- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Szia!
Igen, kezeli a 667-es memóriát, és nem, nem ér meg ennyivel többet a másik két márka.
Max. akkor érdemes többet adni érte, ha meg tudod nézni a pontos típusokat, és netalántán a drágábbak időzítése lényegesen alacsonyabb (ezt kétlem). Ha nem, akkor én egy fityinggel sem adnék többet a Corsair-ért, mert a Kingmax is elég jónevű. Személy szerint a Supertalentről még nem hallottam, arról nem tudok mit mondani.
-
ABE
őstag
Általában 2 Gb-nál többet nem nagyon raknak a gépbe, mert ez a mennyiség gyakorlatilag mindenhez elég, én ebből indultam ki. Én azért szeretek két modult tenni a gépbe, mert ha egyik meghal, akkor még mindig viszi tovább a gépet a másik. Igaz, neked ott az 512-es tartalékba. Valóban, a dual-channel nem jelent különösen sokat, csak lelkileg megnyugtató, hogy kihasználod a géped minden tudását.
Ha később esetleg bővíteni akarsz, akkor tényleg inkább egy 2 Gb-os darabot vegyél meg.
-
ABE
őstag
Hali!
Ha bent akarod hagyni a régi memóriát is, akkor 533 Mhz-en fognak futni, mert az alacsonyabb órajelű határozza meg a sebességet. Különböző sebességű memóriáknál nagyobb az esélye a kompatibilitási problémáknak, én inkább 533 Mhz-eset ajánlanék, ha mindenképpen ragaszkodsz az 512-eshez (bár 2 Gb fölött az 512 Mb nem oszt, nem szoroz). Mondjuk az is érdekes, hogy a procid FSB-je 667 Mhz, a memó pedig csak 533 Mhz-es. Szerintem a legjobb megoldás, ha veszel 2 db 667 Mhz-es 1 Gb-os memóriát (persze csakis megbízható gyártótól), és ezt a kettőt rakod bele, így dual-channel módban fognak menni a memók (tudtommal a 945PM chipset támogatja).
-
battisti
tag
laptopot hosszú távra?
egyszer menjen tönkre benne egyetlen kis tranzisztor....
Meg hát honnan tudod, hogy öt év múlva milyen igényeid lesznek, vagy milyen igényei lesznek a gépeden futó op.rendszernek, satöbbi. Ha a 85 a szül. éved, gondolom, még nem dolgozol, már csak ezért sem lehet tudni.
Nekem a desktopom grafkártyáján volt dvi, a monitorom is tudta, gyönyörű képe volt (ati atlantis 9600). A laptopom ''videokártyája'' (x300) is szép képet gyárt, csak az apróságokat nem nagyon tudja részletezni - de sztem ezzel minden integrált így van vmilyen szinten, szóval igaziból vszleg kár beléjük a dvi. -
battisti
tag
Én is dvi-set akartam, de nálam az ár is számított, és 260 volt a legolcsóbb (Acer), amiben volt, ráadásul igen hamar kiderült róla, hogy már két topiktársnál is megfordult, és random fagy. Aztán lett toshiba. Nem hiányzik a dvi, pedig külső monitorra kötve használom - ebben az is benne van, hogy egy integrált videokártya azért valóban nem ad minden részletében jó képet.
Ha mégis hiányozna, van egy VTbook nevű pcimca kártya, ami külföldről hozatva kb. 45e Ft-ba jön (Mao-n csak az apple árulja 75e-ért...), szóval ezt beledugod, és voilá, ott a dvi kimenet, kettő is.
[link]
[link]
lehet kapni, utánajártam, bár csak usa-ba vagy angliába szállítanak, de ha van kint haverod, megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330 12 GB RAM 256 GB SSD eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest