- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Zola_
tag
válasz
roberto9 #1333 üzenetére
Pedig akkor mennire kéne a dolognak.
A mostani gépemmel egyszer már csináltam ilyet, akkor minden további nélkül elindult a dolog, és egy jó ideig elvolt a gép magában. Ahogy láttam egy ideiglenes meghajtó tűnt fel a sajátgépen, majd szépen újrahúzta magát, és utána úgy indult újra, mint amikor először bekapcsoltam. Még azt is felismerte, hogy időközben a combo helyett dvd író került bele, így megjelent a porgik között az addig nem talált windvd creator is. Backup file nekem sem volt mentve. Szóval fura egy problémád van, talán másnak is lesz ötlete... -
Zola_
tag
válasz
roberto9 #1331 üzenetére
Az első kérdés ami felmerült bennem, hogy új korában rajta volt-e a rejtett partíció az XP-vel a gépen. (XP matrica van az alján?) Ugyanis árulják anélkül is, nekem is volt egy olyan R51e, és utólag tettem rá a rescue and recovery progit, ami természetesen nem tudta volna újrahúzni azt, ami ott sem volt.
A másik lehetőség, hogy legyalulta az előző tulaj. Szoktak olyat csinálni, ha vkit zavar, hogy pár gigát elfoglal a cucc. Bár akkor illet volna kiiratni előtte recovery CD-ket, vagy DVD-t... -
Zola_
tag
válasz
Blamazs #1309 üzenetére
Félre ne érts, elhiszem én, csak fura a CeleronM-es R51e max 2,5 órás üzemidejéhez képest. Egyetértek, én sem szoktam játszani notebookon (de még másik gépen sem)
Mac-et nem ismerem, de új T60 Core Duo-val pl. itt szokott lenni jó áron:[link] (korábban 270ért volt DVD olvasóval és Intel videoval, valamint 350-ért DVD multival, és ATI X1300-zal) A jövőben pedig csak lefelé fog menni az ára, mint mindennek a számítástechnikában. -
Zola_
tag
válasz
indianka #1303 üzenetére
Azt én nem tudom, hogy mennyire gáz, de itt a fórumon írták, hogy az X200-tól sem szabad túl sokat várni, csak mert ATI. Tény persze, hogy az Intel Extreme-nél azért komolyabb.
Volt egy ilyen CeleronM-es R51e gépem 2 hónapig, és keveseltem az akkuidőt, valamint zavart, hogy egyfolytában ment a ventije is. Az ATI X200 alatt ATI chipszet van, ezért nagyobb a fogyasztása egy CeleronM-es, de Intel chipszetes R50e-nél.
Ha van türelmed akkor várd ki a már megjelent R60e-t, abban biztos, hogy jobb video lesz, de kérdés, hogy milyen procival és milyen áron lehet majd kapni.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
indianka #1301 üzenetére
No igen, mindent nem lehet egyszerre, vagy meg kell fizetni. Így el kell dönteni, hogy mi a fontosabb. Nekem pl. az akkuidő.
Az X200 amúgy sem egy villám, de -mint korábban is írtam- az R51e Celeron M-mel max 2.5 órát megy.
Felhívnám a figyelmedet egy itt korábban már kitárgyalt gépre [link], [link], mely még mindig kapható igen jó áron itt: [link] Igaz, hogy alapban csak combo drive van benne, de egy külső USB-s dvd írót bármikor tehetsz mellé, és az árában lévő 1 helyett 3 év gari már önmagában majd 40e forintot ér, nem beszélve a többi többletről, és ráadásul ATI video van benne(bár jóval régebbi, de saját 32MB-ja van)
Tudom, hogy drágább, de jobb most hozzátenni, mint később cserélgetni a gépet. -
Zola_
tag
válasz
indianka #1297 üzenetére
Pontosabban 1év teljes, +2 év alkatrész gari van hozzá. (láthatóan egy ASUS adatlapot írtak át, és abból maradt a 2év) Ebben a topicban tapasztalatot nem fogsz olvasni róla, csak az IBM-ről.
Itt:[link] és itt:[link] érdemes érdeklődni.
Az én véleményem továbbra is az, hogy kerüld a CeleronM-et, ha az akkuidő egy kicsit is fontos. -
Zola_
tag
No, pont erre jártam, így gyors választ adok.
Azt, hogy mennyire fontos a gar.bővítés csak Te tudod eldönteni... A ThinkPad-ek nem arról híresek, hogy gyakran meghibásodnak, de arról sem, hogy sosem. Egy biztos, a szervízben nagyon rendesek, jártam már náluk, így tapasztalatból mondom. Nem muszály +2 évet venni, vehetsz +1et is feleannyiért. Szerintem itt a legolcsóbb a bővítés: [link], az előző gépemhez én is náluk vettem, usanotinál drágább. Menete: megrendeled, pár nap múlva szólnak, hogy mehetsz fizetni, ott kapsz egy kódot amivel a neten kell regisztrálni és egy faxot küldeni, utána pár nap múlva jön egy visszaigazolo e-mail, és ha megnézed a warranty status-t, akkor már az új dátum fog látszani.
Az árlistából az első vagy a második tétel érdekes számodra, (de amint láthatod vehetsz akár +3évet is) a felsorolásban van a géped gyári kódja, melyet alul egy fekete-fehér matricán találsz meg.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Leginkább egy s-video kimenetre volna szükséged, de az csak ''e'' nélküli gépeken van. Hallottam már olyan átalakítóról, mellyel a külső monitor csatlakozóhoz lehet TV-t kötni, de sajnos nem tudom, hogy hol lehet kapni. Jó áron vetted a gépet, a notebook.hu-nál pl. 48e-vel drágább. Egy hónapig vehetsz még hozzá -bárhol- gar.kiterjesztést is, érdemes meggondolni, mert egy notebooknál igen fontos.
-
Zola_
tag
Manapság már csak a legfontosabb kötelező dolgokat írják le a mellékelt használati utasításban, és az internetes supportot fejlesztik a cégek. Innen: [link] indulva sokmindent meg lehet találni, pl. akár videofilmet is a memória bővítéshez. No és ezért is vannak, és nagyon jók az ilyen és hasonló internetes fórumok.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
indianka #1284 üzenetére
Hasonló választás előtt voltam néhány hónapja.
Akkor azt tapasztaltam, hogy a HP is nagyon jó, de negatívum a hangerőszabályzó hiánya, és pozitívum a firewire csatlakozó (ha használnád), ezen kívül egy kicsit vékonyabb és könnyebb. A HP wifi-ből csak a gyári mini PCI bővítést eszi, ez kb. +16e forint, hacsak nem elégszel meg egy gyengébb vételi erejű PCMCIA kártyával.
Ezzel szemben a ThinkPad trackpointja jobban használható, gyári wifi-je van, jobb az LCD merevítése, fém pántjai vannak, és praktikus ThinkLight éjszakai fénye. Nem baj, ha op.rendszer nélkül veszed, a netről mkinden progi és legfrissebb driver letölthető hozzá. (még bios is) Szóval én inkább IBM-et választottam, és nem bántam meg, íme néhány érv mellette: [link]
Az akkuról: Ha PentiumM-el veszed, az olyan mintha lenne egy pótakksid a CeleronM-hez, mert kb. másfélszer többet bír. Ezt is tapasztalatból tudom, mostmár PentiumM-es gépem van.Az általad linkeltnél van egy 12e-vel drágább DVDmultival, de megéri, mert +20GB, és 5400rpm, azaz gyorsabb vinyo. [link]
Még egy dolog, a DVD multiban nagy pozitívum a DVD RAM, ahogy Flashcash is írta, de ha jól tudom a dual layert nem tudja, viszont a HP igen, ha ez egyáltalán fontos. -
Zola_
tag
válasz
Flashcash #1268 üzenetére
Kicsit jobb, mert van benne Bluetooth és 5400rpm vinyo, de az Extreme Graphics2 videot itt eléggé lehúzták a fórumtársak, még a másikban lévő ATI MR7500-hoz képest is. Ráadásul ott van még a majd 40 ezret érő +2év gari. Na mindegy, lassan jutalékot kérhetnénk attól a bolttól...
Egyébként ott is van 1év garival, ugyan 1,6-os procival, de ''csak'' 210-ért. [link]
[Szerkesztve] -
-
Zola_
tag
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy írtam róla. 3,5 órát megy kb, de ha csak a wordben irogatsz, akkor akár 4-et is. (közepes fényerővel, és cd vagy dvd használat nélkül, ugyanis azok a legnagyobb fogyasztók)
R50-est már nem fogsz kapni újonnan, csak R50e-t, a #1255-ös hsz-ben ma le is írtam a különbségeket is az ''e''-s és anélküli társaik között.
R51 még kapható újonnan, és az alább Flashcash által linkelt a legjobb vétel, korábban többször én is linekltem, nekem is az van. Az R51e már más világ, az is economy, az R50e hez hasonlít, de már DDR2 memória, és ATI Radeon X200 video, valamint ATI chipszet van benne, és a PCMCIA slot mellett egy PC Card slot is, de tapipad szintén nincs rajta. (és eddig csak CeleronM-mel láttam árulva, az pedig 2,5 óránál nem megy többet, olyanom volt egy ideig) ThinkLight minden ThinkPad-en van! -
Zola_
tag
Ha nem lenne most kihasználva a gép, akkor talán érdemes várni, mert az árak csak lefelé mennek, még ilyen árfolyamok mellett is. Közben azért figyelgesd a honlapokat, mert ki lehet fogni akciós darabokat, főleg kifutó szériából. Ajánlottak: usanotebook, laptop.hu, extreme digital, (esetleg macropolis, notebook.hu, aqua) Valamint menj gépet tapizni, az is fontos ám, hogy mennyire jön be.
-
Zola_
tag
A sima Lenovo gépek nem ThinkPadek. Itt még nem olvastam, hogy valaki vett volna olyat. Elég új termékek, csak néhány hónapja kaphatóak, szerintem még kevés a bizalom az irányukba.
A ThinkPad R szériáról találhatsz hasznos infokat, ha visszaolvasol a topikban. Az ''e'' jelölés economy-t jelent, tehát ezek a legolcsóbb ThinkPad-ek amikből a nagyobb testvéreikhez képest kispóroltak dolgokat. (dokkoló csati, ultrabay mechanika, tapipad, infra, s-video, firewire, active protection system, mikrofon, sztereo hangszóró) Ettől függetlenül nagyon jó kis gépek. Wifi mostanság már mindegyikben van. -
Zola_
tag
Én is mindenképpen PentiumM-es gépet vennék, az akkuidő szerintem egy notebooknál jobban számít a videonál. R51e és R50e között (amelyek nem keverendőek az ''e'' nélküliekkel) a Shadowfax által írt video különbségen kívül még annyi van, hogy az előbbi DDR2-es, és az ATI Radeon X200 mellett ATI chipszet is van, ami azonban -tudtommal- többet is fogyaszt a másikban lévő Intelnél.
Ha a DVD író nem olyan fontos, akkor továbbra is ajánlom a korábban linkelt R51 PM 1,7-es gépet 3 év alapgarival 216e-ért. (és több csatlakozóval) -
Zola_
tag
Állapottól függően lehet jobb vétel egy kevésbé használt T szériás, csak éppen nem nagyon szokták eladni őket, és elég jól tartják az árukat.
Ugyanez igaz az PentiumM-es R szériára is, csak alacsonyabb árszinten. Sztem a CeleronM-es gépeknek esik legjobban az ára, de úgy általában minden notebooknak esik, ahogy más dolgoknak is a számítástechnikában. (is)
Nekem ez van :[link], akku csak Word esetén 4 óra, netezve pedig 3,5. (közepes fényerőn) R szériában ritka a 3 év gari, így sztem igen jó vétel. -
Zola_
tag
válasz
levy1983 #1233 üzenetére
Szia, procicseréról notebookban én még nem hallottam. Gondolom van aki esetleg meg tudja csinálni, de -mint alább is írtam- ez nem az asztali gépek világa, és érdemes itt [link] visszaolvasni, egyben ezekkel [link] a linkekkel kezdeni.
A CeleronM vs PentiumM- ről is sokat olvashatsz ott, de a legfőbb különbség az energiagazdálkodásban van. CeleronM végig maxon megy, PentiumM-ben pedig speedstep van, visszaveszi az órajelet ha nem szükséges, ezért jóval kevesebbet fogyaszt, kb. másfélszer többet bír akkuról, kevésbé melegszik a proci, és a venti is kevesebbet megy. Valamint a cache memória is különbözik 1MB vs. 2MB.
(Először én is CeleronM-et vettem, aztán gyorsan le is cseréltem)
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Nna, egyszerre jártunk erre.
A notebook egy más világ, nem szabad az asztali gépek képességeit mindenben elvárni, vagy pedig tényleg nagyon drága mulatság lesz. Cserébe azonban kapsz egy kompakt és hordozható eszközt, ami jó szolgálatot tehet, ha jól is választod ki.
Ha ráérsz olvasgasd vissza a ''Milyen notebookot vegyek?'' topikot az archív részekkel együtt, sok fontos infot tudhatsz meg belőle! -
Zola_
tag
Szia! Proci dolgokhoz nem értek, a vga-hoz sem, de azt tudom, hogy túl sokat nem szabad várni tőle.
Ahogy alább láthatod, csak USB-s port replikátor csatlakoztatható hozzá, dokkoló csatlakozó nincs az ''e''-s gépeken. Az akkudiőben nem tudom, hogy milyen elvárásod van, nekem pl. az R51 szintén 1,7 PentiumM-mel bluetooth dongle-on netezve kb. 3,5 órát megy, de akár 4 órát is bír ha csak a Wordben irogatok, mindezt közepes fényerővel.
Ha nem fontos a DVDíró és a Sulinet, akkor itt egy jó vétel:[link], a 3 év gari, és többek közt a dokkoló csatlakozó miatt is.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Ez igaz, csak neki nem külön vásárolt meghajtója van, hanem szintén két gép között cserél.
Az IBM rendszere gyári kódra pontosan tudja, hogy mit szereltek eredetileg a gépbe, így a később esetleg előforduló garanciális porblémáknál jól jön, hogy papír van az ügyletről. Főleg ha az egyik gépet pl. eladják, mint ahogy én is tettem. -
Zola_
tag
válasz
Flashcash #1217 üzenetére
Igen, ugyanaz a meghajtó, így simán megoldható akár otthon is, ahogy a videon látod! Nálam is ugyanez a csere lett végrehajtva. R51e-ből R51-be ment a DVDmultirecorder, és a combo vissza.
Mivel mindkét gép garis volt, így bevittem az IBM közp. szervízbe. Kb.10 perc alatt ingyen megcsinálták, adtak róla munkalapot, és rávezették a gar.levelekre is, így az továbbra is OK.
Annyi a különbség a két gép között, hogy az ''e'' szériásoknál nincs benne az ultrabay keret a kihúzó mechanikával, ezért pl. egy kicsit lötyög is bennük az optikai meghajtó, de belül a csatlakozók ugyanazok.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk #1210 üzenetére
Azt azért nem várnám, hogy laptopinfo egyedi darabjainál olcsóbban adják, de egy usanotebook árszint alatt már valóban kedvezményes lenne.
Egyébként az a teljesítmény nekem is felesleges (jelenleg), de a minőség és a méret miatt tény, hogy már csak T szériásra váltanék az R51-ről. -
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk #1208 üzenetére
Ha addig írja a honlap garit, akkor az tuti rendben van. Gondolom gar.papírt nem adtak hozzá, de ezen az áron asszem belefér így bő egy hónap eltéréssel a vásárlás+3évhez képest.
Nekem pl. fél év eltérés van a honlapi gar.idő és a gar.levélen lévő vásárlási dátum között, így az utolsó hónapokban csak a papíron igazolható.
(Lenovosokat csak azért kérdeztem, mert fura, hogy IBM dolgozóként magánúton vagy kénytelen gépet venni, mert úgy jobb ára van...) -
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk #1202 üzenetére
Azért csak megvetted a best buy-t.
Sztem sose fogod megbánni, sok örömöt hozzá!
A Lenovosoknak mesélted már?
Csodálkoztam, hogy majd egy hétig árulták. (persze nem tudom, hogy mennyi volt belőle) -
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk #1198 üzenetére
Ha megvan a pénzed akkor menj! Amig ott látod, addig meg is van nekik. Lehet, hogy több is van, kérdezz rá.
-
Zola_
tag
-
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk #1192 üzenetére
Szóval nem minden IBM dolgozónak adnak ThinkPad-et?
Egyébként való igaz, hogy ha ennyi pénzt adsz érte, akkor csakis ''T'' szériásat vegyél, és nem csak a 3év gari miatt!
Itt van egy nagyon jó ajánlat:[link] Ritkán van nekik, és pár nap alatt el is adják.
A garit 4 hétig lehet hosszabítani a vásárlástól (ez a HP-nál rugalmasabb), és máshol is veheted a kiterjesztést mint a gépet. Utána kapsz egy kódot amivel a neten regisztrálhatsz, és egy fax is kell. Pár napra rá átírják a rendszerben a garit, amit a neten Te is láthatsz. A használt gépekről kérdezd meg a szervízeteket, ők tudják, hogy mennyit látnak.
Újonnan én inkább a T43-at venném, mert a T42 nem sokkal olcsóbb. pl. ezt:[link] DVD multival, de a laptopoinfo-s T60 most a best buy!
-
Zola_
tag
Örülök, hogy segíthettem.
Még egy javaslat: Én is itt tanultam meg, hogy érdemes a garancia kiterjesztésre költeni, és a kinézett helyen elég jó ára van: [link], ennél csak párszáz forinttal láttam olcsóbban.
A gép vásárlásához képest 4 héten belül lehet a lenovonál regisztrálni, így aludhatsz még rá párat, de sztem megéri, ha nem is +2, de legalább +1-et venni. -
Zola_
tag
A névből adódóan ezt nézted ki:[link], de ez itt jobb vétel 7-e forinttal többért XP-vel, 512RAM-mal és 5400rpm vinyoval (az előző csak 4200): [link], ha ott elfogyna itt is van kicsit többért:[link], (de ha belefér inkább ezt: [link], vagy ezt venném:[link]
) PentiumM másfélszer annyit bír akkuról.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1167 üzenetére
A mi gépeinken még a Battery MaxiMiser Wizard van, és nekem nem is frissítette magát a Power Manager-re, de persze ott is be lehet állítani amit javasoltál. A BIOS-ra már ajánlott egy frissítést, de még nem kértem belőle. (nehogy eltüntesse a szép IBM ThinkPad-es bejelentkező képet.
)
-
Zola_
tag
Szia débé!
A net beállítás gondolom hasonló az asztalihoz, de Start-> jobb oldalon ''Csatlakozás'', azon belül asz összes kapcs. megjelenítése, bal oldalon fent ''Új kapcs. létrehozása''. Utána 2x tovább, majd 2x a középsőt kijelölve tovább, és a többi már értelemszerű. Nekem így simán megy az ADSL. -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1158 üzenetére
Köszi!
Teljesen ugyanazt csináltam végig amit Te is, a hibaüzenet is megvan, és minden belépéskor fel is jön. Az a különbség, hogy azért engem pár perc után beengedett a gép, csak azóta bosszantóan hosszú a belépési idő. A linkelt fórum is érdekes...
Látod, kell nekünk itt frissítgetni, sokan azt sem tudják, hogy ilyet lehet, és boldogan elvannak a mindenféle korábbi előtelepített verzióikkal.
Egyénként feltűnt az is, hogy ha azóta vhova jelszóval belépek (pl. itt is), akkor már nem az XP ajánlja fel, hogy elmenti a jelszavamat, hanem a ThinkVantage Password Manager.
Uninstall is volt dühömben, utána próbáltam az előző verziót feltenni, de akkor meg nyivákol, hogy egy újabb már rajta van a gépen...
Aztán majdnem csináltam egy gyári újrahúzást, de amint láttam a fórumon, van akinek ez sem segített. (Remélem, hogy nem bták el vmivel a security chipet.)
Írj, ha tudsz valamit, és köszi újra! -
Zola_
tag
Halihó, kérdésem volna, 2 is:
A géppel jött ThinkPad Sw Installer párat frissített, aztán azt mondta, hogy OK.
Letöltve a ThinkVantage Sw Installert, egy csomó frissítendőt talált, még a Rescue and Recoveryt is. Ugye szerintetek sem veszítek semmit, ha mindent frissítek? Azon kívül, hogy az Acces IBM progik mind eltünnek, és megjelennek ezek az új pirosas logojuak a ThinkVantage progik között.
Valamint rátettem a legfrissebb Clinet Security Solutiont, ami korábban az R51e-n is szépen ment. Azonban itt bekapcsoláskor igen sokáig fut az embedded chip chekingje. Ilyen a másik gépen nem volt. (bár arra eggyel korábbi verziót töltöttem még sztem) Erre tipp?
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1147 üzenetére
Köszi, megjegyeztem!
A másiknál nem volt, és itt az Office telepítésekor csinálta.
Más: Mikor megvettem még a comboval telepítettem az XP-t, és az ODD csere után kerestem a WinDVD creatort, de csak az olvasót láttam. Később úgy döntöttem, hogy kipróbálom a rendszer újratelepítését, mert érdekelt. Több mint egy órát elvolt a gép magában, aztán mint amikor a dobozból kivettem, indult az XP telepítő. Megcsináltam, és egyszer csak feltűnt a creator a programok között.
Ja, és azóta észrevettem, hogy mikrofon is van benne, nem csak a helye látszik.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Üdv!
Egy hete használom az új szerzeményem [link], és gondoltam megosztom eddigi tapasztalataimat.
R51e szerencsére elég hamar elment itt a PH-n hirdetve, sikerült vonzóvá tennem az árat, mivel az új gép is best buy lett most. (sztem) Ja, és kaptam innen pár UP-ot is.
Az IBM közp. szervízben kértem egy dvdrw vs combo cserét, simán és ingyen megcsinálták, rávezették a garlevelekre, így dvd író maradt, a másikat gépet pedig comboval adtam el.
Ebbe is vettem mindjárt egy 512-es DDR modult a 256 mellé. (áttenni nem lehetett)
Előnyök:
Bekapcsoláskor még a ''régi'' IBM ThinkPad felirat köszönt rám, és nem az új lenovo-s.
Valamint a ''régi'' IBM Utility progik vannak még rajta, pl. Battery MaxiMiser (ha ez előny)
A billentyűzet puhább, ebben még benne van a másikból hiányolt (kispórolt) gumiszőnyeg a gombok alatt. A Centrino és a speedstep minden előnye: halkabb működés, hosszabb (min. 1,5X) akkuidő. Talán nem sokat számít, de tényleg sztereo hangszórók.
Az ODD ultrabay keretben van, nem ''lötyög'', ezáltal az enter mellett is merevebb a ház. Ráadásul lehet bele pl. plusz akkut venni. Van benne IBM HDD Active Protection System.
XP Prof-om eddig is volt, de ezen leglább vannak még egyéb progik is, pl. a dvd író.
Ami még előny, de most nem használom ki: s-video, firewire, gigás lan, touchpad a trackpoint mellé.
Hátrány: Kicsit rohangálni kellett a csere miatt, kicsit rá kellett fizetni, és egyszer nem adta ki a cd-t, csak újraindítás után.
IBM szervíz tapasztalat: Továbbra is kiváló! Kedves, rugalmas, jó fej srácok.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1133 üzenetére
Már látta..., és nagyon gondolkodik. Usanotinál ég a pofám, mert miattam van raktáron. Nem volt időm elmenni a héten, erre lement az ára. Csak az a gáz, hogy közben az enyémnek is, és nem is nagyon kelendő.
(Egyébként a héten egy fél napig volt náluk hírdetve új T42 1.6 30/4200 252-ért 14,1'' és 15'', hacsak nem elírások voltak, de már el is tüntek. Meggondolni se volt idő...) -
Zola_
tag
Az első segítségével a tálcában egy ikon jelzi, ha a scroll lock be van kapcsolva, mert nincs rá led amúgy.
A második pedig a hálózati kapcsolataidat tartja nyilván, és menti el beállításokat.
ThinkVantage (TM) Access Connections is a software utility for your computer that manages your network connectivity at multiple locations through location profiles. A location profile stores the network configuation required to connect to a desired network in addition to location-specific settings such as your browser home page, proxy configuration, firewall status, file and printer sharing, and default printer. -
Zola_
tag
Sokból. Az IBM-nél spec. csatlakozás van, így csak a saját jó bele, annak pedig 80e forint az ára..., a Tiedet meg jó ha 15 körül el tudod adni használtan.
Íme egy lista: [link], a T szériába tudtommal az az ''Ultrabay Slim Drive'' való.
A külső dvd iró tűnik a legjobb megoldásnak.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Nagyon köszönöm az indoklásodat, pont erre voltam kíváncsi!
Az a megoldás, hogy otthagyom majd usanotinál bizományba, és meg is hirdetem a neten, ha vkit érdekel, akkor ott megnézheti -és veheti- nyitvatartási időben.
Jó üzlet annak, akinek nincs több kerete, és hát 160-ért ugye miket lehet venni újonnan... (egy év garival)
Egyre biztosabb, hogy elhozom a másikat. Sztem jó 2 héten belül felszabadul ez a gép, akkor majd lehet ajánlgatni.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Gar. kiterjesztést 4 héten belül lehet venni hozzá, szóval majdnem ''azonnal''.
(Elvileg máshol is veheted, csak az kissé macerásabb.)
A rejtett partíciót a kék gombbal feljövő menüből éred el. Van egy ''rescue and recovery'' program, amit bekapcsoláskor is el lehet indítani, ha a windows nem menne. Azzal lehet adatot menteni és újratelepíteni. Még soha nem csináltam, csak a menüjét nézegettem.
Igen, első bekapcsoláskor végigvezet a dolgon, és a nevedre írod.
Bár ezt sem csináltam még, mert csupasz gépet vettem, saját XP-t tettem rá, és a support honlapról töltöttem le a kiegészítő progikat.
Azt Neked is ajnálom, hogy a software installer-rel, (vagy mostmár a system update progival) nézd meg, hogy nincsenek-e újabb driverek a géphez. Egy szélessávú kapcsolaton pik-pak frissül minden.
Azonban nagyon igaz amit sssent írt, hogy ha le tudsz mondani a dvd íróról, akkor az R51 sokkal jobb vétel! Én is most arra szeretném cserélni a gépemet. (amint olvashatod)
Bár tény, hogy az XP prof. nekem is felesleges, lévén saját is van, de így is jó az ár. Egy hete még 250 körül volt, sztem valami kifutó adag lehet. (és benne van a kb 40e-t érő garkiterjesztés)
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Egyetértek...DE, a 160-nál már nem hiszem, hogy messze kéne mennem a fórumtól. 165-ért ment 2 hónapja comboval (szintén XP nélkül), és azt el is kapkodták. A gar.bővítés 40 körül van, a memória 12. Így azokat ajándékba kapná a vevő, cserébe, hogy kemény 2 hónapos múlt a gép...
Otthagyhatom usanotinál bizományba, mert jutalékmentes ha náluk veszek újat, és a honlapra is felteszik. Az kérdés persze, hogy meddig tudom finanszírozni, hogy 2 gépem van, de megoldom. -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1089 üzenetére
Igen, bocsánat, figyelmetlen voltam.
Egyébként ez az a jó vétel amit említettem, hogy elindította a cserét, épp most linkeltem a másik totyikban. (még Dr.Akula mester is jónak találja)
Nekem pedig az épp ott emlegetett R51e van. [link] Még mindig Intel chipszettel írják, pedig ATI.+512 Kingmax, és 2009.03-ig IBM gari.
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1087 üzenetére
Poén, hogy épp egyszerre írtunk. Micsoda segítőkészség....
Egyébként Shadowfax-nak teljesen igaza van proci ügyben! Én is elsőre azt gondoltam, hogy elég a Celeron, ami teljesítményre teljesen igaz is, de hiányzik a Pentium M +1 óra akkuideje. Persze ez nem mindenkinek fontos, így nem mindenkinek ér plusz pénzt.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Szia. Minden bizonnyal mindekettő ugyanolyan megbízható.
A különbség annyi, hogy az R51e újabb, így már DDR2 memória, a PCMCIA mellett már egy Express Card bővítőhelye is, valamint ATI chipszet, és ATI X200 video van benne. Illetve még +100mhz, de az elhanyagolható.
Ettől persze még az R50e is nagyon jó, nem tudom, hogy a 11+áfa különbség mennyire éri meg, de talán az ATI video egy fokkal jobb. Viszont azt mondják, hogy az R50e-ben lévő Intel chipszet és video kevesebbet fogyaszt, bár azt hiszem, hogy abban 4000mah akku van, míg az újabban már 4400-as. Nekem R51e van, pontosan 2óra 20 percet bír.
Én inkább a gar. kiterjesztésre költenék még, ha van keret.
Az XP és az egyéb hozzáadott progik előtelepítve vannak, ami azt jelenti, hogy neked kell befejezned otthon. Nincs hozzá CD, az IBM specialitása, hogy egy rejtett partíción van minden a merevlemezen, és onnan bármikor újratelepíthetőek. (többek között erre is van az ''Acces IBM'' gomb) Azonban bármikor iratható a géppel recovery CD, ajánlott is a vásárlás után megcsinálni.
Biztos, hogy kipróbálják a gépet, de a telepítést nem valószínű, hogy ott befejezik. (hacsak nem dumálod le velük)
Egyébként vállalnak kiszállítást is, az esetben biztos, hogy csak a dobozt kapod próba nélkül, de gond esetén azt is vissza lehet küldeni. Mivel akkor nincs alkalmad próbára, még akkor is ha nem tetszik a gép.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Én is ezt a kérdést tettem fel magamnak...
Találtam egy igen jó vételt, és az indította be a dolgot.
Csinálnék egy DVDmutlti cserét (IBM szervízzel), és comboval eladnám az enyémet.
(Tényleg, nem kell vkinek egy 2 hónapos R51e 3év garival és 768RAM-mal, de XP nélkül?)
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Nekem gond nélkül kezeli XP az USB-s Bluetooth dongle-t. Nincs külön hálózatom, csak a mobilon kapcsolódom a netre. Párszor már frissítette magát SP2, de nem tudom, hogy mivel kapcsolatban. System Update magától lejött a software installerrel, de azóta még nem talált újabb csomagot.
Trackpoint és tapipad mellé tényleg felesleges lenne egér is a buszon/vonaton.
Úgy néz ki, hogy mégiscsak cserélek, és R51e ből R51-lesz.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
--=Gefi=-- #1066 üzenetére
Az enyémet sajnos nem lehet halknak mondani...
-
Zola_
tag
válasz
--=Gefi=-- #1063 üzenetére
Kezdünk itt noetbook.hu forummá válni...
, de hát ez van, a ''nagyoknál'' többen vásárlonak, és több lesz a tapasztalat is. Volt korábban topikjuk, csak már bezárták.
Én a helyedben akkor már továbbmentem volna a néhány sarokkal feljebb lévő usanotihoz, és ott kerestem volna vmit. Vagy ott a boltban az egyik gépen rákerestem volna a neten a kívánt típusra, hogy hol lehet még kapni. (Bár azt a 216e dothanos gépet csak náluk és a Miklandnál láttam, sztem ugyanúgy CTO-s mint az enyém.)
Egyébként pedig vállalnak -ha jól tudom ingyen- házhozszállítást, és akkor nem kell utazni sem, csak megrendeled a neten, és ha nem tetszik (vagy nem jót kapsz) vissza is küldheted mint a Quellénél.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Teljesen egyetértek! Fel kell készülniük rá, hogy ha már ilyen jól meglovagolták a notebook ( .hu
) piacot, akkor egyre több ilyen ''háklis'' vásárlóval fognak találkozni, mint amilyen én is vagyok. Remélem az ISO minősítésüket a vásárlói reklamációk kezelésével és intézésvel kapcsolatosan is megérdemelten birtokolják... (A válasz nélkül hagyott email pedig mindenképpen negatívum!)
-
Zola_
tag
Azt én sem gondolom, hogy visszavennék a gépet...
Egyébként tudom bizonyítani, hogy nem én cseréltem a HDD-t, mert annak is megvan a bar kódja a szervízben. (fetéve, hogy nem tér el...) A combo/dvdrw eltérés pedig most nem okoz gondot, csak okozhat később, egy esetleges meghibásodás esetén. Itt a probléma orvosolható a csere megfelelő lepapírozásával, ezt kéne nekik a nagykeren leverni. (és nyílván nem nekem)
A HDD esetében jó üzletember minimum kompenzációt ajánl fel, hacsak ki nem cserélteti a nagykerrel, ám az eltérést jelző emailemre még csak válaszra sem méltattak, ez pedig mindenképpen a notebook.hu hozzáállását minősíti... (Hangsúlyoznám itt, hogy két boltjukban voltam eddig, az ott lévő srácok mindig nagyon rendesek voltak, nem ők tehetnek az eltérésekről.) Jövő héten ismét megkeresem őket, és megírom a fejleményeket. Remélem másnak is érdekes, és nem csak magamat ''szórakoztatom'' vele.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Köszönöm a jótanácsokat!
Annyiban javítlalak, hogy mivel egy dvdrw-vel hírdetett és szerelt gépet vettem, így a számlán nem is lehetne combo. Ha az IBM/Lenovo honlapon nem találtam volna rá, hogy lehetőségem van a gép összetevőit ellenőrizni, úgy nem is kezdtem volna foglalkozni a dologgal, hiszen eddig működik az ODD... Mivel azonban a látottak után rékérdeztem a szervízben, még azt is megtudtam, hogy nemhogy az összetevők, de még a bar kódok is tudottak és ellenőrizendők esetleges gar. probléma esetén. Ekkor kérdeztem meg az importőr munkatársát, aki elmondta hogyan kell az ilyesmit ''könyvelni''. Tehát a gond ezzel van, hogy nincs dokumentálva az ODD csere a gyári állapothoz képest. Szted én ilyenkor is hivatkozhatnék hibás teljesítésre?
Vagy akkor itt van a kezdeti nyalánkság, hogy vásárláskor a honlapon 5400rpm 8MB cache HDD-vel volt hírdetve, és a számlán is rajta van, hogy 40/5400, ehhez képest 4200-as van benne. Ezt meg is írtam pár nap múlva emailben, és nem is válaszoltak rá.Csak átírták majd később törölték az rpm és cache adatot a honlapon... Ez lehetne hibás teljesítés? (ahogy a memória, chipszet, és vga típusa is rosszul volt hírdetve/ajánlva a honlapon, csak az nincs rajta a számlán)
Azon kívül kérdés, hogy ha visszavételre kerülne a sor, akkor mi a helyzet az azóta -máshol- megvett garanciakiterjesztéssel?
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
A használton én is elgondolkodtam, nem zárom ki, de még ódzkodom tőle.
Pont ma volt időm beugrani az usanotiba meghallgatni a mintadarabot, és nem volt nagyon halkabb az enyémnél, ez van. Van náluk egy R51 PM1,7-es 246ért (csak comboval, de 3 év garival), azon nagyon gondolkodom, csak kérdés, hogy mennyit buknék a 2 hónapos gépem lecserélésén... -
Zola_
tag
Akkor lehetne para, ha megnevezésre stimmelne a meghajtód, csak számra nem (ami nincs a számlán), hiszen ekkor nem tudnád mivel bizonyítani, hogy nem te cserélted. >>> De hát pont ez a szitu, hogy a megnevezés rajta van a számlán, a bar kód viszont nincs, így nem tudom bizonyítani, hogy ezt az írót nem én tettem bele, hiszen akár cserélhettem is közben.
Azon kívül a garancia kiterjesztést már egy másik forgalmazónál vettem, nem hiszem, hogy mondjuk 2 év múlva a notebook.hu foglalkozni akarna velem, és nem is kérnék belőle mikor ott a szervíz. Nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen aki így kapott gépet, csak én vagyok az a hülye, aki foglalkozik is a dologgal.
Megmondta a brand manager, hogy mi ennek a módja, úgy is kellene eljárni. Azonban itt már a nagyker/distributor felelőssége jön a képbe, hiszen a kisker csak továbbadja a dobozt...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Sztem sem volt rossz ár érte a 120ezer.
Ha megunod az aksit, akkor veszel majd egy újat, és még pár évig elleszel. Asztali procis gépem még nem volt. Ellenben ennek az R51e-nek elég hangos a ventije. Pedig még cseréltettem is mert furán ketyegett időnként, de a süvítése nem változott, ez nagy csalódás sajnos. A rövidebb aksi időre a fórum olvasása alapján már számítottam. (bár így netezve közel két és fél órát bír) Nagyon gondolkodom, hogy kicserélem inkább egy Pentium M-re, pl. egy olyasmire mint a Tiéd.
-
Zola_
tag
Nem butaság, nekem is a sárga led van benne.
Tény, hogy nem túl erős, de tök sötétben pont megteszi. A cserélhetőségről sztem kérdezd meg a szervízt, ha más nem, ők biztosan tudják.
Hogy vagy megelégedve a gépeddel? Venti hangja, melegedés, aksi idő? Ja, és melyik video van benne? -
Zola_
tag
Nincs nagy forgalom erre mostanában. Tehát mindenkinek jól működik a gépe.
Újabb tapasztalatom van a notebook.hu csodás CTO-s IBM R51e gépével kapcsolatban...
A vásárlás utáni hetedik héten megjött postán a gar. papír, külön öröm volt tértivevényesként elmenni érte a postára. Pedig kértem, hogy telefonáljanak ha megjön, és bemegyek érte.
Én vagyok az a hülye vevő, akit érdekel, hogy miért van az, hogy dvd íróval vettem a gépet, de a lenovo honlapja szerint a szériaszám alapján gyárilag combo drive van benne. Megtudtam a szervíztől, hogy bizony az ő rendszerünk nyílvántartja a gépek gyárilag szerelt alkotóelemeinek egyedi bar kódját, és ezt ellenőrizni is szokták garanciális reklamáció esetén.
Tehát ha elromlik a dvd íróm mondjuk 2 év múlva (már 3 év garis a gép), akkor nem tudom bizonyítani, hogy nem én tettem bele a sufni-tuning műhelyemben. Csak a számlán lévő dvdrw felirat véd, de ott nincs bar code feltüntetve, ráadásul azt egy külföldi szervíz nem igazán fogadja el. Felhívtam a lenovo brand managerét, és megkérdeztem, hogy szabad-e így gépet eladni. Azt mondta, hogy igen, de a gar.papíron fel kell tüntetni a cserét, és a beépített opció adatait. Nekem azonban nincs rajta. Felhívtam a boltot, és még én meséltem nekik újat... Annyit mondtak, hogy a nagyker csinálta a cserét. Jövő héten megkérdezem a notebook.hu központját is.
Egyébként két hónap alatt négyből már a harmadik hibát is sikerült korrigálniuk a honlapjukon, így mostmár csak a chipszet Intel855 szerintük, pedig az is ATI, valamint még mindig az R50e adatlap van belinkelve.
Időközben észrevettem, hogy a többségi tulajdonos ügyvezető itt fórumozik a ''Milyen notebookot vegyek?'' topikban, és megírtam neki az észrevételeimet privátban, hátha megköszöni. Nos, még csak válaszra sem méltatott...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Dr. Akula #1026 üzenetére
5 évig használhatják az IBM-et, de a ThinkPad úgy tudom maradni fog. (ha van eszük
)
Vége az átmeneti időszaknak, mostmár minden Lenovo, csak a gépen maradnak a feliratok. Ez látszik azon is, hogy pl. a gépemen bekapcsolásakor már csak egy nagy ThinPad+product of lenovo felirat, valamint a proci logoja látszik. Még a boltban is rácsodálkoztak mikor bekapcsoltuk.Pedig jobban örülnék a nagy IBM feliratnak.
Le is cserélem mindjárt egy régebbi R51-re, abban legalább pentium-m is van. -
Zola_
tag
válasz
halalka #1025 üzenetére
Szia, íme a megoldás: [link]
Ezért jó a második lehetőség, amikor magadnak csinálsz recovery cd-t, és azt bármikor használhatod rejtett partíció nélkül is.
Esetedben azonban a harmadik lehetőség jön szóba, amikor is a support centertől kell megszerezned, és ''may only be available'', ha még garanciás a géped... (Ha pedig az, akkor pláne kár, hogy nem IBM szakszervízbe vitted.)
Hívd fel az IBM-et a 382-5720-as számon, és ott segíteni fognak. -
Zola_
tag
Ezt nem tudtam. Azt gondoltam, hogy alapjárat és minimum fényerő mellett, de hogy kikapcsolt LCD-vel, az elég durva. Akkor ezek az értékek gyakorlatilag dísznek vannak.
Megint csak a marketing, a fenébe is. Inkább egy pár napos kipróbálást kéne valahogy megoldani, és akkor sokkal jobban lehetne dönteni! Bár van ahol jól is írják, mert R51e-nél 2,2 órát írnak, és az bőven megvan pl. netezéssel. -
Zola_
tag
Mikor megjelent náluk ez a gép, még külön volt ''Lenovo'' (1db géppel) és ''IBM/Lenovo'' lista. Pár napja azonban már csak egy Lenovo(IBM) van.
A notebook.hu is levette az IBM logokat a gépek mellől a fotókon, és mondenhol lenovo van. Lehet, hogy ez valami központi Lenovos utasítás volt.
Ez már az ''új világ'', az IBM-nek már csak a közgyűlésen van szava, a 13%-a erejéig.
Illetve az általunk nem ismert együttműködési szerződésnek megfelelően... -
Zola_
tag
Olvastam a másik topicban a hőmérsékletről szóló értekezést. Azt tapasztalom, hogy sima irogatásnál, és -buletooth dongle-os- netezés közben a proci mobmeter szerint végig 50-52 fokon van, a venti folyamatosan megy, időnként jobban felpörögve. HDD 30 fokos. Így bír a gép jó 2,5 órát aksiról, és felül ugyan nem melegszik, de az alja igen, főleg ugye a bal oldalon. (Az előző ventivel is ugyanezek az értékek voltak.)
Kérdésem, hogy Celeron M-nél ez így teljesen OK?
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #993 üzenetére
Bizony, emlékezni fogok rá(d)... ,de azért a döntés felelősségét megtartom.
Gari ügyben én is nyugodt vagyok, de sssent nek igaza van, a szabály az szabály.
Én pedig lehet, hogy szigorú vagyok, mert a pénzemért nem szeretek hibákat tapasztalni.(honlapi elírások, parts look up eltérés, garlevél) Mindemellett elismerve a jó árat, és a rendes kiszolgálást!
Mindegy, mondom, hogy egyszer úgyis T lesz belőle, ez csak a ''bemelegítő'' gépem.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Megosztom néhány újabb tapasztalatomat R51e ügyében. A héten jártam az IBM szervízben a venticsere miatt, megjött a rendelés. Udvarias és közvetlen srác fogadott az ablaknál, a közben arra járó kollégája is segítőkészen bekapcsolódott a beszélgetésbe. Egyedül az volt gáz, hogy egy órát kellett várnom a cserére. Utána a szerelő hozta előre, így legalább tudom, hogy kivel beszéltem korábban. Talán csapágyas volt, és azért ketyegett. (nem a szerelő
)
Azonban a nekem süvítő/zúgó hang megmaradt sajnos. Más R51e is ilyen hangos? A fordulatszámtól függ az erőssége. (Már arra is gondoltam, hogy a hűtőbordák állnak úgy, hogy ezt okozza. Azt is cseréltessem?)
Ezen kívül sajnos az egyik pixelnek elszállt a zöldje, eléggé középen van, így épp barátkozom vele...
Valamint a héten megjött a garancia kiterjesztés visszaigazolása. Nagyon profin ment a dolog. Mikor fizettem a boltban, kaptam két kódot, azzal a neten regisztráltam, majd leküldtem egy faxot is, ezután pár nap úlva jött az email, és a rendszerben már 2009.03-ig van garanciában a gép. A vásárláshoz képest korábban meglévő egy hónap eltérést is javították, mert megadtam a tényleges dátumot.
Már írtam a másik fórumon is, hogy a kiterjesztést nem csak a vásárlás helyén lehet venni. Erre Shadowfax tanácsára költöttem, ő hívta fel a figyelmemet, hogy a garin ne spóroljak, ha már pl. a procin azt tettem.(Bár amint összejön sztem cserélem majd T43-ra, mert nagyon tetszik nekem az a gép!)
A parts look up-ban lévő combo vs dvdmulti eltérésre a szervíz azt javasolta, hogy célszerű lenne tisztázni, és átiratni. Így kénytelen vagyok levelet írni, először a notebook.hu-nak. (ahol telefonban azt mondta egy srác, hogy valszeg az írót itthon tette bele a nagyker...)
Egyébként azóta sem küldték még a gar. levelet. Hiába nem fontos az IBM-nek, akkor is gáz, hogy egyáltalán várni kell rá, és nem azonnal adják. (Jövő hétre igérték.)
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Dehogy akarok dvd írót cserélni, azt Gero szeretné, én csak leírtam, hogy mi van az enyémben.
Szóval ez ugyanaz 8x max multiburner lenne mint a drágább gépekben? Akkor ezt is elírta a notebook.hu, ugyanis szerintük ez egy 2x-es...
Az 53+áfa baráti árat R50e-hez mondták, nem biztos akkor, hogy az jó lenne R51-be is. -
Zola_
tag
Ultrabay slim van benne, csak nem az ultraslim, ami pl. a T-ben.
Az enyémben HL-DT-ST DVDRAM GSA-4080N van, amiből LG-re következtetek, igaz ez csak R51e- de, tudtommal ugyanaz a méret.
Horror ára van, 2 hónapja a legjobba 53+áfa volt amit hallottam, de az is csak ismerősön keresztül. -
Zola_
tag
Kérdés, hogy mi a többi tulajdonos érdeke, de általában nem más, mint a profit maximalizálása, csak nem mindegy milyen áron. Legyen igazad, és a ThinkPad még hosszú évekig maradjon az egyik legmeghatározóbb minőségi márka a notebook piacon, akkor felőlem még Lenovot is írhatnak mellé.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest