- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Bocsánat, annyi még kimaradt, hogy a T2310 már 64 bit-es, Merom magos, a T2080-as viszont 32 bit-es, Yonah magos. A 64 bit végülis akkor jöhet jól, ha 64 bit-es oprendszer kerül a gépre, azt viszont már nem tudom sajnos megmondani, hogy a frissebb fejlesztésű Merom mag le tud-e dolgozni valamit a Mhz hátrányból a Yonah procival szemben. Az viszont biztos, hogy ha a 2000 mAh-s akksi kevés lenne, akkor 25e forint körül lehet venni erősebbet. A garancia beáldozásával egyébként procit is lehet cserélni (vagy garanciát megtartva horrorisztikus áron).
-
stala74
csendes tag
A használata főleg netezés, skype, filmnézés, esetleg egy-két ősrégi játék (az asszony fogja használni). Az eltérés még a vga-ban van. (x3100 vs. GMA900).
Az áraik a kővetkezőek:
L40-14F 105800.- + áfa 2 év gari + táska
L40-12X 116500.- + áfa 2 év gari + táska + egér + usb hub
Az op.rendszer szerintem xp lesz.a 12x nincs most raktáron, és lehet, hogy nem is jön meg hétvégére.
Üdv:
Laci -
f27
senior tag
-
stala74
csendes tag
-
Kabooom
tag
POnt most raktam Vistát L30amra igaz 2Gb 667-es rammal és idáig nekem gyorsabbnak tűnik mint az xp és már fel van telepítve minden ami kell. Hőmérséklet terén átlag 50 fok helyett most 53 fokot produkál ami szerintem nem nagy ár érte.
1Gb ramnál a Vista azért még elég szépen írogatja ki a memóriát a winchesterre de 2 gb ramnál már nem is kerreg a winyó csak hogyha programot kell betöltenie.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Jelenleg egy 800-as 1Gb-os Kingmax és a gyári 533-as 512Mb-os Hiwivell ( jól írtam? ) megy benne.
Amiket próbáltam együtt és lehaltak:
-1Gb és 512Mb Kingmax 800-asok
-1Gb Kingmax és 1Gb Hiwivell 800-asok
-1Gb-osak magukban mennek de 2 db együtt már nem csak egy darabig utána csökentett módos restart. -
tigerscorpio
aktív tag
At boot-up note the BIOS provider (Award, AMI, Phoenix, IBM, etc.)
For Award BIOS� try these backdoor passwords:
AWARD_SW
j262
HLT
SER
SKY_FOX
BIOSTAR
ALFAROME
Lkwpeter
j256
AWARD?SW
LKWPETER
syxz
ALLy
589589
589721
awkward
CONCAT
d8on
CONDO
j64
szyxFor AMI BIOS� try these backdoor passwords:
AMI
BIOS
PASSWORD
HEWITT RAND
AMI?SW
AMI_SW
LKWPETER
A.M.I.
CONDOFor PHOENIX BIOS� try this backdoor password:
phoenix
Egyik sem jo...
Amugy, ha jololvastam Award bIOsa van
-
tigerscorpio
aktív tag
H Leszedtem a Toshiba Lapjárol az archivuumbol a Bios-t, (Kerestem itthon hirtelen Flopy Driwe ot, meg kábelt) bekötöttem
Na szoval elinditom az Automatikus Flaselölemezö kreálást, kibontj a acuccokat az adott mappába, és Elisinditja a Lemez gyártását.
na ez megvan. Kiirja, hogy minden oké, kész a Lemez...,
Kiveszem, berakom a Gép Flopyjába(Laptop) nyomva tartom az F12 a Saját beépitett Keyboardján(Külsövel ugyanis nemmüxik)-ezt irják is,
akkor kiirja, hgy Lemez Olvasása,
aztán Erase Bios Information...
Utána meg Write New Bios Information...
Ezt megcsináltam 3X
1X elemek Nélkül,
1X Elemekkel,
meg Mégegyszer vala,hogyan, mittomén,
de ugyanugy kéri azt a *****rva jelszot
Ja amugy elvileg van ?Müködö Win, elvileg 98,
addig jutok, hogy kiirja, Dososan, hogy Toshiba, talán a Memokat megszámlálja, aztán egyböl Password se elör se hátra, 3 Hiba Után Power Offol...
Nyomtam, már Del-t, Shiftet, mindent Shift-Del -t))
áááá
-
kavarc
aktív tag
Szia ABE!
Azt mondod nem kell mindenféle hókuszpókusz a RAM-okhoz? Egyszerűen csak ddr2 -es sodimm legyen 667MHz-es és kész?
Neked az van?A HDD projekt valszeg elmarad.
Kinyitottam a 2. HDD takarót és meglepve tapasztaltam, hogy az ég világon semmi nincs ott, csak az alaplap nyákjának egy darabját látni. Ez szerintetek normális? Esetleg kellene még venni valamit hozzá? Vagy csak úgy dísznek van ott?
Mert azt ugyan értem én, hogy nem minden típusban van 2 HDD, de hogy a támogatása is "hiányzik" azért az kicsit bosszantó. Gondolom a tervezésnél gondoltak minderre, tehát nem lehet valami nagy cucc egy második kontroller... -
-
kisKlambi
csendes tag
Na ez a probléma akkor lép fel gondolom, amikor XP-t akarsz telepíteni a gépre !!
A gond az, hogy a bios amit gyárilag beleraktak (talán 1.6 vagy mi ?) egy elég buta bios és nem tudod átállítani, hogy az XP telepítője is lássa a vinyód.Megoldás:
A VISTA simán felmegy, máskérdés, hogy olyan amilyen és én még nem találtam módot a wlan használatára, de még próbálkozok !
A bonyolultabb megoldás, hogy leszeded a bios frissítést a toshiba honlapjáról és frissíted a biost, utána már simán felmey az XP. (ha több időm lesz én ezt fogom tenni, addig meg VISTA : ( )
-
runner 125
nagyúr
A guglis dolgot megtettem,valóban borsos ára volt.(de ha az eredeti árat vesszük alapnak,akkor enyém is 300E volt :S )
Noh igen.most már egy belépő szintű noti lett enyémből is..ezelőtt 1,8 évvel még egész jó volt
Ok! Hát átgondolom a dolgot,picit én soknak érzem ezt a +150E-t..
Köszi ismét!
Üdv -
runner 125
nagyúr
Hali!
Köszönöm a válaszod!
Gondoltam beleírom az előző hsz-omba h ez nagyon csak szubjektív dolog..De azért írtam így: "Jó vétel-e?" s nem így: jó vétel-e?
Azaz a kérdésemmel az árakra/értékekre próbáltam célozni..
h valóban ilyen árban mennek-e ezek a gépek?!..
Az tény h csodaszép a P100-as sorozat!
A csere lehetőségével most nem élnék,köszönöm
Üdv! -
oba
addikt
Levadászás alatt azt értettem, hogy "csak" driver packot találtam toshiba oldalán ami 140 mega és 8-10kbyte/sec -el szügyöggöt róla az adat
Pl most a power saver is ennyivel jön...vmit csinálhatnának a serverrel, ez a sávszél igencsak kevés
Az NHC tényleg nem volt az igazi, akármilyen profilt válaszottam benne, a proci sebességét nem változtatta. Meg az asztalra kipakolt grafikonokat sem tudtam kikapcsolni. Lassan leér a powersaver, aztán beírom, hogy mit sikerült vele alkotni. -
oba
addikt
Köszi szépen a választ! Igen, dual core van benne. Az oprendszer Windows XP (vista lassu volt nagyon, és sikerült nlite -al sata driveres xp telepítő cd -t csinálnom). Progikat semmit sem adtak... oprendszer nélküli változatot vettem. De arra nem gondoltam hogy egy nyavajás driver cd sem lesz a dobozban
Úgy kellett netről lehalászni hozzá őket. A tippet köszi, mindenképpen kipróbálom a programot.
-
G.Zs.
senior tag
Az enyém pont fél éves. Egyenlőre semmi baja. Procicsere és rambővítés volt( 1Gb). Eddig csak esténként neteztem vele, másra nem nagyon használtam. Most viszont elkezdek játszani az f1 challenge -el, mert végre normálisan megy ezen is. Meglátjuk, hogy bírja.
Milyen akksit vettél hozzá? Van hozzá jobb is, mint a gyári? Mennyibe került? -
padre71
tag
Meg tudlak erősíteni az általad leírtakban, ugyanezeket tapasztaltam én is.
Az L30-M010 notiban én is lecseréltem a celeron M440-et egy CoreDuo-ra (T2350 - 1886 MHz) és 2 db gigás Kingmaxra. Nekem a csere 20k+10k-ba volt. Az eredeti proci egyenlőre még megvan, de az egyik 512-est már sikerült eladni. Így most 28k-ba van a fejlesztés.
Tényleg ez a max, amit ki lehet hozni ebből a notiból, de azt néztem, hogy kb. 220k-ig szinte ugyanezt kapnám. A Core2Duo a noti kategóriában csak hajszálnyival jobb, mint a CoreDuo.
Szerintem jobban megéri 20-30k-t rákölteni a gépre, mint eladni max 100k-ért (ha egyáltalán sikerül) és hozzárakni kb. 60-80k-t minimum. És akkor uaz az eredmény, max csak új és garanciás. -
Foxi
senior tag
A különbség annyi, hogy más a foglalat lábkiosztása
Az LV és U proviknál megvan rá az esély, hogy működnének biztosat nem tudok.
Sokat nem lehetne nyerni velük, egy sima mezei Core Duo-val is szépen el lehet játszani kis szerencsével, sajnos 0,950 voltnál kisebb feszt nem lehet adni nekik hála az Intelnek -
Foxi
senior tag
Lehet nem fogalmaztam elég jól.
Szóval, ami gyárilag 3xx vagy régebbi Celeronnal jött, abban legfeljebb Pentium M megy.
Mivel ezek azonos foglalatba mennek.Ami gyárilag Yonah procira épül, akár Celeron M-re akár valami kétmagosra, abban lehet bővíteni a megfelelő FSB-vel rendelkező szintén Yonah magos procikra. De ezekben egy Pentium M, vagy régi sorozatú Celeron M sosem fog menni, hiába azonos a chipset.
-
Foxi
senior tag
Celeronok közül csak a 4xx-sorozat működik benne, illetve a többi Yonah magra alapozott proci (a Core Duo család megfelelő FSB-vel rendelkező tagjai és a 32 bites Pentium Dual Core procik).
Azaz a Pentium M-ek és a régi nem Yonah alapú Celeron M-ek nem, az eltérő lábkiosztás miatt!
-
almorion
csendes tag
ArchiCADnél vga.. de ez most mellékes..
Asztali gépek terén igazat is adok neked, biztos, hogy találnék jobb kártyát nem túl drágán, de végig nézve a notebook-piacon (kiejtve persze pár gyártót) pl az általam megfizethető (<250k ft bruttó) gépek videokártyái közül messze ez tűnik legjobbnak. Nem is beszélve arról, hogy csak egy másik, ennél kb 30-40k-val drágább gépben láttam még egyszer viszont a hd2600ost. Nem mulasztottam el megnézni a notebookcheck-et mindegyik szóba jöhető gép esetében, és a 3rd class erősen megállította őket.
Amit a látószögről írtál, újabb szempontot kell, hogy jelentsen, hiába találni igen frankó teszteket a képernyőkre, ez igazából csak élőben jön ki. (asszem az amerikainál van notebook-pettingelésre lehetőség)üdvz.almo
-
almorion
csendes tag
Lényegében ugyanarra, mint tommmmka... ps, cad, 3dmax
Főleg CADes munkáknál jött elő, hogy a videokártya nem utolsó szempont.
Commenteddel ellentétben a HD2600 a notebookcheck-en jó pontozást kapott. Elég jót. (javíts ki persze, ha nincs igazam!)
Egyfelől épp ezért is tetszett meg annyira... Továbbá a toshibákról eddig csak jót hallottam, és tartozik a berendezéshez egy igen derék design is. Szóval ezt néztem ki arra az esetre, ha valaki netán hozzámvágna 50k-t pluszba igen hirtelen.
Mellesleg a széles képernyő jobb tervezéshez. Szerintem .) Ugyanakkor a 17" már a hordozhatóság határát a rosszabbik oldalról súrolja.üdvz.almo
-
kisBözsi
tag
Sikerült megnyugtatni a lelkiismeretem, és feltettem a legfrissebb drivert. De valóban nem hozott látványos javulást. Noti cserén kívül nem igen van más megoldás ugye?
Olvasgattam a venti hsz-at de olyat nem találtam, hogyan lehetne a ventit egyfolytában járatni. Nagyon forró az egész gép. Már pétntek este óta megy (aksi nélkül) és az egész burkolat bazi meleg. Én csak hálózatról használom. -
litter
tag
Nem is csodát várok, de 1-2 éves játékok mind-mind elindulnak erősen szaggatva. pl: heroes V. Azt nem tudom hogy a proci vagy a videovezérlő miatt. Gondoltam mind2. Nem cod4-et vagy crysist akarok én, csak valami kis plusszt a proci miatt ami ad 10fps-t ajándékba a Heroeshoz vagy a HL EP2-hoz pl
Ez érdekel, hogy van e ennyi kraft a core duoban, vagy az integrált videó vezérlő teljesen visszahúzza.
-
padre71
tag
Hali Sopronman! Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Egy Celeron M440-et cseréltem egy T2350-re (1866 MHz) tegnap saját kezűleg. A procit itt vettem a PH-n 20k-ért. Igaz nincs rá gari, de szerintem a procik esetében a legkisebb az esély, hogy beleszaladsz egy rossz példányba.
Az eredeti procit megtartom, mert 2008. májusig még garis a gép, így ha valami gáz lenne vele, rögtön visszaszerelem a régit és nem ugrik a gari. Nem nagy ördöngösség a szétszerelés, de tényleg darabokra kell szétszedni, egy csomó kis csavara kell odafigyelni, de ha mindent kicsavartál, akkor magától szétválik. Nem hiszem, hogy valaki rájönne hogy szét volt szedve, nem volt leragasztva sehol sem. Nekem egy délelöttöm ráment, igaz lassan csináltam. Ráadásul a cserét követően elfelejtettem a gombakksit kivenni és törölni a CMOS-t, így újra szét kellett szednem.
A Technotrade kb 31k-ért cserél procit, azt hiszem T2080-t. Ha jól emlékszem ebben csak 1M cache van, míg az azonos órajelű T2250-ben 2M. De az intel oldalán pontosan meg tudod nézni. Gondolom, hogy most nincs készleten nekik.
Ha nem vagy járatos a szerelésben, lehet hogy érdemesebb a Technotradre bízni. Ha meg igen, akkor hajrá, megéri a csere, sőt a maradék pénzen tudsz venni még 2 giga ramot is. -
Sopronman
csendes tag
Szia! Köszi a választ. Igen minden ki volt lőve, de a winphlash ablak megjelenik, és semmi nem történik utána. Már korábban futattam ilyet, akkor még csak 1,5 GB RAM (a gyári 512 + 1GB) volt benne, és akkor primán ment. Ezek a procik biztos, hogy jók bele, mert a technotrade szerint a foglalat, és az 1,73 GHz miatt csak a T2080 lenne jó????
-
asdfhun
csendes tag
"Nem akarlak elkeseríteni, de gugli segítségével egy olyan infót találtam, hogy az U200 memóriáját Toshiba szervizben lehet bővíteni."
Ha meg aktualis
U200-nak konkretan a kezikonyveben van benne, hogy hogyan es mint kell a memoriat boviteni. Par hete olvasgattam, szerintem ha nem nobol van az ember, megoldhato siman ;) Arrol nem is beszelve, hogy nekem jomultkor -amikor meg nem tudtam, hogy u200-ban ilyen egyszeru ramot boviteni- volt egy nem tul kellemes elmenyem u200 memoriabovites kapcsan (fel gigat bovitettek 2 gigara, tehat felgigas modul ki, ket egygigas be, a felgigasat meg is tartottak, ezert volt olyan "olcso" a ket egygigas. Ehhez kepest kingstont olcsobban kapni, mint amennyiert ok adtak a mittudomenmilyet, es akkor meg a felgigas is megmaradt volna). -
kavarc
aktív tag
Szia ABE!
Írtam egy emailt a Technotrade-nek.További oknyomozás: mivel a noti adatlapján azt említik, hogy max 2 GB memória megy bele, így azt valószínűsítem, hogy vagy 943GML vagy 940GML chipsettel szerelt a gép, mivel a 945-ös chipset 4GB-ig támogatja a memóriát. Ez ugyebár azt jelenti, hogy max 533MHz lehet a FSB.
Hogy miért is kerül 667 MHz-es memória modul a gépbe: mivel az A200-as modellből van 20féle típus és ebből csak 2ben van 533 FSB-os alaplap, a gyártó nem fog csak emiatt a gyártósorra 533-mas ramot rendelni. Minőségi termékeknél pedig teljesen jól működik a lefele kompatibilitás, természetesen abban az esetben, ha maga a modul azt az órajelet támogatja. -
kavarc
aktív tag
Szia ABE!
Én az adatot a 945-re vonatkozóan a compare notebook chipsets összehasonlításból vettem az intel oldaláról. Ott szerepel a supported CPU's nál a core 2 duo.Ellenben tegnap feltettem a legújabb everestet. Alaplapi chipsetre azt mondja, hogy intel 943GML. A video adapternél viszont intel 945GM-et ír, a chipre pedig 950-et. Az utóbbi biztosan igaz, hisz ez szerepel a gyártó oldalán is. Viszont, ha valóban 943GML az alaplapi chipset, akkor CSAK 533 FSB-t támogat, ami viszont elég gáz a későbbi bővítésre való tekintettel, mivel nemhogy core 2 duo-t nem tudok beletenni, de core duo-t sem, mármint 667MHz-est. Nyilván az 533-as bővítésnek szinte semmi értelme, mivel mint Te is írtad a mobil procik nem olcsók és rendkívül csekély teljesítmény emelkedés nem áll arányban 30-40-50ezer forintos bővítéssel.
Szal elég nagyot csalódtam most...Pl ma 130ezerért lehet kapni egy ugyanolyan, sőt jobb konfigot, mint az enyém - kicsit erőssebb procival. Pedig én nem tavaly vettem a notit, alig 2 hónapja.
-
kavarc
aktív tag
Szia ABE!
Először is köszi a választ!
Meg tudnád mondani, hogy honnan/miből valószínűsíted a chipsetes információidat pontosan? Ill azt is meg tudod mondani a toshiba melyik oldalán találtad meg a pontos típust?
Az intel oldalán csak annyi infót találtam, hogy ha tényleg 945GM a chipset, akkor core 2 duo-t is támogatnak a gépem.
Egyébként csodálkozom, hogy ekkora cégnél nincs egy mindent leíró technikai dokumnetáció egy notiról... Kicsit bosszantó dolog.Amúgy természetesen a későbbi upgrade-et szervízben terveztem, semmiképp nem szeretnék barkácsolni egy 2éves garanciával rendelkező gépen.
Én el hiszem, hogy van akinek 180ezer forint nem nagy összeg egy notebook-ért; én viszont úgy gondolom, hogy a belépő szint 110-120 -nál kezdődik. Sajnos az oprsz-el is felültettek kicsit, mivel hírdetett home premium helyett home basic-et kaptam. A gyári szám ellenőrzése után kiderült, hogy ezt a gépet valóben ilyennel szállították, szal a viszonteladónál reklamációnak helye nincs.
A hardware pedig egyáltalán nem egy nagy szám, ha viszont csak max 533 FSB-t tud, akkor pedig legalább 50ezerrel kevesebbet ér, mint amennyit elkértek érte.
Amúgy BIOS-ból nem lehet megtudni valahogyan az alaplapi adatokat? -
Yushchenko
őstag
Hát egyelőre nem is láttam a laptopot, holnap megyek megnézni, és mivel nem vagyok annyira otthon a mobil dolgokba gondoltam megkérdezem. Szóval a hiba az hogy le lett szedve a novell a gépről, ettől meghalt a rendszer, de újratelepíteni nem lehet(állítólag), mert semmilyen bill kombinációra nem jön be a bios. Van kód is amit ismernek, de gondoltam barátibb egy bios reset. Az a baj, hogy a boot sorrendbe a cd a hdd után van, ezért nem tudnak telepíteni rá semmit.... de majd kiderül holnap, köszönöm a választ
-
Kbali
nagyúr
Ha nem középen nyitod, hanem valamelyik sarkánál fogva, akkor előfordulhat, hogy a ház gyengébb anyaga miatt már deformálódott az egyik zsanér környéke, de még nem tört.
Ha csak 1 év garanciád van a gépre, akkor bizony rá kellene szánnod az időt a szervízre, de legalább telefonon elérni őket. Asszem korábban beírtam az elérhetőséget, de a Technotrade honlapján megtalálod - telefon érdemesebb, e-mailre nemigen válaszolnak -
Mr. Rodenko
csendes tag
Hi!
Megrendeltem a WiFi kártyát, lassan megjön, nagyon kiváncsi vagyok már rá...
Egyébként lecseréltem Vistát is Xp-re, most bekapcsolom, elfordulok egy pillanatra, és már ott vigyorogy a vindóz a kijelzőn, szóval úgy 70%-kal gyorsabb...
Azért ez durva, hogy egy új oprendszer ennyire * -
Mr. Rodenko
csendes tag
Szia!
Köszi a válaszodat.Utánad írta Satellite is, hogy ebben nem biztos, hogy benne van a WiFi.
Megnéztem.Tényleg nincs benne.
Ez azért egy kicsit genyó dolog a forgalmazótól, ugyanis még a dobozon is WiFi-vel van feltüntetve!!!
Visszafelé is olvastam, és látom lehet hozzá kapni gyárit.
Majd megpiszkálom a Technotrade-et.
Ja, és ahhoz, hogy beletegyék fel kell vinni?Vagy elég, ha én itthon berakom (a gép még garis)???
Nagyon köszönöm a segítséget! -
Mr. Rodenko
csendes tag
Hi!
Köszi a válaszodat, este meg is próbálom a drivereket.
A WiFi-vel meg az a bibi, hogy hiába kapcsolgatom, nem látja a gép.Próbáltam a drivert is piszkálni, de semmi.A Toshiba szoftvere meg azt mondja, hogy nincs bekapcsolva.
Létezik, hogy csak a kapcsoló van rajta???
Mert akkor agymenést kapok. -
Mr. Rodenko
csendes tag
Hi!
Nekem is PSL33E notebookom van.De nem találok hozzá XP drivereket, csak PSL33-hoz.
A Toshiba weboldalán sincs hozzá.Egyébként gyárilag 32bites Vistát adtak hozzá, de az nem egy nagy eresztés.Meg nem szeretnék belenyúlni, mert nem ismerem nagyon...
Szerintetek jó hozzá a PSL33 drivere?
Meg azt szeretném megtudni, hogy nektek működik-e rendesen a WiFi?, mert én hiába állítgatom, nem megy.
Bármilyen info jó lenne, ha tudtok vmit, szóljatok légyszi!
Köszke. -
ufonauta
aktív tag
Köszi, de inkább nem kisérletezek, mert így még el-el indul. De ha felteszek valami rosszat, akkor lehet, hogy már elindulni sem fog.
Még egyszer letöltöttem és ráküldtem és azt figyeltem meg, hogy a 22 processzból 16 fut le, majd elkezdi a gép újraindítását. Mintha nem csinálná végig a frissítést. :eek:
Jah egyébként az enyém is PSL33E
Azt nem értem Toshibáéknál, hogy miért nem hagyják fent archívumban a régi BIOS-okat. Egyszer már frissítettem 2.3-ra és akkor OK volt minden. Ha most fennt lenne a 2.3 tuti visszatenném. -
Cypher7
tag
Köszönöm a választ!
Letöltöttem és felraktam, viszont ugyan zet a drivert kaptam a noti mellé is, mert hiába van a letöltési oldalra az írva, hogy 2007.01.10 a kiadás dátuma ha belemész az eszközkezelőbe, és megnézed az illesztőprogram információkat akkor látni fogok, hogy a VGA driver dátuma 2005.x.x. -
Rival
aktív tag
Nálam a fényerő igencsak szívja... de most egész pontos adatot nem tudnék mondani. Ez a fokozat tűnik egy arany középútnak, belső fényviszonyok mellett ok, de kint (főleg napsütésben) már nem igazán látszik 4-es fokozaton. Az tetszik a prociban, hogy így automatára véve ugye csak akkor kapcsol nagyobb teljesítményre, ha valami számításigényeset művelek (ami netezés, táblázatkezelés közben nem jellemző), így a ventilátor van, hogy egy lemerülési ciklus alatt meg sem moccan. Továbbá a wifi adóteljesítménye is minimumra van véve (10 méterre minek 40mW? Elég 3mW is...). Probléma vele, hogy szegény 1,8''-as vinyó rohadt lassú (4200rpm), továbbá, mint kiderítettem az Intel wifi drivere (vagyis inkább a utility-je) nem hagyja lenyugodni a vinyót, egyfolytában szöszmötöl valamit, és kattogtatja, így nincs olyan, hogy a vinyó standby-ba kerülne... az aksiknál pedig már jelentkeznek az öregedés jelei, kis kapacitásnál (~6-8%) hirtelen esik le 1-2%-ra... pedig vigyázok rájuk, dehát ez van, használat nélkül is tönkremennének...
-
ufonauta
aktív tag
Ugyanezen a problémán töröm a fejem én is.
Már raktam plusz 1 giga RAM-ot és egy 120-as vinyót az L30-asomba és most a procicsere az, ami foglalkoztat. De ha azzal bukom a garanciát, akkor hagyom az egészet. Mert én csak a vista miatt akarnám egy kicsinyt feltuningolni, de ahogy az ábra mutatja nem a proci a leggyengébb láncszem. A videokártya meg úgysem cserélhető.
Mindazonáltal szerintem elég jól elfut rajta a vista. Asztali gépemen 4.7-et mutat és az sem tűnik gyorsabbnak. Íme az L-30 élményindexe: -
Satellite
tag
-
zolikaDB
veterán
ABE: de hol van a kis szemétláda?
1, start/minden program/toshiba/power saver/help (ami nem működik ,de ez a legkisebb baj)
2, c/program files/toshiba/power saver/uninstall (de ezt nem indítja el, a kiterjesztése ismeretlen a gép számára...)
3, vezérlőpult/programok telepítése,eltávolítása/ itt sehol semmi...
Szóval hovaaaaa lett? Neked hova telepítette magát? Mert a technotrade-től leszedett fájlt fel sem telepítette, hiányzott neki vami, és errorral leállt! Csak a toshiba.com-ról leszedett cumó megy fel rá...
Ja, és még annyi, h tökéletes a file, mert direkt XP SP2-höz valót szedtem le... De ha így áll a dolog, próbálkozok SP1-esssel is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest