- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
válasz
nemethbalazs #3670 üzenetére
Szerintem nincs semmilyen konstrukciós hiba az R51-ben, egy R52-höz képest meg nem hiszem hogy sokban különbözne. Bármilyen notit szét lehet verni. Ismerősök között 3db. 2-3 éves ilyen noti fut, nincs velük gond. Ebből a szériából USA-ben lehetett kapni gyárilag 5 év garanciával adott notit.
-
Az IBM notik attól szoktak instabillá válni vagy el sem indulni ha a két memória modul különböző késleltetéseket támogat pl. a második modul csak nagyobb késleltetéssel megy ugyanazon a frekvencián.
Nézd meg az aida spd információja alatt hogy 533-on milyen késleltetésekkel megy a gyári modul, és ilyen késleltetést támogató modult vegyél.
Itt árulnak DDR2 533-as notiramot 10560FT-értszerintem kipróbálni is engedik.
[link]
[Szerkesztve] -
Ma délután megyek Sulinetes notit venni egy ismerősömnek végül egy R51e mellett döntöttem, ami az ósenben 210ezerFT.
Pentium M Dothan 1,7GHz 2MBcache, 512MB DDR2 ram (nem tudom egy darabban van-e), ATI chipset, ATI X200 integrált DX9 vga, 60GB Fujitsu 5400RPM vinyó, 4400mAh akkumulátor, LG DVD író DL/+/-/RAM, WinXP, meg a szokásos wlan/lan stb. cuccok.
Van ennél most jobb ajánlat Sulinetes Thinkpad R5X-ből?
[Szerkesztve] -
Írják is hogy az R51e, R52, R60, R60e sorozat érintett a Sony akksi visszahívásban. Nálam egy normál R51 van abban Panasonic akksi van gyárilag.
Ezek alapján az újabb kiadású Thinkpad R notikat érinti az akksi visszahívás.
[Szerkesztve] -
válasz
Shadowfax #1541 üzenetére
Nem gáz.
Mindkét memória slotban a felhasználó cserélhet memóriát. Éppen ezért a legolcsóbb 256MB-os 1 db ram modullal szerelt notit éri meg megvenni. Ebbe vagy utólag beteszel egy 512-es ramot így lesz 768MB-od, vagy ha kell akkor 2*512-őt teszel bele, ebben az esetben is csak 1db. 256-os modult kell eladnod/megtartanod.
A cimkézés téged nem érdekel, a memória az IBM-nél cserélhető, ezért az IBM gari nem veszik el sem a ramról sem a notiról. Ha be akarod tartani a sulinet szabályait akkor pedig megtartod a 256-os modult a ramcsere után. De elég kis esélyt látok rá, hogy egyszercsak betoppan hozzád egy adóellenőr aki elkezdi szétszedni a notebookodat és a belső foglalatban levő memória modul gyári száma felől érdeklődik. -
válasz
taratis #1534 üzenetére
Miért is nem lehet bővíteni a sulinetben vett notebookot?
Elmész a boltba megveszed a notit, majd veszel hozzá egy sodimm ddr ramot amit kb. kemény 30másodperc alatt be lehet tenni a gép alján direkt erre a célra elhelyezett második ram slotba. Ez a művelet semmilyen garanciavesztéssel nem jár, felhasználó által cserélhető elem az IBM-nél.
Én pl. igen borsos 4000FT-os áron árulok itt a fórumon gyári 256MB-os IBM ramot.
[Szerkesztve] -
-
Nekem ugyanezzel a chipsettel egy 1,7-es Dothan procival filmnézés mellett (xvid, vinyóról)kb. 2óra 30-40 percet visz. Az irodai használat általában kisebb terhelést jelent 3órát biztosan bírni fog a 4400mAh akksival.
Persze függ ez több beállítástól is, nálam a fényerő közepes felett volt valamivel.
[Szerkesztve] -
-
válasz
Blamazs #1315 üzenetére
A Linux stabilitásával milyen problémád van?
Ez a ''hackelt'' verziós is szépen hangzik, a hack itt annyit jelent hogy a mac gépekben levő biztonsági chip azonosítását kerülik ki, az oprendszer a stabilitásához ennek semmi köze. Ahogy a ''hackelők'' is leírták nagyon egyszerű volt ezt a védelmet kiküszöbölni, mert valószínűleg a gyártó cég sem akarta jobban védeni a rendszerét.
[Szerkesztve] -
válasz
indianka #1284 üzenetére
Ha fontos az hogy mennyit bír akkumulátorról a gép akkor mindenképpen a Pentium M-el szerelt harmadik gép a legjobb választás.
A DVD multi író azt jelenti hogy az író támogatja a DVD+/-R(W) és DVD-RAM szabványokat. A DVD-RAM lemezek a vinyóhoz hasonlóan írhatóak, nagyon jól használhatók rendszeres adatmentésre. -
Tehát rosszabb.
Itt a fórumon árultak 1-2 hete 19500FT-ért 100GB 5400RPM Hitachi vinyót, de én várok az upgrade-el amíg jobban lemegy majd az ára a notivinyóknak. Bluetooth-ot nem használok gondolom 1-2K egy usb-s akinek szüksége van rá. Ezzel szemben nem áll meg a +40ezerFT ár és a -2 év garancia. -
Ez a noti nem a butított verzió hanem teljes értékű R51-es tehát pontosan úgy néz ki mint a két linken a gépek:
-trackpoint és tapipad is van rajta + összesen öt gomb. Nem rossz a szemed az R50e és az R51e gépeken csak trackpoint van.
-beépített billentyűzetvilágítás
-beépített mikrofon és hangszórók
-svideo kimenet és firewire
-infraport
Zola írta előttem az eredményeket hogy meddig bírja a noti. Persze ezek csak az alap működési idők a gyári 4400mAh-ás akkumulátorral. Mivel itt egy ultrabay enhanced gépről van szó ezért külön vásárolhatsz a CD/DVD meghajtó helyére egy kiegészítő 2000-2200mAh-ás akkumulátort ezzel növehető a működési idő. Az alap gyári akkumulátor helyett is lehet kapni 6600mAh-ás akksit így a maximum amit ebbe a gépbe bepakolhatsz az kb. 8600mAh. -
Neked is ugyanazt a notit ajánlom amit én vettem nem rég. A 200ezres árkategóriában a legjobb választás, nekem nagyon bejött.
IBM Thinkpad R51 [link]
-Igaz hogy 216000FT de itt megkapod alapból a 3 év garit és nem kell a megbízhatóságon aggódnod. (külön vásárolva +36000FT lenne +2év garikiterjesztés egy IBM notihoz)
Videó teszt a notiról: [link]
Magyar teszt: [link] (Az R52 és az R51 ugyanúgy néz ki kívülről.)
[Szerkesztve] -
Egy kérdés a Thinkpad optikai meghajtókkal kapcsolatban.
-Adott egy Thinkpad R51 egy ultrabay enhanced dvd olvasó/cd íróval. Ezzel semmi gond fél perc alatt kivehető a meghajtó.
-Adott egy R50e/R51e gép amiben egy DVD író van. Itt a gyári weblap szerint a dvd író rögzítve van és csak a gép szétszerelésével cserélhető.
Az R50e/R51e notikban is ultrabay enhanced dvd író van? Ha kiszerelem a következő videó szerint: [link] az író simán betehető az R51 ultrabay enhanced soltjába? -
Noti vásárlási tipp: ma vettem egy R51-et a www.laptop.hu-nál.
Proci: Pentium M 735 Dothan (1.7GHz/2MB)
Memória: 256MB DDR333MHz
VGA: ATI Mobility Radeon 7500 32MB (AGP)
TFT: 15'' XGA 1024*768
HDD: Hitachi 40GB 4200RPM Active Protection System, Hard Disk Drive Shock Absorber
CD-ROM: DVD/CD-RW (Ultrabay Enhanced)
Lan: Gigabit Ethernet, Intel b/g wireless lan
Oprendszer: Win XP Professional HUN
egyéb: 56K modem, Embedded Security Subsystem, IEEE1394 firewire, Svideo, TrackPoint és UltraNav Touch pad is van rajta.
Gari: alapból 3 év
Ár: bruttó 215880FT, szerintem ezért az összegért nem rossz egy 3 év garis IBM-Lenovo noti. -
IBM R50e ajánló:
Végre Windows XP nélkül is lehet kapni az alapmodellt, így jóval olcsóbban megvásárolható.
15.0'' XGA TFT képernyőméret
1024x768-as felbontás
Mobile Intel® Celeron® M 1400MHz processzor
256MB DDR memória
40GB HDD
CD író / DVD olvasó COMBO meghajtó
Intel Video 8-64M w/DDR monitorvezérlő
Magyar billentyűzet
AC97 16 bit sztereo hangkártya
4000 mAh (Lithium-ion) üzemidejű akkumulátor
330 x 267 x 38 mm kiterjedés
3.0 kg súly
10/100mbps LAN
56K modem
Párhuzamos port
PCMCIA (2db)
USB 2.0 (2db)
VGA monitor kivezetés
12 hónap garancia
LINUX operációs rendszer
bruttó 162499FT Bővebben: link
Olcsó sulinet notebook memória a géphez: Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest