Hirdetés
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Nem engedi szerkeszteni de az utolsó mondat így értendő: * Mondjuk az LG QNED-je, amit láttam, HOGY IDÉN ÁRULNAK, az edge lit miniLED volt, ami elég furcsán hangzik és biztos, hogy egy forintot sem költenék rá.
-
freeland0806
tag
Én biztos nem tudnék olyan szögből tévézni még akkor sem ha tökéletes lenne a betekintési szöge. Persze ezek szerint vannak olyan szituációk, amiknél jól jön egy jobb panel, mint pl nálad is.
De ha nagyon fontos a betekintési szög arra papíron jobb lehet egy IPS (ADS?), akár egy miniLED kombinációval. Nem?
Bár megmondom őszintén soha életemben nem láttam IPS miniLEDet, de tudom, hogy van a Hisensenek is, meg az LG-nek is. Talán a Philipsnek is, de erre nem vennék mérget. Mondjuk az LG QNED-je, amit láttam az edge lit miniLED volt, ami elég furcsán hangzik és biztos, hogy egy forintot sem költenék rá. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Nálam közel 4 méter széles U alakú kanapén már észre lehet venni. Mondjuk én jóval érzékenyebb vagyok ilyenekre. De VA és VA között is van különbség. Ami előtte neki volt C728, annak gyengébb a betekintési szöge. Meg persze C805 -nél is vannak jobbak, de elfogadható e tekinteben.
-
turho
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Sima ledesként is bőven leveri az ips-eket, igen jó a fekete szint. De már próbálgatom.
klassz. Kalibrációs csomagot is lehet kellene hozzá szereznem, fullost - ha azt mondjátok, hasznos. -
koppasz1986
aktív tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Meccseknél a helyi fényerőcsökkentést vagy ki kell kapcsolni, vagy max alacsonyra állítani, mert közepesen meg maxon a játékosok körül elsötétül a kép, azt elég zavaró tud lenni
-
nicu71
addikt
válasz
Pendragon911
üzenetére
A Sport mód az rettenetes,akàrcsak a többi,emlékeim szerint az összes digitális képjavító,élesség stb maxon van.Mozi mód,esetleg Filmmaker amin nem ég ki a szemed, és természetesek a színek,nincs steril digitális hatás,de még ott is ajánlott finomhangolni.Legfontosabb hogy a helyi fényerőcsokkentés legyen bekapcsolva,és maxon.A többi csak ront,esetleg a mozgásjavitas amit érdemes megfontolni.
-
freeland0806
tag
"direkt ledesként" kb egy sima LED tévével vetekszik a kontraszt, de majd látni fogod ha teszteled, hogy a feketéből inkább szürke lesz pl. A lényeg amit írtam, hogy konkrétan a local dimming (helyi fényerőcsökkentés TCL nyelven) a lelke. Attól lesz magas a kontraszt, szép mélyek a feketék, stb.
-
turho
addikt
Köszi szépen
mindenkinek. Gondolom, direkt ledesként is remek a natív kontraszt. De majd végigtesztelek mindent. -
freeland0806
tag
Semmivel ne foglalkozz a lényeg, hogy a helyi fényerőcsökkentést ne kapcsold ki, mert az szabályozza a fényerőt. Hülye neve van és nehéz lehet kiigazodni rajta eleinte, ha teljesen új vagy. A többi már ízlés kérdése mit kapcsolsz ki vagy be, nálam pl minden ki van kapcsolva a "helyi fényerőcsökkentésen" kívül.
-
Cartmenn
aktív tag
Hát mivel átalakult a menü rendszer teljesen a legutolsó gyári frissítéssel ( nekem 2éve meg van a 805) ,nem igazán találtam meg az akkori beállításokhoz, a mostani háttérvilágítás--mini led vezérlés (nem emlékszem az akkori menü névre ) állíthatóságot ---akkor volt ki--alacsony-közepes--magas ---a ki állásban úgy működött a TV, mint egy sima direkt ledes . Magas beállítás volt a jó, mert akkor van érteleme egyáltalán a mini led technológiának
szerintem. Gondolom ezt kivették ,mert szerintem is felesleges . Kép beállításoknál ,van a MOZGÁS menü ,de ott se leltem hasonló állíthatóságra 
-
turho
addikt
Légy szíves, világosítsatok már fel, a 75c805 FALD variálása, szabályzása minden módban működik vagy van amikor állandó a háttérfény? (Minden dinamikus kontraszt, AI, zajcsökkentő, auto fényerő illetve egyéb képjavítókat kikapcsoltam.)
vicces, de nem vagyok vele tisztában, hogy mi módon működik a miniLED vezérlés. -
Hunner
senior tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Ezt a hármat szoktam mutogatni ismerősöknek mikor beszélgetünk a tévékről:
2020 LG OLED l The Black 4K HDR 60fps
2021 LG OLED l Ink Art 4K HDR 60fps
The Most Beautiful Earth Scenes Captured in 4K HDRA harmadik iszonyatos eyecandy olyan képsorok vannak benne hogy besza-behu.
-
Flayer
senior tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
YT keresőbe beírod,hogy HDR video kiad nagyon sokat,bal felső sarokban ki kel neki írni,hogy HDR vagy HDR10,HLG.
Már látom válaszoltak.
-
válasz
Pendragon911
üzenetére
Ez a videó tuti tetszeni fog, mégha nem is pont az, amelyikre te gondolsz.
Továbbá videók indításakor kiírja a TV a bal felső sarokba, hogy pl “HDR10”, ha valóban HDR tartalom kerül indításra, mint ahogy ennél a videónál is kiír valamit (nemtom pontosan mit, mert telefonról néztem most csak).
Szerk:
iPhone-nal valakiért hónapok óta szopás ide írni, a linket se engedi elküldeni…
Írd be YouTube-ra, hogy “2020 LG OLED The Black 4K HDR 60fps”! -
Pendragon911
aktív tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Tegnap megérkezett végre az újrarendelt TV, ami a C805-ös készlethiánya miatt C6K lett 55"os méretben, első nézésre nem rossz választás. A legfontosabbat teszteltük, a focimeccsek gyönyörű minőségben futnak rajta, még FHD IPTV-ről is, éles és színes
Ég és föld az azt megelőző nanocell LG-hez képest és nem is kell egymás mellé tenni a kettőt, hogy ez szembetűnő legyen. A talp kérdés is meg lett oldva egy középtalpas állvánnyal, amit külön vettünk, talán nem a legjobb minőségűt választottuk, de kellően stabilan megtartja a TV-t, úgyhogy most még jó lesz ez is. Túlságosan nem merültem bele a beállításokba, bekapcsoltam a sport módot, mert legtöbb esetben úgyis foci megy majd, arra meg az tökéletes.
Melyik az a videó, amelyiket pl. a TCL bemutató videókban szoktak bejátszani? Van egy olyan jelenet, amikor egy fekete háttér előtt van egy pohár szóda? és menta levél benne asszem. Az valami YT vagy le kell tölteni? Melyik az a YT oldal, ahol valódi HDR tartalmak vannak és nem csak oda van írva, hogy rákattints a videóra? Szeretném azért tesztelgetni, bemutatni jobban a szülőknek, ugyanis az ő TV-jük. -
Endless
aktív tag
Sajnos lemaradtam az emag akciójáról, szokott lenni még jó áron ez a [55C7K] most ugye 205.990-ért volt
-
turho
addikt
Gyerekek, szuper ez a 75c805. Szeretném kihozni a legtöbbet belőle, bár én tradicionálisan nem használok semmilyen képjavítást, zajcsökkentést, dinamikus kontrasztot, sem semmit
a FALD milyen módban működik a leghatékonyabban? Illetve ebben mindig működik? A legjobb fw verzió mi a készülékhez?
(A hét gyagyás kérdései
)
Csak film és pc monitor üzemben fogom használni.
Köszönöm
Ui: mivel tisztítjátok a képernyőt? Sajna szállítás közben rá kellett tenyerelni, illetve a párom is megfogta. -
balojazz
aktív tag
Jaj, de jó, hogy megvettem a 75C7K-t egy hónapja. BF keretében emagon még elektro 7vége szintjére sem akciózták le....
-
Probert75
addikt
C765-re letöltöttem a "V560 pkg" firmware-t.
Hoz valami újdonságot, érdemes feltenni?
Mi az a "pkg" a nevében? Eddig nem volt semmi ilyesmi a nevében.
Jelenleg a "V534" van a tv-n és nincs vele semmi gondom egyébként. -
mikrofon
veterán
A v486 már az új menüvel van? Ezzel jött be az új menü?
Egy resetet én mindenképpen megpróbálnék. Illetve emlékeim szerint az 51x-től kezdett jó lenni az új szoftver, de lehet rosszul emlékszem.Ilyenkor mikor ilyeneket olvasok itt, akkor bennem felmerül hogy vajon ez nem egy apró hardveres hiba és ha az ember piszkálja mármint az FW
-kel, akkor nem lesz-e rosszabb. Pl egy kondenzátor hiba vagy kontakt hiba, vagy forrasztási probléma.... -
lasse001
senior tag
Én értem amit mondasz. Nekem is van itthon egy 65c715. Imádom a mai napig. De az már akkor is egy régi technika. És az ember egy kicsivel többet ad érte és elméletileg jobb technikát vesz. Én ezért nem adom el. Ha meghal veszek egy újat. Meg ekkora tvnél már gond a szállítás is.
-
mikrofon
veterán
válasz
nicu71
üzenetére
Én biztos, pár napon belül
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán nekem már hanyagolni kell mert hiába ugyan az a hardver elvileg és emiatt az fw-is, de azért ezeket TCL mindig az aktuális termék palettához fejleszti és teszteli. Ami meg most már a cXk sorozat nekem meg ugye az előzőből van a c855. Sajnos ha jön egy nagyobb újítás akkor az először a régebbi készülékeken inkább hibát generál mint újítást .Természetesen aztán majd kicsiszolják azt is.... -
turho
addikt
Sziasztok! Légy szíves segítsetek beárazni egy 65c728-at. Karcmentes, hibátlan, nulla felhősödés, nulla pixelhiba. Hangja is kifogástalan. Semmi anomália, semmi táphang, gyk. mint egy vadiúj. (2021. 09. Havi vásárlás. Elvileg az 5 év garis promóció keretén belül vettem, de az istennek nem találok vonatkozó Dokumenten eddig erre....). Firmware v098.
Amúgy átlag heti 6-8 üzemórát ment. Standby üzemmódban sem volt. (Azaz kb. 1600 óra használat van benne). (Ez hdd-ről filmnézés belső mediaplayerrel, és 4k120 Series X, és némi pc játék. Hdd mód nem nagyon volt használva, néha 1-2 film.) Távirányítók is karcmentesek, gyakorlatilag mint az új, amelyiket használtam az is védőtokban volt. Gyári talp, tartozékok, doboz.
Köszönöm aki segít beárazni.
Ha érdekelne valakit, Szolnokon vagyunk. -
hunaqua
addikt
-
mikrofon
veterán
-
tabasco
csendes tag
válasz
Blackeventer
üzenetére
egyetértek!
mivel a bármilyen tartalom közben gyönyörű és tökéletes a kép szemre, nem nézegetek én sem tesztvideókat, nehogy esetleg találjak vmi apróságot és jól megszivatom magam utána a tudattól...
(ami persze valós használat mellett elő sem jött volna/fel sem tűnt volna) -
Vater
csendes tag
Emag Hungary / TCL 65C7K - 370.000ft
Emag Romania / TCL 65C7K - 3500 lei = 265.000ftHát tényleg ennyire meg vagyunk khm tisztelve?

-
-
mikrofon
veterán
Szerencsére most már jól működik. Ha be van kapcsolva hogy a környezeti fényhez igazítsa a fényerőt, akkor már csak sdr módban állít a fényerőn. Korábbi FW verziókban ez hibásan működött. Pl volt olyan amikor DV vagy HDR tartalom nézése előtt ki kellett kapcsolni. Mert vissza vette ott is a fényerőt egy sötét szobában. SDR tartalommal viszont szerintem hasznos funkció.
Kellett pár év mire ez a funkció tényleg hasznos lett és nem csak zavaró. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
IQ -t nem használom, mert teljesen elrontja a DV -t azzal, hogy megöli a sötét részeket. Így azt nem vágom.
Nálam Vhiktor kalibrált beállítások vannak, de erre az adaptív beállításra nem kellene hatással lennie. Ez is eleve rontja ezt a képmódot, ha valóban működik valakinél...
Szerintem simán egy szoftveres bug nálam, ami jelen esetben szerencse.
-
freeland0806
tag
Nem tudom, mert előtte HDR10-ben néztem a netflixet. Aztán kipróbáltam kíváncsiságból ezt a DV sötétet, mert azt hallottam, hogy a DV tartalmaknál ez a leginkább természetes. Arról nem is beszélve, hogy sokkal kényelmesebb este ez a képmód nekem. Csakhát ez az adaptív fényerő ne lenne. Nem is értem. Az IQ való erre tudtommal, hogy dinamikusan változtassa a fényerőt.
-
szami777
addikt
Nagyon köszönöm mindenkitől a méréseket, utánajárasokat, tapasztalatokat.
Így már megnyugodtan, hogy befér alá a soundbar.
Akkor már csak az emag black friday akció kell holnap utántól.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
FR előtt nem változtatta? Mert akkor lehet ez úgy általában be van ragadva, de FR után már jól működik. Ami nem a legjobb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense 50E76GQ Gamer QLED Smart LED Televízió, 126 cm, 4K Ultra HD
- SAMSUNG (QE65QN800b) 165CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE50LS03D FRAME) 127CM Q-LED SMART PRÉMIUM ART TV ! uj modell AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bár megmondom őszintén soha életemben nem láttam IPS miniLEDet, de tudom, hogy van a Hisensenek is, meg az LG-nek is. Talán a Philipsnek is, de erre nem vennék mérget. Mondjuk az LG QNED-je, amit láttam az edge lit miniLED volt, ami elég furcsán hangzik és biztos, hogy egy forintot sem költenék rá.
klassz. Kalibrációs csomagot is lehet kellene hozzá szereznem, fullost - ha azt mondjátok, hasznos.
Köszi!
szerintem. Gondolom ezt kivették ,mert szerintem is felesleges . Kép beállításoknál ,van a MOZGÁS menü ,de ott se leltem hasonló állíthatóságra
Ég és föld az azt megelőző nanocell LG-hez képest és nem is kell egymás mellé tenni a kettőt, hogy ez szembetűnő legyen. A talp kérdés is meg lett oldva egy középtalpas állvánnyal, amit külön vettünk, talán nem a legjobb minőségűt választottuk, de kellően stabilan megtartja a TV-t, úgyhogy most még jó lesz ez is. Túlságosan nem merültem bele a beállításokba, bekapcsoltam a sport módot, mert legtöbb esetben úgyis foci megy majd, arra meg az tökéletes.
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor