Hirdetés
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
válasz
slice14
üzenetére
Nem bonyolult.
Kell egy profil, ami akkor lesz aktív, ha a BT be van kapcsolva, de nem csatlakozik semmihez.
Az enter taskba beteszel egy várakotást, majd egy BT off -ot, annyi IF -el, hogy ha maga a profil még aktív, csak akkor tegye.
Ezt még megbolondíthatod az exit taskban annyival, hogy állítsa le az enter taskot.
Így ha közben kikapcsolod vagy újra csatlakozik, akkor már nem akarja majd kikapcsolni.
(Kellemes és egyszerű "ismerkedős" projekt, nekem is ez volt az első "művem" annak idején!) -
slice14
veterán
Szeretnék egy olyan profilt beállítani, hogy ha lecsatlakozik a bt headsettem akkor 5 perc múlva kapcsoljon le a bt. De ha 5 percen belül visszacsatlakozik, akkor ne csináljon semmit.
Nézegettem neten videót, de valahogy kicsit magas ez nekem.
A lecsatlakozás utáni idő korlátot még csak csak be tudom állítani, de a HA feltétellel bajok vannak.
-
glaci
őstag
Hú, ez nagyon állat!
Pont erre van szükségem, hogy mindíg én szabjam meg, hogy mikor és mire kapcsoljon!
Köszönöm!
Ha este hazaérek ki is próbálom.Szerintem az mindegy miben van, gondolom ha a 0 akív és ráküldöd a 0 -t újra, akkor nem történik semmi, csak elpazarolsz egy fél mp processzoridőt.
Esetleg a Taskerben tárolod egy változóban, hogy mibe raktad és ha mással nem állítod, akkor az az aktuális állást fogja mutatni.
Tényleg, akkor e mellett elég csak az xposed modulnak futni, az automata funkciót ki lehet kapcsolni a progiban, igaz? -
RCH
tag
Nem Tasker de azért megpróbálom.
A telómat a kocsiban fekvô módban használom. Képernyôzár oldásakor állóban indul, majd elfordul fekvôbe - de pont rossz irányba (fejjel lefelé lesz a kép). Itt elidôzik egy darabig, majd észbe kap és beforgatja a képet, de mindezt idegesítôen lassan.
Nem lehet valahogy beállítani, hogy az alap fekvô mód jobbos legyen, ne balos?
(Tudom, használjam másik irányba forgatva, de a töltô kábel miatt macera.
) -
RCH
tag
és a hálózati módok (az extra sor kettôspontja után kell megadni):
WCDMA_PREF = 0; /* GSM/WCDMA (WCDMA preferred) */
GSM_ONLY = 1; /* GSM only */
WCDMA_ONLY = 2; /* WCDMA only */
GSM_UMTS = 3; /* GSM/WCDMA (auto mode, according to PRL) */
CDMA = 4; /* CDMA and EvDo (auto mode, according to PRL) */
CDMA_NO_EVDO = 5; /* CDMA only */
EVDO_NO_CDMA = 6; /* EvDo only */
GLOBAL = 7; /* GSM/WCDMA, CDMA, and EvDo (auto mode, according to PRL) */
LTE_CDMA_EVDO = 8; /* LTE, CDMA and EvDo */
LTE_GSM_WCDMA = 9; /* LTE, GSM/WCDMA */
LTE_CMDA_EVDO_GSM_WCDMA = 10; /* LTE, CDMA, EvDo, GSM/WCDMA */
LTE_ONLY = 11; /* LTE Only mode. */
LTE_WCDMA = 12; /* LTE/WCDMA */Forrás: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=49542442&postcount=208
Azt viszont még nem tudom, hogyan lehetne lekérdezni a Taskerben, hogy épp mire van kapcsolva a rendszer.
-
glaci
őstag
Szia!
Én használom az Intelli3G -t már egy jó ideje, de én nem látom, hogy a Taskerbe integrálódott volna.
Ha nem titok, kérlek írd meg:
Te hogyan kezeled a Taskerből?
(Csak mert ahogy automatán dolgozik, az nekem nem tetszik. Márképp kellene állítgatni, és nem csak gyors / lassú, hanem közepes beállításra is vágynék.) -
RCH
tag
Xposed framework alá (rootolt telóhoz) találtam egy Intelli3G modult, ami ügyesen kapcsolgat 2G/3G között, ráadásul a Tasker is boldogul vele.
-
krysn95
csendes tag
válasz
gery2123
üzenetére
azt már megvettem.
Jelenleg azt próbálom elérni, hogy minix x8-on (4.4-es android tv box) fusson a gogle now.
Ha sikerül az „ok Google” felszólítás után tasker+autovoiceal egyéni hangparancsokat adnom neki, akkor minden kényelmesen elérhetővé válna tv-n hangutasítással..
-
gery2123
őstag
válasz
krysn95
üzenetére
Ha az asszisztensben beállítod, hogy "bármelyik képernyőn" akkor menni fog. autovoice sajnos ha elsődleges nyelv angol, akkor bízony angolul ért. A Google voice integration kell be jelölni hozzá és így a Google now indított parancsokat magyarul is fogja tudni.
Tehát tasker+autovoice. -
krysn95
csendes tag
szerintetek lehetséges olyat megoldani, hogy google now " ok Google" felszólításra várja a parancsot, amit magyar nyelven kap meg és hajt végre?
ehhez hasonlóan, csak magyarnyelvű utasításokkal...
[link]Először is a google asszisztensemben nem indul mindehonna a "ok google", másrészt hiába van beállítva két nelyv (elsődégesnek angol plusz a magyar) ha elis kezd figyelni akkro is angolul próbálja értelmezni a hallotttakat.
-
slice14
veterán
Müxik a sima wifi near, csak kicsit sokáig tart mig rájön hogyí már nem látja works wifi-t.
-
slice14
veterán
Beállítottam egy cella near-t is a works profilhoz. Remélem megoldja a dolgot.
-
slice14
veterán
válasz
gery2123
üzenetére
Mennyire egyszerű volna ha nem volna korlátozva a net a melóhelyen.
Aktor lenne értelme elkérni a wifi kódot.
Akkor a work-nél az exit task sem kel, ahogy a night-nál is van. csak itt van még egy idő korlát is, hogy mettől meddig aktív ha fel van csatlakozva az otthoni wifimre.
-
gery2123
őstag
válasz
slice14
üzenetére
Bocsi de nem nagyon tudom még megnézni se, mert 5.0 alatt a tasker egyenlőre nem az igaz. Be se rakja silent módba nem kapcsolja ki a netet.... Próbáld meg úgy, hogy a wifi elérhetőségét megfordítod. Tehát ha nem elérhető a wifi xy akkor legyen 7 vokume/default, ha elérhető akkor silent mod. (ugyan ez van most is csak a wifi résznél pipáld be az invert - et, és fordítsd meg az enter task és az end task-ot) remélem érthető voltam. 😀 ezt csak azért, hogy hátha így jó lesz. Nekem látszólag megy, csak nem rakja a fenti okok miatt csak 2 volumenre.
-
slice14
veterán
Hali
Úgy van beállítva a tasker, ahogy gery2123 mondta.

De valamiért nem áll vissza default-ra, mikor már nem látja a WirelessE-t. A location-t meg nem szeretném beállítani, mert az jobban merítené a telót.
Valami 5let?
-
slice14
veterán
Megrootoltam az L-t és feltettem (megvettem a pro-t)secure settings-t. Be is állítottam a dolgot, de ha ulock nincs felfele swipe. Az androidon belül van beállítva a pin lock.
-
gery2123
őstag
-
slice14
veterán
Sziasztok
Egy olyan kérdésem volna,m hogy a Taxkerbe be lehet olyat beállítani, hogy ha fel vagyok csatlakozva az itthoni wifire, akkor ne kérjen pin kódot felnyitásnál? De ne keljen hozzá a secure plugin, hanem az androidos beállítást vegye figyelembe.
Előre is köszi.
-
RCH
tag
válasz
slice14
üzenetére
Kicsit elvesztettem a fonalat a dolgod ügyében, ezért leírom hogy van nálam 1-2 dolog.
Nekem van egy alap profilom: ez beállít mindent alapra: hangerô, wifi, stb. Ez task, nem profil, tehát egyszer lefut (pl bootoláskor) és nem állítgatja folyton vissza magát erre, mintha profil lenne.Tehát reggel, bekapcsoláskor lefut, majd a Tasker nyomban észre veszi, hogy otthon vagyok, akkor elindul az otthoni profil, ami bekapcsolja a wifit, leveszi a hangerôt, blabla. Ez a profil úgy van beállítva, hogy ha lelépek otthonról, akkor mindent visszaállít a korábbi állapotra (Restore settings), tehát nem futtatja le újra az alap profilt.
Este kézzel váltok éjszakai módba, de ezt lehetne automatizálni is, olyankor több lehetôség van:
1: Egy éjszakai profil futtatása, ami leállítja az otthoni taskot, kikapcsolja az otthoni profilt, majd lefuttatja az éjszakai taskot. Ha végzett, akkor meg - exit tasként - lefuttat egy másik profilt (Otthonit, alapot, bármit)
2: Az éjszakai mód beállít egy értéket egy változóba és az alapján az otthoni profilba írt if-es rész megváltoztatja a szükséges beállításokat.(Lehet, hogy bonyi, bocs.)
Nekem alapból (szinte)minden task azzal indul, hogy a %TaskName globális változóba beállítja a saját nevét.
Ezzel egyfelôl le tudom kérdezni mi fut, másfelôl tudom azt manipulálni.Az alap profilba tehát lehetne egy olyat:
if %TaskName !~ Éjszaka{
Nappali hangerô
}else if{
Éjszakai hangerô
}Vagy valami ilyesmi. (Nehéz Tasker nélkül leírni a kódot
) -
slice14
veterán
válasz
gery2123
üzenetére
Na sikerült beállítanom hogy otthoni wifi-n éjszaka rezgőre állítsa a telót. Ha meg nincs csatlakozva az otthoni wifihez és mobilneten van akkor meg full hangerőn a default profil aktiválódjon. Valamint hogy ha látja munkahelyi wifit, akkor vibrára állítsa a telót és deaktiválja a default profilt.
De ugye azt is le kéne profilozzam hogy ha nem látja a melóhelyi wifit akkor visszaálljon full hangerőre. Ezt úgy gondoltam el hogy hozzáadok egy Default2 profilhoz egy státusz, hogy ha nem látja mhelyi wifit és mocilneten van, akkor deaktiválja a Works profilt.
De mit kell még beállítsak hogy ha hazaérek akkor deaktiválja a Default2 profilt?
Egyenlőre csak elmélkedem munka közbe. A megvalósitás még várat magára míg hazaérek.
Remélem hogy kezdem lassan átlátni aTasker logikáját.

-
gery2123
őstag
válasz
MikeRenton
üzenetére
Hát valahogy meg lehet oldani, de ne a legegyszerűbb szerintem. Inkább egy olyat kell csinálni mint nekem is van, hogy ha bedugom a jack-et, akkor feldob egy ablakot, hogy melyik zenelejátszót indítsam el.
-
gabro0
őstag
válasz
MikeRenton
üzenetére
Elindítani el tudod a programot, de a rádiót már nem. [kép]
-
MikeRenton
tag
Átfutottam pár cikket és meglestem pár videót. Azt kell mondjam nagyon megtetszett a Tasker. Mivel Windows Phone felhasználó vagyok így kipróbálni nem tudom. Viszont nemsokára készüléket váltok és lehetséges, hogy Androidra térek át. Így lenne pár kérdésem. Először is a Tasker mennyire tud együttműködni a Deezer vagy Spotify appokkal? Lehetséges lenne olyat összeállítani, hogy ha egy bizonyos bluetooth fülhallgatóhoz csatlakozik a telefon akkor automatikusan elinduljon egy adott lejátszási lista vagy Deezer flow, esetleg Spotify radio?
-
slice14
veterán
válasz
gery2123
üzenetére
Értem én hogy gőzgép de mi hajtja
Esetleg kicsit érthetőbben, mert a kivétel résznél elvesztettem a fonalat.
Több feltétet tudok hozzáadni a Home profilhor, de task-ból csak 2-t.
Mint mondtam még most kezdtem el a tasker használatát, bocs ha hülyeséget kérdezek.
Esetleg valami alapvető leírás a használatról?
-
gery2123
őstag
válasz
slice14
üzenetére
Nem megoldhatatlan, de egy kicsit elvesztettem a fonalat. Prioritást ha átállítod a night profilnak?
A home taskhoz adj hozzá egy olyat, hogy csak akkor érvényes ha a night profil nem fut. Tehát a otthon vagy és wifi akkor 3 hangerő, ha nem vagy otthon akkor 7. De 22-7 között vagy akkor a night profil megy. Ennyi szerintem. Vagy még egy olyat is hozzá tudsz adni, hogy várjon x időt ha a wifi nem csatlakozik, és csak utána menjen a task.
-
törölt tag
válasz
slice14
üzenetére
Sztem erre más fog tudni válaszolni. Én nem Taskert használok és bár az automatizálásban nagyon sok a közös pont, de az állapot, kontra esemény alapú vezérlés az egyik alapvető eltérés a Tasker és az E-Robot között. Robot használóként nekem természetes, hogy ha két eseménnyel (kezdő és záró) definiálok egy állapotot, akkor gondoskodnom kell minden olyan eseményről, ami befolyásolná a záró eseményt, hisz onnantól a közbejövő lesz az új záró esemény.
-
slice14
veterán
válasz
üzenetére
Beállítottam hogy otthoni wifi hálózaton levegye a hangerőt 3-asra. És ha lecsatlakozik, akkor átáll 7-es szintre a hang. Ez úgy van beállítva, hogy egy profilhoz van hozzáadva 2 task.
Ez így aszem jól is van, de azt nemtom hogy állítsam be hogy éjszaka 22-7 óráig rezgőtr állítsa úgy hogy a home wifi hálózaton lóg. Mert most van egy Night profil, aminél a time 22-7, de ezzel így az a baj hogy ha ezen időszak alatt elveszti a wifit és vagy újra csatlakozik, akkor a home ill a default lesz az elsődleges. És figyelmen kívül hagyja az aktiv Night profilt.
Vagy ha egy profilhoz több feltételt állítok, akkor az csak akkor áll át, ha minden feltétel teljesül?
Aszem méh vissza sírom a cm profil beállításait.

-
glaci
őstag
válasz
üzenetére
Nincs mit!
Végül is logikus. Az elérhető WiFi hálózatok listája lekérhető, az eredmény alapján pedig megállaptható, hogy az adott SSID látszik-e, vagy nem. (És ahhoz, hogy ezt megtegyük nem szükséges csatlakozni az adott hálózathoz, csupán "látni kell".)
Egyébként a Tasker MAC addressre is tud ugyanitt reagálni. (Az ugye egyedi, mig az SSID nem.) -
glaci
őstag
válasz
üzenetére
Kerestem Wifi Analyzerrel egy szomszédos könnyen megjegyzhető, nevű hálót. Azután átmentem a lakás másik felébe, ahonnan már nem láttam. Ott csináltam neki egy profilt, majd visszamentem és egy idő után a profil aktiv lett, pedig nem csatlakoztam ahhoz a hálózathoz. (Nem is tudtam volna jelszó hiányában és közben egyébként is a sajátomhoz voltam csatlakozva.)
Szóval csak az SSID -t keresi, lehet az akármilyen wifi. -
törölt tag
Sztem lehetetlen másképpen definiálni. Gondolom, jelerősségtől függ. Ennek méterben kifejezhető értéke függ a készülék wifi moduljának érzékenységétől és a router adóteljesítményétől. Tomato -s routeren az utóbbit 0-400nV közötti tartományban lehet szabályozni. Tehát a beállított fokozat távolságban kifejezett értéke telónként és routerenként is eltérő lehet.
glaci:
Igen, de nálad a csatlakozás miatt, a wpa-supplicant.conf fájlban már van tárolt adat a routerhez, amivel össze tudja hasonlítani az aktuális SSID -t. -
törölt tag
Ez biztos? Próbáltad? Tudom, hogy elvileg így kéne legyen, de ha a rendszertől kapja az adatokat, azzal az a gond, hogy csatlakozáskor tárolódnak. Tehát egyszer kell hozzá csatlakozni, utána már megy anélkül is. Ha a Tasker ezt önállóan tárolja valahol, az más. Meg talán 4.4 -től rendszer szinten is másképp működik.
-
krysn95
csendes tag
-
slice14
veterán
Ehhez kell kel tudnia a készüléknek az aktuális wifi jelszót?
Egyébkén egyenlőre time-ra állítottam be,

De ha nem kel a wifi jelszó, akkor átállítom Near-re.
Tegnap délután vágtam bele a Tasker-be, így még sügér vagyok hozzá.
Ja és ha a jelenlegi beállítással van, ugye csak hétfőtől - péntekig áll át?
-
RCH
tag
válasz
slice14
üzenetére
A WiFi Near nem jó megoldás?
Az nem csatlakozik, csak ellenôrzi hogy van-e megadott nevû (SSID) WiFi a közelben. A munkahely / Otthon profilok nálam ezzel kapcsolódnak. Sôt a jelerôsség limittel azt is elérheted, hogy az utca végén még ne legyen profil váltás, csak a router közelében. -
kazmerr
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy yeelight lámpa, és adott egy jól megírt kód hozzá, amiből szükségem lenne egy tasker pluginre.
Vállal közületek valaki ilyet? Mivel még nincs ilyen (azaz van, de az nem működik rendesen), így a storeba felrakva szerintem lehetne vele pénzt is keresni.eredeti program githubja:
https://github.com/jmgjmg/MSMBlenem működő tasker plugin githubja:
https://github.com/osoft/EasyBlue/releasesinterface doksi:
http://www.yeelight.com/download/yeelight_blue_message_interface_v1.0.pdfAmi extra benne, hogy ezek a BLE lámpák nagyrészt ugyanazt az interface-t használják, csak más címekkel. Ergo Ha valaki megírja az egyikre a plugint, akkor megfelelő paraméterezést beépítve megírta az összesre...
-
slice14
veterán
Mennyire hatásos a hely függő profil váltás? Nem akarom elkérni a wifi jelszót, mert le van korlátozva a net. Esetleg olyat lehet hogy ha látja a hálózgatott, akkor profilt vált csatlakozás nélkül? Lényeg hogy ne csatlakozzon a wifi-re.
Még snnyit hogy a Sound bepipálása az mit eredményez?

-
RCH
tag
A neveket egy változóba mentettem:
Variable set %nevek: Béla Végh, Jakab Gipsz, Anna Major
Tehát keresztnév, vezetéknév és pontosan úgy, ahogy a címlistában szerepel.A kód további része egyelôre megfejtés alatt, pedig én írtam

...Ja, megvan, összeállt...

Ha kell, átküldöm a projektet, bár most valamiért nem mûködik, szóval finomhangolás szükséges.
-
RCH
tag
Csináltam egy ilyet munkahelyre. Persze szopás volt, meg kompromiszumos, de mûködik. (Pontosabban mûködött a régi rendszeren, de majd megjavítom.)
Az alap az volt, hogy munkahelyen a telefon némítva van. Csináltam egy listát és szerettem volna ha a listában szereplô hívásakor a telefon visszakapcsolja a hangot. Kiderült, hogy ezt nem támogatja az android (?) a telefon (?) a Samsung (?) ezért kerülômegoldásra kényszerültem: listás híváskor csippantott egyet a telefon (üzenet hang be, hangereje fel, csippantás, hang ki), majd SVOX hozzá teszi: "Szia! XXX szeretne veled beszélni!"
Egyfelôl a kollegák nem utáltak az eszement csengôhangjaim miatt, másfelôl ha nem voltam telefonközelben, már azzal vártak, hogy "keresett XXX!"

-
SteveL
aktív tag
Egy olyan Taskeres megoldáson gondolkodtam, hogy éjszaka csak a családtagok tudjanak felhívni, erre kiderült, hogy ez alapból benne lesz az Android 5.0 Lollipopban.

-
RCH
tag
Kijött az AutoInput plugin. Igéretes, de még bénázok vele.
(És még azt sem tudom, pontosan mire is tudnám használni
) -
RCH
tag
Most, hogy frissítettem a telót egy hackelt ROM-mal, jól mûködnek azok a taskok, amik eddig bicegtek.

-
krysn95
csendes tag
válasz
krysn95
üzenetére
Úgy alakult, hogy az időjárás task megoldása továbbra is várat magára:-)
3 dolgot szeretném ha bemondana a tasker az időjárás kérdőszóra:
- Várható minimum hőmérséklet
- Várható maximum hőmérséklet
- Nagyon röviden a jellemző időjárás: eső/napsütés/felhős/havazás (csak röviden)Van valakinek erre egyszerű receptje?

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

)