Hirdetés
- Vonzó Realme mutatkozott be
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Yandelus
üzenetére
Legjobb lenne, ha elmennél egy áruházba és megnézel pár TV-t
Az is fontos, hogy milyen minőségű anyagokat fogsz nézni rajta. C6K-t én alacsony minőségű anyagokhoz (TV adás, alacsony bitrátájú 1080p / 720p anyag) nem vennék, mert a felskálázása nem a legjobb. C7K elvileg jobb ebben, de azt nem láttam a saját szememmel. A népszerű nagy gyártók felskálázása jobb, de ezt neten is olvasni. Viszont ahogy látom HDR-t se nagyon néznél, így ott meg szinte felesleges a C6K tudása nálad. -
ETOM
addikt
Botrány: vírus kerül a népszerű okostévés appba - ORIGO
Ha valakit érintene.
-
Yandelus
tag
válasz
balojazz
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Abban biztos vagyok hogy a C7K jobb, csak megéri-e azt a felárat. Én leginkább sorozatok nézésére meg YouTube-ra venném a tévét, meg persze lemegy néhány film is, de az nagyon ritka. Évente 8-10 alkalom. Játék elvétve van nálam, szerintem nincs 50 játékórám PC-n, egész évben. (konzolom már nincs, mind eladtam a ps2-t kivéve.
) Inkább telón játszok. -
Kelvin
őstag
válasz
Kiss4ever
üzenetére
"A második pedig a B&O hangrendszerét nagyon lehúzták userek is, és tesztekben is, vicc hogy beremeg egy tv hátulja ennyi pénzért."
Nálam nem remeg be és az első olyan tv amihez nem kell hangrendszer, mert olyan jól szól nélküle is. (kisebb szobában)
A vicces az, hogy saját tapasztalat nélkül te fikázol valamit (mert így meg úgy hallottad, ettől meg attól), másrészről a többiek csak technikai különbséget, tényeket írtak le... -
freeland0806
aktív tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Na még egy utolsó próbát teszek hátha ránézne a fórumról valaki aztán elengedem...
-
balojazz
aktív tag
válasz
Kiss4ever
üzenetére
Nem gyalázom én, csak kolléga kérdezte, melyiket. Egyértelmű, hogy melyiket, és indokoltam. Anno én is néztem, C6-C9 skálán melyik éri meg, és egyértelmű, hogy a minimum a 7-es ár/értékben, mert nem annyival drágább, mint amennyivel jobb. Az is biztos, hogy ha HDR-nél ki akarod használni a szabványok képességeit, kell egy minimum 1000 nitet tudó tévé, mert DV1-et azon masterelik. Ezt a 6-os még nem ugorja meg, a 7-es már igen. Ennyi.
-
PuMbA
titán
válasz
Kiss4ever
üzenetére
"Egyébként én is nagyon néztem a C7k-t két dolog miatt nem vettem, az első hogy nem volt kissebben csak 65-ösben az pedig pont nem fért volna el."
C7K létezik és kapható jelenleg 50 és 55 colban is

"a nagyrésze a c6k lehúzásáról szólt"
Nem húztam le, csak egyes szempontokból vannak jobb TV-k. Nem mindenben a legjobb a C6K az adott áron.
-
Kiss4ever
tag
válasz
balojazz
üzenetére
Szerintem most már belehetne fejezni szegény C6k-nak a kollektív gyalázását, szerintem van itt rajtam kívül más is aki C6k-t vett nem C7k-t, te legyél vele boldog(meg a kis Pumba haverod is, neki is kb az elmúlt 50 hozzászólásának a nagyrésze a c6k lehúzásáról szólt), tudom hogy hihetetlen de nem mindenki c7 c8 c9-et vesz tcl-ből sem.
Ja és akik itt jönnek a Rtings-es tesztekkel hogy így meg úgy, világosan levan írva a Rtings oldalán sőt a hozzászólásokban ők maguk is leírják hogy az amerikai modelleknek nincs közük az EU és egyéb modellekhez(más panel, más elektronika is lehet stb.) tehát valószínű nem érdemes erre alapozni C6 és 7 ügyben.Egyébként én is nagyon néztem a C7k-t két dolog miatt nem vettem, az első hogy nem volt kissebben csak 65-ösben az pedig pont nem fért volna el. A második pedig a B&O hangrendszerét nagyon lehúzták userek is, és tesztekben is, vicc hogy beremeg egy tv hátulja ennyi pénzért.
Egyébként végignéztem jó pár tesztet előtte hasonló árkategóriában LG és Samsungok mind értékelhetetlen minőséget képviselnek a TCL-hez képest, főleg az LG avval a nevetséges mini-lednek hazudott 8 sávos edge ledes megoldásával. Szóval ár/értékben szerintem nem sok vetélytársa van jelenleg a TCL tvknek.

-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Mondjuk akinél nincs kalibrálva, vagy némileg melegre állítva a TV, annak sokkal bántóbb lehet a maxra állított fényerő. A hideg, esetleg túltolt kék-fehér miatt.
Persze vannak amúgy is érzékenyebbek. Csak egyik ismerősöm is például a TV -n élénk képmódot használt, amitől konkrétan kiégett az agyam.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az is fontos, hogy milyen minőségű anyagokat fogsz nézni rajta. C6K-t én alacsony minőségű anyagokhoz (TV adás, alacsony bitrátájú 1080p / 720p anyag) nem vennék, mert a felskálázása nem a legjobb. C7K elvileg jobb ebben, de azt nem láttam a saját szememmel. A népszerű nagy gyártók felskálázása jobb, de ezt neten is olvasni. Viszont ahogy látom HDR-t se nagyon néznél, így ott meg szinte felesleges a C6K tudása nálad.