- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
Flashcash #1544 üzenetére
A cimkézés téged nem érdekel, a memória az IBM-nél cserélhető, ezért az IBM gari nem veszik el sem a ramról sem a notiról.
Ez teljesen világos volt eddig is, csak ezt a sulinetes dolgot nem tudtam, mennyire veszik komolyan. De az tényleg nem valószínű, hogy éjszaka, fekete kocsiból feketeruhás emberek kipattannak, berontanak a házadba, szétszedik a notit, s egyeztetik a gyári számokat. -
Shadowfax
addikt
válasz
Flashcash #1539 üzenetére
Elmész a boltba megveszed a notit, majd veszel hozzá egy sodimm ddr ramot amit kb. kemény 30másodperc alatt be lehet tenni a gép alján direkt erre a célra elhelyezett második ram slotba. Ez a művelet semmilyen garanciavesztéssel nem jár, felhasználó által cserélhető elem az IBM-nél.
Igen, a memória az IBM-nél CRU, viszont nagyon elgondolkodtatott, amit Rover írt itt:
[link]
Ha az eredeti memória hozzá van címkézve a foglalathoz, akkor az gáz...
De remélem, ez nincs így. -
roberto9
csendes tag
válasz
Flashcash #1337 üzenetére
Megvan nálam is. Szinte ugyanezek az adatok. Köszönöm. Ez viszont újabb lökést adott, hogy megint gyötörjem a gépet...
Készítettem egy backupot a most fent lévő rendszerről. És kiderült, hogy az oprendszer alól látható R&R gyakorlatilag csak backupokkal foglalkozik. Ha van backup remekül lehet tenni vele ezt-azt. Viszont nem találtam eredeti rendszer visszaállítással kapcsolatos opciót. Azaz oprendszer alól nem lehet felülíratni a rendszert. Ez valahol logikus is.
A bekapcsoláskor behívható R&R-ben viszont igen. És ez a ''Restore your system'' menü alatt, a 3. lépésben az utolsó lehetőség: ''I do not want to save any files'' kiválasztásával. Ezt az egyet eddig nem próbáltam, nem gondoltam volna, hogy ez jó lehet. Aztán elkezdte tölteni a file-okat. Nagyon megörültem.
Ám, amikor recovery cd-ket kért, akkor lefagyott a mosoly. Betettem egyet, aztán a másikat, aztán gondoltam egyet, kivettem és újra indítottam az egész gépet.
Azóta az ''I do not want to save any files'' című műsor sem megy, merthogy a köv. hibaüzenetet adja : ''Product Recovery failed during the conversation phase''. Azért, mert kivettem az egyik cd-t, vagy nem tettem be a következőt. Lehet, hogy nem kellett volna, de hát ha egyszer a partícióról szerettem volna újrahúzni a rendszert.
Egyszóval most már a régi windows sincs. A gép bekapcsolásakor az R&R töltődik be, ahonnan a fent említett, frissen készített backup is eltűnt (talán erre utalt az ''I do not want to save any files''?)
Hétfőn megyek szépen a Neumann utcába, aztán újra telepíttetem az egészet....
Azért, ha kézbe kapnánk a telepítő cd-ket, azzal talán nem lenne ennyire szövevényes az ügy -
Zola_
tag
válasz
Flashcash #1268 üzenetére
Kicsit jobb, mert van benne Bluetooth és 5400rpm vinyo, de az Extreme Graphics2 videot itt eléggé lehúzták a fórumtársak, még a másikban lévő ATI MR7500-hoz képest is. Ráadásul ott van még a majd 40 ezret érő +2év gari. Na mindegy, lassan jutalékot kérhetnénk attól a bolttól...
Egyébként ott is van 1év garival, ugyan 1,6-os procival, de ''csak'' 210-ért. [link]
[Szerkesztve] -
-
Finec
csendes tag
válasz
Flashcash #1259 üzenetére
Ez egy töltéssel meddig ''marad fent''? Már az R50 és R51 között vacilálok szinte
Thouchpad van ezeken? Tudom hogy elsőre gagyi kérdés, de usanoteebook-on néztem, és ott a képen nem volt... a szemem rossz, van rá valami védő, vagy tényleg nincs? (R50en néztem pontosan) - Trackpointot láttam -
sssent
senior tag
válasz
Flashcash #1220 üzenetére
A külön vásárolt meghajtóra önmagában is kell, hogy legyen 1 év jótállás. Csak akkor érdemes emiatt az adminisztráció miatt szervízbe zarándokolni, ha - ahogy Zola_ esetében is - a gépre még több, mint 1 év jótállás van, hiszen akkor azt érdemes az új meghajtóra is kiterjeszteni.
-
Zola_
tag
válasz
Flashcash #1217 üzenetére
Igen, ugyanaz a meghajtó, így simán megoldható akár otthon is, ahogy a videon látod! Nálam is ugyanez a csere lett végrehajtva. R51e-ből R51-be ment a DVDmultirecorder, és a combo vissza.
Mivel mindkét gép garis volt, így bevittem az IBM közp. szervízbe. Kb.10 perc alatt ingyen megcsinálták, adtak róla munkalapot, és rávezették a gar.levelekre is, így az továbbra is OK.
Annyi a különbség a két gép között, hogy az ''e'' szériásoknál nincs benne az ultrabay keret a kihúzó mechanikával, ezért pl. egy kicsit lötyög is bennük az optikai meghajtó, de belül a csatlakozók ugyanazok.
[Szerkesztve] -
débé
csendes tag
válasz
Flashcash #1162 üzenetére
Asszem én vittem el az utolsót!, de már 198k-ért. Sok időm még nem volt ismerkedni vele-ez az első notim, az asztali gépet cserélem le helyhiány miatt. A hozzá adott kézikönyvet kicsit keveslem-nem tudom pl. hogy a kis ledes piktogrammok a monitor alatt mit jelentenek, továbbá, hogy hogyan kell helyesen tölteni az aksit.
Bocs a láma kérdésekért, de tényleg ''csak'' felhasználó lennék!
débé -
emitter
őstag
válasz
Flashcash #101 üzenetére
persze, nem a home miatt, de kapsz egy pentium m-et és wlan-t
nemtom, ezek mennyit érnek, de talán xp-vel együtt kitesznek 30-40 ezret
szvsz
de végülis amit te írtál, az is jó vétel, mert az ibm honlapján még 260 000-ért adják, ami a laptop.hu-n 200 000, a tiedet pedig 208 000-ért, igaz home-mal. -
emitter
őstag
válasz
Flashcash #99 üzenetére
sztem még mindig a laptop.hu akciója a nyerő (nem tudom, él-e még) ott br 200 ropiért volt ez a lapi pentium M1.5 procival, wlannal, amúgy uezt tudja
és adtak hozzá xp home-ot
ez szted télleg akciós memória?!
aqua-nál 256/400 ddr kingmax br 6300,-
Bővebben: link
szerk: most néztem, már ott is megemelték az árát, kb 6-7 ezerrel(laptop.hu)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged