Új hozzászólás Aktív témák
-
mimey
tag
válasz
zeon.hu #39860 üzenetére
A Telekom box androidos? Nem lehet, hogy a box saját hangereje van levéve? Meg kéne próbálni a box saját távirányítójával feljebb venni a box hangerejét. Ha így is a tv hangerejét állítod, akkor a boxban kapcsold ki a HDMI CEC-et, amíg a box saját távlövőjével feljebb állítod a box hangerejét. Hátha így sikerül. Utána vissza lehet kapcsolni a CEC-et.
-
zeon.hu
nagyúr
Más:
Egy szín- és egyéb beállítást valaki tudna adni?
(Színvakként nincs könnyű dolgom...)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zeon.hu #39856 üzenetére
A soundbarnak nincs valami olyan funkciója bekapcsolva, vagy valamilyen beállítása, ami hatással lehet erre? Vagy esetleg annál egy áramtalanítás nem segít?
Ha van valamilyen más hangszóró, amit hasonlóan rá tudsz kötni meg tudod nézni mivel lehet gond. Pl. azzal is halk -e.
TV áramtalanítás vagy visszaállítás is lehet segít. De jó lenne megtudni mivel lehet gond.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zeon.hu #39849 üzenetére
Gondolom nem tudja vezérelni a Telekomos boxot a TV távirányítója. Főleg, ha HDMI CEC -nél sem jelenik meg a box.
Mi volt előtte? Milyen márka? Mert például Samsung -nál van az, hogy kb. mindent IS vezérel. Nyilván típustól, távirányítótól függően, de szerintem ebben régen is jók voltak.
-
attiss66
senior tag
Sziasztok! Van egy 108 centis Philips LCD tv-m. Egyik nap fogta magát és el kezdte mondani női hangon a csatorna nevét, a rajta futó műsor nevét, azt, hogy meddig tart stb.
Nekem a tv ne mondja má el az életét minden csatornaváltáskor.
Most nem tudom, hogy rányomtam e valamire, azt se tudom, hogy a tv csinálja e vagy a telekom. A tv-n már visszaállítottam gyári beállításokra, de csak mondja. Találkozott már valaki ilyesmivel?Hogy tudom visszaállítani, hogy ne dumáljon már ez a tvp.csa vagy mi ez
Ja, a jobb felső sarokban egy zöld pont látszik azóta. -
zeon.hu
nagyúr
43C655
Nagyon halk a tv, maximum 100-on se nevezhető hangosnak.
(A lányom P655 tévéje már 25-ösön is üvölt)
Mit tudok tenni?Sounbar kérdés:
Most ki van iktatva, mert eddig a Telekom boxba volt csatlakoztatva, de nem tudom állítani a hangerőt, mint korábban a régi tévén.
Itt mi lehet a gond?
-
mikrofon
veterán
válasz
gabber01 #39837 üzenetére
Nem olyan régen írta a fórumtárs hogy ahogy meghúzta a fali konzol rögzítő csavarokat benyomodott a hátlap. Lehet hogy valami gyártási hiba, laza illesztés miatt az egész hátlap rezonál. Megpróbálhatnád a négy rögzítő csavart becsavarni és meghúzni, nem túl erősen és nem túl hosszú csavart. Lehet hogy ez megoldaná mert rögzíti a hátlapot és nem fog rezegni.
-
Exian
addikt
válasz
rainman72 #39844 üzenetére
Nekem C6K van, semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Szép és jó hangja van, persze a helyén kezelve. Én szoktam néha a TV-n "ducduc" zenét is hallgatni EZT és EZT, 30-as hangerő körül is és semmi berezonálás nincs nálam. Én konkrétan meglepődtem a hangján, a mély is egész jó, persze ismétlem, a helyén kezelve és én tudok is mihez hasonítani, mert van komolyabb hifi cuccom is, aminek azért jobb hangja van persze, de az hifi rendszer nagy hangfalakkal... ez meg egy TV, ehhez mérten nekem pozitív csalódás volt a hangja.
-
rainman72
nagyúr
Van -20% kupon eMag C6K/C7K érdemes ránézni.
65C7K 320e plus szállítás. -
bulek
tag
Legújabb fw van rajta, egyből frissült bekapcsolás után. Egyből ki akartam kapcsolni, a másik tcl-m így müködik
Falra van rögzítve, eddig nem vettem észre rezonanciát. Zenét hallgattam, ott nem tűnt fel. Csak, hogy elég jó a mély
Optimális képbeállítás létezik rá?
-
bulek
tag
Megjött az új tv, egy 65" C7K. Eddig nagyon tetszik a képe és a hangja se rossz
A gyors indítást, hol tudom kikapcsolni? Az áramellátásnál van a készenléti mód. Jelen beállítás a szundikál. Van még hálózati és képernyő nélküli készenlét. Ebből a hálózati lenne az?! A leírása se egyértelmű. -
Kovi71TM
tag
Sziasztok!
Mostanában a tv (65c835) bekapcsolásnál, fél percig olyan hangot ad, mint a madárcsicsergés [link]
Gyorsindítás ki van kapcsolva, FW V618.
Mi okozhatja? -
tozso76
aktív tag
válasz
szoltan70 #39752 üzenetére
Nálad mi a probléma DV tartalommal? Nekem nagyon kontraszttalan, lapos a kép és mintha lenne egy zöldes fátyol a szineken. Kb. egy hónapja frissitettem a C805 tv-met és egyből megvettem a friss FW-hez való kalibrált beállításokat. Tehát nem tudom hogyan nézett volna ki kalibrálás nélkül, de azt biztosan állíthatom hogy a "régi" fw+ Vhiktor setuppal nem volt ilyen fos a DV mód.
-
válasz
kokokka #39805 üzenetére
Nagyon köszi a részletes kifejtést (neked is ρσгτσ)!
Valamiért helyből nem is gondoltam az okosotthon témára, de akkor látom leginkább arra kell gondolni, hogy a háztartás egyéb okos cuccait vezérelni a TV-n keresztül.
Tehát akkor kb kikapcsolt, de figyelő állapotban a TV az nálatok leginkább ilyen okosotthon “gateway” vagy “bridge” vagy nemtom mi a pontos fogalmazás.
Mondjuk nálam az okosotthon abból áll, hogy van két ezeréves Ewelink konnektorom, meg pár vezetéknélküli, rádiójeles fali kapcsolóm.
A tempomat viszont nagyon hasznos lenne, ritkábban kellene figyelnem, hogy mennyivel is haladok. -
Buxi72
csendes tag
válasz
funkygee #39818 üzenetére
75 C7k-nál valamennyire én is tapasztaltam ezt. Mikor az alsó két csavart becsavartam, behúzta a műanyag hátlapot, kicsit kiengedtem rajta, akkor vissza kiugrott. Látszólag úgy is stabilan fogta a fali tartót. De azért ezt jobban is kivitelezhették volna.
Amik gyárilag benne voltak csavarok, azok nagyon rövidek voltak, hosszabbat kellett helyette keresnem. -
vargalex
félisten
válasz
funkygee #39813 üzenetére
Nem lehet, hogy véletlenül neked is rossz hátlap került a gyárban a TV-re, mint a kollégánál?
-
gabber01
addikt
A dynamic tone mappinget mire szoktátok állítani?
Érdekes és kicsit meg is lepett, hogy a rtings ajánlott beállításainál kikapcsolták teljesen. Namost, az én tapasztalatom, hogy ha kikapcsolom, akkor durván nagyobb lesz a fényerő, viszont rengeteg részlet el is veszik, "kiég", és inkább a részlet orientált beállítást használom. Ugyanezt tapasztalom a C7K-nál és a C655-nél is. -
funkygee
aktív tag
Szevasztok!
TCL 43P7K az alany, van néhány érdekesség vele:
Az egyik a hátsó felfogató csavarhelyek (M6): a felső kettőben volt gyárilag két fekete csavar, az alsóban semmi. Ez hiányosság szerintetek?
A másik, hogy a 200x100 as felfogatás alsó két csavarhelye gyakorlatilag "huppog" a műanyag burkolattal együtt azaz mintha belül nem is lenne rögzítve, kb csak a vékony burkolat tartja majd az alsó két ponton? Korábban ahhoz voltam szokva, hogy ezek a felfogatási pontok kb a TV legmasszívabb pontjai voltak.
A harmadik, hogy létezik-e olyan, lakáson belül az egyik TV free adónak talál meg egy olyat, amit ez a TCL nem játszik, mert hogy tegyek be CI kártyát ( dvb-c ex DIGI/One - no set-top-box konfig, a másik tv-hez sincs CI kártya..).
A TV egyébként új, bolti vétel, én csomagoltam ki.
Köszi a meglátásokat. -
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #39800 üzenetére
az lenne , de akkor is le fog idővel frissíteni hiába van kikapcsolva a frissítés
-
boborján2
senior tag
Láttam már működni, automata vagy hangvezérléses lámpakapcsolást + motoros redőnyöket egy házon/házban , hát nekem valahogy nem adja. Nem éreztem azt ,hogy erre szükségem van, pedig nem egy megfizethetetlen történet.
Szerencsére az asszony is így van ezzel, úgyhogy számomra ez a kérdés letudva -
ρσгτσ
addikt
válasz
fery02 #39804 üzenetére
Következő lépcsőfok inkább egy vezérlő beszerzése, mint például Google Nest Hub. Amihez persze okos eszközök is kellenek. Például teljes világítás vezérlés hanggal, panelen keresztül, vagy ennek automatizálása. Vagy színárnyalat, színek beállítása. Eszközök ki- és bekapcsolása, vezérlése.
De például az is megoldható, hogy egy külön eszköz utasításra vagy automatizálásra elhúzza neked a függönyt.
Tudom, hogy mindig van néhány ember, aki azt mondja ezek tökre felesleges dolgok. De anno a tempomatra is sokan mondták ezt, és szerintem sokkal kényelmesebb hosszútávon.
Pl. kisebb gyerek önállóságában is nagy segítség, ha nem kell áthelyezni a kapcsololókat, mert vagy vezeték nélküli mozgásérzékelőket kötsz a fürdőszoba/WC lámpához, vagy csak feldobsz valahova egy plusz vezeték nélküli kapcsolót. Vagy megtanítod neki mit kell mondani, milyen utasítást kell használni.
A gyorsindítás TV -nél pedig ebben az esetben is jó, mert folyamatosan hálózaton marad, így azt is tudod vezérelni. Már ha éppen szoftveresen is helyén van minden...
-
nicu71
addikt
válasz
gabber01 #39803 üzenetére
Szerintem elcseszték,nem kicsit.Muszáj lesz reszelniük szoftveresen is,esetleg lesz egy hardveres revízió is kevésbé rezonáns burkolattal,mert pont az 55ből fog a legtöbb elkelni BF, karácsony stb ,és ez igy botrányos, lesz reklamáció bőven.
Én elvagyok vele ,mert 35nél hangosabb sosem kell,addig tényleg telt a hangzás,meg van külső hangrendszer is ha nagyon kell,de ez akkor is kinos.
A 43 655nek van onkyo bass hátul ? 🤔 -
kokokka
addikt
válasz
fery02 #39804 üzenetére
Nem csak a TV ki és bekapcsolására jó. Én így kapcsolom és vezérlem a Govee-t, a lámpát, a konnektor is (így nem kell külön külön bekapcsolgatnom a 3D nyomtatót meg az ACE-t). Ha keresek valamit YT-on nem kell távirányító, mikrofon gomb, vagy bepötyögés csak elmondom és keresi. Persze nem lehet 100%-osan kiváltani mindig a távirányítót, de ha az ember megszokja akkor nagyon jó dolog tud lenni ez. Először nekem is furcsa volt, meg hát ugye magyarul sem tud, de sok mindenhez nem is kell (bár mióta átálltam Gemini-re azért a telefonon keresztül már tudok magyarul is pl. lámpát kapcsolni és ez bizakodásra adhat okot).
-
-
nicu71
addikt
válasz
gabber01 #39798 üzenetére
Nálam detto,rezonál a minden is,ugy 35 ig.Feljebb véve a hangerőt megszűnnek a basszushangok,semmi disszonancia ,csak a közép és magas marad, és a volumen is megszűnik.Tehát az 55 ebből a szempontból gatya.Kérdés hogy ezt hogy érik el, elméletileg ugyanazon a szoftververzión van az összes ehhez a családhoz tartózó TCL,más tv-t mégsem érint ez a korlátozás.Létezik hogy az 55 c7k speciális ebböl a szempontból? 🤔
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- YouTube
- Autós topik
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Bomba ár! HP 250 G6 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest