- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
amol
addikt
Sziasztok!
Szenvedek egy Pro A200-assal, XP alatt nem tudom működésre bírni az Fn-es funkciók nagy részét (kijelzőváltás, fényerő, wifi ki/be, touchpad ki/be, zooming utility).
Minden driver, segédprogram fent van ami elérhető hozzá.
Tud valaki segíteni?
Köszi, üdv. -
amol
addikt
válasz
vehement69 #3078 üzenetére
Látom idetaláltál nélkülem is
-
amol
addikt
Hurrá.
-
amol
addikt
Sziasztok!
Szükségem lenne zsanérokra SAT 5100-hoz és A45-höz (=A40). TT 5k +áfáért adja darabját (bal és jobb külön) és meg kell rendelni, amiben már volt részem korábban más alkatrésznél, elég hosszadalmas, ha lehet kihagynám. Ötlet? -
amol
addikt
Sziasztok! Nem tudja valamelyikőtök hogy a Satellite 5100 milyen procit kezel maximum? P4M, eredetileg 1.8-as van benne de van egy 2.8-asom is. Lehet hogy a hűtés is kevés lenne neki, azt nem akarom hogy állandóan pörögjön a ventilátor, ez esetben elvetem a dolgot.
Valamint mennyi a maximum ram, most két darab 256-os van benne de jól esne 1gb.
thx -
amol
addikt
A garancia a hardverre vonatkozik, tehetsz rá akár linuxot is. A kérdés a driverek megléte, az újabb olcsóbb gépekhez, amiket csak Vistával árulnak már nem fejlesztenek visszafele drivert.
De igaz, Xp-vel állítólag tovább bírja az akksi.Hagyd hogy végigmenjen a telepítés, ha nem adtak recovery lemezt akkor írd ki, hogy azért meglegyen a jogtiszta rendszered ha mégis vistázni akarsz, majd le lehet gyalulni.
-
amol
addikt
válasz
asdfhun #2268 üzenetére
Sok gyártó teszi ugyanazt a billentyűzetet a 14, 15.4 és 17 collos gépeibe, és ebben is van némi ráció, bár kétségtelen hogy ki lehetne használni a helyet. De pár nap használat után minden kiosztás megszokható. Ha nem megy, akkor a megoldás: külső billentyűzet dokkolóval vagy usb-n.
Nem az határozza meg a tapipadnál hogy lehet-e vele scrollozni hogy rá van kasírozva, ha hiányzik húzd rá filccel.
Találkoztam már többféle paddal és mindegyik tudta, ez csupán szoftveres megoldás. Hardverileg az egész pad felülete egyforma.
Atosz: Tecra M5-ön ugyanez van.
Tapipadból nálam a Synaptics a nyerő
-
amol
addikt
válasz
asdfhun #2260 üzenetére
ocska billentyuzetkiosztas (home, end pgup pgdown az enter mellett jobbra, ekkora notebooknal lattunk mar boven peldat, hogy elfer az ott fenn a jobb sarokban hagyomanyos elrendezesben, no meg a caps lock szele nincs kikonnyitve az A betu mellett)
Láttál már másik Toshiba notit? Mindegyiken így van. És azért, mert (csak) a Lenovo és a Dell, Hp régebbi gépein nem így van (újabbakon már igen, érdekes, vajon miért - mert jobb) a Toshiba megoldása a hagyományos, mivel előbb gyártott notit mint amazok.nem lehet slidernek hasznalni a tapipadot.
Ez zöldség, az összes tapipad tudja, csak megfelelően kell beállítani a drivert (vezérlőpult/egér). -
amol
addikt
Sziasztok! Van ötletetek hol lehetne megnézni egy M9-es és egy S5-ös Tecrát?
Egyáltalán kapható már? -
amol
addikt
Már nálunk is elérhető a nagyobb kapacitású akksi: [link]
-
amol
addikt
Sziasztok!
Mit gondoltok, ér 110-et egy Tecra S2?
Centrino 1733 Mhz Sonoma (2Mb) * 15.1'' 1400x1050 sxga+ Tft * DVD-író DL * nVIDIA Geforce Go6600 64 Mb * 1024 Mb ddr Ram * 60 Gb (5400) Hdd * stb. * 1 hó garancia 3 hó szervízgarancia
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Nem tudjátok, lehet kapni AntiGlare-es Tecra A7-et?
-
amol
addikt
válasz
csabika0001 #1660 üzenetére
Ne viccelj, újonnan olcsóbb.
-
amol
addikt
Nem eredeti Toshiba, hanem eredeti Intel
Én egy Intel 2100-ast használok/tam, de szaggatta a kapcsolatot. Volt itthon egy Gigabyte WIKG, beletettem, a kapcsolat teljesen rendben van viszont a jelerősség elég gyenge. 2,5 méterre a routertől 65% (minősége 100%). Az Intel jóval erősebb volt, de csak b-s, persze 5Mbitnél az is elég.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
-
amol
addikt
Ezt kipróbálta már valaki? El lehet távolítani? [link]
-
amol
addikt
-
amol
addikt
válasz
jani0625 #1556 üzenetére
Abban az esetben, ha ki van építve a hely a miniPCI-nak (antennakábelek megléte) akkor az a legjobb megoldás, jobb hatótáv, nem foglal le portot és nem lóg ki a gépből. A miniPCI slotba nemigen raknak mást. Egy ilyen kártya ára kb. megegyezik a pcmcia-s vagy usb-s megoldásokkal, de mivel ezek oem-kártyák, csak szakboltban találsz, MediaMarktban nem.
1549-es hozzászólásban a kép jobb oldalán látható egy ilyen kártya.
Megnéztem az A200-ast a markecben, érdekes darab. Új billentyűzet, a háza masszívabbnak tűnik mint az A100, erősebb a monitorfedél is, de mintha nem lett volna rajta hangerőállító poti és egyetlen csatlakozó sincs hátul, ami hiányozni fog annak aki használ vele pld. egy egeret.
Szépnek szép, de ki tudja meddig. A kiállított darab fedele már szarrá volt karcolva.
Csak nehogy a használhatóság lássa kárát a design-nak.
Mielőtt elfelejtem, Satellite kollega! A Médiában MÉG nincs a jelenleg akciós és az újságban szereplő külső hdd, talán jövő hét, és remélik sok érkezik mert már sokan érdeklődtek. Ezt gondolom könnyű lesz lekésni.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Még valami: a Hitachi is USB házban halt meg (tele adattal
) és a Toshiba sem az igazi már. Nem árt vigyázni.
-
amol
addikt
válasz
Satellite #1536 üzenetére
Jó hogy párhuzamosan írogatunk egymásnak 2 topicban
Miben jobb? Én a gépembe szerelt gyári Toshibánál jobban meg voltam elégedve a Hitachival, igaz pár évvel fiatalabb volt. Nekem a lényeg a sebesség mellett a zajszint és a melegedés (hmm. másnak nem?)
Most is egy 100 gigás HItachim van, teljesen rendben van. -
amol
addikt
válasz
csabika0001 #1518 üzenetére
Bruttó 200 a Médiában T2080, 1giga, 160giga, 943GML, bluetooth, wlan stb összeállításban Vistával. Sajnos ez is TrueBrite. Na meg az a bazi nagy TOSHIBA felirat a tetején!
-
amol
addikt
Satellite A200: [link]
A magyar oldalon még nincs fent, de a Media Markt már árulja. -
amol
addikt
Nincs valakinek véletlenül egy Satellite 5100-ashoz való akksija? Elég ha fél órát megy vele a gép. Köszi.
-
amol
addikt
válasz
StoneBridge #1496 üzenetére
Hát pedig ha nem hardveres a probléma kénytelen leszel. Ha igen akkor meg service. -
amol
addikt
válasz
StoneBridge #1493 üzenetére
Én lefuttatnám a memtest86-ot és újratelepítenék, hátha kiderül valami. Garanciális még?
Töltsd le az ultimate boot cd-t, van rajta egy sor diagnosztikai eszköz. -
amol
addikt
Megnéztem egy A100-011-est. Nem rossz. Kipolírozták
Megoldották azt is, hogy a bal oldali csatlakozók felett benyomódjon a ház, nevezetesen az egyik bővítőhely eltűnt, így sokkal masszívabb. Kijelzőház sajnos maradt. -
amol
addikt
Szerintetek megéri az alsó S3? [link]
-
amol
addikt
A vicces az egészben az, hogy hosszú heteket vártam amíg a TT-hez megérkezett az új videokártya, és amikor belerakták kiderült hogy az sem oldja meg a gondot. Na most annak ellenére, hogy kipróbáltak egy új kártyát, majd amikor kiderült a dolog visszarakták az eredetit, csúnya forrasztási nyomok voltak a kártyán...
Tehát megpróbálták átforrasztani, és lehet hogy nem is érkezett új kártya. Ki tudja.
A lényeg, hogy kevesebb mint feleannyiba került mint amit ők mondtak. -
amol
addikt
Ez gyors volt. Persze viszonyítás kérdése. A Display megjavította a gépemet!
Videókártya alaplapi csatlakozójának átforrasztása (kártyán és alaplapon is), valamint a kártyán a memóriák átforrasztása. Ez ennél típushiba, de most úgy néz ki jól megcsinálták, és adtak rá 3 hó garanciát is. És nem karcolták össze a gépet.
Persze egy probléma becsúszott, a sok állás miatt úgy néz ki meghalt az akksim. A töltés lámpa villog, ha pedig bekapcsolom akkor el is alszik. A Windows nem talál akkut.
Hallottam olyat, hogy sok állás után valahogy újra kell inicializálni az akksit, azt hogyan kell? Ha nem sikerül életet lehelnem bele akkor keresnem kell valami olcsó akksit. -
amol
addikt
válasz
Satellite #1409 üzenetére
Hát igen, csak ugye a Qosmio ára a fellegekben jár. Meg a méretei sem éppen aprók.
Annak ellenére, hogy videokártyából sem a csúcsot szerelik beléjük az akkuidejük is elég alacsony, persze ezek nem arra lettek kitalálva amire a mezei notik.
Jó kis gép ez az 5100-as, ha nem tojt volna be nemigen válnék meg tőle. TT: alaplapcsere 100k+, most a display.hu-nál csücsül feb. 8 óta, gondolom hozzá sem nyúltak úgyhogy szerintem el is hozom. Telefonos érdeklődésre enyhén szólva semmilyen választ nem kaptam.
Van valami tipp hova vihetném még el? notebookdoktor? -
amol
addikt
Sziasztok!
Satellite L10 esetében ki van építve a mini pci-os wifinek az antenna? -
amol
addikt
Kipróbáltam. Kihúztam mindent és lefagyott. A három USB gyökérhub közül az egyik energiagazdálkodásánál le kellett tiltanom, hogy a Windows leállíthassa ha nincs rá szükség és azonnal abbamaradt a ciripelés (illetve alig hallható), azóta nem is fagyott le de még tesztelem. A másik kettővel semmi gond, de azért letiltottam azoknál is. A ciripelést teljesen a hub letiltása sem szűnteti meg. Féleredmény
-
amol
addikt
válasz
Satellite #1360 üzenetére
Ezt én is tudom. A múltkor a házról kérdeztem, arra írtad hogy sokkal jobb. Én mindenesetre a 5100-asom masszivitását hiányolom az új modellekből. Tud ennél jobbat is a Toshiba. Az elég érdekes, hogy a bal oldalon, a bővítőkártyák helye felett a ház mennyire könnyen nyomható be. Nem is beszélve a kijelző burkolatáról, aminek megnyomására hullámok keletkeznek az lcd-n.
Soha nem gondoltam volna hogy váltanék, most mégis necces. Erre még rátesznek ezek a szomorú akkuteljesítmények.
A notim február 8. óta van a display.hu-nál miután a TT szerint csak az alaplap cseréje segíthet. Gondoltam adok még egy esélyt. Három hetet ígértek de még mindig semmi hír. Telefonos érdeklődésemre csak egy morcos ''javítás alatt, mittomén'' infot kaptam.
Más: amióta gép nélkül vagyok édesapám A45-ösét kaptam kölcsön (szintén masszív darab), és már régóta küzd egy problémával. Tápról kevésbé, de akksiról annál inkább ciripel és kb. 10 percenként fagy. A furcsa az, hogy ha beledugok egy USB-s eszközt, akkor sosem fagy le. Van ötletetek? Microsoft USB-s frissítése nem oldja meg a problémát. Mindjárt megnézem az USB portok energiagazdálkodási beállításait, lehet hogy ott találok valamit. TT erre is azt mondta hogy esetlegesen alaplapcserére szorul, de csak látatlanban. -
amol
addikt
Nem mondanám hogy pereg ez a topik...
-
amol
addikt
Sziasztok!
Próbálok találni a Toshiba háza táján ehhez hasonlót de hasonló árban eddig nem sikerült:
Dell Inspiron 6400
15.4''WXGA (1280x800pixel) anti-glare • ATi mob.Radeon X1400 -256MB HyperMemory
• Core2-Duo T7200 (2.0GHz/4MB/667) • 512MB DDR2 • 160GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2) • HUN keyboard , 3 év (már) teljeskörű garancia, 4 óra akkumulátoros üzemidő.
Ár: bruttó 300.
Ötlet?
Köszi. -
amol
addikt
Sziasztok!
A múltkor elfelejtettem megnézni élőben, a Tecra A7 masszívabb valamivel mint az A100-as? Pld. a tető ''benyomhatóságára'', a káva hajlékonyságára gondolok. -
amol
addikt
Nem alkotna valaki véleményt a #1281-ben írt konfigokkal kapcsolatban?
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Összeraktam egy A7-est amit be tudnék szerezni az USA-ból:
T5600, 1x1024/667, Nem TruBrite, Quadro NVS 300M 256MB saját memóriával, 120GB Sata 5400, Bluetooth, Intel wlan, DVDRW, 12 cellás akksi (kilóg, de 8600 mAh!), pöcökegér (ott alap), ujjlenyomat-olvasó, 1 év alapgarancia. Ár: $1699
Valamint egy M5-öst;
T5600, 1x1024/667, 14,1XGA, Quadro NVS 110M 128+128MB, 120GB Sata 5400, Bluetooth, Intel wlan, DVDRW, 6 cellás akksi (4700mAh), 1 év alapgarancia. Ár: $1784
Nem hangzik rosszul, mit gondoltok? Ki lehet ezekre itthon bővíteni a garanciát?
Mit tud ez az NVS 300M?
Köszi! -
amol
addikt
válasz
Satellite #1278 üzenetére
Ezek szerint az X1600-as több hűtést igényel mint a go7600-as? Jó lenne tudni, hogy belerakják- e majd a 7600-ast a Pro A100-ba és a Tecrába.
Miért bír egy HP X1600-assal 4000mAh akksival 3-4 órát?
Engem ez a ventilátorzaj-kérdés pld. esti wlan-netezésnél érdekel, azt természetesen nem várom hogy a Carbon futtatása alatt csöndben legyen.
Más kérdés: (rajtam kívül) megkockáztatná valaki hogy a Tecrába utólagosan valami komolyabb hangszórót szereljen? Van itthon egy pár Harman Kardon...
-
amol
addikt
válasz
Satellite #1272 üzenetére
Ez nagyon titkosan hangzik!
Elképzelhető hogy érdekelne.
Olvasgattam jópár tesztet az A100-asról és az A7-es Tecráról és mindegyikben azt írják hogy a venti állandóan megy terheléstől függetlenül. Igaz ez? Ilyen bután oldották volna meg a hőelvezetést? Mert akkor nem csoda ez az alacsony akkuidő.
Sikerült megoldani a 847-es recsegését? -
amol
addikt
Nem tudjátok, lehet kapni az A100-as, A7-es sorozathoz erősebb akksit ugyanakkora méretben? Dellnél van ilyen.
-
amol
addikt
Még annyi, hogy igazából Tecrat vennék, de az itthoni kínálat nem teljes, nem kapni M3, M4, S2, S3, A4 típusokat (tudom, egy részük már kifutott). Így marad az A7 és az M5...
-
amol
addikt
SIDE, szamó,
mennyit bír az akksitok? -
amol
addikt
Ne érts félre, nem akartalak provokálni csak miután hosszas nézelődés után megfelelőnek tűnt nekem az A100-as (ill. inkább Pro A100-as) kicsit rosszul esett hogy le low-endezed amikor már 150 alatt is lehet kapni notikat.
Én igazából nem hurcolom a gépet, helyhiány és praktikusság miatt esett a választás notira úgy 4 éve. Némi itthoni munkára is használom, és ritkán elindítok rajta 1-2 játékot is ha úgy alakul. Egy Satellite 5100-asom van, nagyon sokat ment, megbízható gép volt, amíg sajnos be nem adta a kulcsot. A javítás valószínűleg nem érné meg, de azért még futok 1-2 kört.
Sajnos, ahogy te is írtad a normális videokártya nem az akku barátja, gondolkodtam quadron is mivel azok kevesebbet fogyasztanak és azok a játékok amikről szó van valószínűleg elmennének rajtuk. Mindenképp ragaszkodnék a 15-ös kijelzőhöz, sajnos az új gépek többnyire 16:10-esek de talán meg tudnám szokni. Akkuidő tekintetében a 3 órával meg tudnék békélni.
A Toshibát pedig azért szeretem, mert nekem bizonyított, megszoktam és igazából nem találkoztam jobbal. Esetleg Dell.
Most itt tartok. Nemsokára jönnek a Vistás gépek, lehet hogy érdemes megvárni őket ill. az Intel új dx10-es videokártyáját. -
amol
addikt
válasz
littlerock #1201 üzenetére
littlerock!
Nekem 4 évig folyamatosan a gépben volt az akksi, napi 14 órát ment hálózatról. Újonnan két órát bírt, 4 év után wifivel kicsit kevesebb mint egyet. Igaz, akkor még gyártottak minőséget. Ebben a fogyasztói társadalomban inkább már csak mennyiségi termelés van.
Ha gondolod vedd ki, szerintem nem érdemes. Az 5-600 óra nagyon kevésnek tűnik, nekem másfél hónap alatt összejönne.
Más: van közetetek olyan, aki 15''-os notiról váltott 15,4''-esre és teljes mértékben pozitív változásként éli ezt meg? Persze a kijelzőre gondolok. Méretbeli különbség (felületre) ugyanis gyakorlatilag nincs, a betűk a nagyobb felbontás és a laposabb méret viszont kb 15%-kal kisebbek... -
amol
addikt
Off: nem érdekel valakit egy külső 400-as firewire ház? Optikai meghajtó, merevlemez stb. szerelhető bele, rackelhető, sorba köthető stb. Gyakorlati átviteli sebessége gyorsabb mint az usb-nek mivel az usb megosztja az eszközök között. Alig használtam, benne van a dobozában minden alkatrésszel. Típusa: ADS Pyro 1394 Drive Kit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest