- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Aktív témák
-
roberto9
csendes tag
Valóban bejön az accessIBM-re az R&R. Nálam viszont az R&R-ben szó szerint a következő menüpont van: Restore my hard drive to the factory state.
Utána sajnos nem igazán egyértelmű eldöntendő kérdések vannak. Windows területi beállításokra vonatkozó kérdésekre pedig egyik esetben sem találkoztam... -
roberto9
csendes tag
válasz
Shadowfax #1344 üzenetére
Nem lehetett elérni az AccessIBM-mel az R&R-t. Csak egy háromsoros, boot-sorrendet tartalmazó , BIOS-t hívott elő, ahonnan aztán ki lehetett lépni, folytatni a setupot, vagy a fő BIOS-ba jutni.
Az R&R-t, mint akkor mindig, az első (startup) cd-vel való bootolással hívtam be. Ez a cd mindig újratelepítette a R&R-t (a windows nélküli változatot).
Most már, az újra telepített oprendszerrel, az accsessIBM szintén a R&R-hez juttat bekapcsoláskor. De ami érdekes - most hogy kipróbáltam - az F11' is.
Amúgy úgy tudom, nem volt erre a gépre telepítve linux...
Azt meg csak halkan mondom, hogy megnéztem megint a R&R-ben a rejtett partíciórós újtahúzási opciót. ...és most sem lettem okosabb. Ugyanaz a megakadás...Az üzemelteteési könyv, a Helpek tömkeleg után. Még mindig -
roberto9
csendes tag
A helyzet biztató. Az előző tulaj által adott recovery cd-kkel sikerült telepítenem a rendszert. Ezt az cd-k közül az első (startup) cd-vel betöltött R&R program baloldali menüsorának legalsó boot funkciójával értem el, ami szerencsre behívta a következő cd-ket.
Tényleg hülyeség volt menet közben leállítani a procedúrát, de hát a rejtett partícióról szerettem volna telepíteni. Ez még most sem sikerült és nem is tudom hogyan lehet. Pedig még mindig ott figyel az a néhány gb a rejtett partíciónMost már egyre erősebben azt gondolom, hogy, vmit nagyon elnézek...
Egyelőre mégis várok a Neumann utcával. Ebben a pillanatban úgy tűnik minden ok. -
roberto9
csendes tag
válasz
Flashcash #1337 üzenetére
Megvan nálam is. Szinte ugyanezek az adatok. Köszönöm. Ez viszont újabb lökést adott, hogy megint gyötörjem a gépet...
Készítettem egy backupot a most fent lévő rendszerről. És kiderült, hogy az oprendszer alól látható R&R gyakorlatilag csak backupokkal foglalkozik. Ha van backup remekül lehet tenni vele ezt-azt. Viszont nem találtam eredeti rendszer visszaállítással kapcsolatos opciót. Azaz oprendszer alól nem lehet felülíratni a rendszert. Ez valahol logikus is.
A bekapcsoláskor behívható R&R-ben viszont igen. És ez a ''Restore your system'' menü alatt, a 3. lépésben az utolsó lehetőség: ''I do not want to save any files'' kiválasztásával. Ezt az egyet eddig nem próbáltam, nem gondoltam volna, hogy ez jó lehet. Aztán elkezdte tölteni a file-okat. Nagyon megörültem.
Ám, amikor recovery cd-ket kért, akkor lefagyott a mosoly. Betettem egyet, aztán a másikat, aztán gondoltam egyet, kivettem és újra indítottam az egész gépet.
Azóta az ''I do not want to save any files'' című műsor sem megy, merthogy a köv. hibaüzenetet adja : ''Product Recovery failed during the conversation phase''. Azért, mert kivettem az egyik cd-t, vagy nem tettem be a következőt. Lehet, hogy nem kellett volna, de hát ha egyszer a partícióról szerettem volna újrahúzni a rendszert.
Egyszóval most már a régi windows sincs. A gép bekapcsolásakor az R&R töltődik be, ahonnan a fent említett, frissen készített backup is eltűnt (talán erre utalt az ''I do not want to save any files''?)
Hétfőn megyek szépen a Neumann utcába, aztán újra telepíttetem az egészet....
Azért, ha kézbe kapnánk a telepítő cd-ket, azzal talán nem lenne ennyire szövevényes az ügy -
roberto9
csendes tag
válasz
Shadowfax #1335 üzenetére
Nincs semmilyen hibaüzenet. Egyszerűen csak nem lehet továbbhaladni. Azaz a windowst letölti (~15 perc) és utána nem lesz ''éles '' a Next gomb. Nincs tovább...
Mondjuk nekem gyanús, hogy valamilyen backupot vár, és nincs egy sem, (most éppen gyártok egyet) és azért akad el. De a felkínált lehetőségek közül próbáltam mindegyiket.
Egy kicsit mások a lehetőségek(legalábbis az opciók megfogalmazása) az (oprendszer nélkül is működő) Rescue@Recovery workplaceben, amit a startup cd-vel való indítás után jeleník meg, illetve a már betöltött windowos környezet alóli Rescue&Recovery között. Utóbbinál alapvetően ''backupos'' opciók vannak.
De szinte mindegyiket próbáltam...
Azért emlegetem a startup cd-t, mert csak így tudom behozni az oprendszer nélküli R&R-t. Elvileg bekapcsolás után , az AccessIBM gomb lenyomásával ennek kéne bejönnie. de nálam egyszerűen egy BIOS-os boot-lista jön be. Itt is próbáltam cd-ről, hdd-ről való bootolást beállítani. Mindhiába.
Az is érdekes, hogy nem enged a régi, még a gépen lévő oprendszer(amit le akarok cserélni) office-t telepíteni. Kéri a forrást, ha beteszem a cd-t, nem fogadja el.
Szóval az egész gépet le kell gyalulni és vissza kell a gyári állapotot tenni rá. CSak tudnám, mi akasztja meg.
Még az is lehet, hogy saját magam -
roberto9
csendes tag
Van hozzá eredeti xp. Címke, típusszám , miegymás megvan. Az előző tulaj srác adott hozzá recovery cd-ket is. Csakhogy azokkal ugyanez a helyezt: ha a startup cd-vel indítok akkor betölt a Rescue&Recovery program, (ami elvileg oprendszer nélkül is működik) itt aztán megint csak - Restore your system - stb. Persze itt is kipróbáltama többi restore lehetőséget is . Semmi.
Amúgy a C:\ meghajtón 6-7 gb foglalt. Tehát - úgy tűnik, van ott vmi.
Amúgy azt írja ki, hogy nincs elmentve semmilyen backup file. Mintha ilyet keresne, de nem talál. De hát nincs elmentve semmilyen backup. Csak a gyári partíció kellene.
És hát - gyanítom - az edigieknél jóval egyszerűbbnek kell lennie a rendszer visszaállításnak.
Csináltatok már hasonlót? -
roberto9
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy r51e típusú notit és minden szempontból tetszik, ám van egy apró probléma: sehogyan sem tudom előcsalogatni a rejtett partíción lévő oprendszert és újra teleepíteni.
A gépet három hónaposan vettem és most - mielőtt személyre szabnám, használatba venném - teljesen szűz oprendszerről szeretnék indulni.
Természetesen A Restore&Recovery - Restore your system - Restore my hard drive to the original factory state - sorrendben próbálkoztam, de a windows kijelölésse, majd letöltése után nincs tovább. (nincs Next). Próbáltam a többi restore lehetőséget is, hiába. Nem látja/ajánlja fel a rejtett partíción lévő WinHome-ot.
Ha tudtok segíteni, megköszönöm.
Mindenesetre eddig nem nyűgözött le ez a ThinkVatage...
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged