Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Épp most érkezett 75C7K-ra OTA frissítéssel az android TV 14-es v604 firmware. Persze az automata frissítés le van tiltva, a v543 ugyanígy jött korábban.
-
válasz
Brain75
üzenetére
Nem csodálkozom rajta: mozgásérzékelő, fények. Kapcsold ki a világítást. Akkor lesz egy minimalista, részben fém, kicsi, de érezhető tömegű jó távirányítód. Én is csak kb 1 hónapig használtam fénmyel, amíg betanultam a vak használatot. Engem főleg az zavart, hogy a gyári túl hosszú, túl sok gombja van és nagyon műanyag.
-
válasz
Probert75
üzenetére
Ezt már egyszer tisztáztuk anno. Röviden. Ha valaki világítóst akar, aminek nem az oldalán van a hangerőszabályzója, az rendelje az RC933A-FMB1-est. Fontos, hogy nem 933, nem 923A, nem 813 stb. Ha van mögötte még típusjel, akkor nem FUB1 és nem FMB2, hanem FMB1. Tehát TCL RC933A(-FMB1).
-
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Ez nem mindenkinél van így, sőt. A mai tévék már inkább univerzális megjelenítők. Alkalmasak játékkonzol vagy PC monitornak, otthoni mozira, streamingre, nagyon sokan egyáltalán nem használják tévéadásokhoz (mi sem). Egy autóversenyes játék, egy Dolby Vision film is b@szott jól néz ki rajta. Na és akkor itt lép be a méret. Egy HDR akciófilm, egy jó játék közelről, ahol már kitölti a látómezőt, ez igenis moziélmény, a projektorokat meg egy nagy tévé leveri képminőségben: fényerő, élesség, kontraszt, színhűség stb.
-
-
-
Érdekességképpen. Csináltam egy kéthetes fogyasztásmérést. A 75C7K egy hónap alatt 34-35 kWh-t eszik nálunk. Kizárólag 4k HDR wifi-on keresztül, tehát enmél több nem lehet (nálunk).
-
-
válasz
zsolt501
üzenetére
Most már fölrakom majd én is, aztán meglesem. Ugyanez a netem van nekem is, gigabites mesht csináltam belőle. A PC nálam is közel maxot hoz. De pl ha 1-2 antennát megdöntök 45 fokban, teljesen mások lesznek az értékek a lefedettség geometriája miatt - nem mozdultak el az antennák/routerek?
-
-
-
válasz
marostagos
üzenetére
Én is wifin keresztül játszok le vele mindent, csak a tápkábel lóg a tévén (75C7K). Ethernettel nem is teszteltem, mert minek, az csak 100 megabites. Lineáris tévé is minek, érdekes meccseket M4 sportról online nézünk néha.
-
-
-
-
-
-
Akinek nem megy az újabb fw-ekkel a disney+ DV, nem próbálta downgrade-elni esetleg a disney appot, hátha? Ha megy egy régebbivel, akkor mégsem lenne kapufa az új fw. Kit érdekel, hogy a disney 4.21 vagy 4.19?
-
-
-
-
Előkészítettem a pendrive-ot FAT32-re, ráraktam a v613-at. De. Egy lengyel panaszkodott, hogy a Disney+ dolby vision filmjeit HDR10-ben játssza le a tévé ezzel a firmware-rel, ezért inkább visszarakja a béta v590-et. Valaki cáfolja vagy erősítse meg, légyszi, mert ha hibás a magas dinamika kezelés, az akkor gáz.
-
-
Kb mennyi ideig tart ez a frissítés? 2 GB kicsomagolása és installálása jó pár perc lehet, de 2, 5, 10 vagy 25 inkább? Holnap rárepülök, ha ugyan ez már tényleg a végleges v543 utáni első.
-
-
-
válasz
Lord Amper
üzenetére
Sőt a távoli szerver elérés is: ha egy haverod megosztja, már csak pénzért nézheted, mintha streaming lenne. Meg is utáltam a plexet azonnal, előtte évekig használtam.
-
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Akkor te az emberek 0.001%-ába tartozol ebből a szempontból.
-
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Azért egyszer próbálj ki valahol egy 75-85"-öst, garantáltan meglesz a "wow" élmény. Vannak racionális okai is a nagyobb tévéknek: messzebbről is jól nézhető (pl főzés közben az amerikai konyhából), a feliratok messziről is jól olvashatóan nagyok, jobb hangrendszer van bennük, így megspórolható a soundbar, ilyenek.
-
-
válasz
Kelvin
üzenetére
1.) A tévé 400-420 ezer közt volt, a táv 13 körül, ez 3.2% kb.
2.) Elemet 2 hetente cserélsz, ha mindig világít.
3.) Ha nem világít, ugyanaddig bírja, mint az alap.
4.) Eleve jobb sötéten is, mint az alap táv.
5.) Ha megszoktad a gombokat, már nem is kell a világítás.A kötőszókban, vesszőkben és névelőkben igazad van, sőt a szóközökben is, főleg ott.
-
válasz
szabochris
üzenetére
-
válasz
szabochris
üzenetére
933A
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hát akkor írd be keresőbe pl: "differences between tcl c7k and q7c", és kidobja a választ: the primary difference is the screen's anti-reflection coating: the C7K features a superior "CrystGlow" film for better reflection handling and contrast, while the Q7C has a more standard, slightly matte coating, making the C7K generally better for brighter rooms, though some users find the Q7C offers a slightly cleaner white point in testing.
Ugyanez C6K vs Q6C-re: with some regions calling the C6K the Q6C (especially in Europe/India), while a true "Q6C" might be a slightly downgraded model (like the Q6CS in India) with fewer dimming zones or lower refresh rates in some markets, so always check local specifications for the exact dimming zones and processor.Szóval a zónaszámot és a panelbevonatot érdemes megnézni/kikeresni.
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A különböző üzemmódokban beállított értékeket nem kell külön elmenteni és előhívni: amit egyszer beállítottál SDR-re, HDR10-re stb, az automatikusan érvényes, amint olyan tartalom kerül a tévére.
-
válasz
espi38
üzenetére
A kalibrálás egyetlen tévére való ideális beállítás. Ha ezt egyszer elvégezték, akkor az ennek alapján az (adott típus összes tévéjére nagyjából érvényes) beállításokat "kijegyzetelve" megkapjuk a közelítőleg ideális beállításokat. Ez nem helyettesíti a kalibrációt, de majdnem. A kalibráció maga speciális képelemző hardverrel történik, amelyben egyrészt el vannak tárolva a "tökéletes" színhelyességi, fényerő stb beállítások, másrészt meg is tudja mérni, amit a tévé (ehhez képest) kiad magából, így addig állítgathatók a kép paraméterei, amíg többszöri mérésekkel egy végleges optimális képet kapsz.
-
-
-
-
válasz
Kis Samurai
üzenetére
Próbáld a szervizmenüt előcsalni, abban beállítani. Guglizd ki a kódot.
-
válasz
espi38
üzenetére
Az a 160 ezer nem sokkal több. Főleg, ha nem kell SB hozzá, a 4-szer annyi zóna meg már durván jobb kontrasztot és fényerőt ad kevesebb bloominggal. És nem fogod úgy érezni 2 év múlva, hogy új tévé kell 500-ért, mert ez már kevés. Te sem véletlenül dilemmáztál a kettő között. Sumákban a C7K szerintem jobb ár/értékben magában is, de ha a 6-oshoz kell egy SB-t venni, akkor már sokkal. Hosszabb távon még olcsóbb is lehet, ha elég évekkel később megvenni az új tévét.
-
-
-
-
-
-
-
Érdekesség a 933A tulajoknak, akik meglepődnek, hogy a világítás miatt 2 héten belül lemerül az alkálielem: a világítás kikapcsolható. Ekkor még mindig ott van a határozott nyomáspont, a kis méret, a kellemes tapintás és a jóleső súly. Így 1 hónap után épp ma kapcsoltam ki, ez egy próbaidőszak amúgy is. Tippre jó lesz sötéten is, mert olyan kevés a gomb rajta, hogy vakon, tapintással is nagyon jól kezelhető. Meglátjuk. Eddig az egész család imádja amúgy.
-
-
-
-
-
-
válasz
espi38
üzenetére
Gondoltam ám, hogy C7K lesz végül...
Hol azt írtad, hogy most már ez marad, hol azt, hogy cserélni kéne, így biztos voltam benne, hogy cserélsz. (Mert mégis ezt nézed majd pár évig.)No mármost engem külön érdekelne majd, mi a véleményed, hiszen ritka madár, aki hosszan élőben teszteli mindkettőt. Az érdekelne majd, élményben mennyit hoz. A hang és a HDR élmény érdekel, meg ha van más difi, az is.
-
-
válasz
koppasz1986
üzenetére
Igazából nem "probléma", csak észrevettem egy nagyobb többletfogyasztást. Ez lehet akár észlelési hiba is, majd méréssel igazolom vagy cáfolom. Jó tudni, mi mennyit eszik, és én nem tudom biztosan. Ha egy háztartás rezsihatár közelében fogyaszt, a túllépés releváns lehet. Mondjuk havi 50-100 kWh-val túllépve a keretet évi 40-80 ezer már érdekes lehet. Mert ha fontos célra megy, akkor leszarom, de ha valami balf@szság miatt van, akkor érdekel. Ennyi.
-
-
-
-
-
-
válasz
laca.1
üzenetére
Az a több mint 3-szor annyi zóna brutál lehet, egyszer megnézném, milyen. Egyetlen dolog aggasztana csak: még a C7K is zabálja a villanyt, a C9K mennyivel ehet többet? Nincs fogyasztásmérőm, csak közvetett bizonyíték a ház többletfogyasztása...
Igaz, a karácsonyi fények, a sok szárítógépezés és az új konzol is beleharap, de már novemberben is megugrott rendesen. -
válasz
Kiss4ever
üzenetére
Én csak a 75C7K-ról tudok nyilatkozni. Kicsi dolgokban jobb csak a C6K-nál, de ezek nekem fontosak voltak vásárlásnál. Onkyo helyett B&O hang van benne, nagyon jól szól: mínusz egy soundbar, és akkor már árban kb ugyanott van, mint SB-ral a C6K. 4-szer annyi dimming zone: kevesebb blooming, jobb kontraszt (jobb fekete, jobb fehér), jobb csúcsfémy, jobb HDR. Kb ennyi. Gondolom, lineáris tévézőknek jobb az olcsóbb modell (a ratyi adásminőség miatt), de én olyat nem nézek, 98%-ban 4k HDR (ha lehet, DV) streamingen és virágboltból.
-
-
válasz
szabochris
üzenetére
Miért nem játszol le filmeket helyi hálózaton? A NAS-on, PC-n, laptopon, akármin csinálsz egy mappamegosztást, aztán egy lejátszóval (pl Kodi) megnézed onnan WiFin vagy kábelen keresztül.
-
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Annak idején én is rámentem a házimozi hangzásra, élveztem a térhangzást, a hangerőt, a tisztaságot. Mert pár évvel ezelőttig nem voltak értelmezhető hangú tévék. De rohadtul meguntam a sok vezetéket, a dedikált erősítőt, hogy ritkán kell igazán ez a helyfaló, nehézkes ballaszt. Gondoltam, nekem találták ki a soundbarokat. De ha utánaolvasol, mit érdemes venni, rájössz, hogy 80-100 ezer alatt nemigen érdemes semmit, és akkor még mindig egy plusz eszköz plusz helyért, plusz távirányítóval, plusz kábellel, és az még mindig csak a minimum elvárást hozza... Nosza - mondom pár hónapja -, nézzünk valami jól hangzó tévét, amihez nem kell SB sem. Ekkor találtam rá a 75C7K-ra. Jókat olvastam a hangjáról olyan emberektől, akik hasonló igénnyel bírnak, mint én. Élőben olyannyira bevált, hogy MESSZE meghaladta az elvárásaimat. Kellően tiszta, van benne kraft, mélyek, magasak, közepek a helyükön. Beszédhang-mindenmás egyensúly pöpec, nem kell az EQ-t basztatni. Aminek dübörögnie kell, az dübörög, és zeng és cincog a közép és a magas is. Film közben 22-24-es hangerőig megyek max, mert az már brutál, de 30-40-ig tiszta bőven. Én ennyit várok egy SB-tól, és jéé, ez be van építve a tévébe. Szuper. 75-ös mérethez ez egy brutál jó hangzás. Ha egyszer valaha akarok ennél is jobb hangot, akkor azt nem egy ilyen csoffadt kis 75 incheshez, hanem egy 98-115-öshöz, vagy még nagyobbhoz, ami majd megérdemli. Viszont ezzel már nagyon is élvezhető egy zenei témájú film, mint pl a Whiplash, és jó zúzós a Metallica a Stranger Things 4. évadjának végén. Átlagos vagy még egy kissé igényesebb felhasználó is elégedetten csettinthet egy ilyen tévét hallgatva. Szerintem b@szott jó. Nem kell mindenkinek HiFi hangzás otthonra, pláne nem a maximalisták milliós rendszerei, pláne nem ezen a méreten. Ha 3-4 éve nem fővárosi újépítésű házat veszek, hanem maradok az akkori kisebben, még akkor is az utolsó tétel utáni soha-nem-kell kategória egy otthoni jó hangrendszer. Vagyunk így páran. Mindenki másra háklis, másra igényes, másra költ.
-
-
-
válasz
espi38
üzenetére
Biztos megköveznek itt páran, de a 75C7K B&O rendszere kiváló: nemcsak, hogy a mélyek is megvannak 1-2 hangerő szinten is, de a beszéd-zaj, beszéd-zene is jól kiegyensúlyozott gyári értékeken EQ varázslat nélkül is: YT, prime, Netflix, appleTV, ncore filmek mind szépen szólnak.
-
-
-
válasz
Steve2006
üzenetére
Az RTings longevity tesztjét én is figyelemmel kísérem. Az eddigi használatom alapján extrapolálva az üzemidőt, a 10000 óra nálam kb 10 év. Annyi idő alatt meg veszek 2 másikat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az LG és a Samsung 10-15 éve pont ott volt, pont úgy, mint most a TCL, vagy a 60-70-80-as években a japán elektronikai ipar: állami segítséggel, ellopott technológiát tovább fejlesztve alacsony áron jó minőséget kínálva elárasztják a piacot, mi meg örülünk.
-
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A kb 30ezres JBL flip essential 2 hangját én nagyon szeretem, azon hallgatok zenét, ha barkácsolok itthon, és azt a szintet simán hozza a 75C7K. Előzőleg egy másik tévénél használtam soundbarnak a JBL-t, most már nem kell. A tévé mélyei még dörmögősebbek is, a magasai meg jobban cincognak. Amikor pl zenei betétek vannak a filmekben, akkor lepődök meg mindig, milyen b@szott jól szól a tévé.
-
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Ez kívülről nagyon nehéz kérdés, viszont neked könnyű lesz. A személyes ár/érték arányt kell megtalálnod. Egy példa, hogy nekem hogyan sikerült. Ökölszabályként, kezdeti peremfeltételként én 500ezres plafont húztam (noha hajlandó lettem volna többet is fizetni, ha nagyon kell). A minimum elvárásom volt az 1000+ nit (a DV szabvány miatt), ezzel ki is esett a C6K. Elvárás volt még a nappali fényben való nézhetőség, a 8000 lumenes csillár semlegesítése, ezt is hozta a 75C7K, ami 412 ezer körül volt. A C8K akkor 585ezer körül volt, az meg már csak tényleg a teraszos sportközvetítésekben csillogott volna, az itthoni 2000-2500 nit is már kisüti a szemem. Szóval nekem nem érte volna meg a C8K még 50ezer felárral sem, nem ám még 170-nel. Szóval ha kell az extra fényerő speciális használatra, vagy a tudat, hogy nem a belépő szint fölöttit veszel, hanem még jobbat, akkor megérheti. A matek is segíthet: 75-ös méretben a C7K 4-szer annyi LED-et (dimming zone) villant, mint a C6K, a C8K viszont még a 2-szeresét sem, mint a C7K (1.74-es szorzó).
-
-
-
-
válasz
zsolt501
üzenetére
Hadd bocsássam előre, hogy igazad van, és ugyan különlegesnek számít, ha valaki manapság ilyen anyagokat akar lejátszani, sőt akár VHS-t is, azért joggal várja el, hogy elfogadható, sőt annál jobb minőségben élvezhesse azokat. De a többség nem ezért vesz 2025-ben nagyképernyős tévét. Én is pl pont azért váltottam 50"-ról 75"-ra, hogy egyrészt több, mint 2-szeres képterületet kapjak, másrészt tudjam élvezni a modern 4k HDR anyagokat. Amikor először megláttam a Netflix 1080p anyagát rajta, az olyan ronda (pixeles, részletszegény) volt ekkorában, hogy azonnal váltottam följebb a 4k előfizura, és a virágbolti anyagokból is már csak az 50-80 GB-os 2160p DV verziókkal etetem. Ez van. Nemcsak, hogy nem várom el, hogy 25 éve divatos 1-2 CD-s (650-1300 MB) anyagokat játsszon le jól, de eszembe se jut még ennél sokkal jobb fullHD-t se játszani le rajta (ha elérhető jobb minőségben). Ezek a tévék már nem arra valók. Aki mégis akkora geek, hogy erre adja a fejét, talán megoldja, hogy beszerezze a régi anyagokat jobb minőségben, vagy egy menő AI-támogatott felskálázó szoftverrel maga javítsa fel és archiválja újra azokat. Szerintem.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez nem hülyeség amúgy. Megkérdezem a gép főnökét (asszonyka, ugyebár).
-
-
Egy 8 éves mosógépet ki a fene akarna megvenni? Ha találnék is ilyet, ugyan mennyire árazhatnám be? 5-10, max 20 ezer? Ennél talán nagyobb haszon tovább használni. És ha a vevőnél fél év múlva bekrepál? Majd ha már nem szimpla nehézség lesz a sok mosás, hanem kritikus macera, akkor lecseréljük, ha nem döglik meg addig.
-
-
válasz
herrká
üzenetére
Egy elektronikai eszköz megbízhatósága mindig csak utólag derül ki, addigra meg már rég nem kapható és el is avult. A fürdőkádgörbében lehet bízni: az első lejtőt lefedi a 14 napos elállás és a pár év jótállás, a középső vízszintesnél kell némi szerencse, az emelkedő végső szakaszban meg már úgyis új eszközt akarsz venni. 3 évig (vagy 5) úgyis fedezve vagy. A jól gyártott tévék 8-12 évig bírják, de addigra nagyon ócskának számítanak tudásban és méretben. Én 4-5 évet várok el tőlük, a többi ajándék, de eddig mind bírta is. Szegény 8 éves mosógépemet már nagyon szeretném, ha meghalna. Az utsó tévémet 5 év után száműztem másik szobába.
-
-
-
-
-
-
válasz
gabber01
üzenetére
Én is az óvatosabb duhajok közé tartozom. Windows 11 ugdate-eket is kb egy hónapig halasztom mindig, úgyis csak a baj van velük. LG tulajdonosok is kapnak most egy értelmetlen és eltávolíthatatlan copilotot az új fw-rel a tévére, a helyükben nem frissítenék 1-2 évig vagy soha többé. Vannak kivételek azonban. Pl ha routert veszek, mindig a frissítés az első, PC alkatrészeknél is. A C7K-mat még nem piszkálom.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Apple MacBook
- Hisense LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Trollok komolyan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) A1534 256GB/8GB memória (3hónap Garancia)
- LG SMART 32SR50F-W IPS Monitor! 1920x1080 / 8ms / 60hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hol azt írtad, hogy most már ez marad, hol azt, hogy cserélni kéne, így biztos voltam benne, hogy cserélsz. (Mert mégis ezt nézed majd pár évig.)
Vhiktor