- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2777 üzenetére
Bekapcsoltam az EVEREST oldalsávot, szerinte az 1792 Mb-ból kb. 1240 Mb szabad alapjáraton. A háttérben fut az ESET Smart Security, a ThreatFire, a Windows Defender és a Spyware Doctor, ez az alaphelyzet (egy Explorer ablak pedig kb. 30 Mb-ot vesz még le). Nálam egyébként az indexelő szolgáltatás, hibajalentés küldése, ütemezett töredezettségmentesítés, rendszervisszaállítás és még pár szolgáltatás ki van lőve. Majd megnézem, hogy kissé leterhelve a gépet mit mutat.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2755 üzenetére
Na, ez jó hír.
1.90-es BIOS??? Az valami elég korai változat, azóta legalább 4 verziót fejlődött. Ember, hol élsz te, a kőkorszakban?
Amúgy a 3.10-es BIOS abból a szempontból nekem szimpibb, hogy a hőmérsékelthatárokat a ventillátor bekapcsolásánál 10 fokkal kijjebb tolta. Így kicsit jobban fel tud melegedni a gép, de ritkábban zúg fel a hűtő. Érdemes kipróbálni, max. visszarakod a régit (előtte le tudod menteni).
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2753 üzenetére
Először egyesével teszteld le őket! Lehet, hogy csak egyik szállt el, de még az is elképzelhető, hogy a sorrendet felcserélve működni fognak. De a pontos hiba behatárolást csak egyenkénti teszteléssel lehet elvégezni, hogy rossz-e valamelyik modul, vagy egymás mellett van-e gondjuk. Ennyi időt érdemes rászánni, hogy biztos legyen az eredmény.
Ha most bizonytalanok a memóriák, akkor egy esetleges BIOS frissítéssel vigyázni kell, nehogy közben adja meg magát a gép...
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2751 üzenetére
A legújabb BIOS a 3.10-es, gondoltam az van a gépeden. De ha nem az van fent, egy próbát megér, Vista általában igényli a legfrissebbet. Hibás procival eddig nem találkoztam még, de ez persze még nem jelenti azt, hogy nem lehet rossz. Memóriára azért gyanakszom leginkább, mert volt cimbinek egy gépe, ahol a memóriák mindenre érzékenyek voltak: melyik slotban voltak, milyen sorrendbe, milyen volt a BIOS beállítás, stb. Amint bármi apró változás történt a gépben, megbolondultak. Eddig minden érthetetlen hibát nálam a memóriák okoztak, ezért vagyok ilyen gyanakvó.
Esetleg egy próbát tegyél, hogy az egyik modult kiszedve is csinálja-e a hibákat. De lehet, hogy tényleg semmi köze a gondnak a memóriákhoz.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2749 üzenetére
Memóriatesztet is futtass le mindenképpen! Nálam korábbi gépeimen általában a memóriák okoztak hasonlóan megmagyarázhatatlan gondokat. Amiket elmondtál, azok alapján nekem nem Vista hibának tűnik, sokkal inkább valami hardware gond lehet szerintem. Miután memóriát bővítettél, meddig volt fent még az XP? Vagy egyből ment fel Vista? Mivel már az oprendszer telepítésekor is adódtak gondjaid, esetleg még elképzelhető, hogy valami összekókányolt, hibás Vistád van
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2747 üzenetére
No? Mi a baj? Nálam nincs gond a driverekkel, mióta uTorrentet beállítottam, nem is fagy a gép. Mi a kalap sz*r nálad?
Aero-t ki lehet kapcsolni, nálam csak internetes videóknál okozott gondot, ha teljes képernyőn néztem. Amúgy semmi hiba, most betonstabil a Vista, minden működik, egyelőre nem érzem, hogy vissza kéne térnem XP-re.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2739 üzenetére
Hát a vérem nem kéne?
A végén még eladom alkatrészenként a notit.
Amúgy egy R61-es Lenovo-IBM gépet néztem ki, potom 270-ért. Ja, és arra még garikiterjesztés +30e...
De basszus, nem akarom évente szervizelni a gépet, mert nem bírja a napi strapát... Sajnos Toshiba kínálatában nem találtam egyelőre olyan gépet, ami még emberi áron szimpi lenne. Satellite széria kiesik most már számomra, a jó Tecrák pedig rohadt drágák.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2734 üzenetére
Akkor Hotfix-et kilőhetjük, megnéztem a frissítési naplót, és az utóbbi napokban semmit nem töltött le.
Nálam ATI driver gond nélkül felment, Control Center is működik. Egy ideig a gyári driverrel használtam a gépet, akkor nem volt gond, szóval szerintem VGA driver nem okozhatja a gondot.
Egyre inkább az uTorrentre gyanakszom. A kapcsolat beállításoknál szöszöltem vele kicsit, és most nem dobott még kékhalált. Én is az utolsó verziót használom, lehet, hogy hibásak az alapbeállításai? Visszagondolva... eddig mintha csak akkor halt volna meg a rendszer, mikor uTorrent is ment. Pár napja tettem fel a gépre, Vista alatt az elmúlt napokban kezdtem csak el használni...
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2732 üzenetére
Nah ez érdekes. Nekem is ez a bajom. Pár napja jött elő ez a gond, hogy kiszámíthatatlan időközönként kékhalál, gép újraindul. Nem értem. Pedig már minden progit próbáltam kilőni alóla. Jelenleg két dologra tippelek: vagy valamelyik hotfix kevert be, vagy még gyanús nekem az uTorrent. Egyelőre tesztelem. Ha jutok valamire, szólok. Addig is, le tudnád írni, hogy milyen programok futnak nálad a háttérben állandóan? Hátha van valami közös pont. Nekem pl. ThreatFire és Eset Smart Security fut folyamatosan, illetve a Vista oldalsáv. Vista Aero és Basic alatt is dob kékhalált. Ami érdekes, hogy legtöbbször akkor hal be a gép, ha hozzá se nyúlok, és nem is fut semmi (max. uTorrent vagy egy böngésző ablak)...
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2729 üzenetére
1.1.7-eset töltötted le? Nálam gond nélkül felment, még akkor is, ha a többi driver után próbáltam telepíteni. Nem lehet, hogy esetleg sérülten jött le a file? Meddig jut el az installnál? Ha előtte telepítetted már valamelyik verzióját, akkor töröld le, esetleg próbáld úgy, hogy az összes Toshiba drivert leszeded telepítés előtt. Ha végképp nem megy fel, esetleg próbáld meg csökkentett módban installálni. Amúgy jó kérdés, mert nekem soha nem volt gondom a Toshiba driverek telepítésével.
Máskor még soha nem kaptál ilyesmi hibaüzenetet?
Rákerestem a hibaüzenetre, és talált Toshibás fórumot ezzel a problémával. Úgy néz ki, 3 esetben szokott probléma lenni:
1. 64 bit-es rendszerre nem megy fel a cucc
2. Ha nem a legújabb BIOS van fent, akkor is lehet gond a telepítéssel
3. Néha a teljes telepítés nem műxik, olyankor próbálkozni kell, hogy csak bizonyos komponenseket kell felrakni, ami tényleg szükséges (gondolom nálad a Power Saver a fontos) -
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2727 üzenetére
Nem fura. Nekem is Samsung volt benne, és LG DVD író. Van, akinek meg Panasonic optikai meghajtóval szerelték a gépét. Amit éppen kap a gyár óccsóért, azt rakja bele.
A lényeg, hogy azoknak a paramétereknek megfeleljen a gép, amiket az adatlapon megadnak, az végülis nincs megszabva, hogy melyik gyártó cuccát használja fel. Amúgy a Hynix és Hyundai ugyanaz, elvileg már csak Hynix néven futnak tovább a memóriák.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2706 üzenetére
Én is szoktam hordani, de eddig nagyobb gondot okozott, hogy akárhogy is figyeltem rá, a fedlap szanaszéjjel van karcolva.
Azon már meg se lepődöm, hogy a sok MSN-ezés miatt egy-két gomb tükrösre kopott, és a tapipad felülete is kifényesedett. Hiába, no, annyit használom a gépet, hogy erre a strapára már felsőbb kategóriás cucc kéne.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2701 üzenetére
Igen, én is erre gyanakodtam, hogy valahogy eltűnt a kenőanyag belőle. De alig több, mint egy év alatt? 1 hónappal a gari lejárta után?
Mindenesetre maradok a Technotrade-nél, és megnézetem velük a másik zsanért is, nehogy az is megadja magát... Remélem, hogy baráti áron lehet ezt cserélni.
-
litter
tag
válasz
Kabooom #2691 üzenetére
Huh, ha nem vagy különösebben gyakorlott, akkor sztem ne szedd szét magad, tényleg apró darabokra kell kapni rengeteg csavarral.
Nekem a szemem előtt kapták szét, de ijesztő voltÚgy rémlik a fórumban is volt már szó erről...Az alap csavarok után monitor alatti fedlap felpattint, onnantól kezdve jön már minden magától, csak figyelni kell.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2661 üzenetére
Nem tudom, honnan szedted a drivereidet, én általában a hivatalos oldalról szerzem be.
A Value Added Package révén gyakorlatilag visszakaptam az XP alatt is működő Power Savert, és az FN gombok működése közben is egy felbukkanó sáv mutatja az éppen aktuális funkciót. Tetszik.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2659 üzenetére
Biztos nagyon meg fogsz lepődni: www.toshiba.hu.
Ha túl lassúnak találod a letöltést, a Toshiba USA oldaláról gyorsabban jönnek le a cuccok. Igaz, feléjük pl. az L30 az L35 néven fut, de a driverek ugyanazok. Itt a link L30 tulajoknak: [link]
Az oldalról letölthető telepítési instrukciók szerint egyébként a Value Adde Package-t kell legelőször a gépre telepíteni, utána jöhet a display, audio, stb. driver.
Egyébként tegnap a "Free Download Manager" nevű programmal töltögettem le a drivereket, ajánlom mindenkinek, aki nem akar szívni a letöltéssel.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2644 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljön az igazság pillanata, de tegnap sikerült szétcsesznem az XP-t, úgyhogy 5 perce felkerült a gépemre a Vista. Ami meglepő, hogy úgy tűnik, minden drivert feltett magától, legalábbis működik minden alapból. Szóval nem sokára én is élménybeszámolót tartok az első tapasztalatokról.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2646 üzenetére
Valószínű, hogy nálam az 1 Gb memória volt kevés, mikor kipróbáltam a Vistát. A jelenlegi konfiggal szerintem nem lesz gond a teljesítménnyel, inkább azért vannak fenntartásaim, mert nálam már a Celeronnal is állandóan pörgette a ventillátort. Na de majd meglátjuk, ha sikerül kipróbálnom.
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2602 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy válik be nálad a Vista. Még tavaly tavasz környékén próbáltam ki, nálam 2 napig bírta, aztán elegem lett belőle. Igaz, akkor még jóval gyengébb volt a gép, talán a teljesítménnyel már nem lenne gondom, de az a fránya hűtés... Mondjuk azóta kijött az új BIOS, ami feljebb emelte a hőmérséklet határokat a ventillátor bekapcsolásnál, de asszem nem próbálkozom többet. Terhelés alatt a Core Duo hőmérséklete pillanatok alatt felugrik 70 fok fölé, aztán meg hallgathatnám a zajos hűtést egész nap.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2500 üzenetére
Külföldi fórumon pl. Crucial memóriákra panaszkodtak, amik elvileg márkásak. Ráadásul ott 2 db 1 Gb-os 533 Mhz-es modul nem ment együtt több esetben sem, de asszem panaszkodtak 667 Mhz-es memóriákra is. Csak arra akartam kilyukadni, hogy a kompatibilitási problémákat akkor lehet leginkább kizárni, ha ajánlott sebességű (jelen esetben 533 Mhz-es), márkás memóriát használsz, de még így sem feltétlenül garantált a biztos működés. És persze lehet, hogy az alábbi ajánlásnak teljesen ellentmondó esetben is tökéletesen fognak működni.
Mondjuk a legbiztosabb, ha utánajársz a hivatalosan támogatott memóriák listájának.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2498 üzenetére
Ha jól emlékszem, már itt a topicban is volt valakinek problémája a 667-es memóriákkal, és külföldi fórumon is jelentkezett kompatibilitási probléma. Én inkább azt mondanám, hogy a siker attól is függ, hogy milyen márkájú, sebességű és méretű modulokat teszel össze. Én továbbra sem javasolnám bátran 667-es modulok használatát, csak azon az alapon, hogy nálad gond nélkül megy...
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2440 üzenetére
Az Xpress 200 támogatja a Dual Channelt:
http://ati.de/products/radeonxpress200Intel/index.html"A dual channel system memory interface supporting DDR or DDR2 memory at speeds up to DDR2-667 ensures best-in-class system performance."
De az Xpress 200M szerintem nem:
http://ati.amd.com/products/Radeonxpress200mintel/index.html"Radeon™ Xpress 200M provides investment protection for next-generation operating systems along with support for DDR2 memory up to 667 MHz."
De ha más infót találtál, akkor add meg légyszi a linket, hogy nekem is egyértelműbb legyen.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2438 üzenetére
Nekem ilyen chipset van a gépben (L30-134), és a memóriasebességek mérésénél nem írja az Everest, hogy dualban menne a két modul (2db 1 Gb-os Kingmax memóriám van). Azért írtam úgy, hogy tudtommal nem támogatja a Dual Channelt, mert nem akartam még véletlenül sem fals információt adni.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2411 üzenetére
Gyárilag volt T2080-as (Pentium Dual Core) procival szerelt L30-X, és itt akik cseréltek procit, még nem panaszkodtak a melegedésre, tehát szerintem elbír a gyári hűtés a Core Duo-val. Ráadásul tudtommal lehet a sebességét szabályozni, tehát ez is egy jó pont neki. Ha egyébként visszaolvasod az ajánlott 150 HSZ-t, láthatod, hogy az L30 hűtésének javítására van egy trükk. Mondjuk ezt eddig csak Celeron procival próbáltam, nem tudom működik-e Core Duo-val is (egy Core Duo-s L30-as tulaj kérem próbálja ki!!!!), de én a hűtés miatt nem aggódnék.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2409 üzenetére
Az utolsó kb. 150 hozzászólást érdemes végignyálaznod, mert több, az L30-cal kapcsolatos visszatérő kérdés is megtárgyalásra került. Mondjuk emlékeim szerint az L30 kb. tavaly november óta örvend nagy népszerűségnek (mikor sulinetben elég jó áron lehetett kapni), úgyhogy csak 1 évet kéne visszaolvasnod.
-
padre71
tag
válasz
Kabooom #2397 üzenetére
Olvass vissza egy picit és megtalálod a választ. A CoreDuo belemegy, én is arra cseréltem a celeront.
Tegnap belekerült az L30-ba 2 db 1 gigás Kingmax DDR2 533 MHz ram. Tökéletesen működnek. Akinek van fölös pénze, az nyugodtan belevághat a ram bővítésbe, csak arra kell vigyázni hogy 533-as legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest