- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
Zola_
tag
válasz
--=Gefi=-- #1066 üzenetére
Az enyémet sajnos nem lehet halknak mondani...
-
Zola_
tag
válasz
--=Gefi=-- #1063 üzenetére
Kezdünk itt noetbook.hu forummá válni...
, de hát ez van, a ''nagyoknál'' többen vásárlonak, és több lesz a tapasztalat is. Volt korábban topikjuk, csak már bezárták.
Én a helyedben akkor már továbbmentem volna a néhány sarokkal feljebb lévő usanotihoz, és ott kerestem volna vmit. Vagy ott a boltban az egyik gépen rákerestem volna a neten a kívánt típusra, hogy hol lehet még kapni. (Bár azt a 216e dothanos gépet csak náluk és a Miklandnál láttam, sztem ugyanúgy CTO-s mint az enyém.)
Egyébként pedig vállalnak -ha jól tudom ingyen- házhozszállítást, és akkor nem kell utazni sem, csak megrendeled a neten, és ha nem tetszik (vagy nem jót kapsz) vissza is küldheted mint a Quellénél.
[Szerkesztve] -
halalka
csendes tag
válasz
--=Gefi=-- #1063 üzenetére
Hali!
Nos, érdekes történet! Azt hiszem én egy fokkal jobban csináltam a noti vásárlást! Mivel gondoltam, hogy a weblapot nem frissítik naponta, így megkerestem egy számtech céget helyben ahol lakom és megkértem őket, hogy hozzák már le nekem a kinézett notit. így a noti eredeti árára ami a notebook.hu -n volt 5 ezer forintot kellett ráfizetnem és egy héten belül már nálam volt. és az mit kinéztem. szerintem csak magán emberrel játszák a hülyét céggel szemben nem olyan nagyfiúk. -
Blyan
félisten
válasz
--=Gefi=-- #445 üzenetére
Szerintem, mivel az olvasás, az íráshoz hasonlóan belülről kifelé halad, így szerintem gond nélkül lejátsza azt
-
--=Gefi=--
tag
válasz
--=Gefi=-- #444 üzenetére
Sry, foglalat persze hogy van, mert rárakod, csak olvassa is?
-
Daneey
tag
válasz
--=Gefi=-- #398 üzenetére
Mértem is... Második akkuformázás után a max. akkuidő 2:10 perc... Iszonyat kevés, pedig a honlapon 4 órát ajánlottak. Most vagy 4000-es akkum van, vagy pedig elszúrtam a kezdeti formázásokat...
-
user01
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #378 üzenetére
Böngészéssel, irodai munkával kb. 3-3,5 óra (4400 mAh-ás akkuval).
Úgy látom, mennek fel az árak. A notebook.hu-n már 8000 ft-tal drágább, mint amennyiért még én vettem. -
Daneey
tag
válasz
--=Gefi=-- #378 üzenetére
A billentyűzet úgy mondanám, hogy langyoskás, egyáltalán nem meleg, kézmeleg inkább.
Akkuidőt még nem tudok mondani, mert még a formázás időszakában tartok, amiből letelt 8 óra, és még hátra van még 16 + két teljes lemerítés...Tehát kb. 1 hét múlva tudok adatokkal szolgálni erről.
-
Sipi
addikt
válasz
--=Gefi=-- #373 üzenetére
Igen, max. az lehet, hogy az ilyenek elején lévő recovery partíciót törölni kell, hogy ne kavarjon be.
Sipi -
Dr. Akula
félisten
válasz
--=Gefi=-- #323 üzenetére
Én is a megbízhatóságért vettem Travelmatyit, aztán már a 2.kal szopok, úgy hogy a szakszervíz is csak annyit tud rá mondani hogy valami tényleg nem jó. Már komolyan bánom hogy nem Clevot vagy Gericomot vettem. Olcsóbb, nagyobb tudású, és ezek szerint szarabb nem is nagyon lehet.
-
Daneey
tag
válasz
--=Gefi=-- #307 üzenetére
Gondoltam, de azért megkérdeztem
.
-
Rufusz
tag
válasz
--=Gefi=-- #291 üzenetére
Hát igen, a gyári cucc ugrott...lehet hogy nem ártott volna egy backup, mielőtt legyalulom a vinyót
Ja, Wlan-hez le kellett tölteni drivert, lövése se volt az xp-nek hogy mi az, ahogy a hangkariról se. Mellesleg a telepítő be sem vette a gyári serialomat, szal biztos hogy ''egyedi'' az r50e oprendszere.
Na most én elvileg megvettem az XP-t, akkor az ájbíemtől kérhetek egy backupot?
Mondjuk egyből sakk-mattot adnak azzal, hogy miért töröltem le a restory partíciót
Ja meg még külföldön is vagyok ráadásul, hogy mégszebb legyen a helyzet, szal a gari se biztos hogy pikk-pakk menne
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
--=Gefi=-- #281 üzenetére
nekem wifi-használattal kb. 3 óráig húzza
ez böngészést, egyszerre 4-5 progi futását jelenti (zenehallgatás nélkül)
apropó: ennek a beépített hangszórója monó, ennél fogva ne várd, h ezen keresztül fogsz zenélni, de egy kis sztereó ''hangfalszettel'' máris jobb a helyzet
-
Terminus_
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #271 üzenetére
Ki lehet cserélni, bár szerintem ha megveszed így, nem fogod megejteni ezt a dolgot. A Celeron M-et senkinek nem tudod majd eladni. A CPU upgrade-hez meg jól szét kell szedni a notit, ami után akár szívhatsz is az egyszer használatos csavarok miatt. Ha meg IBM-nél csináltatod, az nagyon drága játék. Szóval szerintem nem érdemes utólag cserélni, mert sokkal többe lenne, mintha most rászánod azt a pluszt, amivel többe kerül a Dothan.
-
Shadowfax
addikt
válasz
--=Gefi=-- #188 üzenetére
Áfacsökkentés: ha jól tudom, akkor januártól 25 helyett 20% lesz az ÁFA. De még nem fogadta el az OGY a jogszabályt, tehát még addig bármi lehet.
-
emitter
őstag
válasz
--=Gefi=-- #188 üzenetére
Karácsonyig szinte biztosan lesznek még akciók, jó ha mondjuk hetente figyelemmel követed a netes áruházak árait. Ajánlott oldalak: laptop.hu, notebook.hu, usanotebook.hu, notebook4u.hu, notebboksystem.hu, laptopinfo.hu, stb.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #183 üzenetére
''[...] sokan aggodalmaskodtak emiatt, hogyha rámegy egy pendrive, vagy esetleg valami USB-s külső eszköz, akkor a másikhoz már nem lehet hozzáférni.''
Szerintem nem érdemes ezen rágódni. Nyilván userfüggő a dolog, de tapasztalataim alapján fölösleges mondjuk 5 USB port egy notira, mint azt pár gyártó csinálja. Nem hiszem, hogy a felhasználók 99.9%-a valaha is aggatna 5 USB-s eszközt egy hordozható gépre. A maradék 0.01% meg meg is érdemli, ha ilyet csinál.
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #182 üzenetére
A trackpointot úgy képzeld el, mint egy kis kiálló pöcköt a billentyűzetből. Ezt lehet mozgatni minden irányba, sőt nyomásra is érzékeny. Szóval gyakorlatilag az egér bal gombját és mozgatását váltja ki. Mondjuk a nyomogatós részét nem szeretem, mert, ha megnyomom mindig arrébbugrik a kurzor, de erre úgy is ott vannak a gombok.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #177 üzenetére
Akkor mégegy pont a track pointnak.
Az enyémen van tapipad is, de nem szeretem használni. Sokkal kényelmesebbnek és használhatóbbnak tartom a trackpointot. Egyébként a gombok meglepő módon: bal gomb, scroll, jobb gomb. És szerintem nagyon kézre állnak. Ha esetleg attól félsz, hogy nehéz lesz használni, megnyugtatlak, tök szuperul megy. Annyi, hogy érdemes az érzékenységét maxra tenni.
Egyébként meg sorolj fel nekem 3 olyan USB-s eszközt, amit egyszerre szeretnél használni.Szóval,ezen én is rágódtam, de azóta sem használtam egyik USB portot sem.
mod: látom sokat vacakoltam és közben emitter is válaszolt pár kérdésre.
emitter: nekem viszont a billentyűzettel mai napig az a bajom, hogy a ctrl helyett az fn-t találom meg egy csomószor, pedig a ctrl gyakran kell. A másik meg a böngészős gombok. Az elején elég idegesítőek voltak nekem. A harmadik parám a bill.-tel, hogy a numlock-os rész macerásan hívható elő. Hugom Dell notiján ez sokkal kényelmesebben van megcsinálva, mert ott csak Fn+Numerikus rész.
Amúgy frankó a billenytűzet, jó rajta programozni, csak az Fn lehetne máshol...
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
--=Gefi=-- #177 üzenetére
aláírás: C:\TEMP\WINDOWS _ _ _ trekpojnt forevö!!!
amint látod, én két hónap alatt (már 2 hét alatt) annyira megszoktam a trackpointot, h még a sima egér is kezd idegennek tűnni!
Jó ehhez hozzá kell azt tenni, h mióta lapim van, kb hetente 1x ülök le az asztali gép elé...
A trackpoint nem a 3 hosszúkás gomb, azok a jobb- és balegérgombok, ill. a scroll-gomb. A trackpoint a billentyűk között ül, egy kis piros pöcök, (lehet cserélni a fejét, kinek milyen szimpi - lapos, gömbölyű, homorú - 3db-ot adnak a géphez.)
Szerintem azért sokkal kényelmesebb, mint a touchpad, mert nem a lapi alján van, hanem a biil. közepén, így a csuklód simán fel tudod fektetni a 3 egérgomb alatti részre. Míg a touchpadnál lelóg a csuklód, az szvsz sokkal kényelmetlenebb.
Scrollozni meg tudsz a középső egérgomb nyomvatartásával, és a pöcök egyidejű le-föl mozgatásával.
Ami még jópont ennél a gépnél, az a billentyűk elhelyezkedése, kb úgy mint, az asztaliknál:
Insert | Home | PgUp
Delete| End | PgDn
És a kurzor-nyilak mellett kétoldalt van 1-1 gyorsgomb a böngészőben való előre-hátra navigáláshoz. Nagyon király!
Ezenkívül van a gépen 2 hangerőszabályzó gomb, és egy mute(némítás).
Eddig nagyon meg vagyok elégedve ezzel a masinával, jó vétel lesz, arról biztosíthatlak! -
emitter
őstag
válasz
--=Gefi=-- #173 üzenetére
Gondolom nem játszani akarsz majd vele, ezesetben nem játszik túl nagy szerepet a frissítési idő.
A Pentium M pontosan az általad leírtakban különbözik a celerontól, viszont ha neked egyik szempont sem számít ahogy írtad, akkor elég lesz a celeron is.
A Pentium M mindenekelőtt sokkal halkabb(mármint a ventije), mert a kihasználtságához igazítja a venti fordulatszámát, ill. az órajelét.(speedstep) Gyorsabb is, (bár nincs köztük akkora különbség, mint asztali Pentium és celeron közt), ill. sokkal energiatakarékosabb persze.
Az én aksim 4400mAh, ez aktív használat mellett wifivel kb 2-2,5 órát bír 2 hónap használat után.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mozilla Firefox
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest