- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
--=Gefi=--
tag
Persze, meg is rendelhettem volna, csak nem akartam zsákbamacskát venni. Mindenképpen meg akartam tapizni meg nézni ott a helyszínen. És annyira kellett ez a noti, hogy erősebb volt a sérelmeknél
Most már tényleg ennyit az off-ról.
Mindegy, lényeg hogy megvan, működik, és mindenkinek csak ajánlani tudomKényelmes, halk, masszív, nem melegszik nagyon
-
--=Gefi=--
tag
Ha már notebook.hu-ról esett szó. Csak gondoltam megosztom veletek, mert nekem elég fura az, amit műveltek, amikor vettem a notimat. Az köztudott (?), hogy a honlapjukat nem nagyon frissítik, ezért mielőtt felmentem Budapestre felhívtam őket, hogy van-e náluk az a noti amit kinéztem (IBM R50e 215 000HUF volt), ha már Veszprémből megyek fel. Srác mondta, hogy pillanat, megnézi, aztán közölte, hogy van, menjek nyugodtan. Felmentem, bemegyek, mondom mit szeretnék. Erre elkezdi nézegetni a plexi táblákat, amin az árak vannak, és közli, hogy nincs. Mondom tegnap hívtam őket, és azt mondták hogy van, nézzen már utána. Elmegy, visszajön, mondja, hogy a Pólusban van elvileg. Mondom elvileg vagy gyakorlatilag, mert nem lenne kedvem kimenni a város másik végére potyára. Telefonáljon már egyet a kedvemért. Megint elmegy, visszajön, hát sajnos ott sincs. Kérdem akkor tegnap miért mondták, hogy van még készleten (gyanú feléled, hogy nem is volt, csak azt akarták, hogy menjek fel, és ha már ott vagyok úgyis veszek valamit). Hidegvérrel közli, hogy a honlapot szokták nézni, amit elég ritkán frissítenek. Nyeltem egy nagyot, mondom jó, akkor milyen van? Erre megpróbál rámtukmálni egy Acer-t Celeron M procival, hogy az milyen jó. Mikor látta, hogy ez nem tetszik nekem, bepróbálkozott egy FuSi-val is. Azért álljon meg a menet, valószínűleg nem azért mentem IBM-ért, mert annyi lóvém van, hogy nem tudom hova rakni. Ezt meg is osztottam vele, hogy nekem IBM-et mutasson. Mutatott egyet kb 40 000Ft-ért drágábban. Kalkuláltam magamban egyet, belefér, legyen elviszem. Kihozza a raktárból, felbontja, mutogatja, hogy mi micsoda. Keresi a CD-t, hogy hol az oprendszer telepítő. Megszántam 2 perc után és beavattam, hogy preinstalled OPrendszer van rajta egy rejtett partíción... Jaaaa... Második fekete pont. Már ekkor ledobta az agyam az ékszíjat, mert ha már tőlük veszem, akkor ugyanmár legyenek tisztában a termékekkel, amit árulnak, szerintem ez a minimum. De kell ez a gép, most már mindegy hogyan. Miközben csomagolt elkezdett baromságokat kérdezgetni, nem emlékszem már pontosan, hogy milyen kérdések hangzottak el, de a lényege az volt, hogy nem néz infosnak, megint bebizonyítva, hogy burzsuj srácnak néz, mert ilyet veszek, nem pedig ''szakmabelinek''. (No 3.) Egy utolsó esélyt adva, kérdezem milyen táskájuk van, mert azt is szeretnék venni hozzá. Közli, hogy (mutogat a falon) ez a legolcsóbb mittomén 4000-ért, a következő az legyen mondjuk 6000Ft, azok ott meg már nagyon drágák. Esélyt nem adva arra, hogy esetleg olyat vegyek. Vacilláltam, hogy ugye a drágább noti miatt megvegyem-e az előre tervezett Samsonite Backpack-et, de ez volt az a pont amikor azt mondtam, hogy csakazért sem fizetek nekik többet ennél. (No 4.) És a végén megkoronázandó a gyönyört, amikor a kasszához mentem, hogy fizetnék, a 3 srác aki ottvolt, elkezdett vitatkozni, hogy ki jöjjön oda, hogy fizethessek... (No 5.)
Lehet rossz napjuk volt, lehet nem voltam szimpatikus nekik, de tény, hogy nagyon rossz emlékekkel jöttem el onnét, csak az vigasztalt, hogy megszereztem életem egyik álmátMennyivel jobb lett volna, ha a kiszolgálás is korrekt, vevői elégedettség, ilyesmik...
Nah mindegy. A noti egyébként nagyon király, nem bántam meg, hogy ezt választottam, és nem sikerült rámsózniuk egy Acer-t, vagy FuSi-t
Bocs hogy ilyen hosszúra sikerült ez a post, meg ha nem teljesen ide való, de már érett bennem, és itt merült fel a téma -
--=Gefi=--
tag
válasz
--=Gefi=-- #444 üzenetére
Sry, foglalat persze hogy van, mert rárakod, csak olvassa is?
-
--=Gefi=--
tag
Sziasztok! Egy apró kérdésem lenne csak: a CD meghajtó tálcáján van foglalat 8cm-es mini CD/DVD-nek az IBM R50e notiban?
-
--=Gefi=--
tag
válasz
nohabmozdony #372 üzenetére
Másik topicban már feltettem a kérdést, de több hely több infó.
Ha én olyan R50e-t veszek, amire nincs oprendszer telepítve, akkor mi a helyzet? Mezei XP+IBM oldalán található driverek elegek lesznek? -
--=Gefi=--
tag
válasz
Dr. Akula #321 üzenetére
Azért hihetetlen, hogy 1 hónapja mindenki dícsérte R50e notebookot, most meg eljutottunk oda, hogy ez IBM alsó kategória, és ne várj tőle semmit, ha újonan veszem. Tényleg komolyan gondolkodok már azon, hogy ASUS-t veszek 2 év garival, és majd utána egy T szériát, ha akkorra még megéri majd.
-
--=Gefi=--
tag
válasz
nohabmozdony #304 üzenetére
Tökéletesen egyetértek, én sem fogalmazhattam volna meg jobban
Emellett biztos jön majd olyan válasz is, hogy dehát nekem dobozos XP-m van rajta, és teljesen jól működik. A kivétel erősíti a szabályt. Az IBM nem véletlenül rak olyan XP-t a gépre amilyet. Az XP amúgy is egy érzékeny oprendszer driver/finomhangolás szempontjából, én is csak azt tudom javasolni, hogy amint a kezetekbe kerül a noti, legyártjátok a 7 CD-s backupot, aztán testreszabás, meg fontos adatok felpakolása után mehet a rescue media. Persze lehet hogy sose lesz rá szükséged, de sohasem lehet tudni...
-
--=Gefi=--
tag
Nem csak neked, hanem másnak is ajánlom, hogy ha megvette az IBM notiját, akkor az első lemerítés (akksiformázás) abból álljon, hogy kiírja a Recovery CD szettet. 7 CD szerintem nem fáj, és utána csinálsz a géppel, amit akarsz, mert ha ezekről visszarakod, akkor az mindent visszaállít az eredeti formába.
IBM XP-je nagyon is egyedi, szerintem jobban megéri az a variáció, hogy személyre szabod az XP-t, (tweak miegymás), és utána a recovery mediával (ez más mint a recovery CD), azt is backuppolod. Utána tutira nem lesz gond vele.
Mindezek ellenére elvileg mennie kéne egy másik XP-nek is gyári driverekkel, (próba IBM honlap), de meglepetések mindenhol adódhatnak... -
--=Gefi=--
tag
Elég sokat olvastam arról, hogy ha nem a gyári XP-t használod, akkor adódhatnak ilyen fantom-hibák. Sokan panszkodnak pl arra, hogy a WLAN-t nem ismeri fel másik WinXP alatt. Alternatívaként megpróbálhatod visszarakni eredeti gyári konfigot, hogy azzal megy-e, illetve a szokásos dolgok ilyenkor: driver újratelepítése, böngésző újrahúzása.
-
--=Gefi=--
tag
Köszi a segítséget, most már akkor biztos ez a noti lesz: [link].
Csibor: szerintem jobban jársz, ha Te is ezt veszed sulinetben, ahogy WN31RD is írta, gyorsabb vinyó, WLAN, WinXP, és ha levonod a kedvezményt, akkor 144K-ra jön ki így is, ami még mindíg olcsóbb, mint amit te néztél gyérebb felszereltséggel. -
--=Gefi=--
tag
válasz
Terminus_ #277 üzenetére
Thx a választ, így belegondolva tényleg nem érné meg cserélni. Azt esetleg nem tudja véletlenül valaki, akinek ilyen notija van ([link]), hogy mennyi ideig bírja az akksi átlagos terhelés mellett? Tudom, hogy van ennek külön topic, de ott senki sem válaszolt, gondoltam, hogy ide több olyan emberke jár, akinek $topic notebookja van.
-
--=Gefi=--
tag
Hollári!
IBM R50e-ben lehet cserélni a procit? Konkretizálva: ha most megveszem Celeron M-mel, és később úgy gondolom, hogy kéne a Dothan proci bele, akkor kivitelezhető a csere? Azonos lábak, méret, kapható-e külön, ilyesmikre gondolok. -
--=Gefi=--
tag
Köszi a válaszokat!
Most már teljesene biztos vagyok ebben a gépben, csak győzőm majd kivárni, amíg összejön rá a lóvé
Utolsó kérdés:
Hallottam valamit áfacsökkentésről, ez milyen mértékű lesz, illetve mikor várható?
Másik pedig hogy karácsony környékén lefele mennek az árak, vagy épp ellenkezőleg? -
--=Gefi=--
tag
válasz
Terminus_ #179 üzenetére
Nincs gond 2 USBvel, csak sokan aggodalmaskodtak emiatt, hogyha rámegy egy pendrive, vagy esetleg valami USB-s külső eszköz, akkor a másikhoz már nem lehet hozzáférni.
De igazából csak kukacoskodás, első notim lesz, elég drága és szeretném a lehető legtökéletesebbet megvenni ebben az árkategóriában
Az igaz, hogy PC-men is eddig max 2 USB-t használtam, úgy hogy az egér folyamatosan rá van dugva -
--=Gefi=--
tag
Megnéztem IBM honlapján azt a pöcököt rajta. Ha jól sejetem, akkor ez olyan mint egy optikai egér csak fordítva, magyarán ahogy húzod a kezed felette úgy megy az egér. Vagy inkább golyós egérhez hasonlítható és fizikailag lehet tolni jobbra,balra,fel,le?
Egyébként én is néztem a billentyűzetet, elhelyezésre is nagyon bejön, meg (ahogy hallottam a véleményeket) kényelmi szempontból sem utolsó.
A noti csak dec környékén kerül megvételre, addigra jön majd össze a lóvé, csak idejében tájékozódni akartam a dolgokról, hogy mit érdemes, de tényleg jókis gép ez -
--=Gefi=--
tag
Thx a választ, utánanéztem egy kicsit a témának máshol is, és kb. 1 órás üzemidőkülönbség jön ki a tesztben. Ennyit szerintem megér a +50K, úgyhogy Dothanos lesz, most már ez is tiszta
Mégegy kérdésem lenne, mert sehol sem találtam rá leírást (se PH, se Google):
Trackpoint hogyan működik? Sose láttam még ilyen notebookot, és érdekelne, hogy azzal a 3 hosszú gombbal hogyan lehet navigálni?
Sokan mondták, hogy megszokható, sőt egyesek esküsznek rá, hogy jobb mint a tapipad. Tudom ha nem tetszik lehet USB-s egeret használni, de abból a 2db-ból nem szeretnék alapban 1et felhasználni (Persze létezik USB hub, de azt valahogy szintén nem szeretném). -
--=Gefi=--
tag
Sziasztok!
Hosszas mérlegelés után én is az IBM R50e mellett döntöttem. Mivel az anyagiak korlátozottak, ezért érdeklődnék, hogy egy Celeron M, illetve egy Pentium M proci között nagyon nagy a különbség (melegedés, üzemidő, gyorsaság annyira nem számít)? Mert ha csak percekben, esetleg 15 percben mérhető az akkuidő különbség, illetve pár celsiusban a melegedés, akkor annyira nem gáz szerintem.
Másik kérdésem: Nem tudja véletlenül valaki, hogy a tft-nek mennyi a frissítése ms-ban? Erre vonatkozólag sehol sem találtam adatot
Köszi előre is a válaszokat.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest