- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
rumkola #38217 üzenetére
Ha tisztában vagy, akkor tudhatod, hogy annak a "tömörítettebb" verziója, max. Dolby Digital (és DTS) megy át. Ettől még lehet jó a hang, de nem az érintetlen, nagyobb felbontású hang kerül továbbításra. Én is használok optikait, mert a DAC-om elég jó, hogy ne dobjam ki, így PCM-ben is jól szól, minden hangformátumot le tudok játszani, DTS:X, DTS-HD MA, stb, de nem azok kerültnek továbbításra, hanem a PCM-re alakított (mert a DAC-om azt támogatja) verziók.
#38215thboxx
S/PDIF az, amit keresel, a toslink a csatlakozóra vonatkozik.
Van elég sok magyar Atmos hangsáv, más kérdés, hogy szükség van-e rá és hogy jó-e. -
blakey
titán
válasz
bazsimano #38001 üzenetére
Android/Google TV-re nincs app, Kodit telepíted és a movieshark tárolóból alól van telepíthető változat, ami megbízhatóan működik.
-
blakey
titán
válasz
Celtis #36388 üzenetére
Kodiban, Plexben ellenőrizhető, két adat szerepel, egyik a forrás képkockasebességére vonatkozik, a másik a rendszerre.
Kodi ellenőrzés:Ha ott látod, hogy mindkettő "egyezik", akkor van rendszerszintű AFR, ha nem, akkor nincs. Netflix esetében, Android TV, Google TV rendszeren megjelenik egy nagy fehér ablak piros széllel, hogy AFR-re képes a rendszer és a tartalomnak megfelelően fogja kiválasztani az fps-t.
SkyShowtime, Disney+, Max nem vált fps-t. Minden a TV elektronikájára van bízva, illetve itt van kulcsszerepe ennek a tulajdonságnak: -
blakey
titán
válasz
Szpilu__25 #36364 üzenetére
Külső lejátszó, már írtam, a TV-k nem váltanak fps-t. Kodival ellenőrizni is tudod, hogy a TV vált-e vagy sem.
-
blakey
titán
válasz
Szpilu__25 #36251 üzenetére
TV-ken nincs fps-váltás, az elektronika segítségével próbálják kompenzálni kisebb, nagyobb sikerrel Amúgy is korlátozottabb a TV-k lejátszási képességei, így használd külső eszközzel "natívan", ha zavar a TV-n lejátszott tartalmak megjelenítése.
-
blakey
titán
válasz
Trk.Adam87 #36159 üzenetére
…a TV sarkaiban jelentkező sötétedés a nagyobb probléma, viszont filmnézés alatt nem feltűnő.
- LCD technológia velejárója, mindig ilyenek voltak, főleg a "hátsó ledesek",, élled esetében kevésbé érzékelhető. Ha zavar, akkor oledet kell választani, ott nincs ilyen jelenség. -
blakey
titán
válasz
blueye #36125 üzenetére
Melyik a legjobb bőngésző TCLre amin streamet lehet nézni, pl. m4sport.hu ?
- egyik sem, használj Kodit és megfelelő kiegészítőt (van m4sport.hu kiegészítő is). A TV-ken használatos böngésző nem erre való, sőt, ott semmilyen módon nem élvezetes a böngészés, arra ott a számítógép, telefon, laptop. -
blakey
titán
válasz
Tibor7878 #35653 üzenetére
A hallás egyénenként eltérő lehet, én pl. olyan hangokat is hallok, amit mások nem, sajnos. Így nem feltétlenül mérvadó, hogy ki, mit hall. A közeledben lévőket is kérdezd meg, hogy hallják-e, utána érdemes tovább gondolkodni. Többnyire semmilyen oda nem illő hang nem normális, de szinte mindennek van valamilyen hangja, már kérdés, hogy ezt ki hallja meg.
-
blakey
titán
válasz
boborján2 #35511 üzenetére
Ha lenne 4K, akkor a HDR is működne, itt nincs mit "ránézni". Támogatott eszközök a SkyShowtime szerint.
-
blakey
titán
válasz
freeland0806 #35506 üzenetére
…habár fene tudja miért, de valamiért csak 1080P-t tud, hiába engedélyezed a 4K-t
: - mert a SkyShowtime fejlesztői úgy gondolják, hogy nem minden eszköz támogatott, néhány TV, pl. LG, Samsung, Sony egyes készülékei, valamint Apple TV, Shield TV, Fire TV egyes készülékei és még 1-2 támogatja a 4K HDR-t. -
blakey
titán
válasz
kokokka #35409 üzenetére
a Termux, ami egy ingyenes ADB app.
- az egy terminál emulátor, nem adb app, tehát a segítségével ssh-n eléred az eszközöket, amiken engedélyezed az elérést. Az adb-hez, ahogy írod, szükség van a fogadó eszközön egy engedélyezésre, a "küldő" eszközön meg az android-tools csomagra. -
blakey
titán
válasz
d.véderjoe #34367 üzenetére
Ez nem probléma, ez "feature", a SkyShowtime nem támogatja, egyéb Android TV-s eszközökön sem működik, pl. Homatics sem támogatott.
-
blakey
titán
iOS, tvOS esetében a rendszerhez igazodnak, az számomra rendben van, némileg egységes, de Android TV, webOS esetében mást követnek, pontosabban a saját megoldásaikat használják. A SjyShowtime kompatibilitási listáját nem értem, hogy mi alapján döntik el, de remélem, hogy fejlesztik, mert egyelőre sokat nem ér a 4K HDR.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Lord Amper #33299 üzenetére
Persze, sávszélspórolás miatt. Amit így 2024-ben azért elhagyhatnánk.
- ez nem évszámhoz kötött, hanem szabványhoz, szabvány szerint járnak el és a 1080i-vel önmagában nincs gond, ha megfelelő bitrátát alkalmaznak. Szolgáltatónként is eltérő a bitráta, van amelyik jobban tömörít, van amelyik kevésbé.Ida meg ritkán megy optika egy minimum 1080p streamhez. -
ezt a mondatot nem értem, a "streamhez" nem felbontása nem optikához kötött, a 1080p jó kodekkel, minimális bitráta mellett nagyon jó minőség érhető el, pl. AV1-gyel. -
blakey
titán
válasz
Lord Amper #33297 üzenetére
Mert a közmédia tv adása 1080i azaz váltottsoros ...
- mert minden "1080-as szolgáltatás" 1080i, az SD adások 576i-k és ritkán előfordul 720p is. 1008p nem jellemző a televíziózásra. -
blakey
titán
válasz
wwenigma #33169 üzenetére
…nem tudtam hogy van több DV profil…
- ez a DV rákfenéje, a sok profil, annyira sok és bár a profilok ismeretében egyszerűnek tűnik, de annak, aki azt hiszi, hogy van a Dolby Vision és kész, akkor nagy csalódás fogja érni.
Itt van némi információ a profilokat illetően. -
blakey
titán
válasz
wwenigma #33166 üzenetére
DV filmek esetén DLNA-ról való lejátszás okozhat problémát? Mert azt az egyet amit próbáltam lilás árnyalatban sikerült lejátszania. -
az esetek többségében a DLNA csak megosztja a tartalmat, tehát a lejátszón múlik, hogy mit kezd vele. Ha lilás a DV, akkor sajnos az adott DV profilt, az adott lejátszó nem tudja kezelni, megoldás másik DV verzió, vagy "házi konvertálás", másik HDR formátum vagy SDR. Valamint ott a külső lejátszó lehetősége, ami jobban kezeli a formátumokat. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #32840 üzenetére
…nem tudom kinek melyik kép szimpibb, nekem a felső…
- azért ilyenkor nem szimpátia alapján kell választani, ugyanis két különböző színt kapsz és nem mindegy, hogy mi a valóság és bármennyire is szigorúnak, drasztikusnak hangzik, de azt kell használni, amelyik pontos és nem azt amelyik tetszik. Itt látványos a különbség, de sok esetben árnyalatbeli különbségek vannak, amiket nagyon sokan nem vesznek észre. -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Qtya123 #31097 üzenetére
A Player infoban kellene a Video stream részen a 23.967 FPS-t látni?
- azon a lapon a forrásra vonatkozó részeket látod, azaz a videó milyen felbontású, milyen képkockasebességű, mi a képarány, hangformátum, stb. A "System" fülön tulajdonképpen azt is jelzi, hogy megtörtént-e az fps-váltás, vagy sem, A "System resolution" a kimeneti felbontást és képkockasebességet jelöli.Eleve ott elakadok,…
- telefonra, tabletre telepíthető alkalmazással is megpróbálhatod a Kodi vezérlését, Androidra pl. Yatse, iOS-re Kodi. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #31091 üzenetére
…a Kodi lejátszón be van állítva a képfrissítés gyakorisága menüpontnál az Indításkor/leállításkor opció, akkor kadenciahelyes megjelenítése lesz a filmeknek?
- nem. de ezt Kodiban tudod ellenőrizni.Ez egyértelműen TV firmware gond, vagy vannak esetleg elcseszett BD release-ek amelynél ez lehet?
- ezt így nem lehet megmondani. -
blakey
titán
válasz
bnorci71 #30741 üzenetére
Sokszor látom, hogy nem is az adott nyelvet jól ismerő egyén fordít, hanem egy teljesen más anyanyelvű és a fordító segítségével próbálja értelmezni. Sajnos ez egy ilyen világ, sokan azt hiszik, hogy mindenhez értenek és nincs szükség megfelelő emberre. Tudnék mesélni a teljesen értelmetlen fordításokról. Ezért van az, hogy néha jobb angolul használni a menüt, mert az elviekben jó, bár néha ott is vannak furcsaságok.
-
blakey
titán
válasz
bnorci71 #30721 üzenetére
Az a fordítást végző hibája és általában a SoC gyártója "menedzseli". Én is fordítok 1-2 helyre, előfordul, hogy a gyártó nem tudja elintézni a javításokat, mert tőle függetlenül egy olyan helyről érkezik, amit nem adnak még neki sem ki, mert az "titkos". Ha közvetlenül a gyártó!forgalmazó/készítő oldalán (pl. github) lehetne a javításokat eszközölni, akkor nagyon gyorsan javítva lennének.
-
blakey
titán
válasz
Qtya123 #30531 üzenetére
A hálózati lejátszás, a "streaming" és a helyi, USB-ről való lejátszás némileg eltér, ugyanis minden esetben megfelelő előtöltést kell végezni és sok lejátszó esetében a hálózati lejátszás előtöltése nem megfelelő, Kodiban ez állítható, javítható, más lejátszók esetében nem feltétlenül.
-
blakey
titán
válasz
Fail3D! #30192 üzenetére
Fogalmi zavarban vagy, a te problémád a "koszos képernyő effektus" (Dirty Screen Effect), ez nem feltétlenül garanciális probléma, de ha nagyon erős, akkor előfordulhat, hogy javítják. A bevilágítás, ahogy a neve is tükrözi, a panel rétegei között kikandikáló fény és van a felhősödés, ami sötét és akár világos képernyőnél is előjövő foltosodás, ami általában világosabb szokott lenni.
-
blakey
titán
válasz
nicu71 #29930 üzenetére
A kép minősége több tényező együttese. Amennyiben a szolgáltató megfelelően küldi tovább a jelet, akkor nincs nagy különbség. Volt alkalmam több szolgáltatónál és több készüléken is látni a közvetítéseket, Digin nagyon sz@r az M4Sport, sajnos, amíg nem láttam, nem tudtam, hogy milyen hibákról írtok, de most már tudom, ráadásul Sonyn néztem. Eurosport sem olyan, mint kéne. szerencsére otthon nem tapasztalok ilyen hibákat, ott gyakorlatilag hibátlan (Voda). Tarr műsorszórás sem vészes, ott sokkal kevesebb a hiba.
-
-
blakey
titán
Felesleges cinikusnak lenni, nem a topik témája a Fire TV, azzal kapcsolatos kérdéseidet és a miértet itt tedd fel, olvasd el az összefoglalót, keress kulcsszavakra, stb. Sok információt fogsz találni. Nem poénból írtam, hogy ALLM (filmekhez) és Always HDR legyen kikapcsolva, utóbbi legyen automatikusra (adaptív) állítva.
-
blakey
titán
válasz
Celtis #29742 üzenetére
Az Android TV-s Netflixen viszonylag könnyen tudható, hogy van/lesz fps-váltás vagy sem, ugyanis ha az adott anyagra mész, akkor megjelenik a bal, majd jobb felső sarokban egy fehér box, amin kiírja, hogy a Képkockasebesség-egyeztetés bekapcsolva, pár másodperc után eltűnik. Ez, csak magyarul.
-
blakey
titán
válasz
Redlight2 #29732 üzenetére
Plexen ezt az fps igazítàst hol tudom bekapcsolni? - Plexen belül a Beállítások/Haladó és a második menüpont a frissítési gyakoriság váltás, ezt kell bekapcsolni.
A tv alkalmazásban vagy amiről lejátszom? - mindkettőben be kell kapcsolni, feltéve, hogy van ilyen menüpont. -
blakey
titán
válasz
Celtis #29694 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, hogy a lejátszón az fps igazítás bekapcsolásával… nincs drop/akadás… - ez a kadenciahelyes lejátszás alapja. Minden normális külső lejátszó esetében van egy ilyen rendszerszintű kapcsoló és ehhez természetesen hozzátartozik az is, hogy bizonyos alkalmazások esetében ezt külön még be kell kapcsolni, pl. Kodi, Plex, Vimu, stb, és vannak olyan alkalmazások, ahol ezt nem kell, mert automatikusan a rendszerhez igazódnak, ilyen pl. a Netflix (Prime Fire OS-en vált fps-t, de Android TV-n nem vált fps-t, legalábbis a Homaticsokon nem), Apple TV+, Max és SkyShowtime sem vált fps-t az említett Androidos eszközön. Friss lejátszóknál, első bekapcsolás után a kezdőlépések egyike, hogy az fps-váltást bekapcsoljuk. Erre írtam korábban, hogy végre megtapasztalod, hogy milyen a valódi kadenciahelyes lejátszás.
…(tehát natívan 24fps-sel küldi a tv-nek) … - nem csak a 24p-t, hanem az összes fps-t, ami létezik (vagy az adott lejátszónál megengednek, mert előfordul, hogy valamit korlátoz a gyártó és akkor ott is hiba adódhat), tehát jó lesz a 23.976, 24.000, 25.000, 29.97, 30.000, 50.000, 59.94, 60.000 de akár a 48.000 fps is. -
blakey
titán
válasz
Celtis #29500 üzenetére
A 120Hz a 24 ötszöröse pontosan. - igen, egyáltalán nem állítottam az ellenkezőjét.
Vagy fejtsd ki értelmesen a mondandódat vagy rajzold le, mert ennek így se füle se farka. - értelmesen leírtam, pontosan érthető, de akkor másképp írom.
Kadenciahelyes lejátszás, akkor van, ha a képkockasebesség (tartalom) egyeztetés megtörténik a lejátszó (külső vagy a TV-n futó lejátszó alkalmazás) és a megjelenítő (TV) között, ilyenkor mindig az adott fps-nek megfelelő megjelenítés lesz látható. Amennyiben nem történik egyeztetés, akkor kizárólag a “pulldown” algoritmusokra van bízva, hogy mennyire lesz jó a megjelenítés, ami 60 (120) Hz-en történik. Ebben az esetben a következőket lehet tapasztalni:
23.976 és 24.000 fps esetében a pulldown képes gyakorlatilag tökéletesen dolgozni, a megjelenítés megfelelő, erős hibákat nem volna szabad tapasztalni, de nincs kadenciahelyes lejátszás, mert nem történik fps egyeztetés.
25.000 és 50.000 fps esetében a pulldown nem képes minden hibát elfedni, itt több probléma adódhat, nincs kadenciahelyes lejátszás.
29,97 (59,94) és 30.000 (60.000) fps esetében a megjelenítés tökéletesen megegyezik a TV megjelenítési frekvenciájával, így gyakorlatilag kadenciahelyes.
Az alternatív, nagyon ritkán használt egyéb fps-ekről pl. 48 fps) nem írok.
Tehát, ha nincs fps-egyeztetés, akkor a megjelenített anyagok kb. 85%-a közel kadenciahelyes, nagyobb hibák nélkül kerül megjelenítésre, de magát a kadenciahelyes lejátszás kifejezést használni egyáltalán nem helyénvaló.
Én is használom a TV-ken futó alkalmazásokat, de tisztában vagyok, hogy adódhatnak megjelenítési hibák, ezért ha hibátlan megjelenítést szeretnék, akkor külső lejátszót használok. -
blakey
titán
válasz
Celtis #29495 üzenetére
Igen, ez a probléma, nem érted.
#29494gab1ka
De igen tudnak, miért ne tudnának? - Leírtam, hogy a kadenciahelyes lejátszás mit jelent, azaz a pontos, az anyagnak megfelelő fps-en vagy annak többszörösén (igen itt is lehet pulldown) történő megjelenítése. Az, hogy a TV a saját panelfrissítésének megfelelő frekvenciára alakítja át (100/120Hz) a megjelenítést, úgy, hogy közben nem történik képkockasebesség egyeztetés, azt nem nevezzük kadenciahelyes lejátszásnak. Tehát, ha nincs képkockasebesség egyeztetése, akkor nincs kadenciahelyes lejátszás, csak simán "pulldown" segítségével korrigálásra kerül a megjelenítés, ami kisebb, nagyobb sikerrel eredményhez vezet, és igen, van, hogy nem nagyon találni hibát, de van, amikor igen.
Ezt a témát a megfelelő helyen érdemes folytatni. -
blakey
titán
válasz
Celtis #29477 üzenetére
Most bizonyítottad magadnak, hogy a TV-k saját rendszerén futó alkalmazások nem tudnak kadenciahelyes lejátszást. Sokáig tartott, de megvan
Önmagában a "pulldown" nem jelenti a kadenciahelyes lejátszást, mert minden fps-t 60 vagy annak megfelelő "többlet" Hz-en jelenít meg és itt sokat számít maga az algoritmus, amit az adott gyártó TV-je tud. Van, ahol nem annyira feltűnő és van, ahol igen. A kadenciahelyes lejátszás lényege, hogy mindug az adott fps-nek megfelelő "többlet" Hz-en történik a lejátszás, és igen, itt is van "pulldown", de nem mindegy, hogy az adott fps többszörösének, vagy fix 60 (vagy "többlet") Hz-nek megfelelő a megjelenítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest