- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Aktív témák
-
Zola_
tag
válasz
indianka #1303 üzenetére
Azt én nem tudom, hogy mennyire gáz, de itt a fórumon írták, hogy az X200-tól sem szabad túl sokat várni, csak mert ATI. Tény persze, hogy az Intel Extreme-nél azért komolyabb.
Volt egy ilyen CeleronM-es R51e gépem 2 hónapig, és keveseltem az akkuidőt, valamint zavart, hogy egyfolytában ment a ventije is. Az ATI X200 alatt ATI chipszet van, ezért nagyobb a fogyasztása egy CeleronM-es, de Intel chipszetes R50e-nél.
Ha van türelmed akkor várd ki a már megjelent R60e-t, abban biztos, hogy jobb video lesz, de kérdés, hogy milyen procival és milyen áron lehet majd kapni.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
indianka #1301 üzenetére
No igen, mindent nem lehet egyszerre, vagy meg kell fizetni. Így el kell dönteni, hogy mi a fontosabb. Nekem pl. az akkuidő.
Az X200 amúgy sem egy villám, de -mint korábban is írtam- az R51e Celeron M-mel max 2.5 órát megy.
Felhívnám a figyelmedet egy itt korábban már kitárgyalt gépre [link], [link], mely még mindig kapható igen jó áron itt: [link] Igaz, hogy alapban csak combo drive van benne, de egy külső USB-s dvd írót bármikor tehetsz mellé, és az árában lévő 1 helyett 3 év gari már önmagában majd 40e forintot ér, nem beszélve a többi többletről, és ráadásul ATI video van benne(bár jóval régebbi, de saját 32MB-ja van)
Tudom, hogy drágább, de jobb most hozzátenni, mint később cserélgetni a gépet. -
Zola_
tag
válasz
indianka #1297 üzenetére
Pontosabban 1év teljes, +2 év alkatrész gari van hozzá. (láthatóan egy ASUS adatlapot írtak át, és abból maradt a 2év) Ebben a topicban tapasztalatot nem fogsz olvasni róla, csak az IBM-ről.
Itt:[link] és itt:[link] érdemes érdeklődni.
Az én véleményem továbbra is az, hogy kerüld a CeleronM-et, ha az akkuidő egy kicsit is fontos. -
Zola_
tag
válasz
indianka #1284 üzenetére
Hasonló választás előtt voltam néhány hónapja.
Akkor azt tapasztaltam, hogy a HP is nagyon jó, de negatívum a hangerőszabályzó hiánya, és pozitívum a firewire csatlakozó (ha használnád), ezen kívül egy kicsit vékonyabb és könnyebb. A HP wifi-ből csak a gyári mini PCI bővítést eszi, ez kb. +16e forint, hacsak nem elégszel meg egy gyengébb vételi erejű PCMCIA kártyával.
Ezzel szemben a ThinkPad trackpointja jobban használható, gyári wifi-je van, jobb az LCD merevítése, fém pántjai vannak, és praktikus ThinkLight éjszakai fénye. Nem baj, ha op.rendszer nélkül veszed, a netről mkinden progi és legfrissebb driver letölthető hozzá. (még bios is) Szóval én inkább IBM-et választottam, és nem bántam meg, íme néhány érv mellette: [link]
Az akkuról: Ha PentiumM-el veszed, az olyan mintha lenne egy pótakksid a CeleronM-hez, mert kb. másfélszer többet bír. Ezt is tapasztalatból tudom, mostmár PentiumM-es gépem van.Az általad linkeltnél van egy 12e-vel drágább DVDmultival, de megéri, mert +20GB, és 5400rpm, azaz gyorsabb vinyo. [link]
Még egy dolog, a DVD multiban nagy pozitívum a DVD RAM, ahogy Flashcash is írta, de ha jól tudom a dual layert nem tudja, viszont a HP igen, ha ez egyáltalán fontos. -
válasz
indianka #1284 üzenetére
Ha fontos az hogy mennyit bír akkumulátorról a gép akkor mindenképpen a Pentium M-el szerelt harmadik gép a legjobb választás.
A DVD multi író azt jelenti hogy az író támogatja a DVD+/-R(W) és DVD-RAM szabványokat. A DVD-RAM lemezek a vinyóhoz hasonlóan írhatóak, nagyon jól használhatók rendszeres adatmentésre.
Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged