- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #7498 üzenetére
köszi, kipróbálom. :D
-
Bohus
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #7300 üzenetére
Tudja, látogass el ide. Egyszer végignéztem a videót, a példát épp úgy szemléltette a srác ahogy neked kell, +1 fájlt bemásolt a mappába és azonnal érzékelte a Tasker. De akár azt is jelzi, ha csak módosult egy fájl.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #7309 üzenetére
A profilodban a General melletti nyílra böksz. A legördülőben Advanced és a database conflict melletti nyíllal megnyitod a legördülőt. Ott lesz a newer a lehetőségek között. Ott a First Time Conflict is, lehet, hogy az kell neked. Próbálgasd, mielőtt élesben használnád!
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #7302 üzenetére
Egy tipp.
Synchronize Ultimate. Profi cucc. Sztem ebben beállítható, amit szeretnél. De, ha mégsem tudná a változás figyelést, akkor sincs gond, mert Tasker beépülő, tehát a Tasker az eseményre el tudja indítani a kívánt szinkron profilt. A dátum szerinti megkülönböztetés opciót (az újabb felülírja a régebbit) láttam benne. Természetesen a Gdrive -ot is ismeri, próbáltam, müxik. -
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #7300 üzenetére
Event > File > File Modified
és hosszan nyomj a figyelni kívánt mappára. -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #7257 üzenetére
De igen, mivel az adb tcpip 5555 parancsot a PC-n kell kiadni. Onnantól fogva már működik újraindításig. Erre régebben is voltak alkalmazások, például a root nélküli témázásnál is használtam, mert ott addig PC-n kellett volna tartani, amíg felrakom az overlay-eket. Kérdés, hogy ha a PC-t indítod újra, akkor mi van, ezt nem próbáltam még.
-
Mauzes
addikt
válasz
aprokaroka87 #7227 üzenetére
Erre közben rájöttem. A level beállításnál a jobb oldalon lévő "nyilak" ikonra kell kattintani, és akkor manuálisan lehet brightness értéket beírni, ahol elfogad 255-nél magasabbat is.
-
Roxkex
senior tag
válasz
aprokaroka87 #7189 üzenetére
Vicc ...
Én meg csináltam egy saját Notify Sound taskot. Ezt meghívtam egy másik taskból de akkor nem játsza le a notification sávon a hangot. Viszont ha nem kül taskban hívva csinálom akkor minden oké ... FuriAdamo_sx: Nah, nekem ilyen nem volt.
-
Roxkex
senior tag
válasz
aprokaroka87 #7186 üzenetére
Igen ilyesmiket Én is vettem észre sajna :\ De a lényeg, hogy meg tudom kerülni a music play - notification sávon
-
Roxkex
senior tag
válasz
aprokaroka87 #7182 üzenetére
Azóta rátaláltam Én is a saját hívásrögzitéses megoldásának mélyebb beállításaira. Kipróbálom majd s meglátjuk milyen
A notis cucc meg R3Pro alatt patika volt. Persze a music play media sávon megy
Csak azzal az a baj, hogy ha a telefon némítva van de a média kicsi hangerőn van akkor is kiadja a hangot .... Pedig nem kéne ... Vagy amikor pont fordítva. Média nullán de értesítés van akkor meg nem adja ki
Szerk.: A music play notification sávon is .egy szal problem solved...
-
Nivastus
újonc
válasz
aprokaroka87 #7117 üzenetére
Még anno basic-ben programoztam, php-be is belenéztem, tudom hogy vannak határok, de amíg nem ismerem ki a programot, nem tudhatom hol a határ. A telóm sose lesz Isten, mert az én vagyok
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #7092 üzenetére
Nem hiszem. Sima alap Android 8 és 9 alatt is így működik nálam. Ezért használom én is a Custom settings alól a fényerő állítását.
-
stefi68
addikt
válasz
aprokaroka87 #7036 üzenetére
Működik az 1-es módszer Secure Settings nélkül.
Tegnap sajnos felületesen olvastam el a változó keresésnél felugró ablak tartalmát, ahol ugye azt írja hogy a keresés után kapcsoljuk be az adott funkciót és ezután indítsuk újra a keresést.
Ki is adta az aod_mode: 0, 1 et mint lehetőség.Köszönöm!
Most már csak azt kell kiderítenem, mért nem érzékeli az adott alkalmazás aktív értesítését...
-
stefi68
addikt
válasz
aprokaroka87 #7036 üzenetére
Az elsőt próbáltam, de a root nem volt kipipálva.
Ezt a változót találtam: psm_always_on_display_mode, aminek az értéke: 1,1
Ezt hogy kell értelmezni?
Próbáltam be-/kikapcsolt AOD-nál is,de ez az érték nem változott. -
stefi68
addikt
válasz
aprokaroka87 #7033 üzenetére
A Secure Settings-ben itt van: Actions/Device Setting/System/aod_mode
Lehet a Tasker alapból tudná?
A leírások alapján nem találtam benne, pedig úgy kerestem ahogy írták: AOD ki-/bekapcs., változók keresése. Egy hasonló volt benne, de az nem működött. Érdekes, mert az értéke nem egy szám volt, hanem: 1,1Most az értesítésekkel bajlódok. Elvileg működnie kellene, de mégsem.
A cél az lenne, hogy az AOD csak kiválasztott alkalmazások aktív értesítése esetén kapcsoljon be.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6981 üzenetére
Te vagy a Király!
köszönöm szépen!
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6979 üzenetére
jól érted! eddig egy kissé túlbonyolítottam, de ez lenne a lényeg.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6977 üzenetére
próbálom, remélem jó lesz így: szinkron wifiki (kivettem belőle minden feleslegest)
átgondoltam és nem ragaszkodnék a képernyőhöz, mert végül is tök felesleges bekapcsolnia . az is elég lenne, ha a töltőre csatlakozáskor lefutna a szinkron, de nem boldogulok azzal, hogy van ez a "wifiki" taskom (képernyő kikapcsolása után kilövi a wifit) és ezt nem tudom megállítani. amint elhalványodik a képernyő a töltőre csatlakozás után, máris lekapcsolja a wifit.
bocsánat a kinlódás miatt, de nem vagyok profi, amint ez látszik is. -
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6973 üzenetére
Lefut a parancs és mintha mi sem történt volna, marad a zár. Ha autoinputot használok, akkor ír hibát is.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6971 üzenetére
Sajnos erre sem reagál.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6908 üzenetére
1. Így kellene kinéznie.
2. Pontosítsd, mert ez így nem világos. Melyik action-t használod, amivel a hangot akarod lejátszani?
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6906 üzenetére
Igen, 5.2 most a legújabb kiadás.
-
Bohus
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #6885 üzenetére
Létezhet, de a verziószámozás eléggé átláthatatlan (legalábbis számomra). Nálam 5.1m verzió szerepel az about infónál, a honlap release note v5.1u1 verziót mutat, a download szekciónál - amit linkeltél - 5.1b4. Nem tudom mi lehet a különbség köztük, ha van egyáltalán.
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #6854 üzenetére
Attól függ mire. Bár bármilyen ikont, képet és ipack-ot támogat minden dologra, amire ki lehet tenni (profil ikonja, homscreen shortcut stb.)
-
Attila961
csendes újonc
válasz
aprokaroka87 #6818 üzenetére
Sziasztok!
Az a rootos cuccra rákerestem, mert előzőleg erről nem hallottam, de az a program nem csinált vele semmit. Erre vettem a tabletet, soha nem volt a kezemben és nem kellett semmire.
Az okosóra kérdése az miatt merült fel, mert nem lenne célszerű telefont használni. Méret, súly....
sőt bármilyen BT vagy direkt wifi megoldás szóba jöhet.
Somatom ezt jól írta.Okosóra nincs még, mert az akkor lesz, ha van megoldás.
Illetve van egy bóvli kategória, lehet az is használható. 2 gomb azon is van.
Ezt a buta órát BT-vel összekötöttem már a tablettel, meg a Huawei telefont is BT és wifivel is.
Csak ott jött a bukta, hogy a neten található screen share, távoli vezérlés, stb. egyik se látta az appot.
Azokkal a zenét lehet indítani, stb.A lényeg, hogy a pálya szélén kitett tablethez ne kelljen hozzáérni.
Még a végén marad egy autóriasztó távirányítója a csuklón, szigetelő szalaggal,
a tablet előtt meg 2 db ajtónyitó relé (bel első meg csomagtartó, az megy külön :-) ),
és az odanyom egyet a kijelzőnek soft üzemmódban ne törjön be.Még egy info: a tablet sárgáktól jött, mint minden és láttam a tube-on nem annyit tud, mint amit hirdetnek,
de ez ne lényeg, mert csak erre az 1 appra kell.
ZH960
Android: 6.0
Kernel: 3.4.67 Alapsáv: Moly..... lehet ennek a 2 sornak nincs jelentősége.
A rootolásban benne vagyok, ha kell. Csak egy szakértő mondja meg melyikkel....köszönöm az ötleteket és várom a megoldást.
De mint említettem ha ír valaki ehhez egy apk-t ami együtt tud futni a programmal az díjazásban részesül.
köszönöm üdv attila
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #6814 üzenetére
De, talán ez is jó lehet. Elég jól elkülönül a +/- ahhoz, hogy ránézés nélkül is a megfelelőre lehessen tapizni.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #6812 üzenetére
Igen is, meg nem is. Az nem derült ki, hogy a tablet rootolt -e (pedig, kérdeztem). De, mivel a felület nem floating, ezért fedvényen keresztül is működik az input (vagyis, autoinput -tal). Így nem kell a rootot igénylő input tap shellparancs. A necces rész egyértelműen az óra. De, ez esetleg kiváltható lenne vmi mással. Pl. egy másik teló hangerőgombjaival, vagy BT gombbal. Talán egy médiavezérlős füles is elég lenne. Tök mindegy, hogy az órához nyúl, vagy a fülesen hangerőt állít, vagy számot léptet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6796 üzenetére
Minek ehhez root? A megoldás ennyire nem bonyolult: a %TIMES változóból ki kell venni a hónapot és a napot. Ha a nap több, mint a fordulópont, akkor kezdőértéknek az aktuális hónap-fordulónap kombináció kell, ha nem, akkor az első tagból le kell vonni egyet. Persze itt figyelni kell azt is, hogy az aktuális hónap-1 nem lesz-e 0, mert ha igen, akkor 12-re kell beállítani.
Képletet most nem írok, de szerintem ez alapján már le lehet programozni.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6790 üzenetére
Jelenleg össze-vissza működik, egyszer jó tertminálban, aztán nem, majd egy taskban is, 2 perccel később már ott sem...
-
Tidzsi1953
tag
válasz
aprokaroka87 #6787 üzenetére
Nem, a Run Shell comand után beírva.
-
Tidzsi1953
tag
válasz
aprokaroka87 #6785 üzenetére
Az Use Root bepipálva, az általad javasolt shell parancs
svc usb setFunction mtp beírva. Ha csatlakoztatom az USB kábelt nem indul el a parancs.
Teszt módban teljesen lefut minden pontja,a végén ki is kapcsolja a képernyőt. De, töltésről nem vált át MTP-be. Valami még hiányzik! -
Tidzsi1953
tag
válasz
aprokaroka87 #6770 üzenetére
Az első öt pontot már megcsináltam a reményeim szerint.
A 6. pontnál, ami az utolsó volt, elakadtam.Ez a következő volt: Button --> End Call
If
%__________~__________Itt nem tudom, mit kellene beírnom. Az aláhúzott rész kitöltésében.
Vagyis a feltételeknél.
Az utolsó, leírt résznél, egy piros figyelmeztetés keletkezik, emiatt érvénytelen is lesz az egész.
Ebben kérnék segítséget. Az sem lenne baj, ha az egész feladat megoldása le lenne írva, az lenne az igazi nagy segítség. -
Tidzsi1953
tag
válasz
aprokaroka87 #6768 üzenetére
A fórum a következő: https://prohardver.hu/tema/re_huawei_p8_nekik_nem_8/hsz_9901-9950.html
Már több mint egy évvel ezelőtti a felvetett probléma. Ide valójában a Tasker megoldás miatt fordultam, mivel ez a topik eredendően ezzel foglalkozik. -
forintuser
őstag
válasz
aprokaroka87 #6756 üzenetére
Köszönöm a fáradozását mindenkinek. Bal oldalt működik.
-
forintuser
őstag
válasz
aprokaroka87 #6754 üzenetére
Nincs olyan opció.
-
forintuser
őstag
válasz
aprokaroka87 #6747 üzenetére
Annyira nem értek hozzá..
-
Tomace91
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6735 üzenetére
Nem.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #6727 üzenetére
Köszi! Ez tényleg hasznosnak tűnik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6725 üzenetére
Az interjú szerint lesz pár dolog, ami bekerül a Tasker-be, de nagy része marad plugin only.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6723 üzenetére
Az AutoTools-ba van Custom Settings (a Secure Settings-en belül), az ki tud olvasni több beállítást. Amúgy minek az neked?
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6720 üzenetére
Arról meg is feledkeztem.
Igen, számokat kell beírni vesszővel elválasztva. Először a szünet, majd a rezgés hossza (pl.: 0,100,100,200) és így tovább.
-
G@ben
addikt
válasz
aprokaroka87 #6720 üzenetére
Most próbálom LightFlow-t, amit Bozek írt, egyelőre jónak tűnik, rezeg szépen, bár csak emlékeztetővel próbáltam, sms-sel még nem, de ugyanúgy állítottam be, tehát elvileg mennie kell.
De a Tasker is működőnek tűnt, szóval nagyon köszönöm a beletett időt és energiát!Bozek: neked is köszönöm!
-
G@ben
addikt
válasz
aprokaroka87 #6717 üzenetére
Elsőre működik. A naptárat adtam be neki, rezgett, amikor kellett. Ha be akarom adni neki az sms-t is, akkor csak hozzárendelem az sms alkalmazást ugyanott és kész?
Még a rezgés hosszával, illetve duplázásával kell eljátszanom, ahogy Bozek írta. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6717 üzenetére
Ez gaben-ek akart válasz lenni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6700 üzenetére
Szia!
Jól sejted. A hálózati töltés, s a powerbank általi töltés nem megkülönböztethető, csak ha speciális a powerbankod van.
-
Mauzes
addikt
válasz
aprokaroka87 #6662 üzenetére
Itt valami más a gebasz, mert most már látom, hogy az exit task nélkül sem működik jól, hanem csatlakozás után néha egyből leválasztja az eszközt (nincs exit task!). Vagy van olyan, hogy nem választódik le és elindul a lejátszás, de aztán magától pause-ra vált valamiért. Nem is értem.
Na most hogy ez BT gond vagy Tasker...?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6654 üzenetére
Szia!
A Crashlytics SDK egy olyan kezdeményezés, melyet a fejlesztő bele tud húzni az applikációja forrásába (akár egy harmadik féltől származó könyvtárat). A célja pedig az, hogy amennyiben az app hibát produkál (monduk dob egy exception-t), akkor elküldi a fejlesztő által megadott szervernek a hiba részleteit, illetve a készülék/OS alapvető adatait. A JSON fájlok valószínűleg vagy a szerver válaszát, vagy magát a hibát tartalmazza (Elképzelhető, hogy amennyiben a hiba megtörténtekor nincs elérhető internetkapcsolat, ideiglenesen itt tárolja az adatokat, majd elküldi. Csak a fejlesztő valamit félrekonfiguráhatott, hogy megmaradnak). CLS kiterjesztésű fájlokról pedig a LaTeX-nél/vba-nél hallottam csak eddig. Nem hiszem, hogy osztályokról lenne szó, inkább a Crashlytics rövidítésére utalhat. Annyira nem ismerem az SDK-t, hogy tudjam mire jó...
Egyébként a korrekt (sőt, a Playben elméletileg kötelező lépés, a gyakorlatban nem tudom ki(k) ellenőrzi(k)), ha az app ad lehetőséget az ilyesfajta adatok elküldésének tiltására mondjuk a beállítások fülön. Például a PH! app esetében is így van megoldva a küldés.
A rootot igénylő mappák listázásának problémája pedig régóta fennálló jelenség. Van olyan rootolási mechanizmus, amely engedi, van olyan, amely pedig nem. Pent tud róla, de még nem lépett ezügyben semmit. Egyébként a hibát az okozza, hogy mint azt a logból is láthatod, a Tasker a List Files lefutása előtt ellenőrzi egy shellparancs lefutásával, hogy létezik-e az adott útvonal:
test -e /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core
Érdekes, hogy megpróbálja végrehajtani a parancsot roottal is:
18.59.26/Shell runSync test -e '/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core' root: true timeout: 3000
Kézzel lefuttatva ezt root shellből:
test -e /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core || echo "Nincs ilyen fajl vagy konyvtar"
Mit kapsz vissza?
Hasonlóan próbáld meg -e helyett a -f kapcsolóval is lefuttatni:test -f /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core || echo "Nincs ilyen fajl"
Ennek a második parancsnak ki kell írnia az üzenetet, ugyanis a -f azt nézi, hogy van-e ilyen fájl, mi pedig könytárat adtunk meg neki. Így false (2)-al kell, hogy visszatérjen a test.
Próbáld meg esetleg, hogy ha nincs záró / jel megadva az elérési útvonal mezőben, akkor add meg (/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core/).
Azt viszont nem értem, hogy miért exit result: 0 ezt dobja a parancs eredményül... Úgy gondolom, hogy itt lehet a kutya elásva. Ugyanis létező állapot esetén 1-gyel kell, hogy visszatérjen a parancs, nem létezőnél pedig 2-vel...
Egyébként időzítve lefuttathatod az rm /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core/*.json parancsot, ez pedig törölni fog minden json végű fájlt a mappából.
Illetve, amennyiben mégis szükséged lenne a könyvtárak listázására, akkor az ls parancs használatára vagy utalva. Ennek a kimenetét talán leggyorsabban JS-sel lehet feldolgozni (korábban mintha írtam is volna hasonló szkriptet, ami ls kimenetből dolgozott), s az teljes mértékben képes helyettesíteni a List Files menüpontot.
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #6648 üzenetére
ööö, lehet hogy rosszul fogalmaztam:
Az az időintervallum ami a képernyő elsötétülése és a DisplayLock közt eltelik. Evvel tudom/tudnám beállítani, hogy pl ha Waze használata közben lekapcsolom a képernyőt akkor ne kelljen kóddal, meg rajzolással stb bajlódnom ha ismét látni is akarom merre járok
Az Autotools-ban Automatic Lock -ként van jelölve. A korábbi beta verzióban még működött -
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #6646 üzenetére
Nálam a ScreenTimeOut állítása halt meg az Autotools utolsó frissítése óta
Ezek szerint nem csak engem érintett rosszul az update...
LG G4 Android 5.1 -
Mauzes
addikt
válasz
aprokaroka87 #6642 üzenetére
Jogos, én emailben exportáltam.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6636 üzenetére
Passz, de innen le tudod tölteni a legújabb bétát.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6609 üzenetére
Mint írtam, ez 6.0 esetén működik, mégpedig az alkalmazás manifest-je alapján (feltéve, ha bent van abban ez a permission). 5.1-nél még máshogy van. Legalábbis én ezt vettem ki az ADB leírásából.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6608 üzenetére
Ha jól csináltam akkor a pm grant net.dinglisch.android.taskerm android.permission.MODIFY_PHONE_STATE shell parancsra a Operation not allowed: java.lang.SecurityException: Permission android.permission.MODIFY_PHONE_STATE is not a changeable permission type
jött vissza
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6606 üzenetére
Igen, de nincs ott a Radio On/Off-nál Use Root, amit ki lehet pipálni?
Más: Ezt az android.permission.MODIFY_PHONE_STATE-et nem lehet megadni a Tasker-nek ADB-n keresztül? Bár elvileg az csak 6.0-tól működik.
-
válasz
aprokaroka87 #6604 üzenetére
fogalmam sincs hogy kellene beállítani
-
válasz
aprokaroka87 #6602 üzenetére
Igazából, csak azt néztem meg. Olyat találtam, hogy aod_night_mode de ez nem csinál semmit.
-
válasz
aprokaroka87 #6599 üzenetére
csak itt nem tudom melyik vonatkozna a forgatásra
-
válasz
aprokaroka87 #6589 üzenetére
van rá egy nagyon jó youtube videó! Step by step le van videózva minden. Úgy keress rá, hogy Always on display tasker
(meglepő módon..)
más....
Az este alig tudtam elaludni, mert azon pörögtem az ágyban fekve, hogy milyen profilokat fogok készíteni
1. Mivel sokat használom az NFC-t fizetésre reggel, így mondjuk bekapcsolna 7:30- 8:00-ig. Ez még talán menne nekem, de mi van ha csak hétköznapokon kapcsoljon be??
2. A következő pedig tényleg jó ötlet mint ahogy írtátok is, lefordítom a telefont, elnémul, ha vissza, akkor pedig normál üzemmód.
3. Ez az ötletem nem tudom megvalósítható-e... A főzött rom készítője számomra nagyon alacsonyra állította be a kezdeti automata fényerőt, tehát mindig azzal kezdem az újraindítást követően, hogy 25%-ra húzom a fényerőt automata módban. Erre van esetleg ötletetek?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6529 üzenetére
megvan
az input keyevent KEYCODE_WAKEUP esetén már jó.
De ugyebár root kell hozzá. -
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6504 üzenetére
Nem hinném, hogy ezek sokat ennének.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6502 üzenetére
Mi lenne a 2 parancs?
-
crixtm
tag
válasz
aprokaroka87 #6498 üzenetére
Nem. Lefutott a backup. Rebootoltam, mert azt tapasztaltam, hogy a Titanium bekavar a kis zold robot lelkivilagaba. Es reboot utan nem ment a gps ki-be kapcsolgato taskom.
De mint irtam a megoldas az accessibility bekapcsolas megoldotta.Mas tema. Nem tudom van-e otlet a pocket mode- ki be kapcsolasara. Meg a security settingsre.
Amikor biciklizek akkor egy taskaba rakom a kormanyon, es hat nem mindig veszi az adast a taska foliajan keresztul, foleg most a hidegben az - elvileg nyomkodasra alkalmas - kesztyuvel nehezitve. -
crixtm
tag
válasz
aprokaroka87 #6481 üzenetére
Hat vegul sikerult appfactoryval, de hogy mindenre megcsinaljam, az kizart.
-
crixtm
tag
válasz
aprokaroka87 #6477 üzenetére
Ohh bakfitty,
Bocsika vagyok meetingen ültem, aztán véletlenül angolul írtam. Szóval működik frankón terminál emulatorban. Csináltam is rá taskot kapcsol is szépen.
Az egy apróság, hogy valahogy meg kéne oldani, hogy mielőtt az app elindulna lefusson a bekapcsolás. -
crixtm
tag
válasz
aprokaroka87 #6475 üzenetére
Tried in Terminal emulator and worked, I'll add a task
-
crixtm
tag
válasz
aprokaroka87 #6473 üzenetére
Igen, pontosan erre.
Egyébként minden energiatakarékos ötlet érdekel -
SharpSA
veterán
válasz
aprokaroka87 #6466 üzenetére
Valóban ott van és használható. Köszönöm.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6461 üzenetére
Azt nem vitatom hogy egy fejlesztő könnyebben megérti a mikéntjét, de Java-ból csak a nagyon alapok megértésére van szükség. Inkább a Droid API-t kell ismerni, ezért is linkeltem be minden referenciát, amit használtam a projektben. Kódolni pedig nem szükséges, hiszen ezt a Tasker elintézi.
Úgy vélem, hogy akár a nulláról is egy jó kezdés lehet ilyesmiket összedobni. Hiszen a jó dokumentációnak hála nem bonyolult összehozni pár Java alapú taskot.
-
nuri
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #6457 üzenetére
-
nuri
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #6453 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb airplane mode-t úgy beállítani, hogy wifit ne csapja le? Még tasker se kéne hozzá.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6453 üzenetére
Akkor a kikapcsolós taskot csináld meg úgy, hogy kikapcsolod a wifit, beraksz 3-4 sec wait-et, majd shutdown.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6451 üzenetére
Magával Taskerrel szerintem nem megoldható, ugyanis azt mindenképp meg kell várnod, hogy elinduljon a program. Aztán Taskerben már megadható, hogy a program elindulásának pillanatában mit hajtson végre.
Más kérdés, hogy szerintem nem halsz bele abba a pár másodpercbe, amíg elindul a Tasker. -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6424 üzenetére
Nem, mert nem tartom olyan egetverő problémának. Illetve egyszerű a workaround rá, hiszen Java Functionokkel ez is állítható (lásd. a korábban linket taskom).
Egyébként érdekes módon, közvetlenül JS-ből állítva a hátteret, sokkal gyorsabb a dolog (ez szintén a korábbi taskomból van kiragadva, s átalakítva):
var files = listFiles("/storage/extSdCard/Hatterek", false).split("\n"), random = ""; //change path to fit for Your environment
while(!random.endsWith(".jpg") && !random.endsWith(".png")) {
random = files[Math.floor(Math.random() * files.length)];
};
setWallpaper(random); -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6420 üzenetére
Nekem 720x1280-as képeim vannak, 300 dpi-vel (ezt nem állítottam át Lightroom-ban), ezeket nem váltja át azonnal. Az AutoTools gyorsabb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6417 üzenetére
Igen.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6407 üzenetére
Pontosan. Amit még hozzátennék az előbbi hozzászólásomhoz, hogy a pluginnak akkor van értelme, ha a Tasker egyáltalán nem képes a funkció ellátására. Ilyen pl. Joao AutoInput pluginja. Ehhez annyi jog kell, illetve Activity-t kell tudni indítani pl., amire a Tasker nem képes, csak ha módosítjuk az APK-t. Persze az AutoNotification is jóval a Java Functionok előtt készült, hiszen akkor még nem volt alternatíva. Nekem is abból a korszakból van meg a fizetős verzió.
Bár már nem használom... Egy jól paraméterezhető külön taskom van erre a célra.
@Bozek
Alap Droid API része, hogy tudsz HTML tageket használni értesítésben (a Html osztály segítségével). Pl.:
A Textnek a kódja pedig a következő:
<strong><font color="gray">Mr Dini</font></strong> Hello World!
Ilyesmire gondoltál?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6400 üzenetére
Nekem két Lollis eszközöm van, mindkettőn működik a belső tárhelyes elérés/írás. Viszont ha a Tasker data mappájába (Android/data/net.dinglisch.android.taskerm) írsz, azt engedni fogja a SAF, nem kell hozzá semmi speciális engedély. Ezek a fájlok viszont az app törlésével eltűnnek!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6398 üzenetére
Attól még a belső tárhelyre nyugodtan tudsz írni. Illetve ha van root, át is tudod onnan mozgatni (shell segítségével pl.) a fájlokat.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6393 üzenetére
Hello,
Ez a GRANT_DOCUMENT_TREE_ACCESS a nyalókával jött be. Viszont csak a hatos Androidtól ugrik fel a kezelő automatikusan, ha az app olyan erőforráshoz akar hozzáférni, amihez nincsen joga. 5.x alatt a fejlesztőknek kell kézzel megnyitni ezt, lekérni az eredményét, majd elmenteni azt, hogy tartósan tudjon a külső SD-re írni.
Pent egy ideig próbálkozott ezzel, de aztán eldobta a Lolli támogatást, mert sok szívás lett volna vele. A 4.9u1-es verzió pl. tartalmazza ezt még, de a frissebbek nem.
Anno próbálkoztam Java Functionnel pótolni a dolgot. Ez lett belőle. A fájlkezelőt rendben felhozza, de mivel nem GUI szálon fut a task, Activity-t csak így tudok indítani. Viszont az eredményét pont ezért nem tudom elkapni. Nem teszteltem, szóval lehet, hogy működik, de kicsi esélyt látok rá...
Én inkább kértem engedélyt a fejlesztőtől, aztán patchelem a forrást, hogy lolli kompatibilis legyen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6393 üzenetére
Jogos, kevertem a dolgokat. 4.4-nél nem volt csak, 5.0-tól jött be.
A Beállítások - More - Android Settings - Grant Document Tree Access menüpontra se jön be? Ott tudsz hozzáférést adni, a sima Copy-ra nem hozza fel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6388 üzenetére
Nem, 6.0 óta van az, hogy hozzáférést kér az SD-hez. 5.0 és 5.1 esetében nincs ilyen, szóval ott nem is fog működni. Ahogy írtad korábban, nálad 5.1 van, ott csak akkor tudsz másolni, ha kipipálod a Copy-nál a Use Root lehetőséget.
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6377 üzenetére
Nem, én indítottam újra. Már ha a telefonra gondolsz.
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #6349 üzenetére
Csinálj data/backupot vidd át és restore.
5-ös nálatok is lassan tölti be a profilokat megnyitáskor? -
kaciokos
őstag
válasz
aprokaroka87 #6346 üzenetére
Nem hiszem, hogy az egyedi ROM-ok lennének a ludasak, mert nekem sincs kint Samsung S7-en gyári ROM-mal. De ami késik, nem múlik, ugye...
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6341 üzenetére
Igen, ugyanúgy a 4.9-et jelzi. Maga a program egyelőre nem morgolódik, hogy lejár 7 nap múlva. Vagy nem is teszi, csak a Secure settings? (Mert arra emlékszem, hogy minden indításnál jelzett).
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6338 üzenetére
Letöröltem, és a Tasker oldalról feltettem. Így már fain, köszi.
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6338 üzenetére
A tasker oldalon nem néztem, és eltávolítani sem próbáltam.
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6336 üzenetére
6.0.1-en alapuló miui8.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6332 üzenetére
Én már megszoktam a sok béta alatt, teljesen jól használható. Egyedül annyit hiányolok, hogy új Task/Profil létrehozásnál nem a FAB lesz a pipa, ezért feljebb kell nyúlni, de ez is gyorsan megszokható. A Material Design és a Magisk támogatás is nagy pluszpont, nem is beszélve a sok egyéb javításról.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6329 üzenetére
Mindkét általam linkelt oldalon valamilyen formában ott van, hogy Droid 4.0-tól nem elérhető bármilyen app számára.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6327 üzenetére
Szia!
Már egy jó ideje nem lehetséges 3rd party appok számára a biztonság miatt ez a funkció [link]:
Not for use by third-party applications.
Régebbi Droidokon Java funkciókkal így lehetett váltani.
Esetleg root segítségével ha meg tudod adni az engedélyt neki, akkor működhet.
A hozzáférési pont elnevezés pedig eléggé ... a csőröm. Az ilyeneket jobb nem lefordítani.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6315 üzenetére
Igen, ugyanazon az elven működik, csak a Java API-os megoldás több lehetőséggel bír, illetve nem feltétlen kell root az alkalmazáson belüli használatához.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6311 üzenetére
Az Or és az Or+ ugyanaz, de az utóbbinak megasabb a precedenciája, azaz "elsőbbséget" élvez.
A Matches-t már mondtam miért nem jó. A Tasker pedig de, pont, hogy 100%-ban azt értelmezi, amit megadsz neki, ha nem működik, akkor valamit rosszul adtál meg. -
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6307 üzenetére
Itt lesz:
Ifs (475)
A1: Flash [ Text:Yes Long:Off ] If [ %DAYW eq hétfő |+ %DAYW eq kedd |+ %DAYW eq szerda |+ %DAYW eq csütörtök |+ %DAYW eq péntek & %TIME > 19.00 & %TIME < 6.00 ]Or (High Precedence) operátort használ (Or+)
Ehh, jó béna lett a tördelés
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6302 üzenetére
Nem.
Azt adtad meg feltételként, hogy hétfő/kedd/szerda/csütörtök van VAGY péntek van és elmúlt este 7 VAGY még nincs reggel 6.
De ha elolvasod amit linkeltem, akkor megérted (vagy nem...) -
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6300 üzenetére
Nyilván nem jól adtad meg, a Tasker nem hülye, azt értelmezi, amit megadsz neki.
Olvasd el ezt kétszer, akkor talán világosabb lesz a dolog.Illetve írd le pontosan, hogy mit szeretnél csinálni, akkor talán tudunk segíteni.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6291 üzenetére
Equals-t használj, az pontos egyezést néz. Illetve a %DAYW kisbetűs, ezt is vedd figyelembe.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6282 üzenetére
A busyboxos megoldást, ha már fent van. Gyorsabb, s Tasker barátabb.
(#6284) aprokaroka87
Akkor leírom a mikéntjét is!
Igazándiból rettentő egyszerű... Run shellbe:
busybox cp <fájlamitmásolniakarsz> <hova>
Pl.:
busybox cp /storage/emulated/0/helloWorld.txt /storage/extSdCard/
A Use root természetesen legyen bepipálva, s a BB legyen telepítve, plusz képezze az útvonala részét a PATH környezeti változónak! (Google a barátod, ha nem így lenne - bár szinte az összes BB telepítő megoldja ezt)
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6280 üzenetére
Akkor marad a Busybox beli cp binárissal másolás root shellből, vagy esetleg a data partíció átmeneti rw csatolása (ezze vigyázni kell, hogy hosszútávon ne maradjon így):
mount -o rw,remount /data
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6276 üzenetére
...is a directory.
Szerintem ez a lényeg. Vagy tényleg rossz az elérési útvonal, vagy a jogosultság kavar be. Esetleg próbáld meg ideiglenesen átmásolni a task elején az adatbázist a belső tárhelyre, s onnan olvasd be!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Interactive Brokers társalgó
- Formula-1
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Óra topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- HTC ONE / 0 perces
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- EVGA GTX 1060 SC ACX 2.0 3GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- EVGA GTX 1060 SSC ACX 3.0 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HP Rack és Tower szerver bazár
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest