- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Légies iPhone halvány színei
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
Windows7 lehetőség nincs, mert ugye azt már nem supportálják. Csak a parasztlogikámmal a következő két lehetőség merül fel: a Windows 7 mint Vista utáni (abból továbbfejlesztett, "finomhangolt Vista") oprendszer, vagy szimplán a Vista mivel egy rakás hígf** volt kellett egy normális bios neki. Csak azért érdekelne a dolog, mert ugye a Windows7-hez nincs Toshiba driver, így Vista-s drivert használok. Majdnem minden szép és jó, csak a videokimenet nem működik rendesen. Nem akarok feleslegesen bios cserével foglalkozni, mert ha nem jó a Vistás bios, akkor nehogy szívás legyen a régit vissza rakni.
-
Balázs1986
őstag
Gyártója/típusa válogatja, mivel különbözteti meg. Nálam ugyanolyan kék, mint a másik USB2.0 (nálam 2.0-án van a S&C). Egy villámjel van mellette, ez jelöli a S&C-t. Az USB3.0 pedig sima fekete az enyémen.
Girmin93: Nem azt mondtad, neked is ott a villámjel a port alatt? Vagy csak arra mondtad, hogy úgy van mint nálam, hogy ugyanott helyezkedik el a port? Ha a jel ott van, elvileg támogatni kell. Lehet, hogy tényleg BIOS update kell neki.
-
geckowize
őstag
Akkor inkább hagyom a szarba, mert úgyis nagyrészt csak az asztalon van, nem sokat hordozom, kb 2-3 hetente 1 alkalom van amikor máshol használom, de ott is van áram, csak 1x a töltőt nem vittem magammal, hát akkro anyáztam is rendesen, akkor jól jött volna az akksi, de most ezért, hogy ezt a szökőévente félszer előforduló hibát kivédjem, nem fizetek 17k-t
-
Balázs1986
őstag
Annyit azért érdemes lehet megnézni, hogy 1333MHz, vagy csak annyin fut a CPU miatt. Én is meglepődtem, amikor a CPU-Z közölte velem, hogy nekem bizony 1600MHz Samsung RAM van benne (a 2450i miatt fut 1333MHz-en). A dual channel miatt ezt nem árt kideríteni.
Képek (első kép: amin fut; második kép: kapacitás).De ha már itt tartunk, kis önreklám: A fenti képen is látható 2Gb modul eladó nálam. Vagy, ha valakinek több kell, akkor viheti úgy is, hogy 4Gb és 2Gb. Bővebb infóért privát
(én 8Gb-ra szeretnék bővíteni, ezért válok meg tőle(ük)).
JoinR: Neked a gyári 1333, vagy 1600, csak 1333-on megy? (CPU-Z megmondja)
Ha 1600, akkor megkérdezhetem, ho / mennyiért vetted hozzá a másikat? -
Balázs1986
őstag
Ahogy néztem, nincs lehetősége az Intel VGA aktiválására. A gyártó oldalán van fent driver azok miatt a gépek miatt, amiben nincs dedikált VGA, de mivel az övében van, ezért az lesz az aktív.
Az én L850-13Q gépemhez is van fent Intel driver, de hiába, Eszközkezelőben is csak az AMD látszik. Végül is nem bánom, nem hiszem, hogy olyan őrült sokat jelentene akksi időben. -
nRu3
addikt
én személyesen vitem be, mert heieleg közel van nekem, meg gyorsabb , nem kell még a futára várni.
tavaly az első javitásnál bevittem és kb 4nap alat már kész is volt, senkit nem kelett hivógatnom.
most mondta a szervizes hogy jó lenne felhivni hogy minél gyorsaban meglegyen, de ez csak pár napot befolyásolt volna. (de nem 2hetett). -
nRu3
addikt
bekapcsolásnál nem törtönik semmi, csak a képernyő bal sarkában egy pont vagy vonal indexel.
illetve a szerviben kiszedték a merevlemezt külön megrobálták megnézni, a szervizes a merevlemezre azt mondta teljesen meghalt.
a másik 2 szerviz adatait tudom, de ezzek szerint az én esetembe az egyik ok az amiért nem történt semmi hogy nem jeleztem a toshiba központba a hibát( amitt én baromságnak tartok , miért nem intézi a szerviz ) garanciális termékem van és nekem keljen telefonálgatni.....
Én személy szerint kicsit csalodtam a toshiba-n , a szervizelés miatt is és a meghibásodás miatt is.
-
nRu3
addikt
Ez a nevetséges, asztali gépnek használom, iró asztalon használom , csak netre használom, megsem dolgoztatam. Azért vettem toshibát mert a környezetemben mindenki megvolt elégedve. vagy én kifogtam egy ien pehes modelt, vagy valami idővel a notin belül kinyirja.
Én az atalntis-ba vittem de kezdem bánni, ha felhivom mi van , utána néznek és visszahivnak, perzse nem hivtak. -
ferikek
aktív tag
Köszi, megtaláltam a témát! Megnézem, hátha
Egyébként kb. 3 éve minden flottul működött (tehát simán megtalálta a gép a vezeték nélküli hálózatot), kb. 2 hete hol megtalálja, hol nem, router beállításiat nem változtatták közben.
Mio C720 megvan még vagy már mást használsz?
)
-
KurtCobain
őstag
Igen, oda vittem. Azt hittem, hogy ott is fogják javítani, csak amikor felhívtak, hogy készen van, akkor pont a kerületben voltam, a TT-hez közel, mondtam, hogy akár most is el tudnék menni érte, akkor mondták, hogy a 12. kerületben van a gép.
Velük nem is volt semmi baj, ügyfélbarát hely, de ők csak leadó-felvevő pont.
Még az első novemberi hsz-om után írta valaki, hogy központosította a Toshiba a szervizét. -
Bandus99
őstag
Annal a toshiba lehetosegnel 2 radiogomb volt
1 torles
2 torles fellulirassal.elso lehetoseget valasztottam. furcsa volt a torles, de gondoltam, elsokent torol utana allitja vissza.
Aztan mikor elindult es kiirta kb 5 perc utan a visszalevo sok idot, akkor mar ertelmetlen lett volna ha kikapcsolom.Igazabol nem erdekel feltetlenul a gyari allapot, az is megoldas mar nekem, ha sikerulne azt elerni hogy bootoljon vmirol aztan teszek fel masik oprendszert. De jelenleg semmirol nem hajlando bootolni, sem lemez sem usb .
-
-
KurtCobain
őstag
Köszi!
Ma elvittem szervizbe. A hiba: egy pontban kiment a háttérvilágítás. C660-as gép, ami ugye LEDes. Szervizes emberke is azt mondta, hogy kipukkant egy LED. Egyébként azt mondta, hogy ilyen hibával még nem találkozott.
Rákérdeztem a vinyóra, egyből kapta is ki. Jövőhét szerdára ígérték a javítást, garancián belül kap egy új kijelzőt. Eddig pozitív a véleményem róluk, és úgy gondolom viszonylag gyors ez a 1,5 hetes javítás. -
-
Krystal_s
addikt
Itt is írja, hogy kilehet...
"Ha nem szeretné, hogy megjelenjen ez a figyelmeztetés, törölje a töltöttségmérőn található jelölőnégyzet jelölését." -
Krystal_s
addikt
Igen tudom
, csak úgy gondoltam, hogy az értesítés gyakorisága összefügg azzal is, hogy ott milyen értékek vannak megadva, mert alapból elég magas pl 20% és egy 1,5 órás akksi azt hamar eléri. Ezért érdemes 3-4%-ra állítani, olyankor már úgyis érdemes töltőre tenni. Persze, ha már az sem elég, mert a Win annyira gyengének látja az akksit, akkor azt az értesítést külön kell kikapcsolni.
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
az L750D-169-es típusú 2012.07.17.-én vett Toshiba notim billentyűzete megadta magát.
Mi lehet olyankor a gond, ha a kábel nem tört meg, és nem csúszott le, de egyszerűen nem működik a billentyűzet?
Felküldte a pécsi szervíz a toshibához, szerintetek mennyi idő alatt jön meg? Ez cserés dolog lesz, vagy javítják???
Gyakori hibajelenség ez a Toshiba notiknál???
Valahol lehet követni online, a sorozatszám alapján, hogy hol tart az ügy???Előre is köszi
P. -
Krystal_s
addikt
Ez most komoly, hogy szó szerint értetted a 2 percet ?
legyen akkor fél nap, de nem 2-3 hét. A lényeg, ha személyesen mész oda, akkor pár óra alatt el lehet intézni és mégsem cipelik, dobálják hetekig...mert látod kire bízod. A mai napon találtam egy számtech üzletet, akik toshiba szerviz is. Bármikor bevihetem, megnézik, ha új alkatrész kell, akkor megrendelik és akkor megyek vissza, amikor beszerelik.
Én végig erről beszéltem, hogy a cégek többsége túl bonyolítja ezt az egészet, hogy mindent Bp-re akarnak küldeni, azt is ,ami simán megoldható lenne a kirendeltségen is.
Tudom nélkülözni, csak nem akarom idegen kezekre bízni heteken át, amennyiben ez megoldható másként is...gondolom ezzel nem csak én vagyok így. -
Krystal_s
addikt
Nem rólam volt szó ! Én többet is kifizetnék érte, csak legalább lenne kinek és ne kelljen Bp-re vitetni az egész gépet hetekig nélkülözve stb. egy pár perces kis tisztítás miatt. Pont azt írtam, hogy inkább fizetnék még akkor is, annak ellenére hogy garanciális ez a....gép. Szomorú, hogy hetek óta nem találok egy számtech üzletet 100km-es körzetben, ahol lenne hozzáértő ember, aki képes lenne elvégezni a tisztítást, vagy akár a cserét. Minden apróság miatt az egész gépet Pestre küldenék.
"Esetleg futár elviszi a gépet és megjavítva visszahozza?"
de neee vigye el addig, amíg nincs konkrét hiba! Ők a bevizsgálás miatt is elakarják vinni és az sem 1 nap lenne. Hetekig rajta ülnének, közben a gépem a polcon porosodna stb. Hülyén van ez az egész nah. Hagyjuk is mert csak felidegesít. -
tutis
őstag
Tehát ha nem értesz valamihez akkor az átbaszás jogos. Ezt ne terjeszd légyszi
Nem értesz hozzá, kijön a szerelő, megjavítja, elkéri a jogos pénzösszeget. Ennyi a történet. Ha ettől eltér, akkor sajnos csalásról, jogtalan haszonszerzésről beszélünk. Jobb helyeken ezt még a btk is bünteti. Sajnálom hogy ezt nem érted.. -
tutis
őstag
Értem én mit akarsz kihozni belőle, de akkor levezetem neked a Te változatodat helyesen:
Kijön a tv szerelő, és szervízbe akarja vitetni - a hiba mértékéből már itt elbukott a dolog, mivel csak biztosíték csere lenne, ha ennek ellenére szervízbe akarja vitetni, máris lehet gondolni hogy a haszonszerzés miatt.
De tegyük fel ez a hivatalos eljárás, be kell neki vinni. A hiba mértéke még mindig a biztosíték csere, erre 2 óra munkadíjat bajos kiszámlázni. Mivel odafigyeltem az ingyenes kiszállásra, így ismét az 1 óra munkadíj + anyagköltség = kb 3500 Ft lett volna a végszámla, a különbség az hogy 1-2 nap nincs nálam a tv. De ez megért volna 6500 Ft-ot nekem. -
tutis
őstag
A javítás mértéke nincs arányban az árral, ha nevén akarom nevezni a gyereket akkor csalással, átveréssel állunk szemben. Kicsit segítek, a helyes megoldás a kiszállási díj (jelen esetben ingyenes volt, mivel így hirdette magát az emberke) + 1 óra munkadíj (kb 3ezer Ft) + anyagköltség (legyen ez 500 Ft hogy nagyon sokat nyerjen az anyagon)
Tehát ha tisztességes, akkor is maximum 3500 Ft lehetett volna az ár.
Fura már a kérdésed is, neked természetes dolog hogy egy nyilvánvaló átverésen alapuló szolgáltatást természetesnek tartasz.. -
tutis
őstag
Azért az autó kicsit nagyobb érték mint egy laptop, ráadásul az autódat nem viszed el a műhelybe hogy tisztítsák meg a ventillátort...
régebben amikor nem Lcd tv-nk volt csak sima képcsöves, hívtunk egy ilyen csoda műszerészt, aki pár hókuszpókusz és ráolvasás után kijelentette hogy csak nekünk csak itt csak most be tud szerezni egy olyan kis valamit ami nélkül kukára dobhatjuk a televíziónkat, de csakis Ő meg tudja menteni, hazaugrana a kis valamiért csekély 10 ezer ft fájdalomdíj ellenében.. Mit tudtunk tenni, kellett a tv az asszonyak, belementünk, jött is boldogan a csodaműszerész, aki a varázstalizmánjából előkapta a varázsbiztosítékot és 3mp alatt beletette a tv-be, és láss csodát, újra volt kép. (addig is volt csak széthúzta a képet)
Mi átadtuk a jól megérdemelt munka gyümölcsét, a csekély 10 ezer ft-ot, ami abban az időben annyit ért mint ma kb 30 ezer ft...
Utána eszembe jutott hogy van a családban vidéken tv szerelő, felhívtam és megkérdeztem a tutit, ő mondta el hogy egy 20 ft-os biztosítékcsere volt, semmi más..
Szóval ennyit a drága műszerészek idejéről..
Ezek a műszerészek nem csinálnak semmit jórészt, csak meglévő alkatrészeket cserélnek ki, persze van érdemi munka is emögött, de nem fognak pl egy ventillátort szétszedni, újrazsírozni, stb, veti ki, másik be oszt jónapot.. Szóval nem kell annyira túlmisztifikálni ezt a dolgot, erős az az 5ezer ft-os órabér, főleg úgy hogy ugye ki tudja mennyi órát dolgozik vele-papíron.. -
tutis
őstag
Nekem ilyenem van, mondjuk kár hogy már nem kapható, de nagyon bevállt, 23cm-es ventije van, halk és a nagy venti több levegőt tud megmozgatni..
Van újabb fajtája is, anyámnak ilyet vettem, de fele olyan jó csak, kisebb is, nem is annyira jó, nem hűt annyira..
Az enyém akkora nagy mint a 17-es laptopom, anyámé meg kb mint egy 15-ös laptop, holott 17-eshez is ajánlják..
-
Dontorrent
tag
Szia! A frissitéssel is próbálkoztam már.Most igaz beengedett a böngészőmbe,de többszöri próbálkozásra csak.A Firefoxot pedig X-el zárom be.De amikor felugrik az ablak,hogy:zárja be a programot,stb.,akkor be is zárom,majd irány a feladatkezelő és megnézem fut-e még.Nem szokott futni miután bezárom.
-
DuracL
tag
Igen próbáltam a fényerőt is, egyébként itt a catalyston kívűl lehet máshol állítani a dolgokat? OSD itt nincs?
ICC filet nagyon szívesen elfogadnék bárkitől. Ha meg mégis csere/visszaszállítás akkor lenovo z580/aprón y570 lenne a választás (egy új z580-n amin nincs op rendszer , tudok színeket tesztelni?)
-
kyle_
tag
Alapjában véve nem rossz kis gép, jól felszerelt, mondjuk nem egy nagy játékokkal próbáltam, de azok akadálymentesen futnak rajta
Kényelmes a billentyűzete, akksija is elég jól birja.
Egyetlen bibi, vadonat újként vettük, majd mikor kibontottuk egy piros pixelhiba van a jobb felső sarokban.
Engem abszolut de nem zavar, de a toshiba nem foglalkozik vele sajnos... -
whiteman0524
aktív tag
Tjeleesn mdiengy hgoy íjroták le a savkazat mret elég ha cask az eslő és az utlsoó bteű meeggyzeik, mviel az ebmer sakvazat ovlas nem pdieg btűkeet.
Ennyit a helyesírásról. A lényeg hogy egy-két szó helytelen írása még nem az emberiség ellen elkövetett bűntett, és semmilyen formában nem akadályozza a kommunikációt.
-
whiteman0524
aktív tag
Hát igen. Az enyémet is lehet nyomkodni. L750D-169. Sőt egyszer amikor megnéztem, akkor meg is ilyedtem mert van egy olyan fél centi holtjátéka ha erősebben megnyomom szóval azóta nem bántom. De most őszintén ki szokta nyomogatni a laptopja fedelét? Ha táskában viszi az ember akkor pedig vigyázni kell hogy semmi nehéz ne kerüljön rá. Szerintem ez nem annyira nehéz dolog.
-
goyslee
csendes tag
Vegyuk pl a norton ghostot. Bootolom pendriverol, nincs bent hdd. Mindent elkezd betolteni a memoriaba es nagyjabol ugyanazon a ponton vagy lefagy, vagy ujraindul. Az osszes tobbi pl a win 7 telepitesekor is, el sem jutok a telepites helyenek kivalasztasaig, szukseges fajlok masolasaig, egyszeruen egy kattano hang kisereteben ujraindul (nincs hdd nem az kattan) vagy lefagy kb ugyanannal a pontnal.Linux bootolaskor, amikor mar eppen be akarna tolteni a grafikus feluletet fagy vagy ujraindul szinten.
Amikor a problema jelentkezett elso dolgom volt ramtesztet futtatni ugy hogy nem fagyott le es indult ujra, tobb mint 10 oran at nem volt hiba. Van olyan virus ami maradandoan be tudja magat irni a memoriaba? Nem hallotam meg ilyenrol, de ki tudja, sok mindenrol nem tudok.
Es ami a legduhitobb, hogy mar tegnap este ota folyamatosan fut a d3, kb erre hasznalom a jatekot, hogy kozben a hatterben fussanak a letolteseim. Es igy semmi fagyas vagy ujraindulas. Ha viszont kilepek az asztalra max 20 perc es fagy/ujraindul.
-
szagery
csendes tag
Az előző gépem egy "kis" MSI Wind volt, így ehhez képest ég és föld a különbség. Eddig jókat tudok róla mondani: könnyű, gyors, sokáig bírja akkuról. Mintha egy kicsit könnyeben melegedne, mint a régi, de szerintem ennek oka az erősebb processzor.
Ha már írok, akkor megkérdezném tőletek, hogy az optikai meghajtót ki lehet / érdemes-e venni, ha nem használja az ember, és lehet-e helyette valami értelmes hardvert bele tenni (pl.: még egy háttértárolót)?
Üdv.
-
JimKirk
tag
Koszonom a segitseget, kiprobalok mas bongeszoket.
Azzal tisztaban voltam, hogy van rajta chipset driver, viszont azt nem tudom, hogy hol keressem, milyen nev alatt, mert ugy, hogy chipset driver nem talalom a toshiba support oldalan. Szuksegem lenne ra, ha egyszer megis ujra kellene raknom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- 3D nyomtatás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Elektromos autók - motorok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest