- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Zola_
tag
Gar. kiterjesztést 4 héten belül lehet venni hozzá, szóval majdnem ''azonnal''.
(Elvileg máshol is veheted, csak az kissé macerásabb.)
A rejtett partíciót a kék gombbal feljövő menüből éred el. Van egy ''rescue and recovery'' program, amit bekapcsoláskor is el lehet indítani, ha a windows nem menne. Azzal lehet adatot menteni és újratelepíteni. Még soha nem csináltam, csak a menüjét nézegettem.
Igen, első bekapcsoláskor végigvezet a dolgon, és a nevedre írod.
Bár ezt sem csináltam még, mert csupasz gépet vettem, saját XP-t tettem rá, és a support honlapról töltöttem le a kiegészítő progikat.
Azt Neked is ajnálom, hogy a software installer-rel, (vagy mostmár a system update progival) nézd meg, hogy nincsenek-e újabb driverek a géphez. Egy szélessávú kapcsolaton pik-pak frissül minden.
Azonban nagyon igaz amit sssent írt, hogy ha le tudsz mondani a dvd íróról, akkor az R51 sokkal jobb vétel! Én is most arra szeretném cserélni a gépemet. (amint olvashatod)
Bár tény, hogy az XP prof. nekem is felesleges, lévén saját is van, de így is jó az ár. Egy hete még 250 körül volt, sztem valami kifutó adag lehet. (és benne van a kb 40e-t érő garkiterjesztés)
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
ha szabad belekotyognom: +10K-ért erősebb PM +2 év garancia ajándék (ezek 50K körüli értéket képviselnek). Az XP prof lehet, hogy neked nem érték, de nem tudom számít-e, hogy ha pl. eszedbe jutna vmikor mondjuk céges domainbe kapcsolni a géped - mondjuk melóhelyen - akkor az a home-mal nem fog menni.
Ami hiányzik a PM-esből:
512MB RAM - 12-16K
esetleg egy külső dvd-író (a méregdrága belső helyett): ~20K-tól.
Ha ezek a nyűgök Neked nem megoldhatók, akkor valóban, a CM nem olyan rossz. Akkuidőben vesztesz kicsit, meg kicsit jobban fűt. Mondjuk gyengébb is vmivel. -
Shadowfax
addikt
Ha e két gép közül kéne választani, akkor az R51e-t választanám - a kicsivel jobb proci és videókari miatt. R51e: [link]
R50e: [link]
Ha viszont számít az aksiidő is, akkor Celeron M proci helyett érdemes lenne egy olyan konfigot keresni, amiben Pentium M proci van.
Igaz, ehhez mélyebben kell a zsebedbe nyúlni vagy pedig le kell mondani a DVD íróról.
Az XP-hez nem adnak telepítő cd-t, mert előre van telepítve a vinyóra, s az első bekapcsoláskor magától települ. Ha újra kell húzni a gépet, akkor van egy ún. rejtett partíció a gépen, ezzel helyreállítható a win.
De érdemes ún. recovery cd-ket is legyártani erről a rejtett partícióról minél előbb.
Szerk: Jó tetűn gépelek...Zola simán leelőzött...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Szia. Minden bizonnyal mindekettő ugyanolyan megbízható.
A különbség annyi, hogy az R51e újabb, így már DDR2 memória, a PCMCIA mellett már egy Express Card bővítőhelye is, valamint ATI chipszet, és ATI X200 video van benne. Illetve még +100mhz, de az elhanyagolható.
Ettől persze még az R50e is nagyon jó, nem tudom, hogy a 11+áfa különbség mennyire éri meg, de talán az ATI video egy fokkal jobb. Viszont azt mondják, hogy az R50e-ben lévő Intel chipszet és video kevesebbet fogyaszt, bár azt hiszem, hogy abban 4000mah akku van, míg az újabban már 4400-as. Nekem R51e van, pontosan 2óra 20 percet bír.
Én inkább a gar. kiterjesztésre költenék még, ha van keret.
Az XP és az egyéb hozzáadott progik előtelepítve vannak, ami azt jelenti, hogy neked kell befejezned otthon. Nincs hozzá CD, az IBM specialitása, hogy egy rejtett partíción van minden a merevlemezen, és onnan bármikor újratelepíthetőek. (többek között erre is van az ''Acces IBM'' gomb) Azonban bármikor iratható a géppel recovery CD, ajánlott is a vásárlás után megcsinálni.
Biztos, hogy kipróbálják a gépet, de a telepítést nem valószínű, hogy ott befejezik. (hacsak nem dumálod le velük)
Egyébként vállalnak kiszállítást is, az esetben biztos, hogy csak a dobozt kapod próba nélkül, de gond esetén azt is vissza lehet küldeni. Mivel akkor nincs alkalmad próbára, még akkor is ha nem tetszik a gép.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged