- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
roberto9
csendes tag
Van hozzá eredeti xp. Címke, típusszám , miegymás megvan. Az előző tulaj srác adott hozzá recovery cd-ket is. Csakhogy azokkal ugyanez a helyezt: ha a startup cd-vel indítok akkor betölt a Rescue&Recovery program, (ami elvileg oprendszer nélkül is működik) itt aztán megint csak - Restore your system - stb. Persze itt is kipróbáltama többi restore lehetőséget is . Semmi.
Amúgy a C:\ meghajtón 6-7 gb foglalt. Tehát - úgy tűnik, van ott vmi.
Amúgy azt írja ki, hogy nincs elmentve semmilyen backup file. Mintha ilyet keresne, de nem talál. De hát nincs elmentve semmilyen backup. Csak a gyári partíció kellene.
És hát - gyanítom - az edigieknél jóval egyszerűbbnek kell lennie a rendszer visszaállításnak.
Csináltatok már hasonlót? -
Blamazs
senior tag
Akkor megint csak azt mondom nagyon jol kifogtam. Csak orulni tudok neki.
A masik amiert a Mac-et irtam, hogy nekem a win-bol elegem van mar.
Ha hasznalni akarom a gepet (nem munka, csupan net, levelezes, zene,film) akkor mukodjon es ne kelljen virusoktol tartani, rendszert karbantartani, spyware-t irtani, tuzfalal kinlodni. Szoval en ezert dontottem a mac mellett. Persze dontottem de kozel sincs meg meg -
Blamazs
senior tag
Akkor lehet en fogtam ki nagyon egy jo aksit, de nap mint nap ennyit hasznalom egy toltessel. Miert irnek mast ha nem igy lenne. Net+wlan ennyi megy. Fenyero kb feles allasban.
Az R50 meg szerintem nem jatekra valo gep, meg ugy altalaban egyik notebook sem.
Arra ott vannak az asztali eromuvek, ha jatszani akar vki.
Nekem is tetszik nagyon a T43/60 de hidd el a Mac is nagyon ott van am a szeren.
Arrol nem beszelve hogy core duo procival mennyiert kapsz T-s gepet? -
Blamazs
senior tag
Igen celeron procival megy ennyit, es intel chipsettel. Felesegem hasznalja a gepet es imadja mar nagyon. Gondolkodom en is egy beszerzesen az asztali helyett(upgradre szorulna mar nagyon). Bar nezegetem a mac-es vonalat is, mert nagyon bejonnek azok a gepek is. Ott meg az akkuido ennek majdnem a ketszerese.
Udvalazs
-
Tehát rosszabb.
Itt a fórumon árultak 1-2 hete 19500FT-ért 100GB 5400RPM Hitachi vinyót, de én várok az upgrade-el amíg jobban lemegy majd az ára a notivinyóknak. Bluetooth-ot nem használok gondolom 1-2K egy usb-s akinek szüksége van rá. Ezzel szemben nem áll meg a +40ezerFT ár és a -2 év garancia. -
levy1983
aktív tag
Köszi a gyors választ. Nem tudtam, hogy a Celeronok mindig max. sebességen mennek, de most már ezt is tudom. Viszont a procicsere komolyan érdekelne, szóval aki tud valami konkrét, bővebb infót, az ne kíméljen. Én azért tartom valószínűnek, hogy lehetséges, mert az adott notiban minden ugyanaz, csak a proci különbözik, így miért ne lehetne azt később kicserélni PentiumM-re? Persze még nem csinltam ilyet, így ez csak elmélet. Amúgy mi a helyzet Celeron vs. Sempron ügyben? Én a Celeront ''erősebbnek'' tartanám, csak az L2 cache miatt is, vagy tévednék?
-
zolle
tag
Elmondom mire kellene:
Outsource rendszergazda vagyok, vagyis cégekhez megyek ki rendberakni a rendszert.
Segítene ha bárhova le tudnék ülni, és nem zavarnék senkit, bedugom a kábelt, aztán van net, ilyesmi, saját doksik. Ezen kívül persze otthon kertből netezés, meg ilyesmi, nemtudom erre érdemes-e. -
zolle
tag
Sziasztok!
Én is nézegettem a Thinkpad R50e-t, 1.7es centrinoval.
Egy bugyuta kérdésem lenne, hogy lassabb e szerintetek mint az otthoni gépem (AMD 2600+, 512ram), mert ahogy olvastam a centrinos Pentiumok gyorsabbak mint az azonos órajelű másik procik.
Akksiról mennyit bírhat? Dokkoló mennyi hozzá kb? Az intel extreme vga kari mennyire szar?
köszi
zolle -
sssent
senior tag
Na ez van amikor 1 óra alatt próbálom átfutni az 1 hetes információadagomat
Tehát ez esetben tényleg okos dolog lehet a szervíz. Az a gond, hogy a magyar jogszabályok erősen el vannak maradva az ibm rendszerétől, így tulajdonképpen az ő jóindulatukon múlik, hogy meddig lehet garázdálkodni ilyen alkatrészcserés ügyletekkel, és pontosan hol van az a (jó távoli
) pont, amit már ők sem tolerálnak.
-
bundee_rbk
csendes tag
Köszönöm. Hát remélem így lesz. Igazán kiváló masinának túnik, talán sok évig még
Hát nem gondoltam hogy sikerül megkaparintani
A Lenovosoknak???
(elvileg 2db volt mikor én beléptem a boltba)
Ez a gari érdekes, de remélem rendben lesz, bár ne legyen rá szükség. IBM warranty csekker szerint 2009-05-ig van rá. -
bundee_rbk
csendes tag
Húha, most látom, hogy van egy másik alternatíva...
[link]
Ha már ennyit szánok egy gépre, lehet érdemes lenne ezt is meggondolni, végülis mindig érdekelt hogy milyen lehet egy Apple, meg az OS X. Meg ha úgy jön erre már Windows is simán rámegy. Csak hát az az Intel GMA950....
Nem is tudom.... -
bundee_rbk
csendes tag
Hello, sajnos nem mindenkinek adnak melózni laptopot, pedig simán megérné a cégnek, lehet hogy nem csak bent nyúlnék hozzá a melómhoz
Hát ez a T60-as tényleg egy bombaajánlat ([link]), én is rátaláltam korábban, de nem akartam elhinni, hogy ez igaze szerintem lehetetlen lesz ezt megkaparintani mert arra úgyis megleli a gazdáját...
-
débé
csendes tag
Megvan a hálozati beállítás! Chelloéknál előbb regisztrálni kell a hálókártyát online, azután működik csak! A 1221 nagyon készségesen elmagyarázott mindent, sőt azt mondták, hogy a wireless routert is ugyanígy kell. (Ha valakit érint, szívesen megírom).
Zola: hogy kell fényerőt állítani a gépen? Van az a kis lámpa, ami megvilágítja a billentyűzetet, azt hol lehet bekapcsolni (kíváncsi vagyok, milyen)?
Köszi
débé
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
1. Nem veszítesz semmit.
2. Ne használd a Client Security Solution 7-es verzióját.Inkább szedd is le a gépről, mert valami nagyon nem kóser vele.
Tegnap telepítettem, de a Varázsló beállítások után hosszú-hosszú percekig futott a ''Please wait... processing...'' A proci maximumon volt, aztán kb. negyedóra-20 perc után meguntam, s lelőttem a feladatkezelőből. Próbáltam mégegyszer varázslóstul, ugyanez...
Miután installáltam egyébként, s utána újraindítottam a gépet, kiírt egy figyelmeztető szöveget:
Your system is in danger of potential data loss when changing your Microsoft Windows password. To learn more about an important update that prevents this data loss, see the following Web site:
http://www.lenovo.com/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-63271
[link]
Na, itt adtam fel a dolgot, s szépen uninstalláltam az egészet.
Ma meg ezt olvasom a ThinkPad fórumon: [link] és [link]
Szóval várok, míg ki nem javítják a hibát... -
Shadowfax
addikt
Gratula az új gépecskéhez!
Hátrány: Kicsit rohangálni kellett a csere miatt, kicsit rá kellett fizetni, és egyszer nem adta ki a cd-t, csak újraindítás után.
Ezzel a hibával a másik gépnél nem találkoztál? A kis mázlista.Ui. ez egy elég ismert hiba elég sok típusnál... [link]
Itt fecsegtem róla legutóbb: [link] -
sssent
senior tag
Nekem mr7500 van, de igazából fogalmam sincs mire jó, mert csak AOE2-vel játszom néha. Azt viszi, ahogy a P2 is vitte anno
Ha most választhatnék, biztos ezt választanám az X200-al szemben, mert:
-játszani x200-al? ugyanmár.
-X200 osztott memóriája az amúgy mindenki által használt (nemjátszós általam is) rendszermemória sávszélességét eszi, ami nem jó.
-X200 mellé ati chipset jár, az intel azért talán mégis szerencsésebb.
Ergo minek x200?
Ez már más téma, de kikívánkozik: szóval GMA900-al szemben meg szerintem pláne nincsen értelme. Egyesek direkt arra utaznak, hogy csak ne integrált szarfos intel legyen, legalább valami ati. Az eszükbe se jut, hogy az x200 is szarfos integrált, és még a jó kis intel chipset is ugrott. De legalább ati
Re #1095: igazad van, szerintem én is pont ezt mondtam. Érdemes alkuképes árral indulni, mert sose lehet tudni. De a jövendőbelid árának ismeretében 160K körül reális. (A winxp + proci -50K, a memória meg a 2 hó miatt). 160K-ért jó üzlet lehet annak, aki nem akar win-t venni (mert van neki dobozos)
-
Beax
csendes tag
Szia Zola,
köszi a részletes és gyors választ!
Akkor én inkább a dual memóriát választom ha lesz rá keret!
A garancia kiterjesztését később egy éven belül meglehet hosszabbítani vagy már a laptop vásárlásánál meg kell venni?
Még egy kérdés hogy a rejtett partíció az végül is egy rejtett meghajtó? Olyan mint egy rejtett fájl? Egy sima fájl-kezelővel megtalálható, vagy a BIOSon keresztül érhető csak el?
Jól gondolom hogy amikor először indítja el az ember a gépet akkor egy varázsló végig vezeti a telepítésen?
Előre is köszi!
Üdv, -
Shadowfax
addikt
S akkor kicserélnéd az optikai meghajtókat, s úgy adnád el, cd író/dvd olvasóval?
Nem vagyok valami jó értékbecslő, de ha számításba veszem az oprendszer hiányát, a ''csak'' cd írót, viszont a plusz memóriát és a plusz garit, akkor szerintem 200 körül eladható.
Egyébként biztos, hogy kicserélhetők az optikai meghajtók (kompatibilitás, ilyesmik)? Utánanéztél? -
--=Gefi=--
tag
Persze, meg is rendelhettem volna, csak nem akartam zsákbamacskát venni. Mindenképpen meg akartam tapizni meg nézni ott a helyszínen. És annyira kellett ez a noti, hogy erősebb volt a sérelmeknél
Most már tényleg ennyit az off-ról.
Mindegy, lényeg hogy megvan, működik, és mindenkinek csak ajánlani tudomKényelmes, halk, masszív, nem melegszik nagyon
-
--=Gefi=--
tag
Ha már notebook.hu-ról esett szó. Csak gondoltam megosztom veletek, mert nekem elég fura az, amit műveltek, amikor vettem a notimat. Az köztudott (?), hogy a honlapjukat nem nagyon frissítik, ezért mielőtt felmentem Budapestre felhívtam őket, hogy van-e náluk az a noti amit kinéztem (IBM R50e 215 000HUF volt), ha már Veszprémből megyek fel. Srác mondta, hogy pillanat, megnézi, aztán közölte, hogy van, menjek nyugodtan. Felmentem, bemegyek, mondom mit szeretnék. Erre elkezdi nézegetni a plexi táblákat, amin az árak vannak, és közli, hogy nincs. Mondom tegnap hívtam őket, és azt mondták hogy van, nézzen már utána. Elmegy, visszajön, mondja, hogy a Pólusban van elvileg. Mondom elvileg vagy gyakorlatilag, mert nem lenne kedvem kimenni a város másik végére potyára. Telefonáljon már egyet a kedvemért. Megint elmegy, visszajön, hát sajnos ott sincs. Kérdem akkor tegnap miért mondták, hogy van még készleten (gyanú feléled, hogy nem is volt, csak azt akarták, hogy menjek fel, és ha már ott vagyok úgyis veszek valamit). Hidegvérrel közli, hogy a honlapot szokták nézni, amit elég ritkán frissítenek. Nyeltem egy nagyot, mondom jó, akkor milyen van? Erre megpróbál rámtukmálni egy Acer-t Celeron M procival, hogy az milyen jó. Mikor látta, hogy ez nem tetszik nekem, bepróbálkozott egy FuSi-val is. Azért álljon meg a menet, valószínűleg nem azért mentem IBM-ért, mert annyi lóvém van, hogy nem tudom hova rakni. Ezt meg is osztottam vele, hogy nekem IBM-et mutasson. Mutatott egyet kb 40 000Ft-ért drágábban. Kalkuláltam magamban egyet, belefér, legyen elviszem. Kihozza a raktárból, felbontja, mutogatja, hogy mi micsoda. Keresi a CD-t, hogy hol az oprendszer telepítő. Megszántam 2 perc után és beavattam, hogy preinstalled OPrendszer van rajta egy rejtett partíción... Jaaaa... Második fekete pont. Már ekkor ledobta az agyam az ékszíjat, mert ha már tőlük veszem, akkor ugyanmár legyenek tisztában a termékekkel, amit árulnak, szerintem ez a minimum. De kell ez a gép, most már mindegy hogyan. Miközben csomagolt elkezdett baromságokat kérdezgetni, nem emlékszem már pontosan, hogy milyen kérdések hangzottak el, de a lényege az volt, hogy nem néz infosnak, megint bebizonyítva, hogy burzsuj srácnak néz, mert ilyet veszek, nem pedig ''szakmabelinek''. (No 3.) Egy utolsó esélyt adva, kérdezem milyen táskájuk van, mert azt is szeretnék venni hozzá. Közli, hogy (mutogat a falon) ez a legolcsóbb mittomén 4000-ért, a következő az legyen mondjuk 6000Ft, azok ott meg már nagyon drágák. Esélyt nem adva arra, hogy esetleg olyat vegyek. Vacilláltam, hogy ugye a drágább noti miatt megvegyem-e az előre tervezett Samsonite Backpack-et, de ez volt az a pont amikor azt mondtam, hogy csakazért sem fizetek nekik többet ennél. (No 4.) És a végén megkoronázandó a gyönyört, amikor a kasszához mentem, hogy fizetnék, a 3 srác aki ottvolt, elkezdett vitatkozni, hogy ki jöjjön oda, hogy fizethessek... (No 5.)
Lehet rossz napjuk volt, lehet nem voltam szimpatikus nekik, de tény, hogy nagyon rossz emlékekkel jöttem el onnét, csak az vigasztalt, hogy megszereztem életem egyik álmátMennyivel jobb lett volna, ha a kiszolgálás is korrekt, vevői elégedettség, ilyesmik...
Nah mindegy. A noti egyébként nagyon király, nem bántam meg, hogy ezt választottam, és nem sikerült rámsózniuk egy Acer-t, vagy FuSi-t
Bocs hogy ilyen hosszúra sikerült ez a post, meg ha nem teljesen ide való, de már érett bennem, és itt merült fel a téma -
sssent
senior tag
Nekem az a benyomásom, hogy az nb.hu elég nagyra nőtt az utóbbi időben. A helyszínen, személyesen valóban korrektnek tűnnek. Bár már többször sikerült kicsit hibásan tájékoztatniuk, de ezek rendre valóban elég fogós kis nyűgjeim voltak, így nem feltételezem, hogy rosszindulatból vagy akár felróható alultájékozottság miatt tették volna. Viszont az eladók mögött már elég komoly bürokrácia van, a vásárlói ügyintézés és a beszerzés körül is. Ezzel időnként az embernek bizony küzdenie kell. Azt hiszem, hogy nem feltétlenül rosszindulat, meg vásárlók szándékos megtévesztése áll a dolog mögött, csak láthatóan nem mindig tudnak ezzel a tömeges kiszolgálással járó káosszal megbírkózni. Remélem azért törekszenek rá.
-
sssent
senior tag
Ha a géppel garanciaproblémák vannak, mert a szervíz nyilvántartásában egyértelműen nem az a gép szerepel, amit te kaptál, az egyértelműen hibás teljesítés. Ha a számlán nem az a merevlemez szerepel, amivel a gépet kaptad, az is hibás teljesítés. Ez utóbbival az a gond, hogy nincs matricázva a gép, tehát nem tudod bizonyítani, hogy a merevlemezt nem utólag cserélted. A combo vs dvd-rw probléma viszont ordít a papírokból.
Az, hogy a honlapon/prospektusban/akárhol hirdetett dolgok nem felelnek meg a valóságnak, abba jogilag nehéz belekötni, ha egyáltalán lehetséges. Szinte mindenhol ki van írva, hogy az esetleges hibákért nem vállalnak felelősséget.
Ha a gépet vissza próbálod vetetni, és sikerül, akkor a garkiterjesztés ugrott. Azt legfeljebb akkor lehetne megmenteni, ha a géppel azonos számlán lett volna, de így nincs alapod arra, hogy bárkitől visszaköveteld. Egyébként a visszavétel sikeressége sem valószínű, hiszen ha képesek orvosolni a problémát, akkor megszűnik a követelésed alapja. Elég drága mulatság lenne nekik a visszavásárlás, így sztem kizárt, hogy adott esetben ne bújnának ki alóla. -
sssent
senior tag
Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, most nincs kedvem visszakeresni, majd úgyis kijavítasz, ha tévednék.
Tehát ahogy nekem rémlik, a számládon nem a megfelelő combo, hanem a dvd-rw megnevezés szerepel, persze a pontos gyári szám nélkül. Namármost, ha az ibm szervíznek azzal lenne baja, hogy a gépedben nem lehetne dvd-rw, csak combo, akkor ez azt jelenti, hogy téged nyilvánvalóan - függetlenül a gyári számtól - vásárláskor kvázi átvertek (hivatalosan hibás teljesítés), ezáltal jogod van akár elállni is a fogyasztói szerződéstől. Neked az ég világon semmi közöd ahhoz, hogy ez a valószínűleg sima adminisztrációs baki a nagykernél, a disztribútornál, vagy a lenovo atyaúristenének háromméteres mahagóni íróasztalán történt-e. Csak és kizárólag a kereskedő felelőssége, hogy a neked átadott áru már teljesen rendben legyen. Ő aztán lerendezheti a többiekkel, ahogy tudja. Ha nem tudja, akkor kénytelen téged saját zsebből kártalanítani, vagy akár még a gépet is visszavenni.
Igazából még soha nem kellett az ibm szervízben garanciálisan ügyintéznem, így nem is tudom, hogy hogy működik az pontosan. Ott van a kunkor az ügyletben, hogy van ugye a teljes gépre és minden tartozékára (akkut kivéve persze) adott esetben akár 3 év jótállás is. Az ODD-t garvesztés nélkül magad is cserélheted. Na kérdés, hogy mi van akkor, ha egy 3 év garanciával rendelkező gépbe 1 évesen raksz egy másik ODD-t. Vajon arra milyen jótállás vonatkozik majd? 1 év nyilván törvényileg kötelező magára a meghajtóra, de a gép, amibe beledobtad végülis még 2 évig garanciális lenne. Tehát így belegondolva, ha nem ismerteted el valakivel, hogy te ezzel a dvd-íróval kaptad a gépet, akkor akár meg is szívhatod ezt az 1 év után, holott 3 évig garanciális kéne legyen.
Ahogy mondtam, az ügyben nyilvánvalóan a kereskedő tartozik feléd elszámolással, hiszen te vele állsz szerződésben, így amondó vagyok, hogy velük intéztesd el a dolgot, ne magad rohangálj utána. A boltban közlöd a problémád, ha nem foglalkoznak vele, akkor kérsz egy panaszkönyvet, leírod bele a megpróbáltatásaidat, és az FVF majd szép csenben ellesz az üggyel. Aztán majd rádcsörögnek, hogy mire jutottak. De szerintem panaszkönyvre már nem fog sor kerülni, nb.hu annál jobban vigyáz magára.
Mindezt azonban a teljes szavatossági idő (nem a garanciaidő) alatt megteheted, ami, ha jól rémlik nagy értékű műszaki cikkeknél már 3 év. Tehát lehet, hogy nem érdemes már most problémázni a dolgon, ráérsz akkor, ha később megdöglik a kütyü. Más kérdés, hogy akkor a használhatatlan cuccal a nyakadon kell végigverned a procedúrát, míg most legalább addig működik. -
sssent
senior tag
Ha az ibm szerint combonak kéne lennie a gépedben, de valójában dvd-rw van, de ez utóbbi szerepel a számlán is, akkor, ha véletlen elhajtana a szervíz emiatt, akkor az nb.hu-nál lehet reklamálni. Ugyanis a jótállás érvényesítéséért feléd igazából nem a szervíz felelős, hanem a forgalmazó, akitől vetted. Az már az ő bajuk, hogy a szervíznek nem tetszik az általuk eladott cucc, majd egymás közt lerendezik, ahogy tudják.
Akkor lehetne para, ha megnevezésre stimmelne a meghajtód, csak számra nem (ami nincs a számlán), hiszen ekkor nem tudnád mivel bizonyítani, hogy nem te cserélted. De esetedben elvileg nem lehet gond. -
Csedit
aktív tag
Olvastam a problémádat a ventillátorról. Ha van bátorságod, akkor használtan is ki lehet fogni nagyon jó gépet, még akár T szériát is.És a tiédet még mindig el lehet adni tisztességes áron. Én asztali pc-kkel foglalkozom, a notebook kérdésbe csak azóta folytam bele mikor megvettem az előző gépemet (persze azt is használtan és szintén magánembertől).
-
Csedit
aktív tag
Használtan vettem , másfél éves gép, 1.6-os pentium m proci, 512 ram 60gb hdd,dvd író, sxga+ kijelző. 120 ezer forint volt. Szerintem nem volt rossz ár érte. Két hete nyúzom, előtte egy asztali processzoros 2.6 -os pentium notebookom volt. Egy Clevo. Hát a különbséget elég nehéz elmesélni. Hihetetlen, aki nem próbálta az asztali procis gépeket el sem tudja képzelni , hogy egy ilyen újabb gép mennyivel csendesebb és egyáltalán nem is meleg.Hangja szinte nincs.A régi gépem mellett szinte még tv-t sem lehetett nézni ,olyan hangos volt.Pár nap alatt nagyon megszerettem ezt a gépet. Ti ajánlottátok itt a topikban, hogy ilyen márkát vegyek, de mielőtt kérdeztem, bizony rászántam egy halom ídőt mire végigolvastam itt a fórumon egy pár topikot.
-
sssent
senior tag
Na jah, akkus üzemidő kikapcsolt kijelzővel. Pont az az eset, amikor az ember külső monitort használna.
Nekem egyébként az a módszerem akkuidő kalkulálásra, hogy működő bemutatógépbe betolok egy pendrive-ot rajta egy installálást nem igénylő mobmeterrel. Az kiírja a pillanatnyi fogyasztást. Csak azt kell szépen kihízelegni, hogy hadd menjen már a gép 3 percet akkuról. -
sssent
senior tag
T42 600MHz@0,732V-on 35-40° között ingadozik egésznapos wlan+alap pötyögés+zene mellett, 24°-os szobában. Eközben a hűtő minimumon szinte folyamatosan megy (35 fokon kikapcsol, aztán 40nél megint be). Szvsz egy speedstep nélkül maxon üzemeltetett celeron-m-től +10-15° nem nagyon rossz. De ha valakinek jobb értékei vannak, majd úgyis kijavít.
Mellesleg NHC-vel szerintem CeleronM-nél a szorzókat ugyan nem, de a max. szorzón a feszültséget kicsit lejjebb tudnád venni. Ezzel lehet kicsit csökkenteni a melegedést. -
sssent
senior tag
Pixelhibához: nekem (T42 MR7500-al) néha felbukkan ilyen pixelhiba-szerű képződmény, ami valójában nem az. Különböző színekben jelenik meg hol itt, hol ott és a mókás benne, hogy ha fölé viszem a kurzort az ''eltakarja''. Ha nyomok egy ctrl+alt+del-t, akkor ott a sima háttéren szintén eltűnik, de ha visszatérek az alkalmazásokhoz újra előjön (időnként megváltozik a színe). Tehát ez esetemben vmi sw-es bug kell legyen. Próbáltam cserélgetni a vga-drivereket, de így is csinálja néha. Aztán pár perc után eltűnik. Esetleg valaki észrevett már ilyet?
-
Shadowfax
addikt
Erre Shadowfax tanácsára költöttem, ő hívta fel a figyelmemet, hogy a garin ne spóroljak
Húha, akkor ezt most életem végéig hallgathatom?
Egyébként azóta sem küldték még a gar. levelet. Hiába nem fontos az IBM-nek, akkor is gáz, hogy egyáltalán várni kell rá, és nem azonnal adják. (Jövő hétre igérték.)
A leglényegesebb az, hogy az IBM oldalán már ott van a kiterjesztett garancia. A szervíz úgyis ez alapján javít garanciálisan. -
sssent
senior tag
Van bizony. Szegény disztribútorok abból élnek, hogy ezt sokan nem tudják. Itt komplett gépet mondjuk nem kapsz, alkatrészt viszont bármit a piros pöcöksapkától az alaplapig. Amszterdamból jön minden 2-4 nap átfutással, aktuális dollár árfolyamnak megfelelő áron. Hogy ez épp mennyi, azt telefonon megmondják. Elérhetőség: [link]
-
sssent
senior tag
A T-ben ulrabay slim van. Szerintem nincs olyan, hogy ultraslim. Ezek szerint az R51-ben is ez van, és nem a vastagabb ultrabay 2000 vagy mi. Ezt nem tudtam.
Egyébként attól tartok, hogy meg kell barátkozz ezekkel az árakkal. Emlékeim szerint 53+sarc nem is olyan rossz.
Különben (persze csak ha szabad kérdeznem) minek akarsz dvd írót cserélni másik dvd íróra?
[Szerkesztve] -
törölt tag
- A termékek összetétele 18 hónapig nem változik, ezután azonban az új Lenovo a legmodernebb technológiákra és formatervezési eredményekre támaszkodva világméretű termékportfoliót hoz létre az IBM és a Lenovo legversenyképesebb termékeiből.
Hm, a cikk dátumából kiinudlva ez valamikor most lesz -
Dr. Akula
félisten
d900t anno csinált egy összefoglalót a prémium vs konzumer termékekről, abban leírta hogy (majdnem) mindegyik gyártónak van mindkettő. A Lenovo egy prémium márkanév bevezetése helyett megvett egyet (IBM ThinkPad), valszeg nem azért hogy ebből is kommersz legyen, az már milliárdok kifizetése nélkül is rendelkezésére állt, Lenovo néven.
-
Blyan
félisten
13 % elég hidd el, pláne mivel nincs többségi tulajdonos (értsd olyan, akinek 50%-nál nagyobb részesedése van)
Amúgy, még ha el is adná ezt az IBM, a Lenovo saját magával baszna ki, ha ezt a prémium márkát hagyná minőségromlással a sülyesztőbe menni - ezt meg nem engedheti meg magának.
Kár izgulni. -
parandroid
félisten
-
Shadowfax
addikt
Ja, és mi az az NHC?
Notebook Hardware Control
[link]
Hasznos kis progi, csak sajnos az új változatát nem szabad az IBM Power Management-tel használni, mert nyírják egymást.
Nálam az 1.9 BETA 03 jól működött, az 1.10 BETA 02 már nem.
Most látom, hogy már megjelent az 1.10 BETA 03. Valakinek van tapasztalata erről?
sszent: Nálad melyik változat nyírta ki az IBM-es sémákat? -
sssent
senior tag
>>Valóban érdekes, főleg ha még egy T42 is produkál hasonlót<<
Nekem jó régi bios-om van, majd lehet, hogy próbálok frissíteni. Igazából annyira nem izgat, mert én inkább csak készenlétben tartom a gépet, akár órákig is. Hosszabb időre meg kikapcsolom. Mire másfél G RAM-mal hibernál, az se sokkal gyorsabb, úh. inkább nem használom.
Support ügyben én a szervízt hívnám. Általában elég segítőkészek. Meg ha másnak ilyen baja volt, valószínűleg ő is őket hívta.
>>Ja, és mi az az NHC? <<
notebook hardware control. Kellemes kis progi főleg speedstep finomhangolásra. Én leginkább feszültséget csökkentgetek vele. Csak az új lehet, hogy kinyírja a power-scheme-jeid. Ha használod őket, zavarhat. -
sssent
senior tag
>>Milyen ThinkPadek lesznek itt 1-2 éven belül?<<
Egyszerűen ibm logó nélküliek. Legalábbis bízom benne. A minap egy X60-ast volt szerencsém kicsit taperolni. Olyanokkal volt bajom, mint a thinkvantage meg egyéb gombok design-ja, benyomorított windows gombok, egérgombokról eltűnő piros kék csíkok, befeketedett funkciógombok, szóval ilyen csupa kétségbeejtő hibaPedig tényleg próbáltam belekötni, ha már csak a nyálam csorgathatom utána egyelőre, de a design-t leszámítva (amire talán csak én fintorgok) szerintem teljesen rendben van az a gép x31-hez képest. Hogy mennyire megbízható, arról majd 2-3 év múlva lehet beszélni.
Azért mindig lesz egy réteg, aki hajlandó a minőségre költeni akár gyengébb teljesítmény mellett is. Erre építve csak nem akarják lenovoék sem elsorvasztani az olyan jól bevált T és X szériákat. Az R és Z jövője felől már nem vagyok ilyen bizakodó. Könnyen lehet, hogy azt lesüllyesztik a ''kettőötvenért legyen gyorsabb, mint az asztali'' célkitűzéssel vásárolni induló közönség igényeinek megfelelően. Nagyon sokan fikázzák a szegény R szériát az ár-teljesítmény arányáért ebben a szegmensben, pedig szerintem nagyon jó kompromisszum annak, akinek T-re nem futja, és a hordozhatóság annyira nem kritikus. Azért reméljük a legjobbakat. -
sssent
senior tag
Érdekes. Na legalább a hiba oka megvan, ha a helye még rejtély is. Most kipróbáltam a saját gépemen a dolgot. Ez egy t42. Tápról hibernálódik készenléti állapotból is, de akkuról nem. Amikor eljön az ideje, akkor egy pillanatra felpörgeti a merevlemezt (~1sec), de aztán vhogy meggondolja magát, és marad készenléti állapotban. De onnan vissza is jön rendesen.
>>Kérdés tehát, hogy miért megy neki AC mellett, és miért nem megy aksiról, illetve mi a jó fenéért akarja 5 perc után, mikor mindkét áramforrásra 20 perc van beállítva???<<
Az első kérdésről egyelőre gőzöm sincs. Talán megpróbálhatnád, hogy nem a Power Scheme-eknél állítod be a készenléti/hibernálási időt, hanem a windowsban. Én egyébként most innen tettem, mert az NHC kinyírta az ibm-es sémáimat. Nem mintha különösebben izgatna, úgyis jobban szeretem magam eldönteni, hogy mikor küldöm készenlétbe/hibernálom a gépet, ne önállósítsa már magát.
A második kérdés viszont nyilvánvaló. A hibernálás 20 perc elteltével a tétlenség kezdetétől számítódik, ugyanakkortól, mint a készenlétbe kapcsolás. Ezek egymástól tulajdonképpen független értékek.
De ha már így ráálltunk erre a témára, nekem van egy másik apró, de bosszantó problémám:
A Batt Maxim csak 85%-tól töltheti az akkut. Ezt mindig be is tartja, ha kikapcsolt állapotban lévő gépbe, vagy már futó OS mellett dugom be a tápot. Viszont ha hibernálva van a gép, akkor mindig rá akar tölteni. Ez máshol is így van, vagy egyedi az esetem? -
sssent
senior tag
Ha világít a holdacska, az a készenléti állapot. Néha velem is megcsinálja, hogy kinyitom a gép fedelét és valamiért csak 2-3 mp múlva tér magához, de olyan még nem volt, hogy egyáltallán nem. Mondjuk ez egy t42, egész más bios.
Esetleg próbáld az fn+F3-at vagy fn+F4-et nyomkodni, a kikapcsoló gomb helyett. Illetve szét kéne nézni a lenovo honlapján, lehet, hogy vmelyik bios frissítéssel már orvosolták a hibát. (Szépen le van írva, hogy milyen frissítésben milyen problémát javítanak, úh nem zsákbamacska) -
Petro
tag
Hello
Igen a szoftver installer progit használtam én is, miután szomorúan konstatáltam, hogy az XP nem ismert fel semmit.
Az a multi recorder felirat bennem is reménysugarat ébresztett miután megnéztem, de a vastagon szedett DVD, CD-RW felirat megzavart, szerencsére a nero felinstallálása után mindenre fényderült.
Azért elég dühítő, hogy ilyen 200.000 és 1.000.000 forint közti laptopokat áruló cég ilyen formai hibákat elkövet. Ezekután mi alapján döntsem el, hogy mit is akarok venni -
törölt tag
Nem vagyok egy jogi tudor, de azt tudom, hogy a ''jogi infóban'' leírt dolgok gyakran köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Leginkább azért írják bele ezeket, hogy ha egy bátortalanabb vásárló reklamálna, akkor elmenjen a kedve. Rendelt cuccokat speciel 8 napon belül kérdés nélkül vissza kell venniük, ha nem vagy elégedett, mondjuk mert más a színárnyalata, mint gondltad
-
ALI_G
veterán
Az R-ben nincs Active Protection System, ami érzékeli a gép mozgását.
Ahogy Shadowfax is írta, bizonyos modellekben van. Mint pl. az enyémben.Buszon utazva sűrűn le is kapcsolja a vinyót.
Ja, és régebben írtam, hogy az enyém hogy változtatja az órajelet, és rosszul írtam, mert nem 800-1600ige változtatja, hanem 600-1600ig. sory. -
Herby
csendes tag
Q: Az első tételnél az Active Protection biztos? R50e-ben nem szokott az még lenni, csak vmi shock absorber.
A: Igen biztos! Lásd itt: [link]
Q: Illetve a 3. és 4. tétel között mi az igazi különbség?
A: WinXP Home illetve WinXP Pro
Q: Az a ''nem topseller'' pedig ugye egy R51 a 3év garival, igaz?
A: A TopSeller egy nagy mennyiségben fogyó, nyomott áru termék -
Shadowfax
addikt
Mert nem fogják tudni megmondani.
Ezek eléggé eseti jellegű dolgok, s nekem sem tudták megmondani, mikor októberben lecsúsztam róla. Aztán novemberben már meglett a kicsike.
Szóval amióta figyelem őket - kb. szeptember óta - minden hónapban van/volt ilyen akció.
Emitel : Lehet, hogy vaksi vagyok, de azon az oldalon azt a T43-mat ennyiért nem találom...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Central Europe & Russia, majd onnét lehet országot választani. Én pl beírtam, hogy Körmend, kidobott 10 találatot Vas és Zala megyéből, kilóméterszámítással, hogy milyen messze van, mellette a térképen megjelölve, majd ha rákattintottam egy konkrét kereskedőre a város térképén pontosan (!) bejelölte a bolt helyét, mutatva a környező utcákat.
-
Zola_
tag
Annyit helyesbítek, hogy BP-t még csak-csak találtam egy oldal alján eldugott linken.
DE! Elindulva a magyar IBM honlapról a ThinkPad összesítő oldalt még megtalálni magyarul, de onnan a részletező és hasonlító oldal már angol, és a ''Locate Reseller''-nél már nem lehet magyarországot kiválasztani. -
Herby
csendes tag
Kérdés: Hol van a gépem recovery (helyreállító) lemeze?
Válasz: A Lenovo (és elődje az IBM) már évek óta nem ad recovery lemezt a gépeihez. Egy korszerűbb és megbízhatóbb megoldást alkalmazunk a gyári állapot helyreállítására. (A CD-k mindig elvesztek, mire szükség lett volna rájuk.)
A helyreállító program az Ön gépének merevlemezén, egy rejtett területen helyezkedik el. Szükség (hiba) esetén a gép bekapcsolása után nyomja meg a kék ''ThinkVantage'' (régebbi gépeken Access IBM, Access ThinkPad) gombot a ThinkPad billentyűzet bal felső sarkán vagy az F11-es gombot asztali gép esetén. Ennek hatására egy menübe lép be, ahol kiválaszthatja a ''Recover Factory Content'' menüpontot, amely az eredeti gyári állapotot állítja vissza. (Figyelem! Ez minden adatot töröl a merevlemezről!)
Ha ezt a helyreállító készletet szeretné CD-n is birtokolni, akkor elkészítheti a ''Start - Programok - ThinkVantage'' (esetleg régebbieken Access IBM, stb.) - ''Create Recovery Discs'' programmal mely megtalálható a gépén. Ha csak a meghajtó programokra van szüksége, akkor azokat a merevlemez ''Drivers'' alkönyvtárában találja meg, de javasljuk, hogy inkább töltse le a legfrissebbeket a http://lenovo.com/support oldalunkról.
A géphez adott programokat, (CD író, DVD lejátszó, stb.) szintén a merevlemezen találja az ''IBMAPPS'' könyvtárban. Ezeket innen szintén CD-re mentheti. (A recovery CD készlet természetesen tartalmazza ezeket is, tehát külön lementésükre csak akkor van szükség, ha valamilyen oknál fogva újra szeretné ezeket telepíteni.)
Az operációs rendszer nem a recovery CD-től lesz jogtiszta, hanem a készüléken található Microsoft COA (Certificate of Authenticity) cimkétől. Ez a gépe aljára vagy oldalára ragasztva található.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged