- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdfhun
csendes tag
válasz
kertesz100 #2275 üzenetére
A heten valamikor megprobalom. Elso lepes, hogy nlite-al bele kell forgatni a telepitolemezbe a chipset drivert, a sata miatt. Aztan az xp install utan mar csak keresgelni kell ;)
update: lehet, h bonyi lesz, az dvd image-t sikeresen megkapta az ugyfel, pedig arrol le tudtam volna vadaszni, mi kerult ra. Majd megnezzuk, megvan-e meg valahol... -
ABE
őstag
válasz
kertesz100 #2164 üzenetére
Ja, még egy dolgot elfelejtettem: az L40-hez két BIOS létezik, egyik Vistához, másik XP-hez. Ha váltani akarsz, akkor vélhetően azt is frissíteni kell, de figyelmes légy, hogy biztos a gépednek megfelelőt rakjad fel! Mielőtt feltelepítenéd az új oprendszert, azt javaslom, hogy a korábban belinkelt fórumon fusd át az L40 topicjait, hátha megtudsz még valamilyen információt. Kissé felületesen olvastam azokat végig, hisz L30-asom van, de remélem nem adtam téves információkat, és sikeresen át tudsz állni XP-re.
-
ABE
őstag
válasz
kertesz100 #2169 üzenetére
Hiszed, vagy sem, de ez a probléma is felmerült a korábban linkelt fórumon, de megoldás egyelőre nincsen.
http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?messageID=98387𘁓
A te akkud száma tudomásom szerint: PA3591U-1BRS. Ilyen jelzéssel csak 2000mAh-s akku kapható, tehát olyan, ami neked is van. A fenti linken olyasmit olvastam, hogy PA3615U-1BRM jelzéssel lehet 4400mAh-s akksit kapni Olaszországban, és ez elvileg jó lehet az L40-be is:
http://www.marcashop.com/product_info.php?manufacturers_id=54&products_id=183927&osCsid=da5ad210552d0b9795ba61f62a1f72df
Tehát két lehetőséged van: felveszed a kapcsolatot ezzel a forgalmazóval, hogy tuti jó-e a gépedbe, és pozitív válasz esetén rendelsz tőlük (110 euró plusz szállítás). Másik lehetőség, hogy megvárod, míg a Toshiba, vagy egy másik cég elkezd nagyobb kapacitású akksit gyártani. Esetleg hívd fel a Technotrade-et, hátha... Ajánlom egyébként, hogy ha keresel akkut, akkor a típusjezésére (PA3591U-1BRS) keress rá. Amúgy egy 4400mAh-s akksival kb. 2,5-3 órás üzemidőt lehet elérni, nekem legalábbis átlagosan 2 óra 45 percre emelkedett az üzemidő (fél év után már csak 2,5 óra), mikor cseréltem az L30-ban (ez 24000 forintba fájt).
-
ABE
őstag
válasz
kertesz100 #2166 üzenetére
A típusszám után jelzésekkel nem kell annyira törődni, mert általában csak annyit takar, hogy milyen eltérés van a memóriában, prociban vagy HDD-ben, de általában elmondható, hogy a driverek ugyanazok.
-
ABE
őstag
válasz
kertesz100 #2164 üzenetére
Szia!
Nos, hivatalosan az L40 egyelőre nem támogatja a Vistát, a nemzetközi Toshiba fórumon is több topic nyílt ezzel a problémával kapcsolatban. Azt se tudni, vajon mikor lesznek fent driverek XP-hez. Ennek ellenére némi ügyességgel működésre bírható XP alatt is rendesen a gép, a trükk annyi, hogy a drivereket nem a Toshiba oldaláról kell leszedni, hanem a különböző "beszállítókéról" (audio, video, modem, WLAN, LAN). Ha minden igaz, az Fn gombok működéséhez pedig a Toshiba oldaláról le lehet szedni egy kis progit, így elvileg teljes értékű lesz a gép XP alatt is.
Íme a link, ahonnan az infót szedtem:
http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=27124&tstart=0Ez pedig egy másik link, itt az L szériáról kaphatsz infókat:
http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/forum.jspa?forumID=59&start=0Ajánlom, hogy olvasgass bele ezekbe a fórumokba, hogy biztosra mehess a géppel kapcsolatban! Annyit még megjegyeznék, hogy én pl. az L30-hoz nem a toshibás, hanem a Realtek honlapján lévő audio drivert használom, és gond nélkül működik, ellenben a referencia ATI vga driver csak trükközve megy fel a gépemre, így ott maradtam a gyári vezérlőnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Táp ventilátor csere
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest