- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
bollinger007 #3789 üzenetére
Először is azt szeretném megnézni, hogy 2X256 van benne, vagy pedig kompletten egy 512-es. Ezt hogyan tudnám ellenőrizni?
A gép alján a memóriafedelet lecsavarozod, és megnézed, mennyi memória van ott. Ha 256MB-os, akkor a billentyűzet alatt van a másik memória slot, abban van a másik 256-os modul. A bővítés egyszerű, videók itt: [link]Nekem a T43-ban (hasonló konfig, mint az R52) 2x512MB memória van, a hétköznapi feladatokra tökéletesen elég (dualban mennek amúgy). A memória típusa mindegy, de érdemes kipróbálni a vétel előtt.
-
Shadowfax
addikt
válasz
kiraly45 #3756 üzenetére
Én sajnos nem találok olyan opciót, amelyikkel a Vistát ki lehetne írni DVD-re.
Start - Minden program - ThinkVantage menüben "Create Recovery Media" - ezen belül az alsó pont (!!!) "Create Product Recovery Discs now". 1 db CD-re (boot CD lesz) és 2 (esteleg 3) db DVD-re lesz szükséged. [link]
Ez lesz a Vista-s telepítőd, ha megsérül a vinyó, vagy a rejtett partíció, amiről amúgy szintén helyre tudod állítani a Vistát.De hogy ezt miért kell ilyen bonyolultan megoldani, azt nem egészen értem.
Egyáltalán nem bonyolult, csak azzá teszed.Ezeket olvasd még végig:
Recovery lemezek készítése és használata.
Az XP downgrade. -
Shadowfax
addikt
válasz
Siriusb #3579 üzenetére
Két slot van. Hivatalosan csak 1 GB-ig lehet bővíteni, de többeknek sikerült 2x1 GB-ot is beletenniük, s hiba nélkül ment. Igaz, ezek a memók már horror áron vannak, ha egyáltalán fellelhetők.
Baromi egyszerű a bővítés, a noti alján kell két csavart kicsavarni, fedél felemel, memó belerak, visszazár, örül. [link] Ugyanez videón: [link] [link] -
Shadowfax
addikt
válasz
okib4100 #3450 üzenetére
Üdv!
Töredezettségmentesítés, fölösleges programok leszedése, háttérben futó fölösleges folyamatok kikapcsolása sokat javíthat. No meg persze egy újratelepítés sem árt néha.
Hardveresen pedig valóban jól jön a gyorsabb (7200 rpm) vinyó, több memória.
Ez utóbbit egyedül is meg tudod csinálni, de ha mégsem, akkor őket ajánlanám. -
Shadowfax
addikt
Adatvédelmi szempontból jobb, ha egy külső vinyóra IS mentesz mindent.
Ha pedig teljes rendszermentést szeretnél, amivel baj esetén helyrehozhatsz mindent, akkor célszerűbb az Acronis True Image-t használni. Ezzel akár külön-külön is helyre lehet állítani az egyes partíciókat. Egyszerűbb, gyorsabb, finomabb. -
Shadowfax
addikt
válasz
Reverting #3371 üzenetére
pl: tul keson vagy ritkan kapcsol be a vent, vagy tul magas homersekleten...es esetleg a kesobbiekben nagyobb kart okoz mint gondolnam.
Természetesen megvan a veszélye annak, hogy megsütöd az alaplapot, de ha figyelmesen elolvasod a használati útmutatót, s ésszerű értékeket állítasz be, nem hinném, hogy bármi baj származna belőle. -
Shadowfax
addikt
válasz
kurcsics #3367 üzenetére
Troubadix legújabb tpfancontrolját próbáltad?
-
Shadowfax
addikt
Válaszoltam a T topikban.
Amúgy klassz lenne, srácok, ha csak egy topikba írnátok bele ugyanazt a kérdést... Ugyanazok olvassák mindkét topikot, szóval se így, se úgy nem kaptok több vagy jobb választ.
(Az igazi egyébként egy közös "Nagy ThinkPad topik" lenne, de ha már így alakult, akkor ezt kell elfogadni...) -
Shadowfax
addikt
válasz
all6atos #3359 üzenetére
Ha megnéztem leírom mi a helyzet, bár sztem nekik ezt a gyártóval kellett volna lerendezni, esetleg a központi szervízt megkérdezni nem nekik "barkácsolni"..
Ebben egyetértünk. A boltnak is jeleznie kellene ezt a beszállító felé, illetve a szerviz felé is.Egyébként a szervíznek van konkrétan ehhez (mármint hardware összeállítást nézve) a géphez Vista Recovery lemeze és ha igen kikérhető-e, mivel az csak gyári..
Igen, kötelességük adni, írj nekik levelet. szerviz@hu.ibm.comitt a fórumban volt már hasonló hozzászólás, vagyis nem egyedi eset..?
Esetleg ezt is említsd meg nekik. -
Shadowfax
addikt
nem talált merevlemezt így nem tud telepíteni...
Megoldás: a BIOS-ban (F1) a Config menüben - SATA: állítsd az AHCI módról "Compatible"-re.Ha már úgyis a BIOS-ban turkálsz, akkor a Security menüben IBM Predesktop area - állítsd "secure" módba. (A rejtett partíció véletlen törlését akadályozza meg.)
-
Shadowfax
addikt
válasz
Joe_Black7 #3315 üzenetére
z r400-as hibrid videókártyáját nem biztos, hogy tudja jól kezelni az xp
Tudja kezelni, de nagy macera. Csak a BIOS-ban lehet váltani a két kártya között, XP alatt nem. Már a drivereit is macerás felküzdeni, külön át kell állítani a BIOS-ban, aztán egyenként felnyomni. Aztán mennyi fagyással fog ez járni, a jóég tudja...
a Vista nekem se volt eddig túl szimpatikus,
Annyi rosszat hallottam már én is róla, hogy feltettem múlt vasárnap a T43-omra. Nekem nagyon bejött, gyors is, bár csak 2x fél giga RAM van a gépben. Igaz, optimalizálni kellett, illetve az Aero nem fut a GMA900 kártya hiányzó WDDM drivere miatt. Nagyon kellemesen csalódtam.Azt tanácsolnám, hogy vedd meg Vistával. Ha kész a telepítés, írd ki a Recovery szettet, aztán csinálj egy ún. clean install-t. Itt találsz ehhez leírást. Ez azért kell, mert Lenovoék azért jól megtömik mindenféle progival a gyári verziót, amire nem mindenkinek van szüksége.
-
Shadowfax
addikt
válasz
ngabor2 #3313 üzenetére
Most egy kicsit tanácstalan vagyok. Igazából az "i" az R61 végén azt jelenti, hogy csak a gyengébb Intel procikat támogatja, jellemzően a T5xxx típusúakat.
A BIOS update jó ötlet, csakhogy az R61 és a R61i widescreen BIOS-a tök egyforma. [link]
Még gondolkodom, mi lehet... -
Shadowfax
addikt
telepítésnél felismeri-e a rejtett partíciót
Igen, rá fog kérdezni, hova telepítsen.használható lesz-e a Thinkvantage gomb bootolásnál
Nem lesz használható, de pánikra semmi ok, helyre lehet hozni. Az új OS általában felülírja az MBR-t, ezért a kék gombra (ThinkVantage vagy Lenovo Care) nem jön elő a Recovery felület. Ezt azonban helyre lehet állítani: ezt az .iso fájlt kell kiírni egy CD-re - ezzel kell bebootolni, s a képernyőn megjelenő utasításokat követni.Kiírtad már a Recovery DVD szettet? Azt mindenképpen tanácsos megejteni most.
-
Shadowfax
addikt
válasz
ngabor2 #3308 üzenetére
Jó, akkor ne beszéljünk rébuszokban. Linkeld légyszíves a topikot, ezen kívül add meg a PONTOS típusát a gépednek.
(Ne haragudjatok, de kicsit elmegy a kedvem az egésztől, ha beírtok egy probléma-szösszenetet, de semmit sem tudni a konfigról, csak nagy vonalakban valamicskét...) -
Shadowfax
addikt
Valószínűleg a memória a hibás, de a szerviz majd megmondja a tutit.
Az viszont érdekes, hogy a recovery partíción nem a Vista van, hanem az XP. Inkább fordítva szokták: XP downgrade-hez adnak plusz telepítőlemezt, de a gépre feltelepítve Vista van...
A boltban én erre rákérdeznék a helyedben.A kékhalál csak az xp-s újratelepítési kísérleteknél fordult elő (nem a recovery-s, hanem egyéb xp lemezről), de akkor mindig.
Ez azért lehetett, mert a Recovery-s XP telepítőben benne vannak a SATA driverek, az "egyéb"-ben meg nem. Ettől függetlenül más XP telepítőről is lehet installálni, csak a BIOS-ban a Config menüben - SATA "Compatibility"-re kell állítani, s akkor nem dob kékhalált a drága. -
Shadowfax
addikt
1.A szervíztől kell kérnem?
Igen, bár érdekes a történet. Melyik boltban vetted?2. Tapasztalt valaki ilyet, esetleg valamilyen szoftveres összeakadás van a háttérben, vagy hardverhiba lehet?
Az Eseménynapló ismeretében okosabbak lennénk. Illetve a kékhalál utáni automatikus újraindulást kellene kikapcsolni, s megnézni, milyen hibát ír ki.3. 4. Ha jól értem, Vistával is voltak újraindulások, meg XP-vel is. Akkor sajnos valószínűbb a hardveres hiba.
Vistát is feltettem próbaképpen, ott is voltak újraindulások, ott a pc doctor-os memóriateszt alatt is
Így meg pláne. Van lehetőséged másik memóriával kipróbálni? -
Shadowfax
addikt
válasz
tomi.tomi #3247 üzenetére
A 2 év szervizgarancia itt azt jelentheti, hogy a meglévőn kívül még egy év. Ráadásul ez lehet, hogy csak a Lenovo 3000-es gépekre vonatkozik, nem a ThinkPadekre, mert a többinél ott van a leírásban is, hogy "ThinkPad": [link]
Telefonon ezt meg kellene kérdezni, nehogy rosszul járj...
-
Shadowfax
addikt
válasz
#27070592 #3243 üzenetére
A kérdés hogy mindezt bárhol megvehetem, vagy csak abban a boltban ahol a gépet is vettem?
Bárhol megveheted a garanciakiterjesztést, mindaddig, míg az eredeti egy éves garancia le nem járt. Miután megvetted, regisztrálnod kell egy helyen (ezt a bolt fogja megmondani).
Azt még tudnod kell, hogy az eredeti garancia világgarancia, tehát egy évig bárhol jársz a világon, a Lenovo szervizekben ellátják a notidat. A garikiterjesztés viszont csak abban az országban él, ahol vetted (Mo.on). -
Shadowfax
addikt
válasz
Norbi.Sz #3161 üzenetére
Ha valamiért újra kell telepítenem a notit, erről a partícióról tudok mindent megcsinálni - nem adtak külön lemezeket.
Már elég rég nem adnak hozzá Recovery CD-ket, ezt mindenkinek magának kell legyártania a hozzáadott szoftver segítségével:
Start - Minden program - ThinkVantage menüben "Create Recovery Media" - ezen belül "Create Product Recovery Discs now". 1 db CD-re (boot CD lesz) és 1 (esetleg 2) db DVD-re lesz szükséged. [link] -
Shadowfax
addikt
válasz
Reverting #3144 üzenetére
A kepfeltoltes.hu nálam le van tiltva a melóhelyen, szóval semmit sem látok a képből...
Az .iso fájlt meg azért linkeltem, ha esetleg legközelebb nem jönne be a Recovery felület, mert új oprendszert telepítettél, s az az mbr-t átírta.Szóval akkor most mi is van? Miben segítsek?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Reverting #3141 üzenetére
a lemezek pakolgatasa kozben ki irta h inkorrekt a lemez amit csinaltam igy nem tudtam helyreallitani dvd-rol,
Sajnos akkor a REcovery lemezeket rosszul írtad ki, kérj az IBM szerviztől, küldenek ingyenesen a gariidő alatt. (szerviz@hu.ibm.com -ra dobj egy levelet, írd le a problémát a gép pontos típusával szériaszámával, stb.)vagyis ugye helyreallito particio is eltunt a geprol,
Nem tűnt az el (mint később ki is derült), hanem amikor új oprendszert raktál fel, az felülírta az MBR-t, ezért a kék gombra (ThinkVantage vagy Lenovo Care) nem jött elő a Recovery felület. Ezt azonban helyre lehet állítani: ezt az .iso fájlt kell kiírni egy cd-re: [link] - ezzel kell bebootolni, s a képernyőn megjelenő utasításokat követni.lehetseges ugy ezt megoldani h a gyari lemezzel ne mindig a total helyreallitas legyen hanem esetleg az h a kapott vista az 50gigas particiora telepuljon? Vagy ez nem megoldott mert ez minden esetben csak gyari allapotra tesz?
A Recovery CD-kel sajnos csak a gyári állapotot lehet helyreállítani.Helyette más megoldás:
Készítsd el úgy a partíciókat, ahogy szeretnéd, telepítsd az XP-t, Vistát. (Miután meglesznek a Recovery CD-k, a rejtett partíciót is törölheted). Acronis True Image-dzsel ezután ghostold az egész rendszert, ha lehet külső vinyóra vagy DVD-kre. Ezután ha gond lesz, s bármelyik partíción lévő oprendszert akarod helyreállítani, elég lesz az Acronis bootlemezével indítani, az majd rákérdez, melyik partíciót akarod kipofozni, s megcsinálja. (Akár egyszerre mind a kettőt is, Xp-t és a Vistát.)
Acronis-szal lehet természetesen backupokat is készíteni, tehát nem kell mindig a kályhától indulni, ha valami gond van.Ez a legegyszerűbb megoldás. (Van más is, pl. az nLite-tal készíteni egy custom Vistát a driverekkel, s akkor szintén megoldható az, hogy csak egy partíciót bűvölj meg, a másikat békénhagyja. Jó esetben.)
-
Shadowfax
addikt
Mielőtt belekezdenél, nézd meg, a mostani BIOS hányas verziójú. F1-gyel bootnál belépsz, oda van kiírva. Ha 1.22 vagy annál nagyobb számot találsz ott, akkor nem kell frissíts, mert ez már egy olyan változat, amiben kikapcsolható, hogy 2010-es hibánál ESC-et kelljen nyomni.
Így lehet kikpacsolni: BIOS Setup -> Startup -> "Boot after message for Hard drive".Ha régebbi a BIOS, mint 1.22, akkor innen letöltöd a frissebbet. Utána csak klikkelgetni kell.
Az új BIOS-hoz viszont az Embedded Controllert is muszáj frissíteni:
[innen] letöltheted. -
-
Shadowfax
addikt
Otisz linkje lefordítva:
Start - Futtatás - írd be, hogy regsvr32 wuaueng.dll utána OK-zd le. Várj pár másodpercet, utána a következő ("RegSvr32"-vel kapcsolatos) üzenetet OK-zd le.
Ezután:
Start - Futtatás - írd be, hogy regedit utána OK-zd le. (Ezzel megnyílik a registry szerkesztő.) Itt keresd meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wuauserv bejegyzést. Itt a DeleteFlag értéket keresd, ha létezik, akkor jobb klikk rá, s töröld.Ezután működnie kell a Windows Update-nek.
Ha nem működik így sem, akkor:
Start - Futtatás - írd be, hogy net stop wuauserv utána OK-zd le. Ha az automatikus Win Update-nek vége, Sajátgép vagy Intéző segítségével a C:\Windows könyvtárban a SoftwareDistribution mappát nevezd át SDOLD-ra.
Ezután:
Start - Futtatás - írd be, hogy net start wuauserv utána OK-zd le.Ezután működnie kell a Windows Update-nek.
-
Shadowfax
addikt
SL szériáról egy kis olvasnivaló: [link] Mégis fémből vannak a zsanérok...
-
Shadowfax
addikt
válasz
Antonio #3076 üzenetére
1. Innen: Intel® WiFi Link 5100 töltsd le az új drivert és installáld.
2. Ugyanarról a weboldalról a PROSet drivert is szedd le és installáld.
3. Reboot.
4. A Lenovo oldaláról szedd le az Access Connections új verzióját, telepítsd.
5. Reboot.
Remélem, ez segít.
-
Shadowfax
addikt
válasz
dmaty06 #3020 üzenetére
Azért kérdeztem, mert ugye most jelent meg az új sl széria is amiről meg azt hallottam, hogy rosszabb minőségű, mint az r61-ek.
De ez az R sorozatot nem érinti.Vagy akkor már nézzek t61-eket?
Ezt neked kell eldöntened. A T61-ek (is) már nagyon jó árban vannak, s 3 év garancia van rájuk.
Egyébként biztos, hogy 15.4"-os TFT-jű gépet akarsz? A 14.1"-os kisebb, könnyebb, kevesebbet fogyaszt. Ha hurcolni akarod, nem érdemes ennél nagyobbat venni. (Az R500-nál az a 2.3-2.4 kg nem igaz.) -
Shadowfax
addikt
Hja kérem, szenilitás rullz.
Bocsánat, tényleg elfeledtem.
A venti: dedikált vagy integrált a videókártya? Érdemes lenne nézegetni a proci és a vinyó hőmérsékletét, pl. a MobileMeter-rel, így lehet látni, kb. hány fokon kapcsol be a venti.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #3014 üzenetére
De összeszerelésben ugye nincs különbség?
Valószínűleg ugyanazon a gyártósoron készül.Tehát úgy értem hogy a minőség azért remélem állandó.
Nyilván nem ugyanaz a minőség egy 100k-s, egy 200k-s és egy 300k-s gépnél. Valahol spórolniuk kell. Bár nem fog egy 100k-s ThinkPad sem szétesni pár nap alatt, de azért zongorázni lehet a különbséget egy olcsóbb és egy drágább gép között. -
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #3011 üzenetére
Amúgy [déja-vu-m] van.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #3011 üzenetére
Amúgy meg tudnád mondani mivel másabb az e-s R61 mint az i-s vagy a sima?
Az "i" végűek gyengébb procival szereltek, max. T5xxx.
Az "e" végűeknél általában nincs S-video, nem dokkolható, nincs touchpad.
A "sima" R61 változaton pedig ezek a fícsőrök általában jelen vannak. Azért hangsúlyozom, hogy általában, mert lehetnek kivételek a különböző modellekben, nem annyira egyértelmű a különbség. -
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #3009 üzenetére
Igazából nem láttam sokkal könnyebb gépeket
Az én T43-mam 2.2 kg, s még ezt is nehéznek érzem néha.Leginkább tényleg a strapabírás,masszivitás a fontos.
Az "e" végű (e=economy, azaz gazdaságos) gépek a fapados kivitelezésűek. Hiányzik belőlük egy csomó minden, ami egy igazi business class notebookra jellemző. Valamennyire ez is masszív, de azért nem lehet tőlük ugyanazt elvárni, mint egy 200k-s géptől.A fogyasztás miatt én is aggódom
Aggódni nem kell, csak tudomásul venni, hogy bizony a Celeron procis gépek állandóan maxon pörögnek, sokat fogyasztanak, leszívják az akkut hamar. -
Shadowfax
addikt
válasz
dmaty06 #3003 üzenetére
Minőségbeli különbség nem nagyon lehet, az R500 már egy újabb platformra épül, a Centrino2 technológiára.
Side-by-side összehasonlítást meg csak úgy lehetne elvégezni, ha két konkrét modellt belinkelsz, mert mindkét típusból baromi sok különböző konfig van.
(Bár az R500 az csak 15.4"-os lehet, míg az R61-ből van 14.1"-os is. Az R400 a 14.1"-os.) -
Shadowfax
addikt
válasz
Mihi100D #3004 üzenetére
Ha jol tudom van mar itt par TPR500-as tulaj!
Szerintem rosszul tudod, te vagy az első R500 tulaj.Welcome!
A tpfancontrol-ból a legutolsó változatot tetted fel?
Az is lehet, hogy erre a típusra még nincs kifejlesztve/átdolgozva a program, s ezért nem tudod használni. Valószínűleg nemsokára kiadják az új változatát, addig türelemmel kell lenni.Ez az "Energy star" séma gondolom ugyanaz, mint régen a "ThinkPad default" volt, tehát a terheléstől függően változtatja az órajelet, igaz?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #3005 üzenetére
Az a gond, hogy pont hurcolászásra nem éppen a legmegfelelőbb.
Közel 3 kg (nem 2.65, mint amit írták a weboldalukon), plusz a táp, plusz a táska önsúlya - cipelhet az ember min. négy-öt kilót naponta. Ha jól emlékszem, ez egy leányzónak kell, na ő 1 hét után bevágja a sarokba, hogy ezt nem cipeli tovább...
A celeron proci a hatcellás akkuval meg jó esetben két órát fog bírni kezdetben, de inkább csak másfelet. Nagyon fapados ez az egész gép, én valószínűleg inkább egy használt T43/T60-at vennék ebből a pénzből, amire van még 1 év gari. -
Shadowfax
addikt
Fontos lenne tudni, hogy milyen hibával áll le a gép. A BSOD utáni azonnali restartot így kikapcsolhatod: Vezérlőpult - Rendszer - Speciális fül - Indítás és helyreállítás Beállítások: Rendszerhiba: automatikus újraindítás elől pipa kiszed.
Driverhiba lesz. Esetleg valamilyen fontos hotfix nincs fent.
-
Shadowfax
addikt
Két lehetőség is van:
1. BIOS-ba belépsz: Config - Display - Brightness-t "High"-ra állítod "Normal"-ról.
Vagy:
2.Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - Power Manager: itt a különböző sémák vannak, hogy a "display brightness level" hányas fokozaton legyen - akkus ill. AC üzemmódban (nálam a "ThinkPad default" séma a maxon hagyja a fényerőt, ha akkura váltok). Lehet egyéni sémát is készíteni. -
Shadowfax
addikt
Akkor most Pentium M 740 van benne, ha jól sejtem. (Everest vagy cpu-z megmondja.)
Ezekkel lehetne upgradelni:
750 1.86 GHz
760 2.00 GHz
770 2.13 GHz
780 2.26 GHzDe ezek többet fogyasztanak, jobban melegednek, s nem feltétlenül lesz érezhető a sebességkülönbség.
Az R52 HDD upgrade-del az a gond, ami a T43-aknál is: nem tehetsz bele akármilyen vinyót, bővebben: [link]
Első körben a memóriát kellene a maximumra tuningolni.
Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged