- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
halalka
csendes tag
-
Csedit
aktív tag
Megnéztem a Lenovo oldalán ki árul Kecskeméten IBM gépet, végigkérdeztem őket, de senki nem tart belőle készleten. Ebben semmi meglepő nincs nekem, ismerve az itteni keresletet. Képet elég sokat láttam már a gépről,notebookkal volt már párral dolgom,Ezt a tipust mindenki nagyon dícséri , olyan nagyot én sem csalódhatok benne
.Úgy néz ki egy használt R51 lesz az áldozat,ha meglesz leírom a tapasztalataimat női szemmel is.
-
sssent
senior tag
na ehhez a bónusz gépes dologhoz:
Tegyük fel, hogy nemlétező cég nemlétező beszerzője úgy dönt, hogy egy csomó bigyó vásárlásakor valamiért előnyben részesíti egyik nagyker ajánlatát egy másikéval szemben, bár a logika nem feltétlen ezt diktálná. A szerencsés nagyker erre hálából odaad egy-két bigyót nemlétező beszerzőnknek (nem a cégnek). Mivel beszerzőnknek gondos döntései nyomán már teherautónyi bigyó áll a padláson, úgy dönt olcsón elad belőlük.
Természetesen jobb helyeken beszerzőnket korruptnak neveznék, még szerencse, hogy nem létezik. Az általa eladott bigyókkal viszont már nem lenne semmi para. Még ha léteznének is
Hogy sokat említett cég gépei honnan vannak, arról halvány fogalmam sincs, nem is érdekel, és pláne semmi közöm hozzájuk. -
Blyan
félisten
Sajnos van személyes tapasztalatom, amikor is pl. beérkezik 1-2 tucat ThinkPad és véletlenül az egyik dobozban beton kocka van.
Nekem egy kollégámnál már volt olyan, hogy (az IBM-ben a kapott gépeket közvetlenül kintről kapjuk, nincs köze hozzá magyar viszonteladónak - miért is lenne) megérkezett gép dobozában egy rakás tégla volt. Meglehetősen kínos szitu volt (elsődleges gyanusított egyértelműen a srác volt, így azóta már csak úgy nyitjuk a ki a dobozokat, hogy legalább két másik ember is legyen a szobában), jó pár jegyzőkönyvet kellett kitöltenie a kollégának.
Szóval, csak annyit Herby védelmében (aki nem mellesleg az IBM legnagyobb hazai Business Partner cégénél dolgozik), hogy simán megeshet, hogy madárlátta TP-k szállingóznak a laptopinfonál.
UI: a vizsgálat vége az lett, hogy valószínűsítették, hogy még a reptéren cserélték a ki a doboz tartalmát. -
Grafiqs
őstag
Legyen. Idézek szó szerint a hsz.-eidből amikben azt lebegteted, hogy az adott boltban (Laptopinfo) nem lehet legálisan gépet venni. Ezáltal az üzlet hitelét rontod.
Nem állítom, hogy ezek a gépek lopottak pusztán felhívtam arra a figyelmet, hogy hivatalosan ilyen nyomott áron legális úton nem lehet géphez jutni.
Én tartok tőle, hogy ezek ''betonkockás'' notik.
...de nekem inkább az tűnik valoszínűnek, hogy ezek a gépek néha ''leesnek a teherautóról'' és ezért lehet így hozzájutni.
...tartok tőle, hogy ez valami nagyon furcsa forrás lehet, ahol időnként van után szállítás időnként nincs és olyan könnyen jött, könnyen megy érzésem van...
Mellesleg olvasd el a hsz.-em további részét is, amiben leírom vásárlásom történetét. -
Grafiqs
őstag
(User on):
Akkor, hogy olyantól kapj választ az érmes felvetésedre aki szintén ott vette a notiját. Konkrétan egy T42est. Ott bontottam ki a dobozt. üzemeltem be a gépet. Majd pedig ott helyben csekkoltam a neten a type és az s/n szám alapján a gépet az ibm oldalán. Tökéletesen stimmelt.
Sőt tovább megyek. Volt egy apró problémám a géppel. Bevittem az IBM szervízbe. Pár óra alatt megjavították. Szerinted, ha a szervizben, ahol a fennt említett szám alapján ellenőrzik és javítják a gépeket, nem bukna ki ha valami nem lenne tiszta?
(User off)
Szerintem itt zárjuk le ezt a vitát.
És megkérlek fejezd be, egy üzlet lehúzását. Csak azért mert a Te köreidet sérti. Ezt az utolsó mondatot mint mod. mondom. -
Zola_
tag
Köszi a válaszokat.
Lehet, hogy béna vagyok, de csak ezt találtam a HDD-nél: ''S.M.A.R.T technology to issue an alert if a hardware failure is pending'', de Active Protection-t nem. Úgy látom, hogy az csak R50/p-ben van az 50-esek közül.
Azt gondoltam, hogy kb. mi a topseller, csak 1830-PVG-nél nem volt típus, de megnéztem a kód alapján a leírását, és valóban egy R51. Jó ára van a 3év garival, és ha egy hónappal korábban lenne most, akkor ezt venném. (vagy esetleg az akciós T43-at)
A T43 miatt meg megértelek, hogy sandán nézed a dolgot mint hivatalos kereskedő, de mi végfelhasználók meg az ilyen akciókat szeretjük.Biztos, hogy valami okosság van mögötte, de ha senki nem jár rosszul, akkor nem lehet gond. Aki ott vásárol az nem biztos, hogy amúgy megvenné pl. tőletek 4-500e-ért, hiába vannak egyébként tök jó áraitok.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Oké, ez az utlsó hszem ebben az ügyben, nem kívánok tovább vitázni, mivel nekem nincs érdekeltségem annál a cégnél, s nem is vagyok az ügyvédjük.
Ad.1. ADTAK számlát.
Ad.2. Bontatlan, sértetlen dobozban adták át, hivatalos címkék, Lenovo szalagok, stb.
Ad.3. Amint azt már írtam, ha lopott cuccról, vagy kamionról leesett cuccról lenne szó, már rég megtaláltak volna, mert regisztráltattam a gépet az IBM/Lenovo oldalon.
A téma részemről tényleg lezárva, mindenki abban hisz, amiben akar. -
Shadowfax
addikt
akár új eszközt ad el akár használtat ki kell állítania számlát és akkor bizony +20%-ot rá kell tenni mese nincs.
Ha használtként adja el, akkor már nem kell ÁFÁ-t rátenni, csak kiad egy 0%-os (ÁFAmentes) számlát. Szerintem.
Mellesleg ha annyira keresnék a gépemet Type és Serial Number alapján, már megtaláltak volna az elmúlt 5 hónapban, mert regisztráltattam a kicsikét a nevemre (név, lakcím, stb.) a Lenovo/IBM oldalon. -
Shadowfax
addikt
Herby,
Figyelmedbe ajánlanám a T-s totyik idevágó hozzászólásait a #137-es hsz-től kezdve kb. 176-ig, főként ezt a kettőt:
[link]
[link]
Szóval használtként adják el, így már ÁFÁ-t nem kell fizetni, ez a trükkje. Az a cég, aki nagy tételben felvásárolta, s bónusz gépeket kapott, az továbbpasszolja a laptopinfonak, s így van az, hogy csak 1-2-3 db gépük van, s a konfig se mindig ugyanaz. -
ALI_G
veterán
Köszi, ezt a linket már ismerem. De nem jó nekem. Hiába csináltam meg pontról pontra...
Ez leírás még SP1hez készült, vagy még ahhoz se. SP2 alatt kicsit másabb, mivel van eleve egy Win-es BT driver. Nagy nehezen leküzdöttem már, és egy normálissal már eccerűbb. Csatlakozik a laptop és a PC, de net nincs, háló nincs, ping nem megy. Van routerem, az megy egy switch-be, amin van 3 gép, köztük az enyém is. A laptop BT-s címe is ugyanaz mint a belső hálóé (192.168.1.x). Mivel van routerem átjárót használok, és nem a gép jelentkezik be a szolgáltatóhoz. Már próbáltam sokféle képpen, de még mindig nem megy. A laptopon is kell megadni az átjárót? És az a PC legyen vagy a router IP-je...és még rakás kérdéssel nekem szerintem bonyolultabb mint az a leírás.
Szóval valaki csinált már ilyen hálózatot itt? -
Zola_
tag
Hát remélem is, hogy nem tipikus, csak kissé elszomorít, hogy az enyém gyakorlatilag gyári hibás, hisz néhány nap alatt kijött a ventiprobléma. Rendeltem is hozzá +2év gar. hosszabítást.
Amúgy a gép nagyon tetszik. Ugyan semmilyen CD-t nem adtak hozzá, de a netről minden drivert le tudtam tölteni, még a ThinkVantage-t is. Viszont nincs az előtelepített winesekhez járó Rescue+Rrecovery,PC-Doctor,WinDVD, RecordNow, és NortonAntivirus, meg vmi Lotus cuccok. Nem tudom, hogy mennyit vesztek ezekkel...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Köszönöm szépen! Lehet, hogy kíváncsiságból telefonálok majd egyet. Amúgy ''csak'' arról van szó, hogy a kiskereskedő nem figyel oda kellőképpen, hogy jó infók legyenek a honlapján. Érdekes, hogy az általad linkelt oldalt csak innen a linkről látni, ha csak úgy beütöm a lenovopc.hu-t, az másképp néz ki.
Már működik a gép, tettem rá wint is, csak a ventilátora ad egy idegesítő süvítő hangot ha felpörög, illetve jött már onnan néha egy swatch óra szerű kattogás is... Majd beviszem a szervízbe ha lesz időm, de egy új gépnél azért nem öröm! Amúgy a Celeronnal közel 2 és 3/4 órát bír. -
Zola_
tag
OK, ha már erről van szó akkor megosztom a tapasztalatomat...
Szóval, az én R51E-m is CTO-s és 1843-Y11 a product ID, ami nem is választható ki az IBM/Lenovo honlapján! A ''detect my system'' nél pl. combo drive-ot ír a gyári szám alapján, de multiburner van benne. 5400rpm HDD vel volt hírdetve, de csak 4200-as van benne. A gyári szám alapján látszik, hogy garanciában van, és magyarországon, de egy hónappal korábbi a lejárata a vásárláshoz mért egy évhez képest. Erre közölték, hogy úgyis a számla a lényeg, és a disztributor vállal gar.-t a különbözetre. Kösz...
Ami a legérdekesebb... vásárláskor NEM KAPTAM hozzá garlevelet, és azt mondták, hogy majd postázzák. Erre két hete várok.
Azonkívül egy másik business partnernél megrendeltem a gar. +2 év hosszabítást, elvileg folyamatban van, kíváncsi leszek, hogy meg tudják-e oldani. (A vásárlás helyén ugyanis 10e forinttal több lenne az ára...)
Eddig két helyen láttam ezt a gépet, most is lehet kapni.
Mi erről a véleményed??? -
Zola_
tag
Szia, ez engem is érdekelne, mert pár hete vettem meg ezt [link], és mint megtudtam CTO-s azaz egyedileg rendelt R51E-ről van szó... Az már egyértelmű, hogy DDR2 kell bele, de mivel nem értek hozzá, így még mindig nem tudom, hogy miyen chipszet és video van benne. Mondjuk ATI matrica nincs rajta az tuti.
(op. rendszer még nincs fent)
Szóval mi lehet a ''játék''???
Az eladó cégnél nagyon rendesek voltak, de azért a honlapjuk adattartalmáról csak annyit, hogy otthon megnézegetve láttam, hogy a széria 5400 helyett 4200 rpm-es vinyo van benne, írtam egy mailt, amire választ már nem kaptam, de egy órán belül átjavították a honlapon... Aztán a memóriát is DDR-ről DDR2-re, (mondjuk az jobb legalább) de ezt a chipszetet meg hagyták kiírva, holott azt még egy magmafajta amatőr is látja az Intel honlapon, hogy 855GME-ben nem lehet DDR2... (A boltban meg közölték, hogy az R50E drivereket töltsem majd le hozzá, mert ez ugyanaz tul.kép...) -
ALI_G
veterán
Köszi, megnézem.
Megnéztem, és nem sok használható információt préseltem ki. Lehet rossz helyen néztem. Jó és pontos leírás kellene, mert hát nem vagyok, egy hálózati szakmenedzserÉs hiába bénáztam végig egy délutánt, nem jött össze. telefonnal meg olyan eccerű, mér nem lehett triviálisabbra tervezni a softvereket és drivereket hozzá
Bár tudom, hogy jól megcsinált cucc ez a BT, én mégis helkopternek érzem magam.
Na hátha sikerül majd, és akkor leírom rendesen, ha még nincs fent sehol sem magyarul igazán jó formában. Ha másnem nekem jó lesz legközelebbre
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Fenébe, most látom csak az aláírásodat. Tekintve, hogy IBM-fan vagyok, s minden vágyam, hogy valaki megajándékozzon egy ThinkPaddel, most megint elkámpicsorodtam.
Titkos vágyam, hogy egyszer Gentoo Linuxot telepíthessek egy ThinkPad 4x-es gépre.
Csak a próba kedvéért - mit és mennyire lehet kihasználni.
Most irigykedek.
Sipi -
Sipi
addikt
Ízlés dolga, kinek mi tetszik jobban. A mai laptopok szinte minden beépített lehetőségét ugyanúgy tudod Linux alatt is használni. Így tehát megfordítom a kérdést: miért ne lehetne Linuxot használni egy hordozható gépen, ha egyszer az jön be valakinek?
Egyébként van pár olyan program Linuxra, amellyel szinte bármit megcsinálhatsz vele. Konkrétabban: pl. az az esemény, hogy a lidet (a kijelzőt) lecsukod, csak egy Lid Close eseményt produkál. Az, hogy ezzel mit kezdesz, rád van bízva. Nem kötelezően csak hibernálja/lelövi/stb a gépet - bármi, amit akarsz, megoldható. Igaz, macerálni kell, ha ilyen extrém dolgokat akarsz, de hidd el: ha valaki hajlandó olvasni, és gombnyomogatáson kívül többre is képes az agya, elboldogul vele.
Másik ok lehet az, hogy egy Linux desktopot desktop-használatra is lehet optimalizálni. Pl. roppant alacsony késleltetést (latency) beállítani, ami zeneszerkesztésnél fontos. Notinál fontos lehet, hogy minden csepp erőforrást jól kiaknázz. Egyes disztribúciókat adott processzorra és architektúrára lehet optimalizálni. Plusz, integrált VGA esetén jól jöhet, hogy Linuxon elérhető az OpenGL, amely rengeteg ilyen gyengébb megjelenítőre is optimalizált. Így 3D-alkalmazások is futtathatóak, meglepően jó sebességgel.
Én otthoni felhasználóként (igaz, csak asztali gépen) Linuxot futtatok, mert azokra a feladatokra, amelyekre használom, nem alkalmas, vagy csak nagyon erős korlátozásokkal, a Windows.
Sipi -
Sipi
addikt
Ez alapján lényegében semmi sincs, amiben egy otthoni felhasználónak többet nyújt.
Távoli asztal, kapcsolat nélküli file-ok: nem lényeges, VNC-vel egyébként is kiváltható.
Proctámogatás: fontos lehet, de egyprocis laptopban mindegy.
Titkosítás: felesleges. Más módon is megoldható, ha az ember ki akarja magát zárni a gépből.
Hozzáférés-vezérlés: ezt nem igazán értem... NTFS filerendszeren jogokat is meg lehet adni, ergo hozzáférést is. Ha már olyan rengeteg sokan használják egyszerre az otthoni laptopot.
Windows server támogatás: otthon elég valószínűtlen a megléte.
Többnyelvűség: a leírás szerint is csak mennyiségi licenc esetén tudja a Prof is.
Ezek után szerintem enyhe túlzás az ''XP Home egy szar!'' felkiáltás...
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- iPhone topik
- Fujifilm X
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest