, mert csak a szívás lesz belőle....
(1043v1-em kezdetektől vargalex 1.02.1-gyel mai napig hibátlanul teszi a dolgát -dlna, tm, ftp, stb) -
edeleny
őstag
válasz
wwenigma #7484 üzenetére
root@OpenWrt:~# fdisk -l
Disk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000170586112 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121597 cylinders, total 1953458176 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x26038423Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 1953458175 976728064 7 HPFS/NTFS/exFATDisk /dev/sdb: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders, total 625142448 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x000cfc8fDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 2048 264191 131072 82 Linux swap / Solaris
/dev/sdb2 264192 625142447 312439128 83 Linux
root@OpenWrt:~# -
-
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #7363 üzenetére
ennél kicsit azért bonyolultabb a dolog:
0: openwrt kel a gyári fw helyett (ha még nem lenne), ahova fel kell csatolni a routerre kerülő HDD-t (fs_xy), majd ezt meg is kell osztani gondolom hogy a laptop is láthassa (samba)
1: kell pár csomag a wd megosztásának felcsatolása miatt (fs_cifs)
2: kell a routerre SSH szerver (dropbear), és a laptopra SSH kliens (putty)
3: kell a routerre az MC csomag
4: a háttérben másoláshoz kell a routerre "screen" csomagezeket jól be kell álltani, aztán mehet az SSH-n, screen alatt, MC-ben a másolgatás
talán nem hagytam ki semmit -
válasz
wwenigma #7347 üzenetére
Nem tudom, ennyire nem vágom az OpenWrt-t, de szerintem erre kutakodj ez ügyben!
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/usb.tethering#on.the.router -
válasz
wwenigma #7345 üzenetére
Igen, anno nekem is olyan volt az első kábelmodemem, még a TVnet hozta! Először nálam is USB-re állították be, mert nem voltam itthon amikor jöttek bekötni a netet, de mivel úgy még egy nyamvadt routert sem lehetett rákötni, így aztán cirka 4-5 nap után át is állíttattam UTP-re!
Ettől függetlenül egy OpenWrt-s routernek kell tudnia USB-n fogadni a netet, hiszen a 3G is ott csatlakozik!
-
válasz
wwenigma #7343 üzenetére
A kábelmodem nem ad semmilyen ip címet! Neki van ugyan egy sajátja, többnyire a 192.168.100.1, ahol elérhető a diagnosztikai oldala (jelszintek, stb...), de dhcp szervert nem futtat! Amelyik oszt lan oldalra ip címet, azt HGW-nek hívják, ami valójában egy modem és egy router egybeépítve! Általában ezeket is el lehet érni a 192.168.100.1 címen, de mellette még van másik címük is, 192.168.1.1, vagy 0.1, vagy egyéb szokásos!
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #5862 üzenetére
Mivel gargoyle-ban nem tudok orszagot allitani, ezert felraktam a Vargalex 1.1.7-et. Na itt mar van elorelépés. Bár inkabb csak kavarja a kakit....
Alapértelmezetten inditas utan -50dBm korul van a teló. GPIO allitasra a jelerősség NEM változik a telón (pingelve van folyamatosan) De ha az országon állítok (Trinidad és Tobago -ra allitottam mert szép neve van
) akkor felugrik -28dBm-et majd visszaállítva US-ra, marad ugyanez az erősség.
Fix helyen volt mellettem a telo, semmi nem volt a router és közte. 802.11g+n, 40MHz, 18dBm adóteljesitmény.
Csinalt egy olyan furcsaságot,ha bepipálom a "Force 40MHz mode"-ot akkkor a jelerősség beesik a korábbi alacsonyra... pipa kivétele után ismét visszaáll a magasra. Megismételve nem történt meg a dolog hanem magasan maradt a jelerősség. Ismét megismételve a jelerősség alacsonyra esett pipa nélkül is.
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #5841 üzenetére
google docs teljesen jó, csak hogy lehet itt írási jogot kérni/adni? vagy egyedül bevállalod a kitöltést?
+ kéne még bele tipus oszlop is (3500, 3600, 4300 is lehet)
+ jó lenne külön oszlopban kezelni az elötte/utána megjegyzéseket, ahova akár a jel erősséget is be lehetne írni (úgy talán van értelme, hogy ha ua eszköz ua távolság) -
vargalex
félisten
válasz
wwenigma #5814 üzenetére
Szia!
Volt forgalom közben wifi-n, amikor a GPIO 18-19-et állítottad? Lehet, hogy csak későn reagál a kliensed, és pont a 20-as állításával egyidőben volt megfigyelhető a változás.
Próbáld meg úgy, hogy csak egyesével húzod magasra a GPIO-kat (18, 19, 20) és mindegyik után futtatod legalább 30 másodpercig ezt:
while true; do iw dev wlan0 station dump | grep 'signal'; sleep 1; done
Persze közben legyen forgalom (pl. ping-eled a routert a wifis eszközről), illetve csak 1 eszköz legyen rajta lehetőleg.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #5813 üzenetére
Reboot utan viszont érdekes dolog történt, GPIO20
GPIO20 signal low:
signal: -70 [-70, -80] dBm
signal avg: -69 [-69, -79] dBm
GPIO20 signal high:
signal: -37 [-37, -47] dBm
signal avg: -61 [-62, -71] dBm
signal avg: -61 [-62, -71] dBmA többinél nincs változás. Az előző log az a második futtatáskor készült.
-
csixy
addikt
válasz
wwenigma #5770 üzenetére
Megpróbáltam úgy , ahogy a linked alapján kikövetkeztettem a tesztet.
Visszaraktam a dualbandos 5dBi antennákat.
A sarokfaltól távolabbi antennát vízszintesbe fordítottam úgy , hogy a rá merőleges sík (ide-oda 10-15 cm nem számít , csak a szög , hiszen maga az antennenna kb 3cm) "vágja" a megcélzott területet (ebédlőasztal). Ennek a függőleges síkjára merőleges függőleges síkba fordítottam a másik antennát és 45 fokba lefordítottam, hogy az előző antennának "besegítsen" az ebédlőasztalnál az általa besugárzott "autógumi" alakú "territóriumba" (de hol vannak itt az interferenciák?.... no ez a kérdés felesleges, hiszen MIMO-ról van szó.. vagy ez vagy az).Router név OpenWrt
Router modell TP-Link TL-WDR3600 v1.1
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655)
Kernel verzió 3.7.4HU 11.csat 20mHz 11g+n 27dBm
és
US (másképp nincs) 149.csat. 20mHz 11a+n 19dBmMérési helyek:
A: asztallap az antennától -- 20 cm-re
B: jó hely a szobában kb -- 3 méter
C: Ajtórésben (szilikát fal) kb -- 4 méter
D: Előszobában a tartóoszlopnál -- 7 méter
E: Étkezőben az asztalnál (már két szilikát fal) -- 11 méter.......................2,4gHz............................ 5gHz
A: .....................31............. dBm.............. 34
B:..................... 57...................................51
C: .....................53.................................. 56
D: .....................64.................................. 74
E: .....................76.................................. nem mérhető
Jól ment a NET az asztalnál a 2,4 GHz-en
-
Celtis
veterán
válasz
wwenigma #5418 üzenetére
Az alján 1.4 van írva, de a GUI-ban a HW verzió v1, mint mindenkinek.
Így már stimmel a LED színe, hisz az 1.4 valóban újabb verzió. Én a GUI-ban látott v1-ből indultam ki.Nehezen tudom elképzelni, hogy más drivert igénylő komponnesek kerülnek bele ugyanabba a HW revízióba. Az egyféle FW hogy tudná ezt lekezelni?
Inkább az az érzésem, ahogy a zöld LED is olcsóbb a kéknél, úgy találtak olcsósított wifi alkatrészeket is. A gyári FW valahogy hozzá van reszelve, de az Openwrt ezt nem tudja.[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
-
vargalex
félisten
válasz
wwenigma #5366 üzenetére
Szia!
Most itt kifejezetten WiFi-ről volt szó. Márpedig ugyan az a kernel modul és ugyan az a config van benne, mint az alap OpenWrt-ben, amivel szintén nincs stabilitási probléma egyébként. Különösen úgy, hogy csak azokat használod, amik alapban a Gargoyle-ban is vannak (azaz pl. nem torrentezel korlátozások nélkül).
-
válasz
wwenigma #5098 üzenetére
fellőttem a fw-t, ezzel ugyan kapcsolódik (de nem tudom h a beállított wpa2 psk mellett épp AES-e a titkosítás vagy TKIP, hiszen ezt ebben az FW-ben nem lehet állítani), de egy idő után le-lesik az xbox
a másik, nagyobbik gond, hogy az itteni webrevert fw nem megy fel a routerre, mert azt mondja h ez bootos ... (namost a ddwrt-ről ezzel álltam vissza, tehát szvsz nem bootos)
körbenézek még vágott fw után, csak jó lett volna valami megbízható download lokáció
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged