- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Probert75
addikt
Engem is megtalált a "magától bekapcsol" jelenség. A beállításokban nem találom a javasolt gyorsindítás opció kikapcsolási lehetőséget.
Valaki meg tudná mondani, hogy C765-ön a V8-T653T01-LF1 V486 .002129_25.02.2025._#OTA#Firmware alatt milyen néven fut ez a beállítás? -
Probert75
addikt
A beállítás alapja egy külföldi oldalon talált C805 beállítás leírása adta.
55C765-ön a V8-T653T01-LF1 V486 .002129_25.02.2025._#OTA#Firmware alatt nekem egyelőre ezek a beállítások maradnak, mert tök sötét szobában ezekkel volt a legjobb a kép.
A beállítást első körben azzal kezdtem, hogy kikapcsoltam a Gyors Menü-ben az Adaptív Fényerő-t és az Energia Műszerfal-ban a Dinamikus Fényerő-t is, mert ezek nagyon bekavarnak a képbeállításokba. Majd minden beállítást a Fogaskerekes beállítási menüben csináltam.
A YouTube-on kikeresett anyaggal állítottam a HDR-t és azt állítottam be a PC-nek is a KODI-n lejátszott HDR-re.
A ONE(volt Vodafone, előtte meg UPC) TV adásához a képet nehéz beállítani, mert ahány csatorna, annyiféle minőség.
Mindenhol a Színhőmérséklet-nek a Meleg-et ajánlják, de én Normál-on hagytam, mert az én szememnek zavaró volt, hogy minden sárgás. A TV adásnál és a számítógép képénél még nem tudtam eldönteni, hogy a GAMMA 2.0 vagy 2.2 legyen. Minimális a különbség.TV.:
Képmód Mozi
Fényerő 50
Kontraszt 90
Fekete Szint 50
Gamma 2.0-2.2
Automatikus HDR Konvertálás Ki
Dinamikus Kontraszt Ki
Helyi Fényerőcsökkentés Magas
Helyi Kontraszt Ki
Színtelítettség 50
Árnyalat 50
Színhőmérséklet Normál
Fehéregyensúly Érintetlen
Színtér Automata
Élesség 15(csak akkor látok változás, ha a maximumra vagy a minimumra van állítva, közte szinte alig változik szemmel láthatóan)
MPEG NR Ki
DNR Ki
Digitális Képsimítás Ki
Képtisztaság Ki
LED Mozgás Törlés Ki
Dinamikus Gyorsítás KiHDR(YouTube-ról és PC-ről KODI-val lejátszva):
Képmód Mozi
Fényerő 100
Konraszt 100
Fekete Szint 50
Gamma 2.0
Dinamikus Hangtérkép Ki
Dinamikus Kontraszt Ki
Helyi Fényerőcsökkentés Magas
Helyi Kontraszt Ki
Színtelítettség 50
Árnyalat 50
Színhőmérséklet Normál
Fehéregyensúly Érintetlen
Színtér Automata
Élesség 0
MPEG NR Ki
DNR Ki
Digitális Képsimítás Ki
Képtisztaság Ki
LED Mozgás Törlés Ki
Dinamikus Gyorsítás Ki -
Probert75
addikt
válasz
nicu71 #37771 üzenetére
Egyelőre ismerkedek a menükkel, mert minden máshová került.
Egy dolgot viszont azonnal észrevettem! A külső fényérzékelő ki-be kapcsolva nagyon csekély a különbség. Este sötét szobában be szoktam kapcsolni, mert különben kifolyik a szemem, annyira világít. Elég sok időbe telt mire megleltem a gyorsmenüben, hogy hol van. És nem lett jobb, hogy egy lebegő szigetes háttérrel az összes energiaséma ott virít. Többet kell kattintgatni és léptetgetni. Jobb volt a beállítások menüben a részletes beállításai, és a gyorsmenüben alul csak egy volt, a ki-be. -
-
Probert75
addikt
Nekem a C765-ön a V412 van és nem hoz újabb frissítést. A Steve2006 fórumtárs által adott linkről letöltöttem a V509-et.
Van valami jelentős változás amiért érdemes lenne frissíteni, ha jelenlegivel érzetre jól működik minden? Gyorsít, bővít valamit?
Ha pedrájvról lefrissítem meg marad minden beállításom? -
Probert75
addikt
C765-ösre hogyan lehet másik böngészőt telepíteni, mert a gyárilag telepített elég fapados?
-
Probert75
addikt
A C765 nem megy fel 5G-re. Nem tudja csak a 2,4-et?
-
Probert75
addikt
válasz
freeland0806 #37531 üzenetére
THX!
Majd próbálkozom. -
Probert75
addikt
válasz
freeland0806 #37527 üzenetére
Nekem Speciális videó/Fényer-beállítások/Dinamikus fényerő és Helyi fényerőcsökk. van.
A Dinamikus fényerő-ben van olyan, hogy Ki, EcoFényerő+ és Automatikus.
A Helyi fenbyerőcsökk.-ben van Ki, Alacsony, Közepes és Magas. -
Probert75
addikt
Srácok a TCL 55C765 beállításában melyik menüpontban lehet a mini led háttérvilágítást szabályozni, állítani? Mi a neve a menüpontnak?
-
Probert75
addikt
Jó-jó, kicsit túloztam, elnézést!
Mindenhol van tájékoztató leírás, csak nem látok különbségeket, ha elállítom máshova.
Pl.: Kép/Speciális videó/Fényerő-beállítások-ban, ha van Kontraszt csúszka, akkor mit csinál a Dinamikus Kontraszt? Vagy a Dinamikus fényerő is ilyen. Vagy van Képtisztaság menü, de a Mozgás menüben is van.
Nem vettem meg a beállításait Vhiktor fórumtársnak. Vizuálisan a saját igényemnek próbálom beállítani, de a One csomagjában a csatornák képminősége elég gyatra és széles spektrumban változatos a minőségük. -
Probert75
addikt
TCL 55C765 55"-os tv-m 2 napja üzemel, de nem egyértelműek a dolgok a menüjében. Vannak amiknek van pár soros leírása, vannak amiknek nincs. Így nem tudom mit kellene látnom a módosításkor. Egyszerűen nem látok változást.
Valaki feltenne egy beállítási kisokost, hogy mit mire érdemes állítani.
Van a "tokeleteskep" youtube csatornán, de mivel ő kalibrálással foglalkozik, így nem osztotta meg, csak a konklúziókat, mi mennyire közelít a valóshoz. -
Probert75
addikt
Sziasztok! Most vettem egy TCL 55C765-öt.
Az lenne a kérdésem, hogy androidos telefonra milyen progit kell letöltenem, hogy a tv-t tudjam vezérelni vele? Úgy mint a Smart Things a Samsung tv-hez.
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Automobilista 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged