- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
halalka #1025 üzenetére
Meg lehet rendelni némi lóvéért a gyári recovery lemezt az IBM-től, ha tudod igazolni hogy jogosult vagy rá. Kérdezd meg Blyant vagy Herbyt, már nem emléxem melyikük linkelt anno címet hozzá, de ők amúgy is IBM-esek.
Blyan #1012: Valóban megtévesztő, de valszeg nem a sorozathoz kapcsolódik, hanem a gyártó nevéhez, vmi olyasmi mint a notebook.hu-n amikor egy adott szériához minden tagra ugyanaz a leírás van hozzárakva.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
d900t anno csinált egy összefoglalót a prémium vs konzumer termékekről, abban leírta hogy (majdnem) mindegyik gyártónak van mindkettő. A Lenovo egy prémium márkanév bevezetése helyett megvett egyet (IBM ThinkPad), valszeg nem azért hogy ebből is kommersz legyen, az már milliárdok kifizetése nélkül is rendelkezésére állt, Lenovo néven.
-
Dr. Akula
félisten
Az hogy nem Acer.
Ez buseness class gép, itt nemcsak a MHz-et kell megfizetni, hanem a minőséget is. Egyszerűen mindenben jobb, megbízhatóbb mint egy ''olcsított'' változat. Azért 855-ös, mert amikor ezt kitalálták, még az volt a csúcs. Azóta van T43, az már 915 és DDR2 - nem mintha sokat számítana. -
Dr. Akula
félisten
Én erre gondoltam: [link]. (Bár ebbél csak a T60-at írják, nemtom T43-hoz is jó-e.)
Nem ragaszkodom IBM matricáshoz, akrármilyen jó lenne, ami belemegy. Namost úgy tudom slimből is két féle van: 9.5 mm-es és 12 mm-es. Vagy a drive maga ugyanaz, csak az előlap mérete más (azt még le lehetne applikálni a kombóról és átrakni ide)? Ha jól tudom az enyémbe 9.5-ös kéne, boltban meg a 12 mm-est lehet kapni. Meg a csatlakozója is más (a hagyományos apa, az IBM-es anya, vagy fordítva, nem emléxem, és még az is lehet hogy a vezetékezése is más), valamint a csatlakozó forrasztva van, és több soros, ha mondjuk a kombómról át akarnám tenni, akkor is barkácsmesternek kéne lennem.
Mi akkor a megoldás? A legegyszerűbb & legolcsóbb. A cél hogy (lehetőleg DL-es) dvd író kerüljön a notimba. -
Dr. Akula
félisten
Még mindig gondban vagyok az R és a pótaksi témában. Itt ([link]) azt írják hogy
ThinkPad T and R Series
Select ThinkPad T and R Series models can provide up to 9 hours of battery life6. It’s like a single tank of gas for the entire day’s journey!
ThinkPad T40/R50 Series High Capacity Li-Ion Battery + ThinkPad UltraBay Slim Li-Polymer Battery = up to 9 hours
itt ([link]) meg már szó sincs R-ről, csak T40-ről.
Most akkor lehet ultrabay pótaksit rakni IBM R(50e)-be (ételemszerűen nemcsak fizikailag belepasszol, hanem hogy használja is), vagy sem? Vki hozzáértő helplz!
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Egy ilyen ([link]) pl. belerakható egy R50e-be? Abban csak 2x-es van, az nem túl gyors.
-
Dr. Akula
félisten
Mégvalami: az R-eknek oldalt van a levegő be / kiönlő nyílásai (mindkettő), vagy egyik alul, másuik oldalt (vagy hátul)?
-
Dr. Akula
félisten
Ez most kifejezetten hordozásra szánt noti lenne, jó az integrált video, viszont fontos hogy legyen benne dvd író, pentium-m, és lehessen hozzá ultrabayes pótaksit használni (a dvd helyére való), a hosszú aksis üzemidő miatt. Az igazi persze a T lenne, de az 350-450k, egy ugyanolyan R-ben meg 220-250k. Persze titánpáncél az nem lesz, de az IBM standard műanyag is jobb mint az én Acerem ''papír''műanyaga, valamint 14'' helyett sajnos 15'', és a 2.3 kg helyett is 3 kg, de ha van olyan megbízható, akkor ilyen árviszonyok mellett úgy vélem megérné. A T-ket még tovább drágítaná a(z original IBM) dvd író, amit vki régebben kb. 50 rongyért mondott, mert oda állítólag csak az eredeti megy bele.
_Magyarországon_ kb. mennyi egy ilyen pótaksi? Az IBM honlapon dolcsiban van, és nincs benne a 30 kereskedő haszna se akin átmegy míg ideér + áfa, vám, egyéb tarhák. -
Dr. Akula
félisten
Amobil alatt a teljesértékű mobil procikat értem, speedsteppel és minden energiatakarékos mobil funkcióval.
kicsivel kopogósabb anyagból készül
Ez mit jelent? Úgy tudom a T sorozat titánötvözetű házas, az R meg sima műanyag, vagy nem?
az összetevők tekintetében ugyanazok az alkatrészek vannak, mint a T-ben
Minőségre is ugyanazok? Semmivel nem silányabb cuccokból heggesztik össze mint a T-t? Mert ugye az R az ''olcsított'' sorozat, itt meg állítólag szeretnek spórolni a minőség rovására - minden gyártónál.
Az Acer minőséget arra értettem hogy az olcsóság érdekében nem lett-e annyival gagyibb az R széria (nem a T, nem az X, csak az), hogy gyakorlatilag ugyanolyan szintet képvisel mint egy Acer, Asus, FuSi? -
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #483 üzenetére
Sirály! Viszont ezt az oldalt régebben is néztem, és az R valahogy kimaradt nálam, csak a T-re emlékeztem.
Az IBM oldalon 9 órát írnak pótaksival, ebből kijön mondjuk 4 óra dvd filmnézés?
Természetesen csakis rendes mobil procis gépben gondolkozok.
HW bővítés: vinyó, memória, wifi, dvd író csak eredeti IBM megy bele, vagy lehet akármilyen kompatibilis is? A T sorozatnál tudom hogy pl. DVD-ből csak az IBM-es jó, de mivel az R-eket nem az IBM gyártja, nemtom itt is él-e ez a megkötés?
Windows felmegy rá a bolti is, vagy csak a hozzáadott speckó IBM-es (nemtom náluk van-e ilyen, a Compaqnál divat volt mindenből saját)? Van-e valami más megszorítás (hw / sw), amiből csak az IBM-től (drága pénzért) lehet megfelelőt rendelni, nem jó hozzá akármilyen kompatibilis?
Szervíz az hogy megy hozzá, központi IBM szervíz (ahol mindegy melyik boltban vetted, a garit ugyanaz végzi) vagy minden bolt ahol szerződésben áll?
Végül: az R sorozat mennyivel rosszabb minőség tekintetében mint a T? Leszámítva a ''golyóálló'' titánházat. Ha belevágok egy ilyenbe, nem kell attól tartanom hogy Acer ''minőséget'' kapok? (Úgy tudom az R-eket nem az IBM gyártja, hanem csicska gyártók, csicska alkatrészekkel, kérdés mennyire szarok / jók.)
Nyári meleget hogy viseli a burkolata? Mondjuk kint hagyom a napon 40 fokban, elolvad, vagy csak kicsit meleg lesz és annyi?
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Az IBM R sorozatba is lehet pótaksit rakni a cd / dvd helyére, vagy csak a T-ben? Ha nem, van más mód az üzemidő növelésére?
-
Dr. Akula
félisten
Nem tudom mi ez a hiszti mániád, de ezt csak te képzeled egyedül. Vagy Gefit is törlöd / kitildo, mert honnan veszi a bátorságot hogy valami rosszat mondjon az x cég y termékéről? Ő leírta hogy csalódott, én megerősítettem ebben saját tapasztalatommal, a többi már csak a te fantáziád szüleménye. Olyat képzelsz mögé ami nem létezik. Remélem megfelelően együttműködtem.
_____
Privát üzenetben válaszoltam, és lezártnak tekintem a témát. - WN31RD -
Dr. Akula
félisten
válasz
--=Gefi=-- #323 üzenetére
Én is a megbízhatóságért vettem Travelmatyit, aztán már a 2.kal szopok, úgy hogy a szakszervíz is csak annyit tud rá mondani hogy valami tényleg nem jó. Már komolyan bánom hogy nem Clevot vagy Gericomot vettem. Olcsóbb, nagyobb tudású, és ezek szerint szarabb nem is nagyon lehet.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
nohabmozdony #317 üzenetére
Ez igaz, de pl. az Acer előtelepített oprendszere is FAT32-re formázott partíción érkezik, a 21. században meg inkább NTFS-t szeretne használni a júzer. Az IBM-nél is lehetnek hasonló okok.
-
Dr. Akula
félisten
Az IBM T és R sorozata minőség szempontjában különbözik-e egymástól (ha igen, mennyire)?
Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest