- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vehement69
senior tag
naja
már régebben
Aki nem értené: >a milyen notebook-ot vegyek< topicban 'ádáz csatát' robbantottam ki avval, hogy A200-as Toshibát akarnék venni (azóta van egy alternatíva, Thinkpad).
Szóval akinek van valami rossz tapasztalata az újabbakkal (jó is jöhet, az csak megnyugtat, de a rosszakból lehet inkább következtetést levonni, a nemrég hozzászólónak köszi amúgy a véleményét!! mármint zsoltke-nek!!), az legyen szíves leírni, mert szerdán veszem legkésőbb a notebookot (alapvetően itthonra kell, asztali gépet elvetettük, ezért lenne kira 1 jobb kártya bele, és nem, nem akarom a Crysist 324325*235235 felbontásban játszani
), akár Toshit, akár Thinkpadet
Na köszi, üdv!
VMNT
-
ABE
őstag
Szia!
A Toshiba honlapjáról az derül ki, hogy max. 512 Mb memória rakható bele (2x256 Mb), ellenben más oldalon akár 2x512 Mb-os felállást is ajánlanak. A támogatott proci FSB 400 Mhz, ez legalább tuti. Talán közelebb vinne a megoldáshoz, ha tudnánk a pontost típust (pl. 5100-503, ilyesmire gondolok).
-
atosz
őstag
Ez ránézésre 15-ös, böszme nagy, itt naná hogy elfér...
Utálom, ha rávan krikszakszolva, hol van a görgetősáv. Pont azért mondtam, hogy katasztrófa az Alps, mert kalap sz*r a drivere, legalábbis amivel én találkoztam legutóbb. Synaptics egyértelmű, hogy fasza, de asdfhun kollégának lehet nem véletlen támadt ez a gondja... -
asdfhun
csendes tag
Láttál már másik Toshiba notit? Mindegyiken így van.
Lattam, de ennyire nem figyeltem meg. Mondjuk amikor 17-esen is ilyen kiosztas volt, es jobbra x centu ures hely, balra meg sokkal tobb, es kb. tok lenyegtelen mediaplayer gombokat rakta oda, amikor lett volna hely normalis billentyuzetre, en a fejemet fogtam... Kinek a pap, kinek a paplanEzekszerint ha valaha is notebookom lesz -nem sok esely van ra, mert semmi szuksegem ra- Toshibam mar biztos nem lesz
Ez zöldség, az összes tapipad tudja, csak megfelelően kell beállítani a drivert (vezérlőpult/egér).
Nemtom, en maszkaltam rendesen a beallitasok kozott, nem birtam megtalalni azt a helyet, ahol ezt lehetne allitani (kolleg installta, o sem). Mivel a tapipad melletti boritason jelolve nem volt, hogy itt slider is lenne, rendkivul kitartoan nem is kerestem. Arra emlekszem, hogy valami Alps driver kellett neki, hogy menjen. De mar kiment a gep, sz'al tovabbi probalkozasokat ezugyben nem tudok tenni. -
ufonauta
aktív tag
Való igaz, de én biztos nem cigánykodnék vele.
Gondolj bele, megveszi 35-ért és nagyon, nagy jó esetben kiárul belőle 50-et. (De ez már a plafon.) Mennyit kell ezért hirdetni és várni a megfelelő kuncsaftra? Mert azért magában ezekre a cuccokra nem olyan nagy a kereslet. Ha mégis megjön a vevő, akor előfordulhat, hogy elviszi a kijelzőt (vigye ki neki Karakószöcsögre), de a vinyó és a RAM még mindig a nyakán maradt. Majd jelentkezik valaki a vinyóért. (viheti Röjtökmuzsjra), oszt három hónap múlva esetleg elviszi valaki a RAM-ot. (szintén az isten háta mögé). Mindaddig áll benne 35 rugója, ami vagy megtérül, vagy nem, de az biztos.
Nemhiába akarja a haverja is egyben eladni. Kell keresni egy palimadarat, aki egyben megveszi 40-ért és a havernál lealkudni 30-ra, oszt akkó keres is rajta valmicskét. -
csabika0001
senior tag
Valóban! De pont erre voltam kivancsi... ettol olcsobban nem valnek meg tole! Elég vicces lenne sztem az is, hogy mondjuk olyan kb 220.000-250.000korul eladjam, mert attol sokkal tobbet er. Lattam mar 220.000Ft-os notit is. Szoval marad a Toshiba Tecra. Igazabol egy Apple-n gondolkodtam de ennyi penzert hulye lennek megvalni tole.
-
ABE
őstag
Két helyen is találtam 24-ért magamnak akksit, de ahol megvettem, ott személyes átvétel is van, a másiknál csak futártól lehet átvenni (+1000ft).
Ahol vettem (Váci út 60): http://global-akku.addel.hu/
(itt fontos figyelni, hogy olcsóbb az áru, ha előbb megrendeled a webáruházukban, mintsem csak beállítasz hozzájuk)
ahol még nagy kínálat van: http://www.akkuk.hu/
A keresésnél a lényeg, hogy ne a noti típusára keress rá, hanem az akksi típusára. Olvasd le az akksi alján, nálam pl. PA3450U-1BRS a szám, de a PA3420U-1BRS is jó lenne, úgyhogy elvileg elképzelhető, hogy más típusjelű akksi is jó a notidhoz. -
amol
addikt
A vicces az egészben az, hogy hosszú heteket vártam amíg a TT-hez megérkezett az új videokártya, és amikor belerakták kiderült hogy az sem oldja meg a gondot. Na most annak ellenére, hogy kipróbáltak egy új kártyát, majd amikor kiderült a dolog visszarakták az eredetit, csúnya forrasztási nyomok voltak a kártyán...
Tehát megpróbálták átforrasztani, és lehet hogy nem is érkezett új kártya. Ki tudja.
A lényeg, hogy kevesebb mint feleannyiba került mint amit ők mondtak. -
amol
addikt
Ez gyors volt. Persze viszonyítás kérdése. A Display megjavította a gépemet!
Videókártya alaplapi csatlakozójának átforrasztása (kártyán és alaplapon is), valamint a kártyán a memóriák átforrasztása. Ez ennél típushiba, de most úgy néz ki jól megcsinálták, és adtak rá 3 hó garanciát is. És nem karcolták össze a gépet.
Persze egy probléma becsúszott, a sok állás miatt úgy néz ki meghalt az akksim. A töltés lámpa villog, ha pedig bekapcsolom akkor el is alszik. A Windows nem talál akkut.
Hallottam olyat, hogy sok állás után valahogy újra kell inicializálni az akksit, azt hogyan kell? Ha nem sikerül életet lehelnem bele akkor keresnem kell valami olcsó akksit. -
Satellite
tag
Nem olyan drága a QOSMIO.
(... és valaki megelégszik egy kifutó szériából származó Qosmio F20-155-össel, az nettó 300-ért még találhat egy-két darabot... de ezt írtam már...)
Láttátok az új L30-113-asokat? (MM, OfficeD, stb.)
A régi külső, de 1,73-as Celeron, meg szép kis Vista Home Basic, és még mennyi minden, mi szem-szájnak ingere... -
-
ABE
őstag
Köszi! Annyira azért biztos vagyok magamban, hogy számítástechnikai alkatrész még nem ment tönkre a kezeim között, pedig szereltem már nem keveset.
De egyelőre nem barmolom szét, megérdeklődöm Technotrade-nél, hátha van olyan megoldás, hogy nem veszik el a gari. Ha ez semmiképpen nem kivitelezhető, akkor vagy megkockáztatom a dolgot, és belevágok, vagy pedig megvárom a garancia leteltét.
-
ABE
őstag
Na, azzal is problémám van, hogyan vegyem le a billentyűzetet.
Amíg nincs procim, addig nem akarom nagyon szétkapni a gépet, nehogy aztán feleslegesen elveszítsem esetleg a garanciát. Elképzelhető, hogy nem alulról kell megközelíteni a procit? De ha esetleg itt egy L30 tulajnak lenne tapasztalata vagy infoja...
-
Satellite
tag
Emlékeim szerint még a mini-PCI aljzat sem volt beforrasztva az alaplapra, - antenna dettó ugyanúgy hiányzott.
(Vagy csak az antennát spórolták le róla, és aljzat azért volt? Nézz be a fedél alá. és rögvest kiderül: az upgradelhető gépeknél van aljzat, és kis szigetelő sapkákkal ellátva ott van a két antenna csatlakozója is). -
amol
addikt
Kipróbáltam. Kihúztam mindent és lefagyott. A három USB gyökérhub közül az egyik energiagazdálkodásánál le kellett tiltanom, hogy a Windows leállíthassa ha nincs rá szükség és azonnal abbamaradt a ciripelés (illetve alig hallható), azóta nem is fagyott le de még tesztelem. A másik kettővel semmi gond, de azért letiltottam azoknál is. A ciripelést teljesen a hub letiltása sem szűnteti meg. Féleredmény
-
Satellite
tag
A tartósság/megbízhatóság egy Tecra esetében nem kérdéses, - nem csak egy Satellite géppel, hanem bármelyik márkával, - akár egy DELL-lel összehasonlítva sem.
Az itt bevezetett EasyGuard [link] (magyarul lásd itt: [link] szolgáltatásai magáért beszélnek.
Érdemes végignézni pontról-pontra.
Ütésálló kivitel? Tessék: [link]
Video egy ilyen gép leejtéséről: [link]
Cseppálló billentyűzet? Íme: [link].
(A teszteket a TÜV végezte.) -
Satellite
tag
Ha valaki csak egy kicsit is használja huzamosabb ideig a két nevezett gépet, rögvest meg kell hogy állapítsa, hogy nem megy a ventillátoruk állandóan.
Az A100-asoknál azért elég széles a prociválaszték, (T2060, T2350, T5600, T4200, T7400), itt azért a komolyabbak CPU-s gépek - főként ha nem az irodai használatra szánt 945-ös alaplapi videóval vannak párosítva, hanem a GeForce 7600-assal - jóval több hőt termelnek. Ez meglátszik az akkus működési időn is, ami nagyjából 3,5 óra szemben kb. 2 órával, nem beszélve az újabb Vistá-s változatokról, amiknél még nem igazán lehet tudni, mennyivel lesz nagyobb az operációs rendszer hardver-terhelése.
A Tecra A7 más tészta: T7200/7400 a Radeon X1600-zal: ez a kártya biztos nem éri be passzív hűtéssel, hanem oda van vezetve egy plusz pipeline a procihűtőhöz, vagyis sok esetben előfordulhat, hogy alig hallhatóan megy a venti, de ez (szerintem) nem igen zavaró, - elvégre nem akármilyen gépről, hanem egy Tecrá-ról van szó.... -
törölt tag
Szia!
Hát egy ventinek szerintem amúgy is mindig kellene mennie a megfelelő hűtés végett...nem? Egyébként csak néha pereg fel nálam a venti igazán aminek már hallható hangja is van néhány másodpercre. Ahogy meg alapból megy az elhanyagolható hangot ad.
Nálam a recsegés nem múlt el semmi féle driverrel és biosal, ezért szerintem visszaviszem a szervíznek, mert szerintem alapból egyik gépnek sem kellene így recsegnie, de ezt több helyről is megerősítették. Akár milyen is a Realtek.
Maga a notebook egyébként nagyon jó egy asztali használatra...így néhány hét tapasztalatával mondva...minden nagyon jó benne kivéve a hang -
Rival
aktív tag
Igazad van, nagy hirtelen nem kellett volna le low-endezni, hiszen ahogy az autóknál is, majdnem minden típusnál van full extrás is, és az sem olcsó a legegyszerűbb kivitelhez képest. Nem néztem a pontos típusszámát, csak hogy Satellite... és egyből beugrottak nekem az asztali procival szerelt modellek (pl. 8000-es, ami zúg, lassú, hangos)... még1xLnéZst...
A baj az, hogy most, amikor lehet kapni lassan 100ezerért is teszkónotebookot, akkor nem könnyű elmagyarázni valakinek, hogy csak akkor vegye meg, ha ballasztnak kell... ez persze már más téma, és nem rólad van szó, csak úgy eszembe jutott... -
Rival
aktív tag
A kérdés feltevésében érzek némi hátsó, provokatív szándékot, de nem probléma.
A ''nem olyan rossz'' azt jelenti, hogy nekem tökéletes, de ahogy minden mással, ezzel is az a helyzet, hogy ízlések, és pofonok. Én a hordozhatóságot, és az akkuidőt helyezem előtérbe, utána következik a felszereltség és a teljesítmény. Mivel én főleg irodai célokra használom a gépet (szövegszerkesztés, böngészés, levelezés, webrádió, mp3, html szerkesztés, egy kis wardriving), és szeretem, hogy elfér a szerviztáskámban, valamint egész nap nem vagyok konnektor közelében, Portege R100-at használok (konnektor probléma egy szivargyújtós 220-as konverterrel megoldódott). Akkuidő a rácsatolható akkuval majdnem 6 óra, és kicsi. Mivel nem játszom rajta, a benne lévő Trident SzájberPlédXP szutyok elég nekem, bár hagy némi kívánni valót maga után (Linux alatt nulla 3D támogatás, még azt a keveset sem hajlandó megmutatni, amit tud). Negatívum lehet még a 4200-at pörgő 1,8''-os vinyó, ami lehetne gyorsabb is, de mint mondtam a teljesítmény nálam nem a legfőbb szempont, inkább kevesebbet fogyasszon. Gyárilag csak egy 11b-s miniPCI wifi kártya volt benne, felturbóztam egy 11g-vel. Mivel én használtam egy pár Toshiba notebookot (máshoz a mindennapi életben nem volt szerencsém, nem használtam hosszabb ideig), én a Portege sorozatnál maradnék. Ez a mostani is a legnagyobb terhelés melletti legnagyobb ventilátor fordulatszámnál is feltűnően halk. Ha lenne annyi pénzem, amennyi nincs,
és nem lenne ez, ami most van, akkor egy R400-at bevállalnék. De ismétlem, mindenkinek más az igénye, én pedig senkire nem beszélek rá semmit. Hely hiányában nincs az enyémben optikai meghajtó, de egy külső USB-s DVD író a barátom, a mérete miatt pedig elnézem a beépített meghajtó hiányát... akinek pedig olyan notebook kell, ami inkább asztali gép, annak pl. az A100 is számításba jöhet. Vagy pedig a Satellite P100 sorozatból valamelyik Geforce-os modell... csak ott viszont az akkuidő lecsökken kevesebb, mint 3 órára... szóval nehéz, mert olyat viszont még nem láttam, hogy kicsi is legyen, gyors legyen a proci is, gyors videokártya dedikált memóriával, szóval mindentbele... ja, és olcsó legyen...
-
-
zolikaDB
veterán
Amol: Ez a fix nálam nem hozott sok javulást... Igazság szerint még mindig 1,5 óra a készenlét!
Battisti, Stonebridge: Köszönöm a segítséget!!!
Hááát, srácok, nehéz az élet... Voltam szombaton a debreceni Electroworld-ben... És mit láttam? Ezt a gyönyörűséget...
Link: [link]
A hangzás egyszerűen... Besz_rááááááááás! Pedig csak egy gagyi Grundig rádióra volt rákötve (ráadásul csak a mély, a center, meg 2 szatelit...)
Most erre kezdek el gyűjteni... Inkább hagyom a Geniust -
s1ny1
tag
jobban utána nézve rájöttem igazad van tényleg nincs más kiépítésben. megszokásból mondtam hp-nél előfordul. nem gondoltam volna, hogy pont a technotrade-en lesz elírva. amúgy valószínű a akku sem annyi, mivel csak 4000mAh (legalábbis a legtöbb oldal szerint) az meg max 2-2,5óra
-
battisti
tag
nekem futárral jött usanotitól, és addig nem fizettem ki, amíg ki nem bontottam a dobozt, le nem ellenőriztem, hogy minden benne van-e, amit a mellé adott füzetkékben írtak, meg főleg a garilevelet és a sulinetes számlakísérő igazolást, és amíg el nem indítottam a gépet (ami egyébként le volt gyári fóliázva, ezért rögtön tudtam, hogy elfelejtették belerakni a plusz ramomat
)
én felhívtam a technotrade-et is, hogy ők mennyiért vesztegetik, meg ha van, mennyi az ajánlott viszonteladói ár, és az usanoti teljesen tartotta magát ahhoz, a többieknél az már extraprofitDe olyat is láttam, hogy más felállásban adják az egyes gépeket, pl. kisebb vinyó, ilyesmi (amikor már megvolt a kiszemeltem, a notebook.hu-val hasonlítottam össze, és nemcsak az árban, hanem magában a konfigban is voltak eltérések).
-
Kbali
nagyúr
AZt értettem, hogy hol írja ki, de nálma csak a % jelenik meg.
Faterom hasonló Toshibáján, ahol szintén megy a power saver, ott megjelenik az óra perc.
Ha kikapcsolom a ps-t, akkor sem jelenik meg az idő. Ezt valahol setup-olni kell? Eddig még nem találtam ilyen beállítási lehetőséget. -
zolikaDB
veterán
Másik dolog: ha jól tudom, van PCMCI-os wi-fi kártya...
Már ha ez az:
És ez a példány nem is túl drága, 6e HUF!
Infó: [link]
Illetve van USB-s is:
[link]
A hangkártyával kapcsolatos buherálás/tuning/tippek-trükkök továbbra is érdekelnek
Addig, amíg össze nem gyűlik a lé egy hiper-szuper 1 millás Toshibára
[Szerkesztve] -
Satellite
tag
amol!
Legalább háromféle belső mini-PCI-os WiFi-kártya létezett a régebbi gépeknél: volt TOSHIBA, Intel és Lucent Technologies gyártmány. Ha pl. egy Intel-kártyát tettél be utólag, nem világított a kis sárga LED, de ettől függetlenül - ahogy írod - jól működött a WLAN.
Ha viszont csak aljzat van a fedél mögött, de nincsenek antennák és vezetékek, eléggé macerás utólag beépíteni, mert a kijelző-káva belsejébe kell felragasztani a kis antenna-lapocskákat, (TFT ki- és vissza), valamint le kell vezetni a kábeleket a zsanérokon át a foglalatig, - szóval eléggé idő- és munka(díj)igényes a dolog...
De kitartó emberek számára nem reménytelen... -
Satellite
tag
Szia amol!
Ha az 5100-as legendás megbízhatóságára vágysz, a Tecrá-t válaszd.
Az A100-906-ban lévő Radeon X1600 (256+256 HyperMemory) ugyan elég nyomós érv a 847-es GeForce 7600-asának 256 MB-jával szemben, - de a Tecra ATI-ja is elég jó, nem beszélve az alapárban lévő 3 év garanciáról, a dokkohatóságról, és az Easy-Guard összes (ütésálló káva, 3D HDD-védelem, cseppálló billentyűzet, XD-Bit puffer-túlcsordulás-védelem, stb.) szolgáltatásáról nem is beszélve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- LED világítás a lakásban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest