- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- MIUI / HyperOS topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tvox
csendes tag
Korábbi gépemen Nvidia Go 7300-as volt, azon ha a képernyönél kisebb és más oldalarányú képet állított be egy játék pl, akkor az oldalán kis fekete csík volt, de a kép maradt az eredeti arányaiban. Ilyet keresnék most az Ati kártyán is... Eddig még semmire nem mentem... Ja, a chipset AMD 780 G - na ehhez kellene Sata drivert keresnem. Köszi a segítséget még1x!!
-
Tvox
csendes tag
Köszönöm a gyors választ, megnézem azt a cpu-z-t!
Elvileg admin szinten vagyok a gépen, de nem tudom, jelszóval kell-e bejelentkeznem ehhez..
A telepítéseket készen kaptam, nem én követtem el… megpróbáljam eltakarítani és újra feltenni a programokat?
Egy régebbi játék futott 1024x768-ban, és megnyúlt a kép, ezért szeretném rögzített képarányokkal a gépet, nem zavarna egy kis csík a kép oldalán. -
gergson
csendes tag
Szia. Koszi szepen a tanacsokat. Tegnap kicsit nekifekudtem es gugli baratom segitsegevel azt hiszem sikerult megoldani a hibat. A lenyeg a sysfaderen volt, ami az xp-ben a vizualis dolgokert felel. Ki kellett kapcsolnom kb 4 dolgot a grafikai beallitasoknal es hibatlanul megy a gep, igaz meg csak 3-4 orat teszteltem. De eddig minden okes, szerencsere. Amugy az alaplapot es a procit a Hot CPU Tester nevu programmal teszteltem, velemenyem szerint eleg korrekt a progi, meg az L2 Cache-t is teszteli bar mig vegez, az kozel 8 orat vesz igenybe. Memoriara memtest86, hdd-re pedig a hdd sentinel-t hasznaltam. Ja, es koszi az otletet, eddig nem is jutott eszembe, hogy tenyleg eleg lehet egy fej tisztitas. Es meg akkor azt szeretnem kerdezni, hogy a kalibralast hogyan kell csinalni. Nekiallok annak is, hatha az is megjavul
-
firewolf
tag
A gépen 1NO. A value adda package nem települ fel. Amikor kiválasztaniám atelepítés típusát (teljes), akkor azt írja, hogy GetProfString is failed. Oprendszer Vista Homa Premium. Power saver asszem a value added package-ben van benne, ezért nincs fönt. A jelenség nem tudom mióta van. 1 hónapja van meg a gép szval nem régóta
-
hugobossi
csendes tag
köszi, hogy gondolkodsz
Na szóval: a gép a páromé, Ő csak netel és office programokat használ, na meg persze képszerkesztőket
Ezek mellett néha egy-egy filmet megnézett és alkalmanként bejött a kékhalál dolog. Most elkezdett egy sorozatot, így viszont elég zavaró a kékhalál dolog 2-3 részenként.Csak ram-bővítés történt, máshoz nem nyúltunk, viszont a hiba a bővítés előtt is fennállt, így ezt kizártam.
Nem tudom, hogy az oprendszerhez van-e köze a hibának (ezt mi alapján tudom eldönteni? ). VGA drivert és hangkártya drivert is lesasoltam az eszközkezelőben, de nem talált frissebbet a vista a neten.
Bocsi, ha nem adok kielégítő választ, de sajnos nem vagyok szakember a témában
-
dany27
őstag
nah gratula akkor a mérnököknek! én meg má egy jó ideje bíbelődök vele de hiába! :S
amúgy érdekes mert azt írtátok h lassab a rendszer nem AHCI módban de szentem nem észre vehető :SVagy csak én vok vak??
Vistat nem nagyon akarok rá rakniUI: am volt itt egy user aki azt írta hogy neki ment
-
anri-ur
tag
A "probléma" az lenne,hogy majdnem minden bekapcsolásnál perceket kell várni a kapcsolódásig néha pedig ahogy feláll a win már kapcsolódott is.Aztán van olyan is,hogy net van de ő még mindig kéri a hálózati címet,aztán "ez a legújabb"nincs kapcsolat legalábbis az ikon szerint de net mégis van!
-
hympyke
csendes tag
Köszönöm, már feladtam.. Megy vissza a boltba, szenvedjen vele a franc ha feltelepítik ingyen. Ma reggel nekifutottam még1x. Everesttel megnéztem mi micsoda benne, chipset, kártyák stb, a hozzávalókat töltöttem le(valóban realtec, a chipset meg pn45), akkor se csatlakozik.. ismeretlen hálózat és setovább. Felmegy erre minden nem oda való driver is, én még ilyet nem láttam. Vastagon megvan a véleményem a Toshiba terméktámogatásáról, nem telik nekik egy drver cdre ami egy filléres acernek/msinek/fujitsunak is alaptartozéka. Régebben is nehéz volt hozzá drivert találni, óva is intettek hogy szívni fogok, de gondoltam változnak az idők. Azok igen csak a Toshiba letöltő oldala nem. Próbáltam úgy is hogy kategóriákban válogattam, és úgy töltöttem le a dolgokat, akkor se jó. Tekintve hogy elég sok gépet szoktam reparálni, telepíteni eléggé frusztrál a dolog, soha nem jártam még így semmivel pedig nem egy notebook átment a kezeim között.
Megnéztem az angol leírásokat, és nagyon sajnálom hogy nincs egy tetves "szükséges" vagy "javasolt" szó bennük.. Eleve nem érte minek dobja fel a sok szemetet ha én drivert keresek és nem utilityket. Mind1, majd szív vele aki eladta nekem, ha jó lesz elmesélem mi volt a gondja.Thx
Ja és ha jó lesz kap egy acronist, és többet hallani se akarok róla...
-
firewolf
tag
Most akrom telepíteni, még nem volt rajta semmi. Xp az prof, próbáltam már 3félével is 2sp2essel és 1 sp3-assal, de ugyanaz. És amit adtál linket, onnan a 965-öst integráltam. Mindezt xp-ről csináltam, nem tudom, hogy számít-e. Egyébként amikor először próbáltam, akkor nem volt kékhalál, csak kiíra h a telepítő nem talált merevlemezt. Csak abba nem volt integrálva a driver...
-
atka94
csendes tag
szia ABE nagyon köszönöm a segitséget .sikerült megtalálnom a felhasználói kézikönyv magyar véltozatát .a poén az egészben hogy ahol leirtad ott már én is kerestem .na mindegy sokat kell még tanulnom .a mesengerrel még birkózok ,remélem arra is van megoldás megegyszer nagyon köszi .srácok ez az ember egy sztár
-
Satellite
tag
A korábbi (pl. L300-17L, stb) gépeken még a megszokott Phoenix-BIOS volt. Ezeken bár kompatibilis-módban ment fel a home-made Recovery, utána nem PIO-módban dolgozott a HDD.
Majd biztos Ti is találkozni fogtok ezzel az új szériával: Insyde H2O BIOS van rajtuk, - elvileg ez már nem 16-, hanem 32-bites architektúra, gondolom az új, 64-bites oprendszerek támogatására kihegyezve, illetve előrevetíti a notebookpiacon is nagyon időszerű cserét, ami a jó 20 éves(!) és elavult BIOS-rendszerek leváltását jelenti EFI-re.
(Extensible Firmware Interface, ezt az Intel elsősorban az Itanium processzorhoz csinálta, de már megjelent a Macintosh MacIntel-szériájában is, - na és persze a Linux-alá is van natív-bootloader, ELILO - EFI Linux Boot Loader - néven...)
-
Satellite
tag
Köszi az ismételt leírást, a korábbiak alapján már megpróbáltam elkövetni mindent, de nem jártam sikerrel...
Az a problémám, hogy az oprendszer nélküli L300-asokhoz (pl: 17L, stb...) korábban készített Xp-Recovery lemezem ezeken az új, Insyde-BIOS-szal kijövő gépeken nem fut le, - az indulás után a gép nem látja szabványos ATAPI CD-ROM-ként az optikai meghajtót, - úgy látszik egyre jobban meg akarják nehezíteni az utólagos Xp-installt. A más gépekhez (L40, stb) csinált n-Lite-os lemezek elindulnak, de ebben az esetben ez nem volt járható út.
-
Satellite
tag
ABE!
Leírtad korábban, hogy Neked már sikerült feltelepített, működő gépen átállítani PIO-módból SATA-ra a meghajtó illesztőprogramját.
Itt van előttem egy L300-as, amire már feltelepült az Xp, de a rajta lévő programok miatt nem járható út az nlite-os újratelepítés.
Próbáltam jónéhány intel-es SATA-drivert, de egyikkel sem voltam sikeres. Volt, amelyikkel hajlandó volt frissítenie magát az intel ICH9M-es Controller, de újraindítást követően hiába állítottam át a BIOS-ban a HDD-üzemmódját, a natív-módnál a szokásos kékhalállal indult újra.
Kompatibilis módban elindítva vissza tudom állítani a korábbi intel-drivert, de az eddig letöltöttek közül egyik sem hozta meg a várt eredményt...
Valami ötlet? -
toshiba300
tag
semmi BIOS frissítés nem történt, annyi volt hogy a régi ace mega codec pack-omat unistalláltam, és feltettem helyette a k-lite-ot. de nem hiszem hogy ez kavart volna be...de igazából nem tudom elképzelni h így "egyben" hibásodik meg a hardvereszköz,még az is logikusabb lenne, ha csak az touch rész nem működik a klikkelők pedig igen...de nálam sajnos az egész elszállt.
-
rrita
csendes tag
Jelenleg 2000es Windows van rajta, de eléggé lassú, megnéztem a Toshiba honlapját, de ott nem találtam a pontos típust sem és a megfelelő drvivert. Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de lehet az, hogy nincs szükség alaplap telepítőre és simán újra tudnám telepíteni az op rendszert?
-
Joshi
titán
Szia. Visszaolvastam a topikba és elég vegyes képet kaptam az XP audio driver telepítéséről. Egy Satelite A200-1N2 notiról lenne szó. Az eddigi progikat töltöttem le:
1. UAA - Universal Audio Architecture
2. Legújabb Realtek Audio Driver - Driver_XP_5707_1120.
3. kb835221 - talán hotfix lehet?Összefoglalhatnád nekem hogy mivel érdemes kezdeni(próbálkozni) ahoz hogy legyen hang XP alatt, de azt hiszem a kártyaolvasó sem működik. Előre is köszi.
-
pszaby
csendes tag
Köszi a választ, erre én is gondoltam ezért is nem értem hogy miért nem működnek, chipset drivert is felraktam még egyszer, de semmi. Amúgy Sp2-s Xp , ugyanez volt fenn előtte és akkor működött rendesen,egyszerűen nem értem mi lett most vele?Nincs kedvem megin újrarakni.
BIOS-t szerintem inkább békén hagyom,nem akarok semmi hülyeséget csinálni, amúgy is Vista is van fenn a gépen, ha csak xp lenne biztos lecserélném mivel így Xp alatt nincs wifi!
-
tejesember78
tag
Az az igaszság hogy nem én próbáltam telepíteni az xp-t csak annyít mondtak hogy elkezdi a telepítést és mielőtt felajánlaná h ogy melyikpartícióra telepitse a rendszert azt írja ki hogy hajtson végre vírusírtást próbált egy másik xp-t az megált
#4466) VANESSZA1 Én is erre gondoltam volt már ilyen gondom is de nem jött be VISTaT meg nem akarok rá -
mocsylac
csendes tag
Szia Köszönöm válszod!
Tegnap már megrendeltem a leendő notbootbokomat...
De nem azt amit előzőleg mondtam hanem egy erősebb procival rendelkezőt (c2d T7500)
Ez lenne az: Toshiba satellit A200-23W
Az usanotebook.hu oldaláról rendeltem, itt volt a legolcsóbb! - 234.000 Ft
Utánakerestem máshol ez a széria 270-290 körül mozog!
A videókártyája ati hd2600 512 MB hipermemory!- szerintem a cad menni fog rajta..... -
zpoll
csendes tag
VAN HANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A többiek okulásáért:
Először fel kell telepíteni a KB888111-es drivert.
Ezután az Eszközkezelőben a Rendszereszközökben törölni kell a PCI busz-t.
Újraindítás után magától kezdi felismerni az eszközöket és megtalálja az UAA BUS DRIVER-t, majd késöbb keresni kezdi az Audio Drivert, aminek meg kell adni az elérési útvonalát és máris működni fog a hang!
Köszönöm a segítségedet a BIOS-t is frissítettem 1.50-re.
További jó fórumozást! -
zsiffin
csendes tag
Köszönöm válaszaid!
Sajnos időm már nem sok van mivel pénteken lesz akció az Electro World-ben, csak aznap minden laptop 20%-kal olcsóbb (ajánlom mindenkinek van 1-2 jó darab), így az a300-1gn-t 280e helyett 225ért megkapnám. Ezért próbálok hirtelen minden fórumon utána járni. A teszteket természetesen elolvastam.
1-2 ismerősöm mondta, hogy mióta kínaiak rakják össze őket elmúlt 2-3 évben már nem olyan megbízhatóak, ezért írtam ide is, hogy kinek mi a véleménye róla. Persze az ő véleményüket se tekintem készpénznek.Ha valakinek még van tapasztalata és van kedve megosztani velem megköszönöm!
-
zpoll
csendes tag
A driver telepítése előtt is ismeretlen eszköznek értelmezte. Köszi a patch-et majd kipróbálom (bár lehet, hogy már ezt is megpróbáltam, mert ismerős a száma). Az SP3-at pedig csak Dec. elejére tudom beszerezni sajnos.
Az XP telepítésekor is ismeretlen eszközként jelenik meg a hangkártya. Nem tudom, hogy a BIOS-szal lehet-e a probléma.Köszönöm az eddigi segítségedet!
-
zpoll
csendes tag
A gépre Win. XP SP2-t telepítettem, ezért feltettem a KB888111-es frissítést, majd a Toshiba gyári Xp-s Realtek sound driver-ét (ver.:5.10.0.5599) és sajnos nem történt semmi.
Az eszközkezelőben a Hang-, video- és játékvezérlő fül alatt a következők találhatóak csak:
-Audiokodekek
-Médiavezérlő eszközök
-Örökölt audiorögzítő eszközök
-Örökölt médiavezérlő eszközök
-Videokodekek -
Immy
őstag
Köszi a kielégítő választ.
Nagynehezen felimádkoztam a legújabb ati drivert, de viszont a videókarit 3450-nek ismeri fel a 3470 helyett.
Érdekesség hogy a mag órajele 3470 órajelén megy, de viszont a memória órajele viszont 500mhz. Azt nemtudom hogy effektív vagy nem, de 800mhz-nek kéne lennie...Másnál is történt már ilyen?
-
Alyens
aktív tag
eszközkezelőben sem látja, legfrissebb bios van rajta, manuálban nincs smmi leirás rolla. Van kapcsolója a wifinek, be van kapcsolva és világit is a kis wifi szimbolum a masinán. Nem értem biosban miért van letiltva és miért nem tom engedélyezni. Nincs valami olyan billenytükombináció, amivel enegélyezni tudom a szürke opciókat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjolv új akku gar
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest