Aktív témák
-
Zola_
tag
válasz
Dr. Akula #1026 üzenetére
5 évig használhatják az IBM-et, de a ThinkPad úgy tudom maradni fog. (ha van eszük
)
Vége az átmeneti időszaknak, mostmár minden Lenovo, csak a gépen maradnak a feliratok. Ez látszik azon is, hogy pl. a gépemen bekapcsolásakor már csak egy nagy ThinPad+product of lenovo felirat, valamint a proci logoja látszik. Még a boltban is rácsodálkoztak mikor bekapcsoltuk.Pedig jobban örülnék a nagy IBM feliratnak.
Le is cserélem mindjárt egy régebbi R51-re, abban legalább pentium-m is van. -
sssent
senior tag
válasz
Dr. Akula #962 üzenetére
A T-t meg az X-et nem is nagyon féltem. Prémium gépek kellenek. Ellenben az R-et sokan kritizálják amiatt, hogy árához képest gyenge. A consumer kategóriából vásárolgatók között aggasztóan sokan vannak akiknek az ár - érték arány az ár - GHz,kijelzőméret,izomvga arányt jelenti. A megbízhatóság meg sem fordul a fejükben, vagy ha mégis, akkor az alapján ítélik megbízhatónak vagy sem, hogy milyen címke van ráragasztva. Hiszen pont ezért kezdte majd' az összes neves ''gyártó'' occsón nyomni a hulladékot MM-nek EW-nek és tsaiknak. Nehogy az R is megigya ennek a levét.
Az IBM-nek nem mehetett annyira ez a PC üzletág, ha úgy döntöttek, hogy (nagyrészt) eladják. Ha így volt, akkor pedig a Lenovo-nak valamit csak kell változtatnia ezen-azon, hogy megérje neki a dolog. Nem hiszem, hogy csupán egy kis munkaerő-átszervezéssel megoldják a kérdést. Mindegy, majd pár éven belül eldől. Addig is bizakodjunk. -
Zola_
tag
válasz
Dr. Akula #918 üzenetére
Látom Neked is szimpatikusak...
Ha jól tudom 5 évre kapták meg a jogot, hogy még IBM ThikPad néven is forgalomba hozzanak gépeket. Persze ezt nyílván jobban tudják az itteni IBM-es kollégák.
Lehet, hogy kinevettek, de ma nézegettem egy R50e-t, és úgy éreztem, hogy a trackpoint gombjai az én újabb R51e-men ''lötyögősebbek'' hangosabbak, és a space bar is. Vagy csak képzelődöm?Nekem bekapcsoláskor már csak nagy ThinkPad és Lenovo feliratok vannak, ThinkVantage-ban sem látszik már IBM sehol. Folyik az átmenet a Lenovo világba... Milyen ThinkPadek lesznek itt 1-2 éven belül?
-
Zola_
tag
válasz
Dr. Akula #708 üzenetére
Na azért ez nem ilyen egyszerű szerintem...
Mint fórumtársunk korábban írta, és én is utánaérdeklődtem, a CTO-s gépek egyedi rendelésre készülnek Ha rendelek vmit, akkor meg is nézem, hogy azt kapom-e. (Ahogy én is tettem vásárlás után.) Feltételezem ez még egy nagykerben is így van, de egy kisker forgalmazónál méginkább igy kellene lennie! Elírás mindenhol lehetséges, csak épp igen sajnálatos, mert a közzétett info alaján választ a vásárló. (még akkor is ha minden felelősség hárítva van) A jó hírnév azonban egy kiskerben fontos, és azt az ilyen esetek is meghatározzák. Nekem pl. engedték, hogy az originál HP-t pár nap múlva ráfizetéssel IBM-re cseréljem, és ez nagyon rendes dolog volt! Azonban a honlapi elírás a HDD-ről, és az, hogy az azt jelző levelemre még azt sem mondták, hogy bocs és köszi, hogy szóltál, javítottuk a leveled után, pedig nem volt olyan szép! 1-1Verseny van, gondolom nekik sem mindegy, hogy mit mesélnek róluk. Csak úgy hozzáteszem, hogy a driverek installálásakor az is kiderült, hogy ATI Radeon Xpress 200M van benne, és nem Intel. (Ha lesz kedvem majd ezért is írok.
)
Amúgy kapható ott egy másik R51e is, ahol pl. ATI video van írva, de Intel855GME chipszet, amiben tudtommal nem is lehet DDR2...
[Szerkesztve] -
-
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #590 üzenetére
Megmondom Neked őszintén, hogy passz. De biztos nem éri meg ilyet szerezni - amennyiben nem ingyen kapod mint én -, mert az IBM-es mivolta miatt biztos nem olcsó (semmi extra, csak fekete előlap, még az sincs rajta, hogy IBM), ráadásul ez egy mezei LG DVDRAM LG GSA-4163B (az meg max 11K forintot kostál).
UI. remélem tudod, hogy amiről beszélsz, az ThinkCentre gépbe (azaz asztali gépbe) való.
[Szerkesztve] -
Blamazs
senior tag
válasz
Dr. Akula #568 üzenetére
Ma vettem egy 512-es modult. Vmi noname lehet, bar elettartam garis. Az everest nem ir ki rola semmit, csak hogy 512mb. Jelentem a gep tokeletesen mukodik vele. Zokszo nelkul elfogadta es hasznalja is. Nyuzom rendesen, egy memtestet is le fogok futtatni vele valamikor azthiszem. Jo lesz ez is bele ugyerzem.....
Kicsit sokara jottek a valaszok, ugyhogy lemondtam a kingston ramot.....
Udvalazs
-
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #495 üzenetére
Egy jótanács: ne vegyél mindent készpénznek azon a Thinkpad fórumon. Régóta olvasgatom, s vannak hajmeresztő beírások is - célszerű csak a ''régebbi'' tagokra vagy a moderátorokra hallgatni.
Egy időben pl. ''divat'' volt a T43-at fikázni (persze elsősorban olyan T42-es tulajok, akiknek sose volt T43 a kezükben), aztán most jön a Z60 és a T60 fikázása.
-
BFeco
aktív tag
válasz
Dr. Akula #495 üzenetére
Az én 1999-es Thinkpad 390-es notim billentyűzete még most is kifogástalan!
Szerintem, egyedi hiba. A környezetemben van T41, T42 és T43. Ilyen hibát még nem tapasztaltam.
HWSW IBM fórum (Thinkpad r50e notiról van szó):
''Nabakker, kiesett az Enter gomb a billből
Nemtom rendesen visszatenni.
Érdekes, pedig nincs ütve/vágva a gép, vigyázunk rá rendesen, erre kiesik.'' [link] -
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #495 üzenetére
Olvastam én is, eléggé furcsa...
A 770E-től kezdve a mostani T42-ig szinte az összes modelt használtam, és ilyet soha nem tapasztaltam. Persze arról nem szól a fáma, hogy garanciálisan kicserélték neki, mi?
Mindegy, olyan termék (pláne laptop), amelyikben soha nem lenne hiba, nos, olyan még nem létezik - valeszeg nem is fog.
Viszont ennél többet nem tudok a ThinkPadek védelmében mondani; abban biztos vagyok, hogy általánosan minőségileg bőven az Acer/Asus/Clevo/stb (a stb nem a HP,Dell, Sony termékeket takarja ) fölött vannak, de aki akar az úgyis talál benne hibát. -
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #487 üzenetére
Nem lesz silányabb, minden ugyanolyan minőségű mint a T-nél (pl:a billentyűzet ugyanolyan elsőosztályú, mint bármelyik TP-n). Azért olcsóbb, mert nem kapja meg teljesen ugyanazt a védelmet, nem lehet bizonyos összetevőkkel venni (pl csak x300-as vagy régebbi Radeonl 7000, 9000 csak XGA kijelzővel - 14 v. 15'', és ami a legfontosabb csak 1 év garancia jár rá - ez persze bővíthető)
Asszem legújabb R52 már csak integráltal VGA-val kerül forgalomba (régebben a R50-esből volt p változat is, az 128MB ATI Mobility Fire GL T2 kártyával volt szerelve)
Szóval nincs ezekkel semmi gond.
(Ha megbízható gépet akarsz, akkor vehetsz egy ilyet korrekt teljesítménnyel és jó szervizhálózattal - viszont, ha Q4-et akarsz futtatni, akkor vagy veszel egy maxfelszerelt T60-as 600K pénzért vagy veszel egy Acer/Asus/Clevo gépekhez)
Amennyiben grafikai tervező cuccokkal (CAD ilyesmi) dolgokkal akarsz foglalkozni, akkor T43p is megteszi, de az is 500K pénz.
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #484 üzenetére
Egyiket sem az IBM gyártja.
Újonnan csak mobilprocisgépet lehet kapni (legalábbis azt hiszem a korábbi G sorozatot már nem nagyon árulják), Pentium Core Duo, Pentium M; sima-LW-ULW; Celeron M;
Felmegy rá bármilyen windows, de azért nem árt ha kiírod a hozzáadott Rescue & Recovery windows cd-kre.
szerviz, veszel Bangladesben egy új TP-t és itt magyarországon beviszed a szervizbe, akkor ugyanúgy megcsinálják (világgarancia)
R sorozat: kicsivel kopogósabb anyagból készül, de az összetevők tekintetében ugyanazok az alkatrészek vannak, mint a T-ben, csak van egy-két feature amit nem kapott meg.
Alkatrész: memóriából a kingstonokat általában megeszi, merevlemez az lehet bármilyen 2,5'' notiba való.
És a végére: Acer minőség HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
szóval kb ennyi. -
WN31RD
addikt
válasz
Dr. Akula #325 üzenetére
Dr. Akula, legyen ebből elég! A másik topicot már telehisztizted a TravelMate-es szívásoddal. Ezt a topicot ne szemeteld össze. Ha mégis folytatod, először törölni fogom a hozzászólásaidat, aztán figyelmeztetést kapsz, végül kitiltalak a fórumról. Bocs a kemény szavakért, de nagyon egyértelmű akartam lenni.
Köszönöm az együttműködést. -
--=Gefi=--
tag
válasz
Dr. Akula #321 üzenetére
Azért hihetetlen, hogy 1 hónapja mindenki dícsérte R50e notebookot, most meg eljutottunk oda, hogy ez IBM alsó kategória, és ne várj tőle semmit, ha újonan veszem. Tényleg komolyan gondolkodok már azon, hogy ASUS-t veszek 2 év garival, és majd utána egy T szériát, ha akkorra még megéri majd.
Aktív témák
Hirdetés
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Macbook White 13" unibody
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest