- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Farmerbe öltözik a Redmi Pro Max
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor #40285 üzenetére
Szia! Bocs, de mivel a 65c728-asom pont ezzel küzd (és emiatt cserélném már le 3 évesen), kérdezném, még amúgy mindenkitől is, ez a 4k half resolution probléma most a c835-ben is jelen van még?
illetve melyik az a modell, ami ziher hogy NATÍV 4k, tehát nem homályosodik el picit sem a kép 60hz/120hz 4k pc input váltogatáskor? Fontos, életbevágó, nem akarok venni még egy kamu 4k tv-n...
Link, bár ez a 825-ről szól, de az is jóval újabb volt, mint a 728.
[link]Köszi
Ui: aki teheti, tesztelné a c835-öt, esetleg az újabb tv-ket is ilyen szempontból? (Cuki akár, vagy jobb). Szintén köszi. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
vargalex #40349 üzenetére
Csak egy meretrol szolnak a tesztek.
De tclnel a platform nem valtozik, amcsiban, kanadaban van mas platfrom mint nalunk.Altalabam 55 col alatt butitottak a panelek, felette viszont elvoleg ugyanugy teljesitenek, minilednel nyilvan merettol fuggo a zona szam, de kepre megyegyeznek, illetve nagyobb meretben komoylabb hangrendszer szokott lenni.
-
vargalex
félisten
válasz
Vhiktor #40291 üzenetére
Akartam már kérdezni többektől, de inkább téged kérdezlek, mint topikgazdát:
egy-egy típusról az összes méretet ismerve írtok ítéletet/ajánlást/ellenérvet, vagy inkább csak egy-egy méret tapasztalatai alapján?Ugyanis ez szerintem különösen fontos lenne, mivel azonos típus esetén nyilván a különböző méretek paneljai különbözőképpen teljesítenek, ráadásul a TCL-nél (de lehet, hogy más gyártónál is) azonos típus esetén még a platform (!) eltérés (így sebesség/szolgáltatás/minőség különbség) is lehet különböző méretek esetén (de igaz ez akár azonos típusú és méretű, de különböző régiókba szánt készülékek esetén is).
Így szerintem egy típus ajánlása esetén érdemes lehet megemlíteni, hogy melyik mérettel volt már dolga az embernek.
-
kokokka
addikt
válasz
nagypisti86 #40343 üzenetére
HDMI out mehet pl. projektorba. Nálam is így van.
-
fjani8
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy új TCL65C6K tv és egy Kaon CO3600 UPC műholdas beltéri egység hdmi kábellel összekötve. Egy olyan állandó probléma van, hogy a hang kb 3mp-enként megszakad fél mp-re. Hdmi kábel kicserélve ugyanez. Ha laptopot kötök rá hdmivel tv-re teljesen jó a hang. A beltéri egység a régi (8éves) Lg tvvel tökéletesen működik.
Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma? (Automatikus hangerő kikapcsolva)
-
nagypisti86
friss újonc
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban kérnék segítséget.
Van egy kb. 1 éves Tcl tv készülékem (55 C765), az utóbbi időben random elkezd villogni a kép (néha az egész, néha csak egyes területeken) vagy a képernyő egy sávon sötétebb lesz, másik sávon világos marad…Megnéztem a beállításokat és azt tapasztalom, hogy pl. a fényerő és néha az élesség is más értéken van, mint ahogyan én beállítottam korábban. Mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítséget előre is! (elnézést, ha esetleg korábban itt téma volt már hasonló jelenség, csak nem vettem észre) -
klaca1978
aktív tag
szia!
Onkyo TX-NR686
HDMI outba? Nem, simán az eArc HDMI-be van kötve. Őszintén szólva még nem jöttem rá, az erősítő hdmi out tényleges funkciójára, ha ott van az eArc.
HDMI out esetén ugye kifelé van a jel, de az hova akkor? Vagy külön még össze kellene kötni még egy hdmi kábellel? mondjuk az erősítő tv bemenetre a tv egy másik hdmi portjára? Itt egy kicsit belezavarodtam, nem találom a logikát. Az eArc/CEC funkciókkal is eljátszottam egy darabig mire rájöttem mi miért van. -
cd930
senior tag
válasz
Vhiktor #40336 üzenetére
Belekerülhetne a csatornák szerkesztésére használható Chansort program. Nekem nagy segítség volt.
Korábban ajánlott volt a csatornák beállításakor más régióra (lengyel vagy német) való átállítás, ehhez bekéri a tévé biztonsági kódját, ami alapértelmezetten 1234
A gyorsindítás előnye és hátrányai nem tudom megérnek-e egy pár szót.
-
Vhiktor
Topikgazda
Frissült a topic összefoglalója.
Válalkozó kedvűek nyugodtan kiegészíthetik további hasznos infókkal, egyszerűen csak válaszoljanak erre a hsz-re és ha megfelelőnek találom az írást, akkor bekerül a topic összefoglalójába, természetesen a szerző nick nevével feltüntetve
-
klaca1978
aktív tag
Sziasztok!
55C7K az alany rákötöttem házi mozi erősítőre HDMI eArc-on keresztül.
Hang kimenet eArc és a CEC is be van kapcsolva.
A h.mozi tud mindent 7.1 dtx-x, atmos. A tvről sehogy nem tudom felismertetni/átküldeni a jelet , hogy dtx-x,-et lásson (csak dts-5.1 et lát belőle ) atmos-t sem lát. Blue-ray lejátszóról megy szépen.
Mit érdemes még állítani, mert több óra után feladtam, nem tudom átvinni a megfelelő jelet. -
Stealth
senior tag
Van még valaki v486 firmware-n C805 esetében? Nekem még most sem talál frissítést a tv. Nem baj ez, csak érdekes.
-
tlaci72
tag
válasz
GhostVector #40312 üzenetére
-
turho
addikt
válasz
GhostVector #40317 üzenetére
Talán most ok
-
turho
addikt
válasz
GhostVector #40312 üzenetére
Nem vagyok benne profi, mert én nem szeretem, de egynek:
-
tlaci72
tag
Igen ettől tartok én is, nem igazán tudok Pesten olyan üzletet ahol van Philips OLED meg TCL C9K, hogy összehasonlítsam a képminőséget.
-
tlaci72
tag
válasz
rainman72 #40302 üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy veszek egy TCL C9K-t és hozzá egy ambilight okosító eszközt, de akkor már árban lassan ott vagyok egy Philips OLED áránál
Vagy várok valami jó akciót mondjuk egí 65OLED820-ra
. Másik lehetőség, hogy megpróbálom elengedni az ambit csak kb 14 év használat után nem tudom menne-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3613
- iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3660
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő