- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple Watch
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Till@
aktív tag
válasz
Szuk78 #39352 üzenetére
Annyi biztos, hogy a tévéd (C7k) a T653T01 platform-ra épülő FW-t kap, és a támogatott típusok némelyikénél jelentkezett az általad is leírt jelenség.
De amint látod @gabber01, pont az imént számolt be arról, hogy nála minden rendben van, holott ugyan az a tévéje mint neked, azon se csodálkoznék ha a FW is ugyanaz lenne.
Volt vagy van olyan, aki beletörődött, volt aki nem, volt akinek megoldódott, volt akinek nem. -
Exian
addikt
válasz
nimfas #39356 üzenetére
" Sajnos erre nem vonatkozik a TCL +3 év garis akciója csak a C6K-ra."
Nekem C6K-m van, most vettem nemrég, meg is találtam az oldalt, ahol lehet(ne) aktiválni a +3 év gart, de csak Magyar Telekom, alza és ONE van a lehetséges kereskedők között a listában. Vajon miért? Én az Euronicsben vettem, miért nem mindegy nekik, hogy hol vettem?
Csak emiatt bukom a +3 év gart? Kár érte...
-
gabber01
addikt
Szia! Igen, bár a kisebb 55"-ös van nekem. A TV saját hangja ugye sajnálatos, mert a technika nyilvánvalóan sokkal többre lenne képes, ha nem lenne ez a hülye rezonancia., ami miatt a legújabb FW-ben durván le is szabályozták a teljesítményét. Nekem ugyan nem fájó ez különösebben, mert csak addig használtam, amíg kíváncsiságból meghallgattam mit tud, amúgy kizárólag csak külső hangfalról megy, de akinek ilyen nincs annak elég gáz lenne őszintén szólva. Főleg, hogy ez nyilván árbeli felárat is okoz, amiért így vajmi keveset kapsz.
Ami viszont kicsit zavaró, hogy valamiért mintha elfelejtené sokszor, hogy mi a kiválasztott hangkimenet és az optikain nem ad jelet, ezért oda vissza kell váltani, hogy megint szóljon a rendszer. Lejátszás közben nem felejti el, de akár még egyik filmről másikra váltásnál is előfordul. Fura és kicsit kényelmetlen, de nagy gondot nem okoz, remélem majd ezt is javítják.
Amúgy a lényeg a képi világ szerintem, az meg nagyon nagyon rendben van. Nyilván az sem mindegy, hogy miről váltasz. A korábbi direct led-es, 9 éves Philips tv-nk után ez nagy ugrás képminőségben és talán objektíven is kimondható, hogy szemből pazar. Nagyon jó a kontrasztja, a fényerő, HDR, DV tartalmak parádésak.Bloomingot csak akkor venni észre, ha nagyon nagyon keresed és kifejezetten arra koncentrálsz, egyébként sem a feliratoknál, sem mondjuk filmvégi stáblistánál nem tapasztaltam. De nem az hogy kicsit van, de nem zavaró, hanem hogy egyáltalán semmi. Legalábbis szemből, oldalról már jobban látszik, de akkor is nagyon nagyon halványan. Gondolom a brutál fényerő mellett egyszerűen nem tűnik fel a szemnek az amúgy mély feketék mellett.
Felhősödést sem vettem még észre, ami pedig a Philipsnél durván jelen volt, igaz, micro dimming nélkül még nem nagyon vizslattam a TV-t. Lehet akkor jelentkezne ez is. De nem azért vettem miniledet, hogy ne használjam a microdimminget, ami az értelmét adja a minilednek.
Mozgásmegjelenítéssel sem láttam semmi problémát eddig, sem filmekben, sem sport műsoroknál. De egyébként is elég tág kereteken belül lehet sok minden testreszabni, ami szintén jó dolog szerintem.
A feketét is szuperül jeleníti meg, egyszerűbb jeleneteknél már már oled közeli az élmény, de persze az OLED ezen a téren általánosságban nyilván sokkal többet tud, a mikroárnyékokat egyik miniled sem tudja tökéletesen visszaadni.
Az OLED viszont más területeken gyengébb.Mondjuk a betekintési szög pont nem ilyen
, mert oldalról már persze messze nincs olyan jó képe, mint szemből, ami amúgy az összes VA paneles TV-re jellemző. Szóval oldalról inkább csak nézhető, de viszonylag hamar elkezd romlani a kontraszt, fakulnak a színek, szóval nem az igazi.
Gaminggel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Ugyan PC-vel is össze van kötve, de játékra nem nagyon szoktam használni, és ezzel a TV-vel még nem is filmeztünk PC-ről, de az OS-ben és böngészéskor rendben volt minden.
A TV egyébként az USB portján tökéletesen felismerte az NTFS-es pendrive-ot és ahogy rányomtam, szinte azonnal elkezdte lejátszani az mkv formátumú HDR filmet. Nem gondolkozik, nem akadozik.
Szerintem az általános képminősége összességében nagyon jó, és a TV menüje, a Google TV OS is elég gyors, nincs akadozás, gyorsan lehet navigálni a menüben, applikációk között is gyorsan vált, nem gondolkodik sokat, szóval elég kényelmes a használata általánosságban.
Az eddigi tapasztalatok alapján simán venném újra ezt a TV-t.
-
Szuk78
csendes tag
Sajon hasonló, igen, ha mindent kikapcsolok, akkor főleg a lasabb mozgásoknál jön elő, egy kamera svenk, közlinél egy lasabb fejmozgás, ott nagyon látszik, hogy darabos.
Kérdés, hogy ez a Miniled zónák miatt van, kevés a zóna, vagy mi lehet a baj?
De akkor ez a probléma nem csak nálam jön elő ezek szerint.
Ahogy beindult a tv töltött le új FW-t LF1V538 (V8-0012T01-LF1V538.002459), így sajnos nem tudom, hogy előzőekben hogyan működhetett. -
parts
tag
válasz
gabber01 #39257 üzenetére
Szia! Gondolkodom egy 65C7K vásárlásán és Te ezt a típust vetted. Utólag is megvennéd? Marantz NR1200 erősítőre lenne kötve, a mélyhang gyengülés talán nem annyira zavarna. A képet tekintve hogy vagy megelégedve vele? Milyen a HDR, van-e zavaró blooming, stb. Tudom, hogy még csak most vetted, az első benyomásokra vagyok kíváncsi.
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy TCL 65CZK miniled tv-t.
Viszont a timeshift funkciót nem találom.
Még friss a dolog, nem nagyon néztem utána. De állítólag régió átállítással elő lehet hozni. Idő hiányában még nem volt időm vele foglalkozni.
Rádugtam egy 2,5-ös winyót. Le is formázta. De nincs timeshift.
LG tv-n ugyanezzel a winyóval gond nélkül ment.
Létezik bármilyen megoldás? Nem szeretnék plusz kütyüket használni e célból.
Akár firmware frissítés, vagy hasonló megoldás is érdekelne, ha van. -
rainman72
nagyúr
Kuponnal olcsóbb kb 256e plus szállítás az 55C7K
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a profikhoz.
Beteszek 2 képet. 1 a tv youtube alkalmazását fotózva a másik pedig PC módban.
link link Az lenne a kérdésem, hogy mit kellene beállítanom, hogy PC módban is olyan legyen a fekete, mint a youtube alkalmazásban?
A tv egy 65C835.
Nvidia control panel beállítások link -
Till@
aktív tag
válasz
freeland0806 #39338 üzenetére
Nekem az jött le itt a topikban, hogy van akinek pont a 486 hozta elő a problémát, emellett sokaknak bevált.
-
Szuk78
csendes tag
válasz
freeland0806 #39333 üzenetére
Ha kikapcsolom, akkor olyan mintha csak 23 fps lenne, nincs folyamatos mozgás, vagy ez a kódolád hibája, mert 4K dolby Vision-ben egész kultúrál, ha csak a dinamikus gyprsítás van bekapcsolva.
Gondoltam arra is, hogy a NAS esetleg gyenge a feldogozásban, de a 720p filmnél is, ha kikapcsolom a mozgás tisztaságot, akkor darabos.
Nagyon köszönöm! -
Kátai
senior tag
válasz
zsolt501 #39328 üzenetére
Ott keresgéltem, de nem tiszta melyiket válasszam az öt lehetőség közül. Jelenleg a HDMI vezérlő és a eARC van bekapcsolva. A maradékok közül melyiket kellene még bekapcsolni:
-Egyidejűleg kapcsolja be a TV-t
-Eszköz szinkronizálás készenléti állapot
-Automatikus kapcsolás ? -
freeland0806
tag
válasz
bnorci71 #39330 üzenetére
"Mint írtam ki van kapcsolva a frissítés, de ettől függetlenül települt"
Tudom. Ezért is írtam amit írtam, mert sokan (én is) inkább elkerülik a frissítést ha minden jól működik. Nekem is ki van kapcsolva és hálistennek még nem frissült 486ról. Remélem ez így is marad. El tudom képzelni milyen bosszantó lehet ez -
Szuk78
csendes tag
Sziasztok!
Én mostanában vettem egy 75C7K-t.
A telekomos akcióban nem lehetett kihagyni, igaz vállaltam némi hűséget, de így zseni áron volt.
Még ekkora Mini-led-es Tv-m nem volt, és van pár furcsaság, ami nem tudom normális e?
Gyors mozgásoknál, pl. egy repülő áthúz a képernyőn, ott nagyon szaggatott a kép, azaz a mozgás nem folyamatos, hanem mintha centiket ugrana a repülő haladás közben.
Ill. a másik az apró remegések, egy közelebbi felvételnél, főleg arc, száj mozgásoknál látszik, mintha kicsit meg meg akadna, ugrana a kép, mitha apró laggolás lenne, próbáltam Plexről, Nas media szerverről, USB-ről, és streaming szolgáltatóval, mindenhol van ez, ez normális?Nagyon köszönöm, ha segítetek a kérdéseimben!
Szép napot mindenkinek! -
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #39299 üzenetére
Mint írtam ki van kapcsolva a frissítés, de ettől függetlenül települt
Volt egy Philips oled előtte ott frissítettem mert folyamatosan probléma volt a tévével, aztán amikor végre megoldódott na onnantól ki volt kapcsolva. Itt is pont ezért volt kikapcsolva a frissítés nincs probléma nem is kel.
Telefont se frissítek, csak amikor már valami olyan app nem telepíthető ami kell pl. bank alkalmazása. -
-
nimfas
addikt
Jól látom, hogy nem látom az 55C7K tv-t az 5 éves garisok között?
[link] Akciós szabályzat.
65C7K benne van, 55C6K is.... -
wayne1
senior tag
válasz
Buxi72 #39318 üzenetére
Igen arra. Nálunk szerencsére bejön elég sok adó anélül is. Viszont most frissítette a tévé magát és azóta a hangcsúszás és a szétesés szörnyű lett. Előtte kevés csatornánál volt és nem volt zavaró csatorna váltáskor sem, most viszont már nagyon gáz.
Cserébe viszont lett szép új menü és több beállítás a tévén, szóval valamit valamiért, de azért jó lenne ha tökéletesen működne#39319Imi1981 Azt még nem néztem, de lehet teszek egy próbát vele. Köszi a tippet.
-
Buxi72
csendes tag
válasz
Imi1981 #39319 üzenetére
Azért ez tényleg gáz, 2025-öt írunk. Nekem csak néhány csatorna van a CI kártyával, főleg meseadók. A többi simán jön a koaxon. Hangcsúszást még nem tapasztaltam, bár igaz, sokat nem is nézem a tv adókat. Az M4 sportos elszíneződés viszont nálam is folyamatosan fennáll...
-
Imi1981
veterán
válasz
wayne1 #39302 üzenetére
Nekem is tarr van 55C745 -el és az elszíneződés és hangcsúszás is van! Mindkettő nagyon idegesítő. Kártya nélkül még nem próbáltam de úgy csak pár csatorna marad ( még m4 sport sincs azthiszem). Én a tarr mobil tv-t használom (Google tv-re telepíthető) és azzal nincs hangcsúszás és elszíneződés sem cserébe azért nem olyan jó a képminőség ( nem rossz csak gyengébb kicsit).
-
gabber01
addikt
válasz
mikrofon #39310 üzenetére
Tudom, állítottam is, de automatikusan leszabalyozza, teljesen mindegy mit csinálsz. 40-es hangerő (de lehet csak 35) felett érzésre már semmit nem hangosodnak a mélyek csak a magasak, de még a közép mélyek se nagyon, emiatt borzalmas vékony lesz a TV hangja.
Alacsony hangerőnél egész normális kiegyensúlyozott, de emiatt tulajdonképpen használhatatlan a belső hangszóró jelenleg.@nicu71: v538at rakta fel. Többire lásd feljebb.
-
válasz
freeland0806 #39311 üzenetére
Én azért frissítenék, mert van problémám, ami hátha megoldódna, miközben ott van bennem a fosika, hogy oké megoldódik, de mi van, ha jön cserébe valami más féle Kinder meglepetés, ami jobban zavarna az előzőnél.
Esetemben nem sokra mennék reddit olvasgatással sem (nekem a reddit rendszere amúgy is egy káosz, elveszek benne), mert egyedi hibám van, alig páran hozzák csak szóba külföldi véleményeket olvasgatva is (color banding).
-
kulturg
tag
Van TCL tévékhez típusfüggetlen air mouse távirányító? Vagy csak egyes típusokhoz?
-
freeland0806
tag
válasz
mikrofon #39309 üzenetére
Új tévéknél persze érthető, hogy jönnek a frissítések az új hardver miatt.
Én C805 tulajként megtapasztaltam milyen egy nagyon rossz fw. A 412-vel emlékeim szerint sokan elégedettek voltak, nekem egy rémálom volt, teljesen elcseszte a képfeldolgozást. A 486 nekem tökéletes mai napig, másoknak meg az volt rémálom. És most itt van ez a hangcsúszás, ami szintén nem mindenkinél jelentkezik. Ezért sem mindig mérvadóak a visszajelzések.
Szóval emiatt sem értem, ha hibátlan valakinek a fw és nincsenek új funkciók akkor minek kockáztatni, de nyilván mindenkinek szíve joga. Csak nem értem. -
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #39299 üzenetére
4 TCL TV-t frissítek rendszeresen és semmi baja nincs. Mindig megvárom hogy miket írnak a telegrammon. Ha nincs benne hiba akkor fel is rakom. Rengeteget fejlődtek a TCL TV-k Firmware által. Mikor ki jön egy új hardverrel egy sorozat akkor az elején havonta jön hibajavítás amitől egyre használhatóbb lesz. Aztán meg félévente funkciókban is fejlődik vagy éppen új menüt kap. Arra érdemes figyelni hogy valójában melyik tv típusokon tesztelték már az FW-t.....
-
wayne1
senior tag
válasz
bnorci71 #39303 üzenetére
Kivettem a kártyát így pár csatorna nem elérhető cserébe nem csúszik sehol a hang és nem esik szét a kép váltáskor. A Tarrnál azt mondták tudják, hogy van ilyen probléma de csak pénzért cserélik a kártyát és nem lehet kipróbálni, csak adnak egy másik típust. Úgyhogy egyelőre marad kártya nélkül.
-
mrmft
senior tag
válasz
ervinushun #39300 üzenetére
55Q6C neven fut az alzanal az 55C6k, igy megtalalod a promocioban resztvevo modellek kozott.
-
wayne1
senior tag
válasz
Buxi72 #39224 üzenetére
Nekem C805 van és Tarr. Ezt a szín változtatást mi is észrevettük. Megnéztem egy időben és csak az M1 M4 és társai esetében csinálja néha. Viszont az jobban zavar, hogy a média kártya ha bent van nagyon sok csatornánál csúszik a hang és szétesik a kép váltáskor. A Tarr cserélné a kártya olvasót de valami 10eFt lenne és nem is tudják hogy működni fog e rendesen vele. Neked is van vele gond?
-
mephi666
nagyúr
válasz
ervinushun #39300 üzenetére
TCL oldalon kell nézni: P7K-nál ki tudtam választani boltot, típust, számlát feltölteni és pár napon belül visszaigazolták
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Hegesztés topic
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN900DT) 165CM 8K NEO Q-LED 2025 CSUCS TV ! AKCIÓ
- ÁRZUHANÁS! LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest