- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
levy1983
aktív tag
Köszi a válaszod. A Recovyer DVD-k ki vannak írva, és szeretném teljes mértékben kihasználni a hdd-t, ezért felesleges számomra a rejtett partició. Csak arra lennék kíváncsi, ha letörlöm, akkor a dvd-ről visszaállítható-e?
Amúgy feltettem Recovery-vel a gyári telepítést, tehát visszaállítottam a gyári állapotba, de ugyan az. Elindatom a PI-t számol, proci meg melegszik és a venti marad alap fordulaton. Felment 71 fokra de semmi változás, így lelöttem a pi-t.
Minden a legujabb a gépen az embended controller, vagy mi, meg a BIOS is. Tegnap prógáltam frissíteni, de egyiket sem hagyta. Kiírta, hogy nem újabb verzió, és kilép. -
levy1983
aktív tag
Akkor nem volt semmi gond a géppel, így az NHC-t sem ismertem, nem is volt feltelepítve. Most csinálom épp a Recoveryt gyári beállitásokra, nem tudom ez segít-e majd? Amúgy ha legyalulom a HDD-t simára, tehát a rejtett partíciót is, akkor a Recovery DVD-k visszaállítják azt is? (mármint a rejtett partíciót)
-
levy1983
aktív tag
válasz
Shadowfax #1449 üzenetére
Szóval egy 400FBS-s Celeron M370-et cseréltem egy 533FSB-s Pentium M760-ra. Már csak az FSB váltás miatt is gondoltam, hogy nem árt ha resetelem a BIOS-t így a procicsere erejéig kihúztam az elemet. Már gép bekapcsolásánál felpörög szinte max-ra a venti, és utánna visszaáll erre az alapjáratra. (Azért zavar az everest, mert a Celeronnál jól működött, de most a Pentiummal nem akar...) De nekem a venti sebessége 65 foknál sem váltott, ugyanaz az alapjárat maradt. Olvasgattam neten és talán az az ACPI a felelős a sebességért, vagy nem? És emiatt is gondoltam, hogy ezzel van a bibi, mert az NHC kiírja hogy ez az ACPI nincs konfigurálva, ergo nincs mi szabályozza a ventit. Az előbbb meg azt olvastam, hoyg ezen csak a reinstall segít. Igaz lenne ez? Bár ha indulásnál a R&R-t indítom, akkor is csak alapjáraton megy a venti, pedig akkor elvileg a Winfos nem zavar be.
más: BIOS-ban semmi hőmérséklet kiírás, ventiszabályozásra vonatkozó menü sincs... -
levy1983
aktív tag
sziasztok!
Tegnap kicseréltem Celeron M procimat Pentium M-re, viszont problémáim vannak a hőmérséklettel és a venti sebességével, szabályozásával. A probléma az, hogy egyrészt azóta az everest össze-vissza írja ki a CPU hőmérsékletét. Ha változtatom a power managerben, hogy max perfomance vagy max battery life legyen, (ezzel ugye változik a cpu sebessége is,) ez szerint ír ki egy random hőmérsékletet az everest, tehát nem a valóst mutatja. Másik problémám, hogy míg a celeronnal csak akkor kapcsolt be a venti, mikor a cpu azt igényelte, addig a pentiummal mindig megy egy bizonyos alapjáraton és ha nő a hőmérséklet, akkor sem gyorsul fel a venti. letöltöttem az NHC, és az azt írja ki, hogy ''ACPI Control System is not configurated for this system''. nekem gyanús, hogy itt lesz a bibi. Ezt az ACPI-t hogyan lehet konfigurálni? Talán akkor vesztek el a beállítások, mikor kihúztam az elemet a procicserénél, hogy reseteljem a BIOS-t?
segítsetek please, sürgős lenne, mert hétfőtől egyetem, és kellene a noti...
köszi, Levi -
levy1983
aktív tag
tudom, hogy nem hw piac, de hátha érdekel valakit:
Lenne egy Thinkpadből kiszerelt noti RAM-om eladó:
Hynix 512Mb 533MHz DDR2
Hynix 2Rx16 PC2-4200S-444-12
HYMP564S64BP6-C4 AB 0626
Gyakorlatilag új, Thinkpad notiból lett kivéve. Kb. 6 órát ment összesen. Gyári Thinkpad-es száma: FRU 73P3843, dátum szerint 07-12-és lett beszerelve.
Ha esetleg valakit érdekel, akkor írjon privit vagy a hírdetéses topicban érdeklődjön. -
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem a magyar XP-met a notimra, régit leformatáltam. Kérdezném, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy a rejtett partícíót is letörlöm és helyette létrehozok egy általam kreált (nagyobb méretű) rejtett partíciót, amire az új magyar WIN XP-m beállításait mentem le. És ha igen, akkor hogyan?
köszi, Levi
shadowfax: OK, köszi. Nekem meg az a gyanúm, hogy csak akkor lesz magyar, ha az eredetileg feltett R&R is magyar a rejtett partíción. Ezért is akarnék egy saját készítésű rejtett partíciót. Amúgy érdekes, hogy nekem ugye német volt minden, és a magyar XP-re rátettem a magyar R&R-t és a rejtett partíción lévő angolra változott...
[Szerkesztve] -
levy1983
aktív tag
-
levy1983
aktív tag
válasz
Shadowfax #1360 üzenetére
Hát ha csak ez a két progi nincs fenn, akkor minden ok. Úgy is inkább Nero-t fogok használni. A Recovery CD-k ill. 2db DVD készen van már, de még mindig van tölteni valóm az IBM oldaláról. Ha formázom az egészet (rejtett partícíót is beleértve), akkor nem fogom tudni használni a Thinkvantage gombot bekapcsolás után, ugye? Ti mit ajánlotok formázzam az egészet, vagy a rejtett partícíó maradjon, és acsak a másikat? Apropó: Hogyan lehet ilyen rejtett partíciót készíteni? Mert akkor lehet készítenék egyet a friss magyar XP-mnek.
-
-
levy1983
aktív tag
Köszönöm gyors válaszod. semmi bajom a német XP-vel, csak a nyelvezete...
Kérdezném még:
Hogyan lehet elkészíteni a recovery CD-ket?
Illetvet valamikor olyat olvastam, hogy ugyebár az XP mellé még egy csomó progit telepítenek fel gyárilag, és van köztük olyan progi is, amit nem lehet letölteni az IBM honlapjáról. Így ha új XP-t telepítek, akkor az a progit ''elveszik''. Ha jók az értesűléseim, akkor melyek ezek a progik, ha nem, akkor javítsatok ki, légyszi.
Köszönöm! -
levy1983
aktív tag
-
levy1983
aktív tag
sziasztok!
hozzájutottam egy Thinkpad notihoz, de a windows nem magyar. Hogyan tudnám én azt magyarosítani? Simán rátelepítem a magyar XP-t? Vagy ha leformázom a HDD-t, és telepítek magyar XP-t, akkor a rejtett partícióról vissza lehet állítani az eredeti állapotot?
sürgős lenne.
várom válaszaitokat.
köszi, Levi -
levy1983
aktív tag
válasz
#95561216 #1241 üzenetére
Hát nekem nemrégiben volt egy T30-am, igaz, hogy nem szedtem szét teljesen, de én nem találkoztam egyszerhasználatos csarokkal. Sőt ha jól emlékszem a leírásában benne volt, hogy hogyan kell ízekre szedni a legapróbb darabokig... Mind1, lényeg a lényeg, hogy a későbbiek során cserélhető.
Még ezekre választ várnék:
-CeleronM és PentiumM lényegében csak energiagazdálkodásban különbözik? (Ha jól tudom a kiszemelt példány BANIAS magos Celeron)
-Celeron vs.Sempron telesítménykülönbsége? (természetesen mobil CPU-knál)
[Szerkesztve] -
-
levy1983
aktív tag
Köszi a gyors választ. Nem tudtam, hogy a Celeronok mindig max. sebességen mennek, de most már ezt is tudom. Viszont a procicsere komolyan érdekelne, szóval aki tud valami konkrét, bővebb infót, az ne kíméljen. Én azért tartom valószínűnek, hogy lehetséges, mert az adott notiban minden ugyanaz, csak a proci különbözik, így miért ne lehetne azt később kicserélni PentiumM-re? Persze még nem csinltam ilyet, így ez csak elmélet. Amúgy mi a helyzet Celeron vs. Sempron ügyben? Én a Celeront ''erősebbnek'' tartanám, csak az L2 cache miatt is, vagy tévednék?
-
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy rendelkezik-e valaki Z60m-el? Közeljövőben szeretnék notit venni, és egy ilyen után fáj a szívem a legjobban. Tapasztalatokat szívesen meghallgatom, elolvasom. Valamint érdeklődnék, hogy mik a legalapvetőbb különbségek a Celeron és a Pentium M között?Valószínű, hogy most csak egy Celeronos géphez tudnénk hozzájutni, így érdeklődnék,hogy a későbbiek során ki lehet-e cserél a procit Pentium M-re?
köszi: Levi
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest